اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر خدمت شما آقای دکتر،

    چند روزی هست که در ناحیه بیضه درد خفیفی حس می کنم که علتش را با توجه به کارم که بیشتر پشت میز یا نشسته بر تخت خواب انجام می گیرد برایم روشن نیست. علائم بیماری های شایعی که در سایتتان بود را خوانده ام و باید بگویم که در بیضه احساس سنگینی ندارم، ورم خاصی هم مشاهده نکرده ام ، ضربه ای هم به این ناحیه وارد نشده و با لمس اطاف بیضه دردی حس نمی کنم. به لحاظ جنسی فعالیت چندانی ندارم بجز گاهی خود ارضایی. با این حال می خواستم بدانم که آیا موضوع جدی هست یا با گذر زمان رفع شدنیست.

    با تشکر از شما،
    موفق باشید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      پس مشکلی ندارید
  • تصویر کاربر وحید یکشنبه ۲۰ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    با سلام.من در حدود سه سال متوالی در هر سال یک بار خونریزی ادرارداشتم.همراه با تکرر ادرار یعنی در هر یک دقیقه و اینکه همراه با سوزش ولخته خون.به طوری که از درد به خودم می پیچیدم با مراجعه به دکتر و زدن آمپول راحت می شدم.سونوگرافی هم رفتم به متخصص مجاریم رفتم ولی جوابی نگرفتم.ودر طول عمرم لب به سیگار و شراب وقلیون نزدم.لطفا بنده را راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شید
  • تصویر کاربر نا یکشنبه ۲۰ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    سلام من 15 سال دارم شش سالگی ختنه کردم و بعد از چند سال تیرگی هایی در زیر آلت دیدم به پزشکی هم مراجعه نکردم لطفا با توجه به تصویر میشه بگید که مشکل من چی هست؟ زگیل یا تیرگی طبیعی یا مشکل دیگه؟ متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر الهام یکشنبه ۲۰ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 531 مشاهده پرسش
    با سلام
    حدود 10 سال پیش بخاطر تجاوز از ناحیه مقعد آلوده به زگیل تناسلی شدم مرتب تحت درمان بودم و هستم ولی به هیچ طریقی زگیلهام خوب نمیشن الان 1 سال هم هست که ازدواج کردم و زگیل به داخل واژن و مقعد هم رسیده دیگه واقعا نمیدونم چیکار کنم ، خیلی تا الان هزینه کردم و روح و روانم به هم ریخته که زگیلهام خوب نمیشن تا جایی که به خودکشی هم فکر کردم ، خواهش میکنم راهنماییم کنید
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید کرایو کنید
  • تصویر کاربر احمد پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر با خسته نباشید به شما آقای دکتر اگه ممکنه من راجب کجی آلتم به سمت چپ راهنمایی کنید
    اگر من عکس فرستادم به حالت عادی باشد یا راست شده
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من حدود 4ماه پیش عمل واریکوسل کردم و الان در نانوایی کار میکنم به نظر شما با شغل من مشکلی برای سلامت عمل من پیش نمی اید در ضمن من 18 سال دارم
    سپاس...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر نوید پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    با سلام
    من چند روز دردی رو در بیضه وزیر شکمم حس میکنم و وقتی به مدت طولانی میشینم درد بیشتر میشه و گاهی اوقات درد کلافم میکنه
    لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی کنید
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وخسته نباشیدمن ۲۶ سالمه ومتاهل دچار سستی نعوذ وزودانزالی هستمو سه بار به دکتر مراجعه کردم که داروهای تجویز کردند مثل تادافیل وسیلدانافیل وسرترالین وغیره که تاثیرش مقطعی ودرمانش کامل وهمیشگی نیست ایا دارویی هست برای درمان همیشگی یا خیر چون خیلی هزینه کردم اما بی فایده بوده اگه میشه راهنماییم کنید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه مطلب سایت منرا بخوانید
  • تصویر کاربر رسول پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر حدود چند ماهه گاهی در قسمت پایین شکم ودوطرف شکم در قسمت پایین احساس درد دارم که همرا با درد خفیفی در بیضه ها هستش با انجام سونوگرافی تشخیص شن کلیه و فتق داده شده که باید عمل صورت بگیره ولی به دلیل مشکل مالی در حالدحاضر انکان عمل ندارم میخواستم ببینم ضورت این عمل چطوره یعنی ارژانسی هست یا میتونم یکسال دیگه عمل کنم؟چون در شرف ازداج هستم این دو مشکل تاثیر در ناباروری دارند چون همه استرس این مشکل دارم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر حقیقت پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید . التم در حال نعوظ به پایین انحراف دارد و هیچ گونه درد و احساس توده سفت روی بدنه التم ندارم و منی به راحتی خارج میشود. 30 ساله و مجرد و بدون تجربه جنسی . می خواستم بدونم در اینده مشکلی پیدا میکنم؟ در ضمن با اندازه گیری خودم انحراف در حدود 35 تا 40 درجه و طول الت 15 و قطرش حدود12-11 سانتی متر. عکس را هم ارسال کردم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 601 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 611 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

عفونت ادراری را درمان کرده‌اید، آنتی‌بیوتیک خورده‌اید، علائم بهتر شده‌اند؛ اما چند هفته یا چند ماه بعد،…
احساس ناگهانی و غیرقابل کنترل برای ادرار کردن — که نمی‌توانید آن را به تأخیر بیندازید —…
رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب