اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر بهنام سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 598 مشاهده پرسش
    با سلام,پسری۳۰ساله,طول الت در حالت معمول۴ودر نعوظ۸سانت است.شخصامیدانم که کوتاهی الت دارم ومشکلی برای بچهدار شدن ندارم.افرادی که از این درد رنج میبرند بیشتر بخاطر تداوم زندگی زناشوییست.در جامعه کسی من و امثال مرا درک نمیکندو با خواندن پرسش و پاسخ,با احترام و ادب,فکر میکنم شما هم همینطور.جوابهای کوتاهتان باعث دلسردی بیشتر میشود.....در حال حاضر بسیاری از متخصصین روش penimore را پیشنهاد میدهند.نظر شما چیست؟؟؟بنظر شما من نباید هیچوقت ازدواج کرده و تشکیل خانواده دهم؟؟خیلی سخت و عذاب اور است.از شما کمک میخواهم.با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      راهی برای بزرگ کردن الت در دنیا ندارد
  • تصویر کاربر اکبر سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 543 مشاهده پرسش
    سلام. بنده 37 ساله هستم و بعد از آزمایش اسپرم و صفر بودن نتیجه ،عمل بیوپسی انجام دادم که نیجه اسپرم صفر در بیضه بود. ولی آزامایش پاتولوژی وجود لوله های اسپرم ساز و اسپرماتید را تایید کرد. من آزمایش واریکوسل انجام ندادم . شما هم در مقالاتتون به مقوله توقف رشد اسپرم اشاره نکردید. و دسته بندی های شما مرا شامل نمبشدند. لطفا راهنمایی کنید. اجرنان با خدا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      عمل ای وی اف باید بکنید
  • تصویر کاربر عارف سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    سلام دكتر وقت بخير خسته نباشي ،بنده ٢٦سالمه پسر. هم هستم درد بيضه دارم بعضي وقتها درد دارم بعدش درد تموم ميشه ي مدتي هيچ حالت سوزش و اينكه ورم ندارم بنظزتون مشكل بنده چيه ممنون ميشم جواب بديد؟ البته بعضي وقتها هم خود ارضايي انجام شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر سردار سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 593 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب خدمت جناب دکتر
    جسارت مجدد بنده را حمل بر نگرانی و اضطربم بفرمایید.
    در صورت امکان لطفا به سوال l61i410042 پاسخ دهید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      چشم
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 494 مشاهده پرسش
    مردی 50 ساله هستم که کلیه ها ی نعل اسبی سنگ ساز دارم در نوجوانی عمل کیله انجام دادم همچنان کلیه هایم سنگ ساز است و سنگ شنی نیز به خاطر جنس سنگ ها موثر نیست به دکتر مراجعه کردم و انواع و اقسام دارو های شیمیایی و ترکیبی را نیز مصرف کرده ام ولی هیچ فایده ای نداشته و درد ناشی از سنگ کلیه تمامی ندارد.لطفا بنده را راهنمایی بفرمایید.
    ممنون از حوصله ای که برای جواب دادن به خرج می دهید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید با آن بسازی
  • تصویر کاربر mostafa سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    با سلام میزان بالای w.b.c در ازمایش اسپرم نشانگر چیست(6-8)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      عفونت
  • تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 505 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و عرض ادب
    من 18 سال سن دارم و اندازه التم 11 سانته و یه خورده نازکه شما گفتین اندازه طبیعی از 13 سانته با توجه به اینکه من در سن بلوغ هستم میخواستم بدونم راهی واسه بزرگتر کردنش هست؟ ایا تزریق توستسترون میتونه موثر باشه
    من خودم هنوز ریش در نیاوردم مو های سینه هام در نیومده قدم 190 هست ولی رشد قدم متوقف شده فک کنم هنوز تو سن بلوغ هستم ایا راهی هست یا نه؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوید
  • تصویر کاربر شهاب سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 492 مشاهده پرسش
    سلام
    خسته نباشی
    من 3 سالگی مشکل تنگی مجرا داشتم دکترم عمل کرد یه مجرا دیگه جای مجرای قبلی باز کرد زیرش مشکلی نداشتم تا 16 سالگی من الان 22 سالمه رفتم بی دکترم گفت عفونت بخاطر تنگی مجراست سیستسکوبی کرد آنتی بیوتیک داد مشکلی نداشتم تا 4 سال بعد دوباره رفتم بیشش اینبار مشکل بی اختیاری ادرار هم واسم بیش اومد یعنی 2.3 دقیقه بیشتر نیمتونم خودمو نگه دارم باید برم دستشویی وگرنه میریزه و یا تو خواب بدونه اینکه بدونم جام خیس میشه دوباره همونو گفت بعد من 15 سالگی بامو بخاطر بولیو یا همون فلج اطفال عمل کردم بام رو کامل بایین نمیزاشتم 15 سالگی خودشو نشون داد اینو بهش گفتم و اینکه من 1.2 سالگی یه تیکه چربی رو وسط کمرم بود عمل کردن ورداشتن دکترم گفت که مشکل مثانه عصبی هستش خلاصه بعد اون هر 1 سال یه بار واسم مشکل بی میاد 1 ماه قبل درد بهلو داشتم رفتم بیشش بردم بیمارستان گفت کلیه هات گشاد شدن چون کامل تخلیه نمیکنی عمل کرد سوند گذاشت بعد 1 هفته ورداشت آنتی بیوتیک داد و باکلوفن گفت دو هفته دیگه بیا حالا آنتی بیوتیکم تموم شده دوباره احساس ادرار دارم درد دارم و سوزش موقع دفع ادرار فکر کنم بازم عفونت ادرار گرفتم دوشنبه باید برم بیشش در ضمن قبلا بهم بتانیکال کلراید داده بود روزی 3 تا مشکلم حل شده بود اما بعد چند ماه که نخوردم دوباره مشکل واسم بیش اومد بعد که رفتم بیشش سیستسکوبی کرد دوباره بتانیکال داد روزی 2 تا اما ایندفعه تاثیر نداشت و این ماجرا بیش اومد که برم بیمارستان من مشکل بی اختیاریمو بهش گفتم تو اتاق عمل گفت بهم چرا نگفتی باید میگفتی من گفته بودم بارها بعد تو مطب بهش گفتم دوباره گفت عیب نداره تخلیه شه بهتره تا اونجا بمونه تو بیمارستان گفت باید بری دکتر اعصاب بعد تو مطب گفت نمیخواد ربطی نداره! اصلا مطمئن نیست از تشخیصش به نظرم
    به نظرم بعد سیستسکوبی واسم مشکل بی اختیاری بیش اومد آیا تاثیر داره سیستسکوبی تو بی اختیاری ؟
    بعد اینکه آیا اگر مثانه عصبی باشه درمان داره اصلا ؟
    خسته شدم از این همه درد و مکافات . به نظر شما درست تشخیص میده ؟ دکترم رو عوض کنم یا نه ؟ آخه تا الان که نتونسته خوبم کنه هی دارم بدتر میشم
    آقای دکتر اگر بیش شما بیام به نظرتون میشه که خوب شم هی هر 6 ماه یه بار یا 1 سال یه بار این مشکل واسم بیش نیاد ؟ بخدا دیگه خسته شدم از این همه درد
    میشه بگید نظر شما چیه ؟
    ببخشید سوالم طولانی شد
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      مراجعه فقط به دکتر خودتان
  • تصویر کاربر سید یکشنبه ۱۸ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    من یه دختر 5/5 ساله دارم که در سن 1 سالگی به دلیل عفونت ادراری و گرفتن عکس هسته‌ای متوجه شدیم که دخترم دارای برگشت ادراری با درجه 4 و یکطرفه است که حدود یک سال تحت نظر پزشک مربوطه و خوردن آنتی بیوتیک قرار داشت و هر ماه یک آزمایش عفونت نیز می‌گرفتیم که همه منفی بودن بعد از دو سال دوباره عکس هسته‌ای نشان داد که دخترم دارای برگشت ادرار با درجه 3 است . باز تحت نظر پزشک به خوردن آنتی بیوتیک اداما دادیم تا امروز در سن 5/5 سالگی دوباره آزمایش گرفتیم که خلاف دفعات قبل که هنگام ورود مایع به مثانه سریع مایع برمی‌گشت . این بار مثانه مایع را پس نزد ولی هنگام تخلیه مایع پزشک مربوطه گفتند که دختر شما دارای برگشت ادراری دوطرفه است . می‌خواستم ببینم آیا دخترم با خوردن قرص و تحت نظر بودن بهتر می‌شود یا باید حتما جراحی شود. لطفا راهنمایی‌های لازم را انجام دهید .

    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر محمود یکشنبه ۱۸ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 895 مشاهده پرسش
    سلام..وقت بخیر
    نزدیک دوساله ازدواج کردیم،هرروز شوهرم رابطه میخاد..4ماهه باردار شدم و از نزدیکی با همسرم منع شدم..مجبورم با دست و ....شوهرمو ارضا کنم...در عرض 1دقیقه منیشون خارج میشه..ممکنه این همه نزدیکی مفرط براشون مضر باشه؟اضافه کنم،تا الان مشکلی نداشتن...این توقع زیادشون،بامراجعه به اورولوژیست باید درمان بشه؟
    ممنون میشم حتما پاسخمو بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      با روانکاو صحبت کنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 600 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 609 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب