اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (50 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 512 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.من پسری ۲۰ ساله هستم .ی چند روزی هست ک وقتی میخوام ادرار کنم ادرارم کم فشار بیرون میاد و در حین ادرار فشارش چند مرتبه کم و زیاد میشه و بعد ادرار حس میکنم ک مثانه ام خالی شده و نیاز ب ادرار دوباره بعد ادرارم ندارم حالا نمیدونم واقعا اینجوری یا نه.میخواستم بدونم این کم فشار بودن و افزایش کاهش فشار در حین ادرار میتونه مربوط ب تنگی مجرا باشه یا نه؟بعد هم فکر میکنم مقداری ادرار در مجرا باقی مانده.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      بیایید بررسی کنم۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۸ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 1010 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب
    احتمال اینکه بدن یک فرد مبتلا به HPV با سیستم ایمنی نرمال در عرض یک تا 2 سال عاری از ویروس hpv از نوع پرخطر بشه چقدره؟ و اینکه این احتمال برای آقایون و خانمها متفاوت هست یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      بله با گذر زمان از بين ميرود
  • تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۱۸ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    مجرد 22ساله
    و تا حالا دخول و رابطه نداشتم خیلی معذرت ولی خود ارضایی داشتم زیاد مالشی و با اب ولی چند وقتی است متوجه ضایعاتی روی لبه ی داخلیم شدم که به صورت جوش های تو پر ریز ریز روی لبه های داخلی راست و هم چپم هست و نمیدونم چین حتی نمیدونم ایا عادین یا نه و اینم بگم که قسمت بالای اندام تناسلیم هم سیاه و تکه تکه شده
    ایا اینا مشکلای اساسی هستند ؟ باید چیکار کنم ؟ایا بیماری خطر ناکی هست که من بهش دچار شدم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      اگر تماس جنسي ولو تماسي نداستيد قطعا زگيل نيست
  • تصویر کاربر حسن سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر بنده با توجه به آزمایشات و سونوگرافی‌ای که در ضمیمه ارسال می‌کنم دارای واریکوسل گرید سه بیضه سمت چپ هستم
    بعد از گذشت زمان و دردهایی در ناحیه بیضه اقدام به عمل جراحی به روش سنتی نمودم
    حال پس از گذشت یک هفته از عمل مذکور دردهای بیشتر از درد های قبل از عمل دارم به طوری که این دردها باعث کمی سر شدن ران بنده و درد بیضه می‌شود، همچنین عروق واریسی کماکان در داخل کیسه بیضه قابل لمس و روئت است
    سوالاتی که از حضورتان داشتم:
    آیا این عروق از بین می‌روند؟؟؟ (اگر نه راه دیگری برای از بین رفتن آنها وجود دارد؟؟؟؟)
    آیا این دردها طبیعی‌ست؟؟؟ (تا چه مدت؟؟؟)
    نظر شما درباره آزمایش اسپرم بنده چیه؟؟؟
    سِر شدن بخشی از پا و کمی هم بیضه طبیعی‌ست؟؟؟ (تا چه مدت)

    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      درد طبيعي است عروق برجسته تر ميشوند ازمايش ٦ماه بعد
    2. تصویر کاربر حسن دوشنبه ۱۸ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      تشکر از لطف شما
      آقای دکتر ممنون میشم سوالات ذیل رو هم پاسخ بدید
      آیا این عروق از بین می‌روند؟؟؟ (اگر نه راه دیگری برای از بین رفتن آنها وجود دارد؟؟؟؟)
      نظر شما درباره آزمایش اسپرم بنده چیه؟؟؟

      ممنون از قبول زحمت
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      نه خوب است
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر داود دوشنبه ۱۸ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    من الان تقریبا بیش از دوسال هست که ازدواج کردم و اقدام به بچه دار شدن کردم ولی متاسفانه تا کنون نتیجه نگرفتم، پس از معاینات پزشکی گفتند که باید عمل واریکوسل چپ انجام دهم و انجام هم دادم و دارو های مختلفی مصرف کردم و کماکان نیز نتیجه نگرفتم. اگر نیاز هست لیست داروهای مصرفی و جواب ازمایشات و سونگرافی را بفرستم خدمتتان. این هم اخرین سری داروهایی که تازه شروع کردم به مصرف.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      بايد بياييد ببينم
  • تصویر کاربر رویا یکشنبه ۱۷ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    با سلام
    من به علت خارش به دکتر زنان مراجعه کردم که تشخیص داد به طور گسترده واژنم زگیل تناسلی داره و ازمایش تجویز کرد
    دکتر پوست معاینه کرد و گفت احتمالا وستیبولار پاپیلوماتسز باشه و از ضایعات نمونه برداری کرد
    جواب ازمایش 7 روزدیگه اماده میشه
    ممنون میشم شما هم عکس واژنم را ببینید
    جای زخم ها مربوط به بیوپسی میباشد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      جواب را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۸ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 4853 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلام و خسته نباشید
    من پنج روز پیش عمل واریکوسل درجه سه دو طرفه انجام دادم.قبل از عمل تعداد اسپرم و سایز بیضه و هورمون ها نرمال بود و درد هم نداشتم اما چون واریکوسل بسیار شدید بود بخاطر پیش گیری از عوارض احتمالی عمل کردم.الان با گذشت پنج روز حال عمومی من خوبه و در ناحیه بیضه دردی ندارم فقط گاهی در حد چند ثانیه احساس داغی در بیضه سمت چپم میکنم.مشکلی که دارم اینه که متوجه شدم بعد از عمل نعوظم به اندازه گذشته سفت نیست و اندازه التم کوچک تر از قبل در حالت نعوظ شده در حالی که کاملا از نظر جنسی تحریک میشم.یه مقدار هم حساسیت التم کم شده و طول میکشه تا همین نعوظ نصفه و نیمه رو به دست بیارم.میخواستم بدونم این حالت طبیعی هست؟آخه شنیدم بعضی ها دو سه روز بعد عمل حتی فعالیت جنسی هم دارن...ممکنه شریان های آلت من آسیب دیده باشه حین عمل و علت عدم نعوظ کامل این باشه یا اینکه این حالت گذراست؟
    با تشکر از پاسخ شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      نه شما سالميد جاي نگراني نيست
  • تصویر کاربر محسن جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 5298 مشاهده پرسش
    با سلام
    من 29 ساله هستم. 16 سال پیش اوریون گرفتم و به بیضه سمت چپم زد و بیضه متورم شد که تحت درمان قرار گرفتم و مدت زیادی آنتی بیوتیک مصرف میکردم.
    به تازگی در بیضم احساس درد دارم سونوگرافی کردم در جواب نوشته واریکوسل یا هیدروسل و فتق نیست.
    در جواب سونوگرافی نوشته شده در بیضه چپ اکوی پارانشیم هتروژن رویت شد.
    بیماری من چی هست جناب دکتر ؟ ابعاد بیضه چپ از بیضه راست کوچک تر هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      باید معاینه شوید وجکاب بیشتر
  • تصویر کاربر سحر جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    سلام روزتون بخير
    پدر من اسفند ٩5 راديكال پروستاتكتومي انجام داد و بيماري هم از پروستاتش خارج نشده بود چون لنفايي كه خارج كرده بودن سالم بوده
    بعد از ي مدت پدرم تنگي مجرا گرفت طوري كه مجبور بود سوند بزنه تا ادرارش تخليه بشه. بهمن ٩6، حدود ٣6 جلسه راديوتراپي انجام داد كه تنگي محراش بعد از راديوتراپي شديد تر شد طوري كه اگر هر روز سوند نزنه ادرارش خارج نميشه و خيلي در اين مورد اذيت هست. اول اينكه ما نگران كليه هاش هستيم كه خارج نشدن ادرارش مشكلي براي كليه هاش ايجاد كنه! و اينكه راهي هست كه بدون عمل جراحي باز تنگي مجراش برطرف بشه؟ و اگر نه، چطوري مشكل تنگي مجرا بايد برطرف بشه؟تو اين مدت ١سال و خورده اي هر روز پوشك هست و تقريبا روزي 5 بار پد عوض ميكنه.
    با سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      تنگی مجرا درمانش اندوسکوپی ورفع ان است که باید تکرار شود
  • تصویر کاربر هادي جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 484 مشاهده پرسش
    باعرض سلام
    من مدتي هست كه ميل جنسي ام كم شده و همينطور مشكل نعوظ دارم و نعوظ صبحگاهي خيلي خيلي خيلي كن برام پيش مياد و گاهي در هنگام نزديكي نعوظ خود رو از دست ميدم
    پيش دكتر رفتم ازمايش دادم تستسترون خوب بود ولي پرولاكتين بالا داشتم كه با قرص كنترل شده ولي مشكلم حل نشده لطفا راهنمايي كنيد پيش متخصص مغز و اعصاب هم رفتم گفت مشكلي نداري
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 7 سال پیش)
      ورزش و کاهش استرس کمک کننده است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 549 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب