اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (50 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر جهانگیر شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 348 مشاهده پرسش
    با سلام،پس از تلاش تقریبا 6ماهه جهت بچه دار شدن،به متخصص اورولوژی مراجه ،که با معاینه تشخیص اولیه ایشان واریکوسل بود و جهت تشخیص تکمیلی دستور سونوگرافی بیضه،آزمایش اسپرموگرام دادند،پس از مشاهده نتایج نظر متخصص بر این است که حداقل دو ماه مکل ویتامین مصرف کنم و در صورتیکه نتیجه رضایت بخش نبود عمل واربکوسل انجان شود،نظر جناب دکتر رو نسبت به تست اسپرموگرام و روند ادامه درمان لطفا اعلام کنند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام اگر ميتوانيد جهت معاينه٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ بياييد
  • تصویر کاربر داریوش شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    سلام خدمت آقای دکتر حسین کرمی .
    جراحی آلت تناسلی در آینده باعث نا توانی در نعوظ میشه یا نه؟ و در حال درصد خطرناک بودن جراحی تا چه حد میباشد؟و سوال آخر اینه که هزینه جراحی به تور دقیق نه از مینیمم تا ماکزیممش چقدره؟ و در آخر آلت تناسلی بعد از جراحی تا همیشه به حالت اولش برنمیگرده؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      نه بياييد حضوري صحبت كنيم در خدمتم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر هادی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید
    اینجانب جوانی 24ساله هستم که یکبار عمل جراحی باز سمت چپ(درجه 3) واریکوسل را انجام داده ام که مربوط به دوران خدمت میباشد و به دلیل عدم استراحت کافی واریکوسل اینجانب مجدد و این بار دوطرف(سمت چپ 3 و سمت راست 2) عود نموده است...برای درمان واریکوسل مجدد به دکتر متخصص جهت عمل لاپاراسکوپی واریکوسل مراجعه نمودم که تشخیص دادن که عمل لاپاراسکوپی جوابگوی بیماری بنده نبوده و باید میکرو سرجری عمل کنم...از جنابعالی سوال داشتم که بعد از عود بیماری واریکوسل بهترین روش جراحی چی هست؟؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد بياييد معاينه كنم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر میرزاخانی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر من یه مشکلی دارم که نمیدونم چی هست اصلا
    بعد از یک خود ارضایی به اندازه یک سکه تقریبا قسمت ران بنده به رنگ سبز شبیه به کوفتگی درامد این قسمت نه دردی داشت نه احساس خاصی فقط به رنگ کبودی بود بعد از چند روز این کبودی کمتر شد و بعد از یک هفته به شکل طبیعی درامد

    ولی بعد از اون زمان تا به الان که بیش از 2 ماه میگذره دچار علایمی شبیه به پروستاتیت شدم و بعضی مواقع بخصوص زمان خواب زیر بیضه ها و کف پای من حالت داغی و گُرگرفتگی داره و تکرر ادرار نیز دارم
    پیش متخصص های مختلفی رفتم اما فایده نداشته آزمایش خون و سونوگرافی دادم مشکل خاصی نبوده فقط یه کیست اپیدمیت دیده شده
    عکس قسمتی که کبودی ایجاد شده بود رو میفرستم
    ممنون میسشم اگه کمک کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      اين از نظر من بيماري ومعم نيست بيخيالش شويد
  • تصویر کاربر راحله شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    من بعد از 10سال جلوگیری در ماه اول اقدام باردار شدم که متاسفانه در هفته 8سقط شد.بعد ازاون واسه اطمینان آزمایش ژنتیک دادم همه چی خوب بود و دکتر برای همسرم هم اسپرموگرافی و dnaاسپرم رو نوشت.جوابشو میفرستم.لطفا راهنمایی کنید که ممکنه همسرم واریکوسل داشته باشه و باعث سقط مجدد در بارداری بعدی بشه.ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سقط ارتباطي با واريكوسل ندارد
  • تصویر کاربر صالح شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 798 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و وقت بخیر
    اینجانب بیمار 57 ساله مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات با اندازه ی 50 سی سی‌میباشم. بعلاوه مبتلا به تنگی مجرای ادراری بوده و حدود سه سال پیش تحت عمل جراحی مجرای ادراری قرار گرفته ام. با توجه به احتباس ادراری و احتمال عفونت مجاری ادراری، از حدود سه سال پیش انتی بیوتیک سیپروفلوکساسین مصرف میکنم که البته جدیدا دیگر تاثیری از این بابت نگرفته و مجددا دچار عفونت جاری ادراری ( نه عفونت کلیه) میباشم.بعلاوه مبتلا به دیابت مزمن غیروابسته به انسولین و یبوست نیز میباشم. از حضرتعالی تقاضای مشاوره در مورد عمل جراحی پروستات یا هر روش دیگر جهت درمان بیماری ام را دارام.
    لطف عالی مستدام.
    صالح محمدی، اردبیل
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد سيستوسكوپي شويد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر مریم شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 387 مشاهده پرسش
    ایا زگیل تناسلی هست این عکس و چیکار باید بکنم چه دارویی مصرف کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      اينها زگيل منتشرند ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ فيلم كرايو من را ببينيد
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 719 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    چگونه می شود خود ارضایی راترک کرد
    درمان خود ارضایی چیست
    چگونه می شود از پروستات بدخیم چلو گیری کرد
    درمان زود انزالی چیست
    باریک شدن ادرار نشانه چیست
    رنگ زرد ادار نشانه چیست
    سن 15 سال
    ایا می توانم کپسول پروسکور یا قرص پروستاتان مصرف کنم
    گیاهیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      ١-با يك تصميم قوي٢-راهي ندارد٣-مصرف كم اب ادرار زرد رنگ وبر عكس٤نه
  • تصویر کاربر فيروزبخت شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    سلام
    بنده داراي ٥٢ سال سن هستم
    در حال حاظر به لحظ اينكه پرستات بنده إز حد معمول بزگتر شده تحت درمان هستم و هر ٦ ماه با انجام اسكن و ازمايشات خون إز چگونگى وضعيت ان خبر دارم
    ولى چند پيش در حال نشستن اقدام به برداشتن جسم سنگينى كردم و پس إز احساس درد عضلانى به دكتر مراجعه كرده و اندكى بهبوط پيدا كردم
    ولى احساس دردى إز ناحيه پشت كمر درست سمت بالاى باسن سمت چپم ميكنم كه اين درد انتهاءى ان به سمت بيضه سمت چپ من ختم ميشود در حالت نشسته اين درد را ندارم ولى در حال رَآه رفتن اين درد بعضا شروع و باعث أذيت بنده ميشود

    لازم به ذكر هست كه بنده ديسك كمر هم دارم ولى تحت كنترل إز طريق تمرينهاى كشششى هست
    بابت درد موجود بإرها به پزشك مراجعه كرده ولى نتيجه نگرفته
    خودم اين تصور را به تازگى دارم كه ممكن هست دچار بيمارى فتق شده باشم
    منتظر راهنماييى شما هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سونوگرافي كنيد بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر پیمان یکشنبه ۲۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت اقای دکتر ،اقای دکتر رفتم سونگرافی واریکوسل دوطرفه دارم ولی درجشو ننوشته از کجا بدونم خطرناکه یا نه 24ساله هستم مجرد اینم تصویر جواب سونگرافی اگه میشه راهنماییم کنین با جراحی حل میشه؟اینده مشکلی پیش نیاد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام بياييد معاينه كنم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
    2. تصویر کاربر پیمان شنبه ۲۸ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      درجشو میحواک بدونم کن از شهرای اردبیل خستم امکانات کافی ندارم پاشم الان بیام اقای دکتر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
      اگر مجردي ميتواني فعلا هيچ كاري نكنيد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 591 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 548 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب