اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر من 30 سال دارم متاهل هستم 2 سال پیش من عمل واریکوسل انجام دادم و الان رفتم سونوگرافی میزان اسپرمم ضعیف بود و سونوگذافی معمولی نشان نداد اما رنگی نشان داد آیا دوباره عمل بکنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه یک با کافی است
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 405 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید خدمت اقای دکتر سه ماه است که بیضه سمت چپم درد میکند سونوگرافی رفتم چیزی نشان نداد و به سه متخصص مراجعه کردم و انتی بیوتیک تجویز کردند و مرتب مصرف کردم ولی بازم درد دارم بخصوص در حال نشستن لطفا راهنماییم کنید؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر فرامرز سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقاي دكتر كرمي
    پدر خانمم يك ماه قبل با لرز به خانه آمد و بعد هم تب و بعد دچار مشكل حبس ادراري شد.آزمايش خون دادند قند و پروتئين مثبت بود( چند سالي است كه گاهي اوقات 20 تا 30 واحد بيش از مقدار مجاز، قند داشته اند) و بعد سونوگرافي حالب و كليه و مثانه و پروستات كه مشكلي نبود. راه حل در سوند (يك هفته) تشخيص داده شد. با قطع سوند مشكل حل نشد و حجم زياد ادرار در كليه و درد و حبس ادرار از مثانه كه باز هم براي دو هفته سوند تجويز شد. در آخرين مرحله (ديروز)سیستوسکوپی داخل مثانه انجام شد و به گفته دكتر سه بار مثانه شسشتو شد و خوشبختانه مشكل سنگ و زائده نبوده است و فقط و فقط اندازه دهانه مثانه كمي بلند است. اما باز هم بعد از قطع موقتي سوند( سوند سرجايش هست ولي بسته مي شود موقتي)، مشكل قبل پابرجاست و چند ساعت بعد از سيستوسكوپي حالت فشار ادرار داشته اند ولي بعد باز همان مشكل انسداد و عدم تخليه.اين سري آخر و جديدتر آزمايش خون داده اند و قند نداشته اند.
    از حضرتعالي بي نهايت ممنونم و سپاسگزار براي تعهد شما و راهنمايي تان و يا اينكه حضوري خدمتتان باشيم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      مراجعه حضوری با مدارک
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 3182 مشاهده پرسش
    با سلام . جناب دکتر دفعه قبل جوابمو ندادین. ممنون میشم جواب بدین . عدم ترشح غده پیشاب و عدم مشاهده مایع آبکی قبل رابطه نشانه چیست > آیا میتواند نشانه احتمال عدم بارداری باشد. ( توسط مرد ) چون قبلا این مشکل رو نداشتم. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه اصلا
  • تصویر کاربر بختیاری سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1398 مشاهده پرسش
    من30سال سن دارم و مذکر و مجرد هستم.و دارای هیچ گونه بیماری و سابقه بیماری نمیباشم.مشکل من از یک ماه پیش به طور کاملا اتفاقی دردی در ناحیه سمت چپ بیضم احساس کردم.و لازم به ذکر است که درد من ناشی از فشار اوردن و ضربه یا رابطه جنسی یا هر چیز دیگه نبود...
    بعد از تحمل یک هفته درد به پزشک مراجعه کردم.و دکتر برای من ازمایش سونوگرافی نوشت.در عکس سونوگرافی همه چیز درست بود.چه اندازه دو بیضه و چه بیماری های دیگر...و پزشک مذکور فقط داروی مسکن تجویز کرد.ولی من هنوز با گذشت یک ماه از این ماجرا هنوز دردی نه به سختی درد هفته اول احساس میکنم.درد دقیقا از زیر شکم شروع میشه تا دقیقا زیر بیضه .درد در ناحیه سمت چپ میباشد.فکر مکنم همان لوله که پشت کمر شروع میشه و بیضه میرسه باشه .چون همون مسیر درد می کنه.و در ادرار کردن هم هیچ مشکلی ندارم.نه سوزش نه چیز غیر عادی دیگر... فقط زیر بیضه سمت چپم رگ متصل به ان میباشد کمی متورم تر هست نسبت به سمت راستی بیضه
    ممنون میشم راهنمایی کنید
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      این درد نگران کننده نیست
  • تصویر کاربر فرازبردبار سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 542 مشاهده پرسش
    سلام جناب دكتر
    چندساليست كه درناحيه بيضه دانه هاي سياه مثل خال بوجود امده كه بيشتر انهابر روي يك سياهرگ كه برجسته شده در امده اند، تابحال درمان نكرده بودم فقط الان سه هفته است كه ازمحلول سودوافن استفاده مبكنم ولي تغييري نكرده، نميدانم اصلا خال گوشتي هستند يا زگيل مقاوم شده چون بدنه گوشتي دارد ودر قسمت سر سياهرنگ است
    حال باتوجه باينكه من اصفهان هستم ايا شما ميتوانيدازطريق عكس مرا راهنمايي بفرماييد؟
    باتشكرفراوان ازجنابعالي
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر امیدی سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دارای فرزندی هستم پنج ماهه که هیدروسل داره بردمش دکتر که آزمایش سونوگرافی و ادار هم واسش نوشتن که دکترش گفت هیچ مشکلی نداره خودش به مرور زمان خوب میشه نگرانی نداره الان چندماهه که هیچ تعقیری نکرده نمیدونم چیکار باید کرد ؟ ضمنا نمیونیم که چطور ازش مراقبت کنیم .. با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر یعقوب سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    سلام من حدود ۲سال واریکوسل دارم.واز لحاظ اسپرم درشرایط طبیعی قرار دارم تنها درد ناشی از واریکوسل ازار دهنده است. ایا دراین وضعیت جراحی به صلاح است یا ضرورتی ندارد. البته به تشخیص پزشک. این نوع واریکوسل به مرحله عمل جراحی رسیده است.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه نیازی نیست
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    من از کوچکیه اندام تناسلیم رنج فراوان دارم از اون سایزی هم که شما گفتید کمتره حالا باید چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      باز نشد
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر،با عرض خسته نباشید خدمت شما پسری هستم 16ساله که حدود 8ماه است بیضه سمت چپم حالت توده داخلش ایجاد شده و بیشتر اوقات در حالت عادی باهم یکسان اند ودر بعضی مواقع بزرگتر از بیضه سمت راست میشود و در طی چند روز پیش بیضه سمت چپم به مقدار خفیف تیر می کشد و درد میکند.ایا این واریکوسل است؟واگر است ایا نیاز به عمل دارد؟ واگر دارد این سن مناسب عمل است؟با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      حتما سونو کنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 600 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 610 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب