اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (50 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر a سه شنبه ۲۵ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید.
    خیلی وقته رو کلاهک آلت تناسلیم یه چیزای ریزی هست که بی تفااوت بودم. هیچ مشکلی از قبیل خارش، سوزش و ... هم نداره. بعد مدت ها تو اینترنت سرچ کردم و فهمدیم که اسم این مشکل پاپول مرواریدی مردانه هست و درمانش هم معمولا با لیزره. می خواستم بپرسم هزینه درمانش حدودا چه قدره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      عكسش را بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۵ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    دكتر درد كمي روي بيضه سمت راست داشتم دكتر نامداري ويزيت شدم ، مورد مشكوكي نديد ، سونو كردم واريكسول سمت راست ٢.٢٥ داشتم ، ازمايش اسپرم دادم نرمال بود ... ازمايش فرستادم براتون . احتياج به عمل دارم براي بچه دار شدن ، بعد ٥ ماه هنوز نتيجه نداده ... سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد ٦ماه ديگر صبر كنيد
  • تصویر کاربر محمدرضا سه شنبه ۲۵ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 484 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام
    من 25 ساله هستم و مدت کوتاهی است عقد کرده ام. با اینکه رابطه جنسی نداشته ام و صرفا در حد معاشقه معمولی ( بدون تماس با نواحی حساس) بوده ولی تا به حال چندین بار بعد از همین ارتباط معمولی با همسرم دچار دل درد زیر شکم و اطراف بیضه ها شده ام که تا چندین ساعت ادامه داره و درد نسبتا زیادی داره. قبل از ازدواج در صورت وجود تحریکات جنسی این حالت برایم پیش نیامده بود. اما به تازگی چندین بار با اینکه تحریک زیاد یا شدید هم نبوده دچار این درد اذیت کننده می شوم.بعد از یک جستجو فهمیدم که ظاهرا به خاطر عدم انزال این اتفاق میفته.
    نمیدونم چیکار کنم خیلی اذیت کننده است و تعجب ام هم اینه که با وجود عدم تماس آنچنانی یا تحریک فوق العاده این حالت اتفاق میفته.
    لطفا راهنمایی کنید.
    در ضمن اگر نیاز به مراجعه به پزشک هست لطفا یک پزشک خوب و قابل اعتماد در اصفهان معرفی کنید.
    در پناه قرآن باشید متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      اين درد خا مهم نيستند اهميت ندهيد
  • تصویر کاربر مصطفی سه شنبه ۲۵ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 387 مشاهده پرسش
    باسلام بنده 6سال قبل یک ضربه به بیضهایم خوردکه تا مدتی دردداشتم وآلتم کبودشده بودهمراه بادردزیادوچون خجالت می کشتم به دکتر مراجعه نکردم که الآن2و3سال میباشد آلتم کج وسربه پایین میباشدوچندماهی هم میباشدتوان نزدیکی کردن ندارم بنده سنم57سال دارم ودرکرمانشاه زندگی می کنم باتشکرازشما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام ديدم عمل نميخواهد
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲۵ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 516 مشاهده پرسش
    سلام من سه ساله ازدواج کردم اما هنوز بچه دار نشدم رفتم دکتر واریکوسل دوطرفه عمل کردم قبل از عمل تعداد اسپرمم خوب بود ولی حرکتش کم بود به نظر شما بعد از عمل بچه دار میشم یا نه ؟ممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      اگ نتيجه نداد بايد اي وي اف كنيد
  • تصویر کاربر آسيه سه شنبه ۲۵ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 339 مشاهده پرسش
    باسلام،متأهل هستم 2 ماه پيش واكسن گارداسيل تزريق كردم،اگه نخوام 2 دوره اى بعد رو تزريق كنم برام مشكلى پيش مياد ؟يا حتما دوره هاى بعد رو هم بايد بزنم؟سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      نه نميخواهد
  • تصویر کاربر لیلا سه شنبه ۲۵ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 494 مشاهده پرسش
    سلام یه خانمی هست که دکترا بعداز سکته مغزی که کرده دچار بی اختیار ی ادرار شده به طوری که اصلا اختیار ادرار نداره حال روحی بسیا بدی داره از نظر مالیم خیلی وضعیت بدی دارن ایشون تو رو خدا اگه میشه براش کاری کرد کمکش کنید به خاطر عفونت ادرار نوار مثانه ام نگرفته هر چی دارو میخوره ازمایش میده عفونتش خوب نشده که نوار مثانه بده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام حتما بايد ووار مثانه بگيريدتا علت مشخص شود٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۹ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    ازمایش اسپرم دادم مورفولوژی 40 بوده میگن پایینه
    شما چه راه حلی پیشنهادی میدین
    و در ضمن خانومم دوبار سقط داشته عکس ازمایش هم فرستادم براتون
    تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      اگر در معاينه واريكوسل داريد بايد عمل كنيد
    2. تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۵ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      واریکوسل داشتم پنج ماه پیش عمل کردم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      پس نياز به كاري نيست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر پدرام سه شنبه ۲۵ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 550 مشاهده پرسش
    سلام من 45 سال سن دارم و چند وقتي هست كه دچار نعوظ ناقص (سفت نشدن آلت ) شده ام
    من روزانه قرصهاي متفورمين -گلي بنكلاميد- متورال - لوزارتان استفاده ميكنم - فشار خون و ديلبت را باقرص كنترل ميكنم
    جديدا" هم نعوظ صبح گاهي هم ندارم ميشه راهنمايي بفرماييد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      عوارض داروها است
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۲۵ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    H Zohrabi:
    جواب سی تی اسکن به شرح ذیل است لطفا راهنمایی فرمایید
    71*56mm simple cortical cyst is seen in upper pole of left kidney
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      بهترين درمان ان برداشتن كيست با اتپاروسكوپ است فيلم من در سايتم را ببينيد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 591 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 548 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب