اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حمید شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من 27 سال سن دارم و طول التم در حالت عادی و شل 6 یا هفت سانت است و در حالت نعوذ یازده سانت است ایا اندازه الت من کم است؟؟ چون یکی از دوستان میگفت طول التش 16 سانت هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش)
      کاملا نرمال است راهی برای بزرگ کردن الت وجود ندارد
  • تصویر کاربر Shm شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    سلام من خانمي ٣٤ ساله هستم و متأهل درون واژنم كنارهاي ان دو تا زايده زده كه گاهي مسطح است و گاهي هم مثل سيخ ايستاده ميشود ايا ميخاستم ببينم نظر شما دكتر محترم را ايا اين عكس زگيل هستند و اگر كسي زگيل دارد ايا ازمايش hpv كه از طريق پاپ اسمير ميدهند نشان ميدهد من جواب ازمايش اچ پي وي ام خوب بود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش)
      از نظر من مهم میست
  • تصویر کاربر فرهاد شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 687 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و درود
    آقای دکتر چند ماهی میشه که من سه تا زگیل در کف پام دراومده که با مراجعه به متخصص پوست تا به حال چهار بار کرایو خیلی عمیق و دردناک شدم. هر بار بعد از چند روز پوست آن نقاط بالا اومده و من اونها رو به آرامی با کاتر کندم ولی بعد از 10 الی 15 روز دوباره متورم شده و دانه های سیاه رنگ روی آنها دیده میشه. با توجه به کلیپ های ویدیویی شما از کرایو ، بیمار ظاهرا هیچ احساس دردی نمیکنه شاید زمان کرایو شما خیلی کوتاه مدته. به هر حال من چند ماهه دارم زجر میکشم و راه رفتنم با مشکل مواجه شده. لطفا راهنمایی بفرمایید.
    در ضمن بنده به بیماری سارکوئیدوز مبتلا هستم و 8 ماهی میشه که کورتون و آزارام مصرف می کنم
    با سپاس فراروان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش)
      بیماریتان درمان را سخت میکند
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش)
      ولی باز درمان کرایو است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ایلیا شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر. سوالی داشتم که حدود یکساله ذهن من رو درگیر کرده. پسری 31 ساله هستم. یکسال هست که متاهل شدم. حدود چهار سال هست که احساس بی حسی در نوک آلت(کلاهک) خودم میکنم. این باعث شده از رابطه ی جنسی خودم لذت زیادی نبرم و به زور قرص (ویاگرا) به نعوظ برسم و حس قبل را در رابطه نداشته باشم. این توضیح رو هم بدم که سابقا به مدت چند سال هفته ای حدودا دو بار استمنا میکردم و گاهی هم در رابطه از ویاگرا استفاده میکردم(هفته ای یک بار). قند خونم بالا نیست و چندین نوبت آزمایش قند دادم.
    ضمناً این توضیح رو هم بدم که کار بنده پشت میزی هست و شاید در روز بیشتر از 10 ساعت روی صندلی بشینم (که البته هر یک ساعت یکبار بمدت یکی دو دقیقه تحرک دارم) ولی اکثر تایم روی صندلی نشسته ام. و این مشکل هم از یک سال بعد از شاغل شدن من در این موقعیت بروز کرده.
    دلیل این بی حسی چی میتونه باشه؟ درمانش چیه؟
    با تشکر از وقتی که میگذارید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ دی ۹۷( 7 سال پیش)
      این مسایل روحی وروانی است ومرضی نیست
  • تصویر کاربر محمدرضا چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 290 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام- بعد از ماه مبارک رمضان، کمی سنگینی در کلیه چپم احساس میکردم عرقیجات سنکل، خارشتر و خارخاسک میخوردم و جون سنگ کلیه ام اسید اوریکی است خرد شده و میامد. لازم بذکر است که هفتگی سه روز تمرین در حد قهرمانی دارم. بعد از مسابقات مهر ماه تمرین سنگین نداشتم و کمی تمرینات تخصصی کم شد. تا پریشب که درد در قسمت مثانه احساس کردم و دیروز بعد از کلی درد شب هنگام سنگ تقریبا قرمز رنگ حدود 5-7 میلی متری دفع کردم. میخواستم بصورت اورژانسی خدمت برسم سنگ را نشان بدم و به آزمایشگاه ببرم و جواب بگیرم. لطفا مساعدت فرمائید. با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش)
      ۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰
  • تصویر کاربر مصطفي چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    سلام يه چند وقتيه در مدفوع خون ميبينم بايد چيكار كنم اقاي دكتر ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش)
      دکتر گوارش
  • تصویر کاربر حمید چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 507 مشاهده پرسش
    من از چهل سالگی درگیر PSI بالا هستم
    تاحالا دو مورد نمونه برداری بیوبسی انجام دادم که هیچ علائمی از سرطان نداشتم.
    مدتی چرک خشک کن سپروفلاکسیسین استفاده کردم و فینسترای و اومنیک
    ولی باز هم PSI ام بالا رفته با توجه به نمونه برداری که دوماه پیش انجام دادم.
    لطفا راهنمایی فرمایید که مشکل از کجاست ؟!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش)
      باید مدارک را ببینم
  • تصویر کاربر رز چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    باسلام.بنده 45ساله .چهار ماه قبل بعلت درد وسوزش نوک آلت تناسلی واطراف آن وبین دوپا وپایین بیضه وکم شدن فشار وبریده وقطره ای شدن ادرار به پزشک متخصص مراجعه وسونا وآزمایش دادم. کلیه هاومثانه نرمال وحجم پروستات 25 سی سی ودرآزمایشpsA 1.676 ومقداری پایینی خون در ادرار که پزشک تامسو لوسین بمدت یک ماه شبی یک عدد که بعد از مصرف تا حدودی فشار ادرار خوب شد ولی سوزشودرد هایم فرقی نکردودوباره بعد از جهار ماه سوناوآزمایش دادم که در سونای جدیدحجم پروستات افزایش پیدا کرده و بعدد 36.4 رسیده وباقیمانده ادرار در مثانه بعد از تخلیه 103 سی سی وکلیه ها ومثانه نرمالوپی اس آ1.677 میباشدمی خواستم علت یک دفعه بزرگ شدن پروستات ونوع بیماری پروستات و درمان آن را بدانم.در ضمن ما هیچ گونه سرطان پروستات رادراقوام نداشته ایم.باتشکر.زر از اصفهان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر بهمن چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر زیر پوست ختنگاه یه چیز سفت مثل رگ هست که یکی در بغل الت یکی هم بالای الت که قابل حرکت است ور در جسم خود الت نیست یعنی با پوست از جسم الت جدا میشه ایا خطر ناک است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش)
      اصلا مهم نیست
  • تصویر کاربر حمیدرضا چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلامچند توده به اندازه عدس در جند جای کیسه بیضه وجود دارد ولی به بیضه نچسبیده به یکسری رگ چسبیده ومن 3سال پیش به دایل اینکه دکتر مشکوک به سرطان بیضه بود چون 3برابر بزرگ شده بودیکی را تخلیه کردند چون بیضه خیلی بزرگ شده بود البته برادر من هم یک توده چسبیده به بیضه داشت که به شما مراجعه کرد درحال حاضر نگران موضوع هستم ومیخواستم بدونم باد چه کتری انجام بدم و ویزیت بشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ دی ۹۷( 7 سال پیش)
      باید ببینم۰۲۲۲۶۴۲۷۴۴
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 595 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 562 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب