اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسین جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 490 مشاهده پرسش
    با سلام.بنده جوانی 30 ساله متاهل دارای 2 فرزند .وقتی فیلم ، عکس یا موردی میبینم که از لحاظ جنسی تحریک کنندست بیضه هام به حدی درد میگیرن که زمین گیر میشم . توی مجردی پیش جراح عمومی رفتم تشخیص ایشون بادفتخ و واریکوسل بود و جراحیم کرد دکتر گفت رگی رو که باعث این درد شده قطع کرد و 2 تا 3 سال طول میکشه تاخوب بشی .الان با گذشت 10 سال هنوز همونجورم .خواهشمندم مرا راهنمایی کنید .ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      همه اش عصبی است
  • تصویر کاربر زینب جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    سلام میخواستم بپرسم که بعد عمل واریکوسل آیامیتوانم صاحب بچه شونم ؟
    1. تصویر کاربر زینب چهارشنبه ۲۹ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      لطفا جواب بدید خیلی برام مهمه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    سلام یه سوال از خدمتتون داشتم . بنده 23 سالمه و مجردم . آلت بنده همیشه به حالت نعوض در میاد . چه به چیزی فکر کنم و یا نکنم چه چیزی ببینم و چه نبینم . بنده اهل استمنا هم نیستم اما هر از گاهی هر دو ماه یا هر یک ماه باشه اما همیشه در حالت نعوضه / لطفا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      استانه تحریک بالا و طبیعی است
  • تصویر کاربر ح.عنایتی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    در پاسخ به سوال من s72y512213 در مورد آزمایش اسپرم فرمودید که هر آزمایشگاهی این آزمایش را انجام میدهد. یعنی برای این آزمایش نیاز به تجویز پزشک نیست؟ و با درخواست از آزمایشگاه این آزمایش را بدون نیاز به درخواست پزشک مانند آزمایش گروه خونی انجام میدهد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله
  • تصویر کاربر saeed جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 744 مشاهده پرسش
    درود
    اقای دکتر نظر شما درمورد درمان واریکوسل گرید ۲ یا ۳ با زالو چیه؟
    تاثیر داره یا بی تاثیر هستش؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      از نظر علمی باطل است
  • تصویر کاربر همایون جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 499 مشاهده پرسش
    من از طول و قطر الت تناسلیم اصلا راضی نیستم، میخواستم راهکارها و پیشنهاداتون رو برای افزایش طول آلت تناسلی جویا بشم، ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      راهی ندارد
  • تصویر کاربر م جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    با سلام.آقای دکنر من پسری 22 ساله و مجرد هستم و بیشتر از یک سال (شایدم بیشتر) هست که بالای بیضه چپم تعدادی رگ(با قطر زیاد) به صورت یک حجم کاملا مشخص وجود دارد و با نگاه قابل تشخیص است(و نیازی به لمس نیست) و هیچ گونه درد و سوزش و.... هم ندارم .
    به نظر شما مشکل چیست و باید به پزشک مراجعه کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو کنید از بیضه
  • تصویر کاربر کمال جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 509 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر
    اقای دکتر ببخشید بنده بعد از ادرار کردن وقتی از سرویس بهداشتی بیرون میایم مقداری ادرار خارج می شود البته به پیشنهاد یکی از دکترها اقدام به استبرا می نمایم که این کار مفید است ولی می خواستم بدانم که ایا این بی اختیاری درمان دیگری دارد و یا عارضه و خطر ی ندارد از شما تشکر می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744 نوار بگیرید
  • تصویر کاربر نداعبادتی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 509 مشاهده پرسش
    سلام ایا سرطان پروستات باعث مرگ میشه کسی که سرطان پروستات داده چندسال زنده می مونه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بسته به شدت است
  • تصویر کاربر علی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 293 مشاهده پرسش
    با سلام
    من 7 روزه در بیضه سمت چپ دچار درد شدم احساس سنگینی بیضه چپ و رو به پایین می باشم.
    احساس کشش در بیضه چپ هستم . نگرانم که خدایی نکرده دچار واریکوسل در بیضه شوم.
    بیضه هام هردو از لحاظ ظاهری سالم و جای خود هستند فقط بعضی اوقات بیضه چپم به سمت شکمم میرود.هیچگونه تورم و تغییر رنگ و چیز خاصی در مثانه دیده نمیشه.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو کنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 600 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 610 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

عفونت ادراری را درمان کرده‌اید، آنتی‌بیوتیک خورده‌اید، علائم بهتر شده‌اند؛ اما چند هفته یا چند ماه بعد،…
احساس ناگهانی و غیرقابل کنترل برای ادرار کردن — که نمی‌توانید آن را به تأخیر بیندازید —…
رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب