اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ابراهیم پنجشنبه ۱۰ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 495 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر کرمی .سپاس از پاسخگویی شما به سوال قبل .اقای دکتر میخواستم بپرسم آیا عود یا بازگشت واریکوسل می تواند باعث اختلال در کار کلیه ها و ایجاد سنگ یا شن شود یا خیر؟.متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام نه اصلا ارتباطي ندارد
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۰ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر سال نو مبارک من چند روز قبل دانه ای روی پایه الت تناسلیم زد که بهش بی تفاوت بودم و چون روی گردنم هم از این سبک زگیل ها زیاد بود طبق عادت هام یکم باهاش بازی کردم بعد که با تیغ شیو کردم یک چیز زگیل مانندصورتی رنگ کنارش زده شد شدیدا استرس دارم که زگیل تناسلی گرفته باشم درمانش نمیدونم چیه نمیدونم شریک جنسیم باید چی کار کنه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام اينهازگيلند تبغ زدن وليزر باعث پخشش ميشوند بهترين درمان كرايو است فيلم كرايو من را ببينيد
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۸ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    با سلام روزانه یک بار بعداز ادرارم مایع سفید رنگی خارج میشود این اتفاق چندروز پشت سر هم اتفاق میفته نگرانم قبلا خودارضایی میکردم الآن یک ماه هست اینکار را انجام ندادم نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      درود بر شما باترك ان طبيعي ميشويد نگران نباش وبر تصميم خود مصمم باشيد
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۱۱ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 505 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من قبلا سوال پرسیده بودم فرمودید نیاز به عکس آزمایش اسپرمو گرافی انجام دادم براتون میفرستم البته کد رهگیری بنده برای سوال قبل g01rd7333792 اصلاعات کامل بنده اونجا هست ممنونم از خدمتتون راستی منو دکتر متخصص جراع عمومی و دکتر متخصص ارولوژی معاینه کرده گفته عمل لازم نیست عمل وقتی لازم که شما 18ماه از تلاش های مکرر برای بچه دار شدن گذشته باشه.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام كاملا درست گفته است
    2. تصویر کاربر امیر جمعه ۱۱ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      ببخشید دکتر میشه برای من ازمایش اسپرمو گرافی رو تفسیر کنید؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۱ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      خوب است
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر وحید پنجشنبه ۱۰ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    سلام من 37 سال دارم و 2فرزند دارم سنوگرافی کردم و متوجه شدم دارای فتق در هر 2طرف هستم همچنین در سمت چپ دارای واریکوسل گریدlهستم و همچنین در بیضه سمت راست هیدروسل خفیف تا متوسط و در سمت چپ هیدروسل خفیف دارم اما بیضه ها دارای اندازه و شکل و اکوی طبیعی هستند و همچنین ایپیدیدم هر دو طرف طبیعی هستند در ضمن در مثانه و کلیه ها هم مشکلی ندارم فقط بعضی وقت ها درد خفیف در بیضه سمت راست دارم که کم این اتفاق میوفته که منو نگران کرده خواهش می کنم منو راهنمایی کنید که آیا کار خاصی باید انجام بدم با سپاس بیکران
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام ١-به اين دردها اهميت ندهيد٢-با عمل جراحي دردتان ازبين نخواهد رفت٣-سعي كنيد از زور زدن وبرداشتن بار سنگين اجتناب نماييد
  • تصویر کاربر بی پنجشنبه ۱۰ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من 27 سال دارم. به پسرهای نوجوان علاقه مند هستم. از آن ها نمی توانم چشم بردارم. به دو روان پزشک و روان شناس مراجعه کردم. آن ها می گویند باید با جنس مخالف دوست شوی و روابط عاشقانه داشته باشی تا تمایلاتت تغییر کند؛ در حالی که از نظر دینی برای من امکان پذیر نیست. شما که اهل قرآن هستید، بفرمایید چه کار کنم؟
    ضمنا از 7 تا 13 سالگی برادرم با من رابطه ی جنسی برقرار می کرد. به نظر شما این مشکل ذهنی هست یا جسمی؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      از نظر روانكاوي اي يك نوع انحراف جنسي واز نظر شرعي گناه بسيار بزرگي است كه ريشه ان در قران منشا انحراف قوم لوط بوده ولذا سعي كنيد با تمرين وممارست اين راه كج وبي عاقبت را نرويد
    2. تصویر کاربر بی چهارشنبه ۹ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      آقای دکتر
      با توجه به نتیجه آزمایشات، آیا ممکنه هورمون ها دچار اختلال شده باشن و با مصرف دارو بهتر بشم؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      نه انها سالمند
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر آرمین پنجشنبه ۱۰ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    من و تعدادی از دوستانم بعد از اینکه موفق به ترک خودارضایی شدیم، این عارضه در خواب به سراغمان آمده است. متاسفانه به صورت ناهشیارانه دست به این کار می زنیم. نکته ی جالب توجه این است که این اتفاق برای همگی 1 تا 2 ساعت بعد از شروع خواب رخ می دهد. هر کدام از ما مدت زیادی پاک بوده ایم و این عارضه بعدا به این صورت بازگشته است. لطفا بفرمایید علت آن چیست و چه باید بکنیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      از داروهاي خواب اور با نظر دكتر استفاده كنيد تا خوابتان عميق شود
  • تصویر کاربر جعفری پنجشنبه ۱۰ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    باعرض سلام و خسته نباشید. دکتر حدودا 10 روزه که روی آلتم یه زائده ای پیدا شده.که ابتدا برجسته نبود.ولی با شیو کردن خون اومد و برجسته شد و شکل زگیل گرفت.فقط 1دونه است و حالت آبکی داره.ممکنه زگیل باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام اين زگيل است تيغ زدن وليزر باعث پخش شدن ميشود جهت كرايو بياييد در خدمتم فيلم كرايو من را ببينيد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۱۰ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    با سلام و تبریک ایام نوروز آقای دکتر چندتا تصویر براتون میفرستم مشاهده کنید و در مورد بیماری توصیحی بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      ٢ تا كافي است
  • تصویر کاربر رضایی پنجشنبه ۱۰ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما بنده دچار هیپوسپادیازیس هستم وانحراف کمی دارد عکس فرستادم خواهشمند است بگید از چه نوعی است آیا قابل درمان هست و دوره درمان چند روز می شود ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      در حالت نعوظ بفرستيد درجه كجي را ببينم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 559 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب