اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر عباس دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشید
    من یه مشکلی دارم اگه ممکنه کمکم کنید . من وقتی یه صحنه تحریک آمیز اعم از فیلم و عکس و ... می بینم در ناحیه زیر شکم و آلت تناسلی یه حس هیجان و تحریک یا یه همچین چیزی دارم که اسمشو نمی دونم این مشکل چیه و برای درمانش باید چکار کنم ؟ ضمنا چند روز پیش تو باشگاه وقتی داشتم ورزش کمر رو انجام می دادم به طور ناخودآگاه و بی اختیار دچار ارضای جنسی شدم مشکلم چی هست لطفا کمکم کنید .
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نيست
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 639 مشاهده پرسش
    سلام دکتر آل تم خیلی ضعیف و کوچکه خانمم نارضایتی میکنه زندگیم داره میپاشه چیکار کنم دستم ب دامنت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد ببينم
  • تصویر کاربر سیامک دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1045 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    در ۱۷ سالگی یک بار خود ارضایی شدیدی داشتم که به علت کم شدن مواد لغزنده موجب آسیب دیدن پوست آلتم شد و بعد از اون تا چند روز پوستش قرمز و‌ملتهب بودو پس از بر طرف شدن میزان حس اون به شدت کاهش پیدا کرد به مرور زمان تا حدی خیلی کم میزان تحریک پذیری افزایش پیدا کرد ( حتی دوره های چند ماهه ای هم از تحریکش اجتناب میکردم و با کرم مرطوب کننده و ... تیمارش میکردم ) اما بعد از ۱۰ سال میتوان گفت از ۱۰۰ در صد تنها ۳۰ درصد حس دارم... اونم به صورت پراکنده نقاطی که کمتر آسیب دیدن...آیا دارو یا راهی برای رشد دوباره پایانه های حسی وجود دارد ؟.....
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      خوب ميشود
  • تصویر کاربر میلاد دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 764 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من کلاهک آلت تناسلیم کمی چرخش خورده . مثلا اگه کلاهک از رو برو تصور کنید ی چرخش پادساعت گردی پیدا کرده .راه درمانی داره بدون عمل.23سال سن دارم و مجردم هستم ؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد ببينم
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۸ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    سلام ،اقاى دكتر از يكسال پيش بيضه هام و درد ان به زير شكمم مى زنه، دكتر رفتم سونگرافى بيضه و پرستات هم انجام دادم ولى چيزى نشون نداده، كماكان بعضى وقتا درد دارم لطفا راهنمايي كنيد ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو كنيد
    2. تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      دكترجان سونو گرافى كردم گيزى نشون نداده،
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نيست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ناشناس دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    سلام متولد 79 هستم و شانزده ونیم سالمه طوا التم در حات نقود 8 سانتی متره و نسبت به دوستان خیلی کمه و خیلی ناراحتم و می ترم همینطور بمونه و نمی تونم راجبش به مسی بگم ایا راهی هست اقای دکتر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      راهي ندارد
  • تصویر کاربر حمید دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    باسلام:بیضه سمت راستم یک هفته است بعضی مواقع دردمیگیردداخل بیضه تیرمیکشددلیلش چی میتونه باشه
    باسپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو كنيد
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 341 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.
    حدود ۱۰ روز پیش عمل pcnl انجام دادم و هنوز ادرارم همراه با خون هستش. خواستم ببینم طبیعی هستش؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      استراحت مايعات زياد
  • تصویر کاربر آقای دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 479 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر
    همسرم اف اس اچ وال اچ شون پایین بود مراجعه کردیم براشون ده عدد آمپول تجویز کردید که هفته ای یک عدد تزریق کنند پس از تزریق پنج تا از آمپول ها باردارشدم دوتاد ئیگه هم بعد آن تزریق کردن که بعد از تزریق این هفت عدد احساس بزرگ شدن در بیضه هارو دارن به طوریکه موقع راه رفتن وفعالیت روزانه باکناره های پاشون حس میکنن لطفا راهنمایی کنید آیا لازم تزریق آمپول هاروادامه بدن وبه خاطر بزر گ شدن بیضه هاشون مراجعه کنند؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد ببينم
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشی خدمت اقای دکتر شوهر من نزدیک 4ماه است که میلی به نزدیکی نداری وحالت نغوظ نداره این باعث نکرانی خودش ومن شده.شوهرم میکوید از استرس واعصاب است ایا درست است باید چکار کنیم لطفا راهنمایی کنیدباتشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد بررسي شوند
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 598 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 608 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب