اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر عبدالله جمعه ۲۹ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    با سلام دخترم مدت 3 ماه است که با پسری نامزد کرده و الان فهمیدیم که نامزدش زگیل تناسلی داره البته تعدادی زگیل خیلی کوچک داشته که اونا رو پیش دکتر سوزونده و الان دیگه اثری از زگیل نداره آزمایش phv مثبت بوده با توجه به اصرار دخترم برای ازدواج با این پسر و علاقه شدید بین آنها ممنون می شم اگه ما را در این مورد راهنمایی کنید نامزد دخترم قسم می خوره که هیچگونه رابطه پر خطر جنسی نداشته آیا چنین چیزی ممکن است ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بايد واكسن بزننند
  • تصویر کاربر م جمعه ۲۹ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقاي دكتر،
    من ٢٧ سال سن دارم و از سن ١٨ سالكي دجار مشكل بروستات شدم،تكرر ادرار احتباس ادرار و عدم ميل جنسي از جمله اين مشكلات بوده،انواع قرص ها رو مصرف كردم و انواع آزمايشات ولي بي فايده بوده،٩ ساله كه زجر كامل كشيدم،ميخواستم بدونم ايا راهكاري هست كه مشكل من حل بشه؟از طرفي مشكل دوم من اسيب احتمالي به سرخرك آلت تناسلي بوده و نعوظ كافي بدست نميارم و مدتي هست ديكه خبري از نعوظ شبانه بعد از بيداري از خواب نيست،و درد آلت دارم به مدت دو سال،در ضمن سايتتون بسيار مفيد مي باشد.
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بايد بررسي شويد
  • تصویر کاربر رسول جمعه ۲۹ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 12106 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من رسول هستم 20 ساله من داخل کیسه بیضه هام
    3 تا بیضه دارم تقریبا 5 ساله متوجه داشتم اما به هیچ دکتری مراجعه نکردم
    و شکر خدا تا حالا هیچ مشکلی هم نداشتم نه درد دارم نه ورم کرده هیچی
    فقط سابقه م این هست که از بچه گی بعضی وقتا که ادرارم تموم میشد سوزش میگرفتم اما الان نسبت به بچه گی خیلی کم شده سوزشم
    ایا من سه تا بیضه دارم ؟؟ یا غده هست ؟؟اندازه ش اندازه بیضه های دیگه م هست

    نگران این موضوع هستم
    ازدواجمم نزدیکه
    ممنون میشم اگه جواب بدین .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بايدببينم
  • تصویر کاربر بیژن یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من سنگ کلیه داشتم اما وقتی دردم شروع شد و تحت نظر دکتر رفتم بعد سونگرافی سنگ وارد حالب شده بود اما درد شدیدی داشتم بعد 2 روز مصرف مایعات و فعالیت بدون اینکه متوجه دفع سنگ بشم دردم قطع شد از کجا بابد مطمین شم سنگ دفع شده? ممکنه داخل حالب بمونه?
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سیتی اسکن
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    سلام و خدا قوت
    دکتر روی الت تناسلی بنده برامدگی هایی مثل جوشهایی بسیار ریز پخش شده و برامدگی هایی بزرگتر هم وجود دارد ، ایا درمانی وجود داره و یا طول درمان چه مدت است
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      نیاز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر سعئد یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 340 مشاهده پرسش
    عرض سلام و خسته نباشید
    من تقریبا عرض یک ساله که عمل فتق و واریکوسل همزمان انجام داده ام ( سمت راست قتق ، سمت چپ واریکوسل) . الان جای فتق ام باد میکنه و درد داره. سوالم اینه که ممکنه دوباره عمل فتق تکرار بشه؟ در ضمن من کارم تست موتوره، زیادی سرپا میمونم ، و سنمم ۱۹ . با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      معاینه ضروری است
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    درود به آقای دکتر کرمی عزیز ببخشید که بازم مزاحمتون شدم
    شما تخصص دارید و اعمالتون برای رساندن شفا به بیمارانه و قطعا مزد و پاداش بسیار بالایی در پیشگاه خداوند دارید
    این مسائل و مشکلات جنسی به خاطر جو جامعه و نوع فکر ما مردم تو ذهن همه باعث خجالت کشیدن شکل گرفته و مشکلات همه در پشت این خجالت ها دفن میشه .
    من رو ببخشید که خجالتم رو کنار میزارم و برای شما مشکلاتم رو میگم چون میدونم میتونین کمکم کنین .
    مشکلات من
    1-زود ارضاعی 2-کم بودن شدت و فشار برای خروج سریع و پرتاب منی
    3-اینکه هنگام تخلیه منی حالت نعوذ کامل رخ نمیده
    4-بلافاصله بعد از تخلیه منی خون داخل بافت اسفنجی خارج میشه و آلت کوچیک میشه
    5-احساس درد اندک در پشت کمر در امتداد مهره یک تا پنج ستون فقرات به سمت طرفین و خستگی فراوان برام اتفاق میوفته و استیل بدنی من تمایل به خمیده بودن و خمیده راه رفتن داره
    6-بی میلی بسیار زیادی به رابطه جنسی دارم و فکر میکنم برای این موضوع دچار افسردگی هم هستم
    7-طول آلتم 12 سانتی متره و از این بابت خیلی زیاد اعتماد به نفسم رو از دست دادم اگر بهم راهی رو بگید که 5 الی 7 سانتی متر بزرگتر بشه بزرگترین لطف رو که درطول زندگیم میتونستم داشته باشم کردید چون فکر نمیکنم بتونم همسری بگیرم و بتونم نیازهاشو تامین کنم برای همین کلا در حال حاضر از ایجاد زندگی زناشویی با شخصی وحشت دارم(24 سال سنمه)
    8-به رابطه ی جنسی نیاز دارم اما جسمم توان تامین نیرو برای داشتن یک زندگی رو نداره
    از این وظعیتم خسته شدم و نیاز به درمان شدن دارم نیاز به بازسازی اعتماد به نفسم رو دارم نیاز به شادابی و نشاط و دوری از افسردگی رو دارم نیاز به سرحال و قوی بودن رو دارم
    و تصمیم به تغییر گرفتم پس کمکم کنید تا خودم رو سالم کنم
    و اینکه از علت این مشکلات ازم نپرسید چون بخاطر اشتباهات افراطی دوران گذشته من بوده و یاد آوریش چیزی رو حل نخواهد کرد و بجز شرمندگی برای من چیزی نداره .
    زنده باد دکتر کرمی ببخشید که پرسشم شد پرسشها، کمکم کنید یه عمر واستون آرزوی بهترین ها رو میکنم.ممنون.بدرود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      به علت کمی وقت سوالتان را مختصر کنید
  • تصویر کاربر Ali یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    مردی 41 ساله هستم و استرس کاری زیادی دارم و در آزمایش اخیر PSA من عدد 3 را نشان داده، سونوگرافی هم گرفته ام و از قبل بزرگی و ورم مختصر را نشان داده، خیلی نگران شدم چکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      تکرار کنید
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 469 مشاهده پرسش
    باسلام من 35 سالمه و 7سال است دچار دیابت نوع 2 میباشم/مدت 6 ماه است که دچار عدم نعوز آلت تناسلی شده ام /از قرص های ویاگرا و سیالیس استفاده نمودم ولی فایده ای نداشت لطفا مرا راهنمایی کنید چه کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر ناشناس پنجشنبه ۱۲ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    سلام. دکتر من چند ماه پیش 3 تا تستوسترون تزریق کرده بودم و اسپرمم به صفر رسیده بود و بیضه هامم هر کدوم نیم سانت کوچک شده بود، شما گفتین که چندماه بعد مجدد آزمایش بدم الان آزمایش دادم لطفا برام تفسیرش کنید و اینکه امید به بهبودی بصورت طبیعی هست یا باید دارو استفاده کنم؟ همچنین همراه با تستوسترون سه تا نوربیان هم تزریق کردم و موقع تزریق روی کلیه هام جوش میزد الان بعد چندماه درد خفیفی تو کلیه هام احساس میکنم آیا از عوارضه تزریقه و اینکه چیکار کنم؟ متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      خوب است
    2. تصویر کاربر ناشناس یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      متخصص اورولوژی با توجه به این آزمایش برام ۱۰ عدد هاش سی جی ۵۰۰۰ تجویز کرده من میترسم عوارض داشته باشه برام، آیا با توجه به این آزمایش نیازی به استفاده از این آمپول دارم؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه ضررر ندارد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 601 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 610 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب