اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (50 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر پروانه پنجشنبه ۲۰ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 338 مشاهده پرسش
    مادر من ٧١ سال سنشون ميباشد كه چند روز پيش ادرارشون خوني بود كه به دكتر مراجعه نموده از ايشان سونوگرافي كليه مثانه و مجاري ادرار ميگيرند كه نتيجش همه چيز سالم بوده و اكنون دكتر راديو گرافي درخواست نمودند خواستار نظر شما ميباشم در ضمن ازمايش خون هم دادند كه قسمت خون blood زده ٣ و قند ناشتا ايشان ٢4٨ ميباشد ايا نگران كننده ميباشد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۰ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      جواب سونو را بفرستيد بلينم
  • تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۱۲ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب. آقایی 35 ساله هستم و چند وقتی هست که به در حین رابطه جنسی و حتی به غیر از رابطه جنسی امکان نعوظ ندارم و اگر هم داشته باشم خیلی کم و شل است. در ضمن بتازگی ازدواج کرده ام و تا الان امکان دخول موفق نداشته ام. ممنون میشم راهنمایی کنید. در ضمن آیا استفاده از قرص سیلدنافیل رو برای لااقل یکی دوبار رابطه موفق پیشنهاد میکنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      فعلا قرص استفاده كنيد
  • تصویر کاربر امنه دوشنبه ۱۰ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    هیدرونفروز متوسط کلیه دارم وپشت کلیه چسبندگی دارم ایا راهی برای درمان وجود داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۲ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 640 مشاهده پرسش
    باسلام و احترام
    آقاي دكتر
    من سابقه سنگ كليه دارم و هر چند گاهي كه دچار ميشم با درد هاي شديد چند ساعته و بعد مصرف آب و مايعات و دارو، سنگ را دفع ميكنم.
    چند ماه گذشته كليه سمت راست درد بسيار شديدي مجدد گرفت و بعد از تزريق مسكن درد كم شد، چند روزي ادرارم رنگش قرمز بود، براي سونوگرافي رفتم و تشخيص يك سنگ 4 ميل در كليه چپ و يك 6 ميل در كليه راست داده شد.
    بعد از اين موضوع هر چند وقت يكبار كليه ام درد ميگرفت و سوزش ادرار هم داشتم اما چيزي دفع نشد.
    تا يك مددت آرام بود همه چيز، چند روز گذشته مجدد كليه ام درد گرفت و با مصرف مجدد مسكن آرام شدم، از آن روز بعضي اوقات ادرارم قرمز رنگ هستش ولي هيچ احساس دردي در كليه يا مثانه ندارم اما يك درد موضعي عجيبي در آلت تناسلي دارم، مثل احساس كردن يه جسم اضافي در آلت،يك درد ضرباني مانند كه قطع و وصل ميشود، اما چيزي دفع نميشود، سه روز است همين احساس را دارم.
    آيا اين خطر ناك است؟
    چه كاري بايد انجام دهم؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      سونو كنيد بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر صابر چهارشنبه ۱۲ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما. 29 سال دارم و مجرد هستم. مدتی است که متوجه یک پارگی بسیار جزیی در کنار قسمت خروجی مجاری ادراری ام شده ام، و این پارگی دقیقا در قسمت بیرونی مجاری ادراری قرار دارد. در طی این 3 ماهی که بنده متوجه پارگی شدم این پارگی بیشتر شده و طول پارگی افزایش پیدا کرده است. البته رشد پارگی اوایل بیشتر بود ولی اکنون بسیار کند شده است. قسمت پاره شده بصورت طبیعی به هیچ عنوان بهبود پیدا نکرده است و تازگی خود را دارد. سوزش ندارم. و در روند طبیعی جنسی ام هم مشکلی پیش نیامده. ولی از بزرگتر شدن پارگی به شدت نگرانم. لطفا راهنمایی فرمایید . با تشکر از شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      اين مادر زادي وهيپوسپادياز است
  • تصویر کاربر زهرا چهارشنبه ۱۲ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 13405 مشاهده پرسش
    حدود 2ماه پیش به دلیل داشتن یک سنگ به قطر 6میلیمتر در حالب راستم عمل tul را انجام دادم.یک ماه و نیم بعد سونوگرافی انجام دادم که فولنس سیستم پیلوکالیسیل کلیه راست را نشان میدهد من الان در هفته هفتم بارداری هستم و سنم 32سال هست،حدود 2روز هست که درد خفیفی در کلیه راستم و کمرم حس میکنم.اگر امکان دارد برای من توضیح بدهید مشکلم چیست و راه درمانش چیست؟با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      سونو خوي است به علت حاملگي درمان نميخواهد
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۲ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 383 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت شما دکتر گرامی.بنده پسری 21 ساله هستم و مجرد. آلت من به سمت چپ کج هست و نمیدونم که در آینده زناشویی دچار مشکل میشم یانه . همینطور خجالت میکشم با کسی در میون بگذارم. بنظر شما چجوریه ؟مشکل پیدا میکنم در آینده؟ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      اگر مشكل سكس داشتيد بيائيد عمل كنم فيلم عمل من را ببينيد در سايتم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤تماس
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ساجده چهارشنبه ۱۲ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من دختر 20ساله ای هستم ڪ از بچگی نمیتونستم خودم ادرارڪنم عمل زیاد ڪردم و بی فایده بود تشخیص نهایشون این ڪ سوند بزنم الان بیست ساله ڪ سوند میزنم بخاطرهمین سوندزدن و مشڪل برگشت ادرار ڪلیموازدست دادم و دیالیزڪردم و تازه پیوند زدم خسته شدم و اینڪ خیلی نارحتم برااین موضوع و خیلی محدودم میخاستم بپرسم درمانی وجودنداره ڪ ازسوندزدن خلاص بشم؟
    ڪاش راهی باشه ممنونم عفونت ادرارمیڪنم و سوند دایم ڪ میزارم دڪتر ڪلیم مخالفه میگ باید نلاتون استفاده ڪنی تاڪمترعفونت ڪنی من پشت سرهم دلم دردمیگیره و فشار ب پهلوام میاد بخدانمیدونم چیڪار ڪنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام بايد از نظر علت نوار مثانه انجام دهيد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ تماس
  • تصویر کاربر زهراشهابی چهارشنبه ۱۲ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    باعرض سلام عمل سنگ کلیه بصورت pcnlانجام شده وزمان عمل سوندی که داخل کلیه گذاشته شده بعداز سه روز برداشتن اکنون نشتی زیادی دارد ایا خطری بیماررا تهدید میکند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      زود برداشتند مراجع به دكترتان
  • تصویر کاربر مهین پنجشنبه ۶ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 387 مشاهده پرسش
    سلام عرض ادب و احترام من در خرداد امسال عمل هیسترکتومی کردم که در این عمل بخشی از حالب کلیه ام رو دوخته بودن و شما محبت کردید مردادماه عملم کردی بخشی از حالب رو بداشتید و به مدت دو ماه wgگذاشتید که یکشنبه دبل جب رو در آوردید الان دکتر پوستم به دلیل مو زائدبهم قرص فیناستراید داده آیا میتونم از این دارو استفاده کنم با خیر؟ من منبعد از این آیا محدودیت داروی دارم؟ ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      مشكلي ندارد استفاده كنيد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 591 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 548 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…
یکی از سؤالاتی که بسیاری از مردان در ذهن دارند اما کمتر با متخصص اورولوژی در میان…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب