اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رضا شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 498 مشاهده پرسش
    باسلام وتشكر از آقاي دكتر چرا حركت اسپرم كم ميشود وبراي رفع اين مشكل كه يكي از عوامل نا بار وري مردان ميگن هست چه اقداماتي بايد انجام داد در ضمن پاسخ سوالات چطوري باز ميشود ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی از نظر واریکوسل انجام شود
  • تصویر کاربر سروش شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 7195 مشاهده پرسش
    باسلام.اقای دکتر من 23سالمه دوره کلاهک التم جوش های گنبدی شکل دراومده و زیره التم جوش های گوشتی مانند ریز زده!!ایا ممکن زیگیل تناسلی باشه؟درضمن من هیچ گونه رابطه جنسی نداشتم خواهش میکنم جواب بدیت با تشکر...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      کرایو کنید فیلم عمل کرایو در سایت من را ببینید
  • تصویر کاربر محسن شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    من پسری 23 ساله هستم. چند وقت پیش دچار بند بند شدن ادرار و گرمای خیلی زیاد آن و رمگ پررنگ شدم
    با مراجعه به دکتر شهرمون بران آزمایش ادرار نوشت و با دیدن آزمایش از وجود خون در ادرار خبر داد. و گفت چیزی نیس و دو قرص افلوکساسین و تولترودین داد که با تموم کردن قرص ها تغییری در من حاصل نشد تا این که امروز در ادرارم به صورت آشکار خون رو دیدم. مشکلم چیه آقای دکتر؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      در سن شما مهم نیست
  • تصویر کاربر hamedi شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 479 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر بنده انحراف آلت رو به پایین دارم و موفع نزدیکی دچار درد میشوم و نمیتوانم در حالت های مختلف سکس کنم ، میخواستم بدونم هزینه عمل حدودی چقدر میشه؟؟؟؟؟و آیا دفترچه بیمه قبول میکنن یا نه ..................باتشکر از جنابعالی....
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      اول باید ببینم
  • تصویر کاربر محسن شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 568 مشاهده پرسش
    سلام.آقای دکتر برادر من دچار هیدرونفروز شده. ميخواستم سوال کنم که خطرناکه. توی سونوگرافی نوشته((سیستم کلکتور کلیه چپ فاقد سنگ، هیدرونفروز متوسط داشته ضخامت پارانشیم کلیه چپ 6میلیمتر می باشد.لگنچه کلیه چپ ارکسترنال و قطر قدامی خلفی آن 10 میلیمتر می باشد. که تنگی نسبی در سطح Upj چپ را مطرح می کند.))
    1. تصویر کاربر محسن یکشنبه ۱۸ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام
    2. تصویر کاربر محسن یکشنبه ۱۸ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر برادر من 7ماهشه آیا همین الان ميشه عملش کرد. عکس رنگی و اسکن هم ازش گرفتیم.گفتن تنگی داره.توی سونوگرافی نوشته((سیستم کلکتور کلیه چپ فاقد سنگ، هیدرونفروز متوسط داشته ضخامت پارانشیم کلیه چپ 6میلیمتر می باشد.لگنچه کلیه چپ ارکسترنال و قطر قدامی خلفی آن 10 میلیمتر می باشد. که تنگی نسبی در سطح Upj چپ را مطرح می کند.))
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      اسکن هستها ی DTPA با لازیکس ضروری است
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ایدین شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من 26 سالمه با کسی تا حالا سکس نداشتم ولی خودارضایی قبلا کردم اون هم با فشار دادن الت خودم زیر پتو
    مشکلی که الان دارم اینه که روی پوست آلتم یه لکه مثل خون مردگی هس که وقتی پوست رو بکشم جلو اون لکه هم همراش حرکت میکنه یعنی لکه زیر پوسته از یه طرف دیگه زیر همون قسمت از پوست یه رگی وجود داره خیلی خیلی سیاه و بزرگه
    خواستم بدونم مریضی خاصی هست ؟ یا اینکه بخاطر فشاری که به التم در خودارضایی اوردم اینجوریه
    اگه بخاطر خود ارضایی چند سال پیش بوده باشه باید چکار کنم که درست بشه
    ضمنا یه دونه سفید رنگ خیلی کوچیک اندازه یه مورچه رو وسط التم هس
    یه مشکل دیگه هم دارم ترو خدا جواب بدید اصلا روم نمیشه برم دکتر
    رویه وسط التم یه سوراخ هس نمیدونم مال چیه که این سوراخ همیشه بوده
    اصلا خیلی ناامیدم از ازدواج اینده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      هیچ مشکلی ندارید نا امید نباش
  • تصویر کاربر حیدر شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 490 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من بخاطر شغلی که دارم بعضی مواقع نیاز هست رو پاهام بشینم و کار انجام بدم ( کابینت ساز هستم ) و مواقعی که میشینم بعد از چند دقیقه بیضه هام درد میگیرن و یه کم کمرم هم درد میکنه ولی درد بیضه هام بیشتره. گفتم شاید از لباس زیرم باشه اون رو هم عوض کردم و یه لباس زیر بزرگ پوشیدم ولی باز هم درد هست.بیضه هام هم ورم نکرده و قرمز هم نشده . ممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو کنید اگر بیضه سالم است جای نگرانی نیست
  • تصویر کاربر مهزاد شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام و تشکر از شما.
    آقای دکتر آزمایش شوهر من به شرح زیر هست آیا احتمال بارداری وجود دارد؟
    Volume:4
    Rapid progressive:6%
    Pogressive:21.4
    Total progressive:27.4
    Non progressive:6.5
    Live ratio:33.9
    Non motile:66.1
    Ejaculate sperm count:281.226
    Count :70.309
    Normal morphology:16%
    Pathology:84%
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      حرکت کم است باید معاینه شوند
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 569 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من روزانه حدود 150 میلیگرم پروتئین دفع می کنم. فشار خون و دیابت ندارم و سونوگرافی همه چی رو طبیعی نشان داد.من می خوام برای ورزش بدن سازی پروتئین مصرف کنم مجاز هستم یا خیر؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      استفاده نکنید
  • تصویر کاربر اسد شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 513 مشاهده پرسش
    درود بر شما.

    بهترین راهکار ممکن برای جلوگیری یا حداقل به تاخیر انداختن تشکیل مجدد سنگ کلیه از نظر شما چیست؟اینجانب دو سنگ حدود 7.6 و 8.2 میلی متری به روش لوله گذاری از کلیه ام خارج کردند.میخواهم بدانم بهترین راهکار به نظر شما چیست.
    ممنون و دعای خیر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      مصرف 2 ساعت 1 لیوان اب و نمک کم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 600 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 610 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب