اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سینا جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خسته نباشید.
    با اسپرم کانت 2 یا 3 میلیون در هر سی سی هم می شود آی وی اف کرد؟؟و موفقیت آمیز خواهد بود؟؟؟
    ممنون و سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      بله
  • تصویر کاربر اسماعیل جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    سلام،آقای دکتر با عرض تشکر از لطف شما میخواستم بپرسم که چند ماهی هست که مایع اسپرم من به رنگ قهوه ای کم رنگ در آمده دکتر هم رفتم آزمایش psa هم دادم که مقدار آن زیر یک یعنی 0.68 بود و دکتر هم گفتند که مشکلی نیست وخودبخود درست میشه.ولی متاسفانه درست نشد.میخواستم اگر ممکنه بفرمایید نیاز به پیگیری دارد یانه.متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر شهریاری جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    سلام. حدود سه هفته است که برای ادرار یک دفعه تحت فشار قرار می‌گیرم و نمی توانم تحمل کنم؛ قبلاً شاید 4 بار در روز نیاز به توالت پیدا می کردم ؛ ولی در این دو هفته روزی تا 10 یا 15 بار تکرار ادرار دارم.
    یک شب هم دچار شب ادراری شدم.
    1- دلیلش چیه؟ باید چیکار کنم؟ درمان میشه؟
    2- توی مشهد ارولوژیست خانم سراغ دارین؟

    ضمناً :
    خانم هستم
    دانشجوی تربیت بدنی هستم و هفته ای حداقل سه جلسه شنا می رم
    اخیراً دچار عفونت واژینال شده بودم که رفع شده
    متأهل هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      اول عفونت مطرح است
  • تصویر کاربر امید جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 518 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام. من مردی 38 ساله هستم که از کوچکی آلت خود رنج میبرم ودر جایی خواندم که با عمل کردن می توان 3 سانتیمتر به طول آلت اضافه کرد. آیا امکان پذیر هست یا خیر؟ چه راه کار عملی برای رفع مشکل من پیشتهاد می کنید؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      پر عارضه است
  • تصویر کاربر پویا جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای هزینه عمل حدودا چقد میشه و چقد طول میکشه که سلامت کاملو بدست بیارم ؟

    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      اول معاینه
  • تصویر کاربر حسن جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    با سلام . ۳۰ سال سن دارم متاهل . ۲ روز متوجه شدم که آلتم شل شده و قابلیت رسیدن به نعوظ کامل رونداره از نظر سایز و اندازه نیز به یکباره کوچکتر شده . آیا مشکل خاصی برام پیش اومده ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر رضاصادقي جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 518 مشاهده پرسش
    باسلام ووقت بخير
    مدت كوتاهي هست كه هنگام نزديكي الت تناسلي ابتدا صفت ميباشداما هنگام نزديكي شل شده ازشما خواهشمندم بنده را راهنمايي كنيد باتشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر تارا جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 506 مشاهده پرسش
    با سلام. آقای دکتر من یکی دو ماه پیش یدونه زگیل اطراف مقعد داشتم و یکی دو تا کنار واژن که خیلی ریز بودن و با چند بار سرکه سیب زدن از بین رفتن منتها هروقت پنبه آغشته به سرکه سیب به پوست اطراف مقعد میزنم تقریبا 5 جا بصورت مشخص سفید میشه با توجه به مطالب نت حدس میزنم باید زگیل باشه که هنوز رشد نگرده که از پوست بزنه بیرون. میخواستم بدونم موارد اینجوری چجوری باید درمان بشه؟ با دارو یا لیزر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر علیرضا جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    من تقریبا 11 روز پیش عمل باز واریکوسل سمت چپ انجام دادم و باتوجه به کمی ، آگاهی من از قبل شخصا به پزشک معالجم عمل لاپاراسکوپی و میکروسرجی را پیشنهاد دادم ولی ایشان بر عمل باز تاکید داشتند (ایشان عضو هیأت بورد اورولوژی هم هستند) که باید حتما رگهای وریدی با چشم مشاهده شود. واریکوسل بنده از روی آزمایش تشخیص داده نشد (البته حرکت اسپرمها روی 37 بود و بقیه ایتم ها نسبتا نرمال بود) و در سونوگرافی بیضه و کلیه ها مشخص شد رگهای سمت چپ التهاب اندکی دارد و باتوجه به نظر پزشکی احتمالا حتی واریکوسل بنده جزء گریدها نبوده و ساب کیلینکال بوده. به هر حال عمل باز بر روی بنده انجام شد و ایشان توصیه هایی در خصوص بعد از عمل اعم یخ گذاشتن روی بیضه ها و بالا نگه داشتن بیضه و استفاده از آمپول گونال و گونادوتروفین کوریونیک و قرص VigRX و Co Q10 داشتن. حالا بعد از 11 روز احساس می کنم جای بخیه ها کمی متورم و سفت است و می ترسم دچار فتق شده باشم... آیا واقعا این جزء علائم و مراحل فتق است؟
    چرا پزشک بنده از همان اول از مش برای جلوگیری از فتق استفاده نکرده؟ باتوجه به اینکه هزینه هر بار عمل مجدد بالاست و از بابت زمانی برای من و کارم گران تمام می شود. خواهشا کمک و راهنمایی فرمائید. ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر بهروز جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 725 مشاهده پرسش
    با عرض سلام من تمام مقاله های شما را در مورد طول الت خوندم ولی به هر حال تصمیمم برای تزریق چربی روی الته
    میخواستم برام یه وقتی تعیین کنید برای عمل
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      من نمیزنم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 600 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 610 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب