اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر میلاد پنجشنبه ۱۲ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من 23 سال دارم.التم کمی به سمت چپ و رو به بالا انحراف دارد و از این موضوع رنج میبرم لطفا کمکم کنید
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام زیاد نیست
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۱۲ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    سلام
    این ازمایش پروستات پدر بنده هست سنشون۵٢سال هست
    تو ادرارشون خون بود که ازمایش گرفتن
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر عرفان جمعه ۱۳ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید من 22 سالمه و آلت من به سمت چپ انحراف دارد میخواستم بدونم نیاز به عمل داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      زیاد کج نیست
    2. تصویر کاربر عرفان پنجشنبه ۱۲ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      ببخشيد آقاي دكتر يعني امكانش هست كه به مرور زمان كج تر بشه؟
      و اينكه راه هاي پيشگيري از كج تر شدنش وجود دارد؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر دانیال پنجشنبه ۱۲ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید...من پسرم و 20 سالمه چندهفته ای هست که همش احساس میکنم نیاز به دفع ادرار دارم ولی مثانم خالیه بعضی موقها هم حدود 5دقیقه طول میکشه تا ادرار کنم کمی سوزش هم دارم و ادرارمم زیاده نسبتا بعضی وقتا که مثانم پر نیست و این حسو دارم کمی زور میزنم چند قطره ادرار تخلیه میشه...شب ها ادرار از خواب بیدارم میکنه(بی اختیاری ادرار ندارم)...دکتر هم رفتم جواب آزمایشات و سونو همه سالم بودن..پروستات 8 سی سی بدون سنگ کلیه و مثانه و ادرار باقی مانده پس از تخلیه 40سی سی بود...وقتی سرگرم درس خوندن یا کارای دیگه هستم این حسو ندارم...دکتر هم گفت مشکلی نداری...ممنون میشم کمکم کنید...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام عصبی است
  • تصویر کاربر یاسمن پنجشنبه ۱۲ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 528 مشاهده پرسش
    سلام من سه ماهی میشه که دور مقعدم زگیل زده چون اصلا فکر نمیکردم مهم باشه دکتر نرفتم الان که رفتم واقعا ترسوندنم.ایا اینا هم قابل درمانه به روش فریز کردن؟من چون اصفهانم میخام ادرس و وقت دقیقتونو بدونم که بیام برای این کار
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744 همانگ کنید
  • تصویر کاربر siavash پنجشنبه ۱۲ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من یک جوان ۲۷ ساله هستم و حدود بیست روز قبل بایک خانم سکس دهانی داشتم طوریکه الت تناسلی خویش را در دهانش فقط باره ده ثانیه گذاشتم ودیگر هرگز سکس نداشتم بعد از سه روز چندعدد جوش کوچک در اطراف ختنه گاه من نمایان شد ولی بصورت خود بخود کم رنگ شد و تقریبا بعداز دو هفته ازبین رفت البته هیچ درد و یا خارش هم نداشت وبدون ازار بود البته من به بی اشتهایی و خستگی دچار شدم در این مدت .میتونید بگید مشکلم چیه ایا میتونه تبخال تناسلی باشه ؟؟ کمک کنید خیله استرس دارم دیگه دارم دیونه میشم اقای دکتر . در ضمن عکس هم گذاشتم از روزهای اولیه ولی حالا ازبین رفته
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      نمای زگیل دارد
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۲ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    سلام ایا ضربه به الت در حالت غیر نعوظ می تواند منجر به کجی شود در ضمن وقتتی الت به حال نعوظ در میاید کاملا سفت نمشود البته دردی وجد ندارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام خیر
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۲ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 359 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض پوزش دکتر من 19سالمه و الت تناسلیم به سمت کج منحرف است ایا باید عمل کرد یا مانعی ندارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر میدیا پنجشنبه ۱۲ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید ببخشین اقای دکتر ایا میتوانی طول و قطر الت را افزایش دا د
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام نه
  • تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۱۲ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    باسلام. من 21 ساله هستم و مدتی هست که بیضه سمت راستم2 برابر بیضه سمت چپم هست و همچنین نسبت به بیضه سمت چپم سفت تره(چند ساله) ولی تازگی ها بعضی مواقع درد میگیره و خوب میشه (1 ساعت) در ضمن خود کیسه بیضه هم تقریبا 3 برابر کیسه بیضه سمت چپم میشه(به اندازه یک تخم مرغ متوسط) حدودا چند ساعت و دوباره تقریبا هم اندازه میشن. به نطر شما مشکل جدی هست یانه(برای باروری یا نه).چون متخصص در شهرمان نداریم یه روشی برای معاینه خودمون بگید. باتشکر.
    یه سوال دیگه هم داشتم که در کل بیضه و کیسه بیضه باید چه اندازه باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام حتما سونو کنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 600 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 610 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب