اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر اسفندیار شنبه ۲۴ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    جناب دکتر جسارتا بنده 39 سالمه و الت بنده مقداری به سمت چپ انحنا داره . میخواستم ببینم ایا مشکل ساز هست یا طبیعیه؟ و اگر مشکلی داره چکار باید کرد؟( در حالت نعوظ طول التم 18 سانت میشه )برای عمل میتونم اقدام کنم و هزینه عمل چقدر می شود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر مرتضي شنبه ۲۴ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما آقاي دكتر كرمي
    من مرتضي سيلاني جواني 21 ساله هستم يا 175 سانتي متر قد و 50 كيلو وزن كه طول آلت تناسلي من در حالت نعوظ 13 و در حالت معمولي 5 تا 7 سانتي متر است و در طول آلت تناسلي خود مشكل دارم و بعد خواستم ببينم كه آيا راهي هست كه من انجام دهم تا مشكلم حل شود يا خير؟ يا طول آلت تناسلي من نرمال است .
    با تشكر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      راهی ندارد
  • تصویر کاربر عظم یکشنبه ۱۱ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    با سلام
    مادر 62 ساله اي دارم كه مدت زيادي است دچار تكرار ادرار است . تاكنون مراجعاتي داشته كه شايد از دقت و توجه كافي برخوردار نبوده لذا درمان نشده است . ميخواستم راهنمايي بفرماييد .
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید نوار بگیرید02122642744
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۱ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 653 مشاهده پرسش
    من فردی که مایع منی به رنگ زرد است.آیا مشکلی بوجود می آورد؟ لطفا کمکم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      ازمایش منی دهید
  • تصویر کاربر سامان یکشنبه ۱۱ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    با سلام
    آیا بعد از جراحی درمان واریکوسیل، امکان تغییر در ترشح هورمون های مردانه و در نتیجه کاهش یا افزایش ریزش موی سر وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۱ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    بعد از عمل واریکوسل تا چه مدت نباید نزدیکی انجام شود
    نزدیکی بعد از عمل واریکوسل چه عوارضی و خطرهای دارد
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      شروع کنید
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۱ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    اگر شخصی مبتلا به واریکوسل باشد و هنوز ازدواج نکرده باشد احتیاج به عمل جراحی دارد ؟ و اگر عمل جراحی به بعد از ازدواج موکول شود بیماری پیشرفت نمیکند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوند02122642744
  • تصویر کاربر خلیلی یکشنبه ۱۱ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    سلام..چندروزپیش بطوراتفاقی مطالبی ازاینترتت درنوردزیگیل تناسلی خوندم حدسم این بودک اون زیگیلاخال گوشتی هستن ک توالت شوهرمه اماوقتی ازش پرسیدم گفت ک حدودا1ساله اوتادراوندن هم نگران شدم هم رابطه جنسیموتوقط کردیم وقتی عکساومطالب نشونش دادم ماباداشتن اون زیگیلاارتباط داشتیم امامن هیچ نشاته ی اززیگیل توبدنم نیس..قراره ببریم دکتر..وشوهرم براداشتن رابطه کاندوم گرفته بودک بازمن راضی نشدم..میشه راهنماییم کنیدک چیکارکنیم وایامن الان مبتلاشدم باوجودنبودن نشانه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      نگران نباش
  • تصویر کاربر علي یکشنبه ۱۱ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    آيا بعداز عمل واريكوسل ميتوان به فعاليت سنگين در صنعت نفت ادامه داد؟ عمل پزشكي اينگونه فعاليت ها را منع كرده يا هركس نظريه خاص خود را دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      کار سنگین ضرر دارد
  • تصویر کاربر میثم یکشنبه ۱۱ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 507 مشاهده پرسش
    با سلام .اقای دکتر من 4 روز پیش بادرد شدید کلیه مواجه شدم و بعد از سونوگرافی و سی تی اسکن متوجه شدم که یک سنگ 5 میلی متری در انتها و نزدیکی مثانه گیر کرده.دکتری که ویزیتم کرد در بیمارستان عرفان گفتند که به صورت درون اندامی برات عمل می کنم .اما دکتر دیگری در سنندج گفتند که به صورت طبیعی دفع شود بهتر است.نظر شما چیست؟از درد شدیدش می ترسم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم فیلم سنگ حالب سایت من را ببینید02122642744
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 601 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 611 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب