اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسین شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 505 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکترکرمی
    من 39 ساله هستم و چند روزیه که کلیه سمت راستم درد میکرد ولی درد کلیه ام خوب شده ولی بی اختیاری ادراری دارم و آیا از سرماخوردگی کلیه اس یا چیز دیگه ایی میتونه باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      1-سلام، بهتر است سونوگرافي كنيد.
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 499 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکترکرمی
    میخواستم بدونم برای درمان زگیل یک بار کاریوتراپی کردن کافیه ؟ یا بایستی هر از چندگاهی دوباره انجام داد. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      به علت احتمال عود ممكن است بعدا تكرار شود
  • تصویر کاربر غلامحسین شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 505 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت جناب دکتر وخسته نباشید بنده حدود ۲ماه پیش عمل پروستات کردم ولی تا الان باز مشکل شب بیداری بخاطر ادرار دارم یعنی ادرار زیاد واقعا خستم کرده پیش دکتر معالج خودم هم رفتم که یکسری قرص برام نوشت ولی نه تنها مشکلم را حل نکرد بلکه ادرارم زیاد تر شده وهر ده یا بیستدقیقه بایستی به دستشویی برم لطفا کمکم کنید و بفرمایید چیکار کنم ممنونم از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      مطلب نوار مثانه سايت من را بخوانيد بايد نوار بگيريد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر جواد شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر کرمی.
    اینجانب در 10روز پیش با متوجه شدن درد در بیضه سمت راست که به صورت کمی متورم و یک چیز اضافه مانند در ان حس میکردم،به دکتر مراجعه کردم که با اعلام اینکه من رابطه جنسی داشتم ام یا نه گفتند که از طریق رابطه این عفونت به شما منتقل شده است.اما من اخرین رابطه ام بر میگردد به 6ماه پیش که از طریق واژن انجام شد و قبل تر از ان 10ماه پیش در تابستان پارسال که از طریق مقعدی انجام دادم و پس از انزال متوجه شدم که دستگاه تناسلی هم به مدفوع الوده شده (به دلیل نا اگاهی) .ایا یعنی این بیماری عفونتی از همان رابطه ها در چند ماه پیش به من منتقل شده است یا خیر دلیل دیگری دارد؟؟ّ
    اگر از همان رابطه های چند ماه پیش بوده است از همان لحظه دچار بیماری شده ام و حال درد و تورم ان را احساس میکنم ؟؟؟
    سوال بعد اینکه من مدتی است متوجه شدم که اب منی به دلایلی کم از من خارج میشد ان هم با مکث بین هم و به صورت فشار خارج نمیشود احساس میکنم منی کامل از من خارج نمی شود.در یک شب هم که جنب شدم فقط یک قطره از من خارج شده بود..الان که متوجه ابن بیماری شدم و طی خواندن مقاله شما به این موضوع شک کردم که دلیل کیفیت و تعداد منی میتواند همان مشکل در اپیدیدمیت باشد؟؟؟؟؟ (اب منی از اپیدمییت عبور میکند و پس از انزال از لوله تناسلی خروج می شود)ّباشد؟؟؟؟؟
    ایا همینطور است یا بنده اشتباه میکنم؟؟
    با سپاس از شما خواهشمندم که جواب بنده را که بسیار نگران و مظطرب هستم را دهید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      با زمان بهتر ميشود
  • تصویر کاربر آریا شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 490 مشاهده پرسش
    سلام
    طول آلتم در حالت نعوظ ده سانته و زیاد سفت نیست تو رابطه جنسی مشکل دارم و نمیتونم براحتی اینکارو انجام بدم ـ
    خواستم بدونم راهی برای افزایش طول وجود داره ـ نیاز به مراجعه حضوری به پزشک دارم یا با داروهایی که تبلیغ میشه مثل ژل هایی که حتی توی داروخانه ها هم میفروشن میشه افزایش سایز و طول داد
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      ندارد وهمه تبليغات دروغند
  • تصویر کاربر خانم شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب دکتر
    بنده حقیر ۱۹ سال سن دارم و در اسفند ماه مبتلا ب این زیگیلهای تناسلی در ناحیه مقعد شدم رابطه کاملی نداشتم از پشت بوده
    ب دکتر مراجعه کردم و با پدوفلین درمان کردم چند بار دیگر درآمدن و هنوز در میان این زیگیلها
    برای آزمایشم که نوع اچ پی وی مشخص شه دکترم گفتن تا دختری نمیشه این آزمایش رو بگیرن از من
    ایا درسته ؟ پس اگر اینطور باشه من بدون آزمایش از کجا باید بدونم این ویروس از بدنم رفته که زمان ازدواج مشگلی برا طرف مقابلم پیش میاد یا نه ؟
    ممنون میشم جواب بدید
    و دوم اینکه واکسن گارداسیل رو میگن باعث ام اس میشه آیا حقیقت داره؟
    من ترشح هم دارم یک دوسالی اما بهش توجه نکرده بودم بتازگی دارم دارو میخورم
    ایا ترشحم باعث درومدن این زیگیلا میشه؟


    تروخدا جواب بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      بعد از الوده گي واكسن فايده ندارد
  • تصویر کاربر مرتضی جمعه ۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت شما دکتر کرمی
    من جوان 21 ساله که هستم که هر چند وقت یکبار زیر شکم من یکم ورم میکند و سفت میشود و یکی دیگه از مشکلاتم اینه که رنگ آب منی من تقریبا مایل به سبز شده است خواستم ببینم مشکل خاصی هست یا نیست من الان باید چکار کنم تا مشکلم حل شود.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      در سن شما مشكلي نيست
  • تصویر کاربر علی جمعه ۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 797 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر من 21 سالمه بیضه سمت چپم یه تیکه از پایینش خرد شده نمی دونم حالا ترکیدگی بیضه هست یا نه درست یادمم نمیاد که قبلا اینطوری بوده یا نه ولی درست که دستش میگیرم قسمت پایینش دو سه تیکه شده نمیدونم قبلا هم همینطوری بوده یا نه لطفا کمکم کنید که اگه ترکیدگی بیضه هست باید چکار کنم نیاز به عمل داره یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      نه
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 344 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما . بنده امروزآزمایش اسپرم دادم و تا اونجایی که میشد از سایت ها فهمیددیدم همه چیم نرمال هست . ولی یه پارامترهایی هست که من تو آزمایش کسی ندیدم و برای همین میخواستم مزاحمتون بشم تا برام مشخص کنید . نمیدونم این GRADE های 1 تا 4 چی هستند .
    جواب آزمایش من در قسمت GRADE ها یه این صورت بود :
    Grade 1 10 poor activity
    Grade 2 30 fair activity
    Grade 3 60 good activity with tail
    grade 4 absent eccellent activity
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      حركت كم است
  • تصویر کاربر محسن جمعه ۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 418 مشاهده پرسش
    سلام دکتر چندمین باره مزاحم میشم لطفا نتیجه این ازمایشو بهم بگین امید هست یا نه اگه هست چرا بچه دارنمیشیم خانمم هم سالمه
    ازمایش بعد از چهارروز نزدیکیه
    Volume.3/9
    Sperm.105/53
    Appearance.normal
    12/21
    Quickprogressiva(a)
    Liquefaction time.normal
    Slowprogressive.38/50
    Viscosity.normal
    Noneprogressive.9/6
    Immotile.41/23
    Normalmorphology.12لطفا اگه راهی برای بهبودی داریم بگین اگرم نمیشنم بگین خواست خداست لابد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      خوب وعالي است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 600 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 610 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب