اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۴ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    جوانی ۳۵ ساله و مجرد هستم مبتلا به بیماری پروستاتیت مزمن که واقعا از ۳۰ سالگی با این بیماری جنگیدم و هنوز خوب نشدم و مشکل ادراری دارم سوالی که از شما دارم اینه که اگه از پزشک بخوام در حین سیستوسکوپی پروستاتم رو برش بده آیا باعث ناباروری بنده میشه ؟و آیا با وجود این مشکل میتونم ازواج کنم؟ خیلی نگرانم چون هنوز ازدواج نکردم خواهش میکنم کمکم کنید خیلی داغونم با تشکر از زحماتتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام بله با اين مشكل كنار بياييد
  • تصویر کاربر مریم شنبه ۲۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 405 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکترخسته نباشید...من وهمسرم بعددوسال ناباروری ودوبارآی یوآی به تشخیص شماتصمیم به عمل واریکوسل دوطرفه همسرم گرفتیم که فرمودیدبین یک ودومیباشدازنظرگرید...حالاامکان مراجعه خدمت شمابه دلیل مسافت زیادنیست...توی شهرستان خودمون یه دکترخوب فارق التحصیل دانشگاه تهران هست خواستم بپرسم حساسیت عمل چقدره؟ممکنه نتیجه عمل پیش شمابااینجامتفاوت باشه؟ایشون درضمن لاپراسکوپی عمل میکنه...خیلی نگرانم...توروخداکمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد از دكتر خودنان بپرسيد
  • تصویر کاربر نیما شنبه ۲۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    سلام.آقای دکتر .من 23سالمه و وایکوسل گرید دو دارم {خود شما تشخیص دادید}بعضی اوقات نه همیشه بعد از ارتباط جنسی در ناحیه زیر شکم وهم چنین محل واریکوسل ورگ های واریسی احساس درد نسبتا شدیدی دارم که بعد از چند ساعت برطرف میشه .می خواستم بدونم آیا مسئله ی مهمی هست یا نه.ممنون خیلی زیاد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      سلا م اصلا مهم نيست
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۶ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    پیوست جواب پرونده: l84kr825126 که فرمودین بیشتر عصبی هستم آلت بنده قبلا اینجوری نبود و بعد از ارضا همچنان سفت و میموند الان سوا از اینکه به ده تا تلمبه نمیرسه و زود ارضا میشم به محض ارضا شل شل میشه تا ساعتها بعد هم بلندو سفت نمیشه که بتونم طرف مقابلم رو ارضا کنم. لطفا کمک کنید چه مواردی رو باید انجام بدم و چه دارویی رو نیاز دارم مصرف کنم ایا ب مرور درست میشه؟ هزینه ی درمان بالاست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      نياز به عمل ندارد ٢-به دكتر ارولوژي شهرتان برويد دارو مينويسد
  • تصویر کاربر صمد شنبه ۲۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    من مردی 31 ساله هستم که از سال 90 درگیر بیماری لنفوم هوچکین بودم و چند دوره شیمی درمانی کردم و خوب شدم ولی سال 94 بیماری عود کرد و مجددا شیمی درمانی کردم و در نهایت مهرماه سال 94پیوند مغز استخوان زدم و با توکل و لطف پروردگار متعال و ائمه معصومین (ع) به بهبودی رسیدم. اکنون که برای بچه دار شدن اقدام کردیم من از نظر وجود اسپرم مشکل دارم که چند آزمایش عدد صفر رو نشون داده. میخواستم کمکم کنید که آیا با دارو و درمان میتونم بچه دار بشم یا خیر. در ضمن من اسپرم فریز دارم ولی میخوام که اول با حالت طبیعی بچه دار بشم. ممنون از پاسخگویی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد به مراكز ناباروري مراجعه نماييد مثل رويان
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 362 مشاهده پرسش
    ﷽: سلام جناب دکتر از سنین کودکی شب ادراری داشتم الانم بعضی اوقات در حد نم دار شدن لباسم توی تخت خواب دارم دکتر بهم همیشه قرص ایمی پرامین میداد فقط همین.. زمان خدمت سربازی متوجه شدم واریکوسل خفیف دارم بدنم وقتی قوی میشه غریزه جنسیم ب شدت میره بالا وقتی ارضا میشم بدنم فوق العاده ضعیف میشه واقعا ترس دارم قوه جنسیم با شدت بالایی ک داره ضعیفه ضعیفه الان متاهل هستم تازه ازدواج کردم وقتی میخام سکس کنم با اینکه یک ساعت خانومم رو اماده میکنم التم سیخه اما بعد یک دقیقه کمتر ارضا ک هیچ میشم ب سرعت خیییلی بالایی التم شل و خوابیده میشه نمیتونم تلمبه بزنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      بيشتر عصبي است
  • تصویر کاربر وحید شنبه ۲۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر من از سال قبل چند وقتی یکبار در حالت نزدیکی الت من از حالت نعوذ بر میگشت و این موضوع برای ما سخت بود ..ولی الان تعداد ان بیشتر شده .وقتی در خالت نزدیکی هستم یا در زمان دخول یا قبل از دخول الت من پایین می اید و الان حس شهوت من کم شده و در صورتی که خانمم بقلم میاد و به الت من میچسبد التم من بالا میاد ..واقعا کلافه شدیم و خودم هیچ خانمم خیلی داره اذیت میشه خواهشن راهنمایی کنین شای کارمون با این وضعیت به طلاق بینجامد .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد جهت بررسي بياييد
  • تصویر کاربر میثم دوشنبه ۲۵ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر اقای دکتر.من یه پسر25 ساله از شهرستان بروجرد هستم و درحال حاظر سربازم وکه الت تناسلیم کجه رو به پایین میخاستم بدونم حدودا هزینه عمل چقد میشه و دفترچه ارتش هم قبول میکنید.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      فيلم عمل من در يوتيوب را ببينيد٢-٢٢٦٤٢٧٤٤در خدمتم
    2. تصویر کاربر میثم یکشنبه ۲۴ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      من فیلم شمارو دیدم ولی ببخشید این جواب من نبود.لطفا بفرماید هزینه عمل چقدر میشه و ایا شما دفترچه ارتش قبول میکنید؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد حدر صورت داشتن مشكل دخول عمل كنيد نه زيبايي اگر بخواهيد من در خدمتتان هستم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر عرفان شنبه ۲۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 655 مشاهده پرسش
    بنده نزدیک یک ماه و نیم هست که عروسی کردم اما هنوز موفق به دخول نشدم. در دوران نامزدی رابطه جنسی خیلی خوبی بدون دخول با همسرم داشتم و هر دو به خوبی به ارگاسم میرسیدیم.
    از نظر نعوظ های شبانه یا صبحگاهی فکر میکنم کاملا اکی باشم. از نظر تحریک توسط همسرم مشکلی ندارم و کماکان به خوبی نعوظ میشم و به ارگاسم هم میتونم برسم. اما هر بار که به دخول فکر میکنم و با این هدف قصد مقاربت دارم، یا تحریک نمیشم یا نعوظ میشم و زودتر از اینکه بتونم دخول رو انجام بدم آلتم کوچک میشه.
    از نظر روحی کاملاً سالم هستم. رابطه م با همسرم هم عالیه و هیچ مشکل عاطفی نداریم و بسیار به هم محبت میکنیم، اما مشغله های ذهنی مختلفی برای کار و تحصیل و ... این روزها دارم. به طور کلی از بچه دار شدن هم بسیار میترسم!
    5 6 ماهه که فرصت ورزش نداشتم
    از بعد از عروسی همسرم به سختی به ارگاسم میرسه و با شیوه های قبلی ارگاسم نمیشه و فقط میخواد دخول صورت بگیره. خیلی از این بابت اذیت میشه
    لطفاً بنده رو راهنمایی بفرمایید. از زحمت شما بسیار سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام بيشتر عصبي است مشاوره روانكاوي٨٨٢٠٩٢١٦
  • تصویر کاربر سامان شنبه ۲۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 333 مشاهده پرسش
    Sam... Del: باعرض سلام خدمت حضرتعالی. اقای دکتر برای بنده قرص سیالیس تادالافیل با دوز 100 نوشتید در نسخه .اما هرچی داروخانه های تهرانو میگردم این قرص فقط ایرانی اون موجوده و بی نهایت قرص ایرانیش ضعیف و بی تاثیر...دلیل اصلی شاید مشابه بودن و یا کیفیت کم قرص باشه...اما این قرص مشابه در مقایسه با قرصهای خارجی بسیار فاصله داره در کیفیت....میخاستم بدونم قرص اصلی سیالیس تادالافیل رو از کجا میتونم تهیه کنم...بسیار ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ بهمن ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام قرصهاي ايراني نيز خوبند
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 562 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب