اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (50 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر احسان سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر،من ۱۵ سال پیش یه رابطه پر خطر داشتم،الان متاهل هستم و یک پسر دارم،زیر التم از بچه گی یه خال گوشتی بزرگ بود،ولی بعد از رابطه یه کوچیک رو هم در آورد،فکر نمی کردم مهم باشه،الان در انتهای دو طرف زبانم هم دو تا خال گوشتی مشاهده کردم،عذاب وجدان گرفتم که چرا ازدواج کردم و همسرم هم مبتلا کردم،می ترسم که وقتی پسرم رو بوس می کردم اون هم گرفته باشه،حالم خوب نیست کمکم کنید،عکس هاشو می فرستم،کمکم کنید خانمم حامله هستش دوباره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      باید عکسها را ببینم
  • تصویر کاربر حسام سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    سلام من جوانی ۱۹ ساله ام التم ب سمت پایین انحراف داره خاستم بدونم نیاز ب عمل داره یا نه
    اگه داره هزینه عمل هم لطف کنید بگید چون نمیخام کسی بفهمه با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      زیاد است بیایید حضوری۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر.با تشکر از زحماتتون.
    میشه یه بار دیگه اندازهای سنگ رو برای شکستن با دستگاه یا روش pcnl بفرمایید.و تا چه اندازه ایی خودش امکان دفع داره. میدونم خیلی گفتین اما من یادم نمونده شرمنده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      بالای یک سانت کلیه
  • تصویر کاربر اعظم سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 520 مشاهده پرسش
    با سلام خانمی 53 ساله هستم و و مدتی چهار پنج سالی هم میشه که یائسه شدم ومدتی قبل دچار عفونت زنانگی شدم که اون خوب شد بعد بهبودش عفونت زنانگی بنده دچار زخم در ناحیه سطحی و بیرونی مجاری اداری شدم و آزمایش هم داده شد که گفتند عفونت اداری هم ندارم و حتی علائم عفونت اداری هم ندارم و فقط و فقط در ناحیه بیرونی دچار زخم سطحی شده ام و در فصل سرما خوبم فقط در فصل گرما دچار این مشکل میشم و دوسالی میشه ایام تابستان درگیر زخم هستم ، اگر راهنمایی بفرمایید ممنون میشم و آیا درمان غذایی دارد؟ که بر اثر خوردن غذاهای طبع گرم باعث بروز چنین حالاتی شود ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    سلام دکتر محترم اورولوژی بنده جوانی ۲۹ساله هستم که حدود ۷ماه پیش درحین معاشقه ورابطه جنسی طرف جنسی که آلت بنده درحالت نعوظ بود نشست وصدای شکستگی را کاملا شنیدم واینکه همان لحظه درد وکبودی نداشتم و ۱ماه بعد پیش اورولوژی هم رفتم که شکستگی خفیف اتفاق افتاده وتا الان بعد از ۷ماه از اون موضوع آلت بنده درحالت نیمه نعوظ وهمچنین زمانی که داخل شلوار باشد به سمت چپ کجی داره وهمچنین سرخی وخون مردگی دورلبه کلاهک آلتم ایجادشده وفکرم درگیر این شده که کجی بیشترنشود ودچار بیماری پیرونی نشوم من درشهرستان هستم اگر لازم می دانید خدمت تون برای معاینه برسم عکس هارو هم می فرستم درضمن بنده مجرد وبعد ازاون ماجرا دخولی نداشتم خواهشا حواب بدهید دچارافسردگی شدید شدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      کجی زیاد نیست که عمل بخواهد
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    من زگیل تناسلی داشتم که خودتون واسم کرایو کردین
    ایا در دهان من زگیل وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      نه اصلا
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید بعد چند سال ناباروری همسرم سونو داد و جواب سونو
    شکل بیضه طبیعی
    اکو بیضه غیر یکنواخت
    اکو فری چند میلیمتر در قسمت فوقانی اسپرماتول دیده شد
    واریکوسل خفیف در بیضه چپ مشاهده شد.
    آقای دکتر اکو اینجا به چه معنی؟
    و تفسیر آزمایش نیاز به جراحی هست و درصد خوب شدن اسپرم نرمال ممنون از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر مسعود سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر...
    ببخشید من پنج روز پیش عمل واریکوسل اگبه روش میکروسکوپ انجام دادم و حالا بیضه من کمی بعد کرده...و گاهی کوچک میشود...علت چیست؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 1599 مشاهده پرسش
    شلام اقای دکتر خسته نباشید.
    خواستم بپرسم علت درد کشاله بعد از سکس و ارضا شدن چی میتونه باشه.ربطی دارن به هم?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر میثم سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 347 مشاهده پرسش
    با سلام.1هفته قبل در جریان فوتبال کشاله رانم درد گرفت و یک صدایی داد.که الان اون درد ران بهتره.تا قبل این اسیب دیدگی خیلی تب گرمی داشتم و زیاد از لحاظ جنسی تحریک میشدم و همش دوست داشتم تا ارضا شوم..مایع منی هم غلیظ بود و زرد رنگ.و بعد انزال حالت سستی و خواب الودگی به من دست میداد.ولی الان تحریک جنسیم کم شده.مایع منی هم شفاف هستش.بعد انزال احساس خستگی و کمردرد ندارم.آیا در تولید اسپرم تغییری ایجاد شده؟
    تا حالا به اندازه بیضه ها توجهی نداشتم.ولی فکر میکنم بیضه چپ بزرگتر از سمت راست هستش.و زیر بیضه چپ و کنارش انگار یه لوله ی درهم پیچیده ای را لمس میکنم.دلیل چیشده.ممنون میشم از راهنمایی شما(عکسها با دوربین جلو گرفته شده و مثال جلوی اینه قرار گرفتن بیضه ی سمت راست همان بیضه ی چپ است.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      سونو کنید بفرستید ببینم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 549 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب