اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (50 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر غلامحسين دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 334 مشاهده پرسش
    با سلام بنده ٣5 سال دارم و مدتي هست كه در طول شب هنگام خواب آلتم نعوظ ميكنه و بعد ٢ ساعت به درد ميوفته كه باعث ميشه از خواب بيدار بشم بعد از گذشت نيم ساعت و بهتر شدن درد دوباره به خواب ميرم بعد از ٢ ساعت ديگر دوباره نعوظ و درد و اين فرايند در طول شب چند بار اتفاق ميوفته كه خيلي دارم اذيت ميشم در ضمن من بيمار سايكل سل هستم و روزي ١٠٠٠ ميلي هيدروكسي اوره ميخورم لطفا راهنماييم كنيد؟ و ناگفته نمونه كه چندين سال پيش حدود ١5 سال پيش به اشتباه يك عدد قرص سيلد نافيلد سيترات را خوردم كه بعد از آن كم كم و به مرور زمان اين اتفاق برام افتاد كه قبلا همچين مشكلي نداشتم الانم يه يك سالي ميشه كه اين مشكل هر شب دارم لطفا بگيد چكار كنم؟ ممنون
    1. تصویر کاربر غلامحسين شنبه ۱۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام آقاي دمتر چرا جواب سوالم رو نميدين الان ٥ روزه سوال كردم ولي متاسفانه هنوز هيچ جواب ندادين در ضمن مبلغ ٥٠٠٠ تومان هم بابت سوالم ازم كسر كردين
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
    3. تصویر کاربر غلامحسين یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      خيلي ممنون جناب آقاي دكتر از جوابتون
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      سپاس
    5. تصویر کاربر غلامحسين شنبه ۲۵ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام جناب آقاب دكتر طبق سفارش شما به متخصص خون مراجعه كردم و جواب آزمايشم اين شد كه مقدار hbs خون بالاي٧٠ بود و دكتر دستور دادن كه جهت تصفيه خون و كم كردن گلبولهاي آسيب ديده اقدام كنم ولي الان چند روزه كه ديگه اون درد قبلي رو ندارم و شبها راحت ميخوابم تغييري هم در حالت آلت مشاهده نميكنم و بطور طبيعي هستش به نظر شما بازم بايد جهت تصفيه خون اقدام كنم يا چون فعلا مشكلم مرتفع شده نيازي نيست؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      تخصص من میست
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      نیست
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر رسول دوشنبه ۱۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    چندماهه که التم روبه پایین کج شده ونزدیکی برام ناممکن شده ونعوذم ضعیف شده.من فیلم عمل جراحی پیرونی یاکجی الت شمارودیدم میخاستم بدونم حدودا هزینه جراحی چقدره تاببینم میتونم اصلاعمل کنم یانه چون کارگرم ودرامدم محدوده وبیمه هم ندارم خاهشا جواب سوالمو بدین تابعدا حضورا خدمت برسم.ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      دیدم اگر مشکل در دخول دترید باید عمل کنید فیلم عمل من در سایتم را ببینید
  • تصویر کاربر حامد یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 1327 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من 29 سال دارم و مشکل اصلی من تکرر ادرار است که بعد از یک مشکل عصبی که در سال 86 برایم پیش آمد بوجود آمد 0 حالات من در طول روز اینگونه است؛ حداقل روزی 15 بار به دستشویی میروم0 بعد از مدفوع حتما باید دو یا سه بار به فاصله چند دقیقه ادرار را تخلیه کنم وگرنه سوزش و فشار زیادی در ناحیه مثانه و عضو تناسلی احساس میکنم0 شبها باید ادرار را تخلیه کنم که در غیر اینصورت صبح روز بعد با درد کلی بدن بخصوص در ناحیه لگن مواجه میشوم0 هنگام استرس در ناحیه مثانه احساس دلشوره دارم و چند دقیقه یک بار باید ادرار را تخلیه کنم حداکثر 15 دقیقه یکبار0 بارها آزمایش های مختلف دادم مانند حجم ادرار که 1400 بوده و به گفته پزشک مشکلی نداشته0 آزمایش دیابت و تب مالت و تیروئید نیز سالم بوده0 داروهایی برای عفونت مجازی ادراری مصرف کردم که چاره ساز نبوده0 داروهایی را فوق تخصص اورولوژی برای مثانه تحریک پذیر ( سرترالین و نورتریپتیلین ) تجویز کرده که باز هم تاثیر نداشته0 بعد از فشار عصبی سال 86 که تکرر ادرار بعد آن آمد صورتم به شدت لاغر شده که علیرغم اضافه شدن 15 کیلویی وزنم هیچ تغییری نکرده0
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر ن دوشنبه ۱۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشيد چندروزه قبل سونوي پدرم رو براتون فرستاده بودم فرمودين ازمايش psa لازمه ايشون دادن ميخواستم در خصوص نتيجه اش نظر بديد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      خوب است
  • تصویر کاربر اکبر یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر ضمن سپاس از شما و نظر حضرتعالی بنده دو باره با استفاده از قرص تقویتی جنسی دوباره چند تصویر ارسال می کنم که بیماری پیرونی موجب شده که توانایی جنسی من به حداقل برسد به دلایل عدم نعوذ و کوتاه شدن الت تناسلی لذا در صورت امکان بررسی مجد فرمایید متولد 1333 هستم با تشکر اکبر فتوره چیان ارومیه 09141405413
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر رحیم یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    Rahim:
    سلام آقای دکتر خسته نباشین من چند سالی هست ازدواج کردم بچه دار نشدیم البته من بیضه سمت چپم بالاست هر دکتری که رفتم گفتن که با انجام عمل تاثیری در باروری شما نداره راستیش ما سه بار هم از طریق عمل ivf اقدام کردیم نشد میخواستم اگه امکانش هست راهنمایمون کنید ممنون میشم جواب من رو بدید با تشکر از شما استاد گرامی.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر 09118730701 یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    تنگی مجرا با سلام وخسته نباشید خدمت آقای دکتر کرمی ، پسرم چهارسال وهشت ماهشه ،نزدیک دو سالگی بیضه سمت راستش بالا بود عمل شد آوردن پایین از اون وقت به بعد بیضه رشد نکرده همون پزشکی که عمل کرد،پیشش مرتب برای چکاپ می بردم یه هفته پیش که بردم معاینه کردگفت نمیتونم پیدا کنم بیضه تحلیل رفته وبیضه سمت چپش آب آورده ،آقای دکتر حالا این وضعیت رو پسرم داره به نظرشما چکارکنم؟چون شهرستان هستیم اگه امکان هست یه اورولوژیست وجراح کودکان خوب در استان گلستان اگر سراغ دارید بیزحمت معرفی کنید که عالی باشه خودتون تاییدش میکنید ،اگراینجا مشکلم حل نمیشه خدمت شما بیام.باتشکر پسرم درسن یک سال ونیم عمل قلب باز شد که سوند میخواستن بزارن نشد که پزشک قلب به دکتر اورولوژیست کجباف زاده معرفی کرد که تا به الان که چهارسال ونیم داره نتونستم ببرم ،ولی دکتر شهرستان خودمون بردم بابت بیضه عمل رو انجام داد ولی گفت مجرا رو دست کاری نمیکنم ، موقع ادارکردن همون اول، ادرارش حالت پهنا یا پرده میگیره ،خیلی هم ادرارش رو نگه میداره آقای دکترممنون میشم راهنماییم کنید با تشکر از زحماتتون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر ح یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    باعرض سلام خدمت آقای دکتر جوان ۲۷ ساله ومجردهستم سال ۸۸عمل واریکوسل چپ وراست انجام دادم حالا بعداز عمل هردوبیضه وآلت کوچک شده ودر بیضه چپ وراست هنوز درد دارم مخصوصا بیضه چپ وتمایل به نزدیکی ندارم وزود انزالی دارم ودرضمن زیر جای عمل درد دارم لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر ح چهارشنبه ۱۵ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      M
    2. تصویر کاربر ح چهارشنبه ۱۵ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      جوابی دریافت نکردم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر وحید یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 468 مشاهده پرسش
    من یه چیزی شبیه توضیحات شما شبیه زگیل گوشتی رو انتهای الت میبینم چند وقته ایا زگیله
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    با سلام. بنده 28 ساله و متاهل هستم و سال گذشته عمل واریکوسل چپ انجام دادم. چندروزی است که وقتی روی صندلی می نشینم درناحیه بیضه چپ احساس درد خفیفی میکنم که تا کمرم ادامه می یابد و بعداز مدتی ازبین میرود. افتادگی بیضه چپ هم بعداز عمل تغییری نکرد و مقداری پایین تر است.سوالم این است که این میتواند از علائم عود بیماری باشد؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 591 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 549 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب