اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 1617 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده ۳۰ سالمه و آقا هستم حدود یک ماه پیش یهو درد زیادی تو ناحیه مثانه داشتم که اول فک کردم عفونت مثانه س تا یه هفته قرص سفکسیم خوردم و شیش تا آمپول جنتامایسین زدم اما نتیجه ای نداشت دردم ساکت نشد تا اینکه رفتم دکتر برام سونوگرافی نوشت از کلیه ها و حالب و مثانه که همه ش نرمال بود به غیر از کلیه چپم که یه سنگ ۴ میلیمتری تو کالیس تحتانی داشتم.الان مثانه م درد داره پشت کمرم هم درد داره هنوز و جالب اینکه سنگ تو کلیه چپم هست اما کلیه راستم درد میگیره بعضی وقتا پیش متخصص اورولوژی رفتم گفت درد اینا بخاطر همون سنگه واسم سنکل و دیکلوفناک و دی سیکلومین تجویز کرده آیا خوردن دارو ها تاثیر داره یا چی؟
    1. تصویر کاربر علی جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      خواهش میکنم جواب بدین
    2. تصویر کاربر علی جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      آقای دکتر این درد ها زندگیمو ازم گرفته خواهش میکنم جواب بدین.الان کلیه راستم و ناحیه مثانه و زیر شکم درد دارم در حالی که سنگ در کالیس تحتانی کلیه چپه... راهنمایی بفرمایید لطفا
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      باید سی تی اسکن بدون تزریق بکنید بیایید ببینم یا بفرستید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر farid جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    یک زائده کوچک بین ناف و آلت تناسلی مشاهده کرده ام. آیا زگیل است؟ راه حل پیشنهادی برای از بین بردن آن جیست؟ اسید سالسیلیک زده ام بار دوم احساس سوزش پیدا کردم و زائده ظاهرا کوچکتر شده.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      این زگیل است وبهترین درمان کرایو فیلم کرایو من در drkarami.comرا ببینید تماس02122642744
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    جای عمل واریکوسلم ورم کرده ، 3 الی 4 سال که عمل کردم ، علتش چیه و باید چی کار کنم ، سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      ابن شیثبیه فتق ایت سونو کنید وبیایید معاینه
  • تصویر کاربر سید جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر کرمی. بنده پسری 29 ساله، متاهل و اهل کرمان هستم ک چهارماه پیش تهران جراحی یورتروپلاستی خلفی شدم از یکی دو ماه پیش بعد از ادرارم مثانه درد میشدم به مدت 15 روز آنتی بیوتیک مصرف کردم و تو این مدت 15 روزه خوب بودم اما وقتی دوره آنتی بیوتیکم تموم شد دوباره ادرارم باریکتر شده و مثانه دردم بعد از هربار ادرار کردن شروع شده. درضمن برای ادرار کردنم فشار به مثانه ام نمیارم ولی بعد از تخلیه کامل تا یکی دوساعت درد دارم بخصوص صبح ها بعد از خواب. خواهشمندم راهنماییم کنید. ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      این درد فعلا طبیعی است
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۷ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    سلام دکترجان
    بنده واریکوسل گرید 3داشتم که جراحی باز کردم
    الان بعد 1سال دوباره عود کرده و همون گرید 3هستش
    میخاسم بدونم ایا ورزش بدنسازی باعث میشه واریکوسل بد تر بشه؟
    ضمنا التهاب پروستات دارم
    الان حدود 5ماهه دارم تانسولوسین و افلوکساسین استفاده میکنم اما به محض قطع دارو دوباره ادرارم بد میاد
    چه مدت طول میکشه تا التهاب برطرف بشه؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      یک بار عمل کافی است عمل دوم بد تر میکند
    2. تصویر کاربر محمد شنبه ۶ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      ممنون دکتر جان
      بدنسازی کار کنم مشکلی نداره؟
      الهتاپ پروستاتم چه مدت طول میکشه خوب بشه؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      امپول استفاده نکنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 409 مشاهده پرسش
    سلام‌ دکتر، روی ران خانومم ۳ سالی هست این زایده هست ایا این زگیل تناسلی یا گوشت اضافه؟این زایده یک‌ وجب پایین تر از دستگاه تناسلی است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      این زگیل است ودرمانش کرایو میباشد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      فیلم کرایو من در سایتمdrkarami.com را بلینید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر بهنام جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر،من رابطه جنسی کامل نداشتم ولی بعد از برخورد آلتم به معقد شریک جنسیم متوجه یه ضایعاتی تو ناحیه معقدش شدم...و از اون روز احساس خارش رو آلتم میکنم که با اون قسمت تماس داشته...و چند نقطه ریز سرخ...و شاید سفید و سرخ میبینم...ممکنه زگیل باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      اینها مهم نیستند اگر زیاد شد بیایید ببینم
  • تصویر کاربر حمیدرضا جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    آقای دکتر من آزمایش اسپرم دادم و اسپرم نبوده اف اس اچ و ال اچ هم هرکدام 004 و 005 هست
    یک ماهی هست هاش سی جی مصرف میکنم بنده امکان دارد بتونم بچه دار بشم؟؟؟ هر دو بیضه هم کوچک هست
    کم کاری ثانویه هیپوفیز دارم ممنون میشم جواب بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      باید ازمایش را بعد از مدتی تکرار کنید
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 4778 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.
    من برای نوشتن آزمایش چکاپ و سونوگرافی پش یک دکتر عمومی رفتم. بعد از رفتن به سونوگرافی دکتر سونوگرافی گفتند کلیه ات داره سنگ میسازه فکر کن این لفظ هم بکار بردند "شنی شده" و در گزارش سونوگرافی آمده است که سنگ سه میلیتری در پل میانی کلیه چپ و یک سنگ به اندازه 3 میلی متر در پل فوقانی کلیه راست مشاهده شد. تصویر نتیجه سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار به همراه این سوال پیوست شد. با مراجعه به دکتر عمومی قطره گیاهی سنگل هر 8 ساعت 30 قطره را پیشنهاد دادند. میخواستم نظر تکمیلی شما به عنوان متخصص درباره روش درمان بدانم. آیا با همین قطره و مثلا طناب زدن به طور کامل دفع میشود و دوم این که چطور متوجه بشوم که دفع شده است یا نه.
    در پایان هم آیا عددی که گزارش شده اندازه بزرگرتین سنگ هست و به عبارتی سنگ ریزه های مختلفی به تعبیری شن های زیادی وجود دارد که بزرگرترین آن ها به ابعاد 3 میلی متر گزارش شده است؟
    عذرخواهی می کنم سوالاتم زیاد شد با تشکر.
    1. تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      در ضمن این مطلب هم یادآور شوم که تاکنون دردی مربوط به کلیه نداشتم و همان طور که اشاره کردم صرفا جهت چکاب رفته بودم که نتایج به این صورت درآمد. البته لازم هست به این مطلب هم اشاره کنم مدت یک سال و نیم هست که بنا به دلایلی تحرک بدنی ام به شدت کم شده بوده است.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      هر ۲ ساعت بک ایوان اب ونمک کم ورزش کنید نیاز به درمان دیگر نیست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر جعفر جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 492 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت استاد ارجمند
    حدود دو سه هفته است آلت تناسلی (سر آلت) دولکه به اندازه سه میلیمتر ایجاد شده که هیچگونه سوزش و یا خارش ندارد . سوال بنده این است این لکه ها چیست؟ و آیا میتواند برای شریک جنسی ام عارضه ای داشته باشد و نهایتا درمان آن چگونه است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      از انجا ازمایش دهید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 562 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

احساس ناگهانی و غیرقابل کنترل برای ادرار کردن — که نمی‌توانید آن را به تأخیر بیندازید —…
رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب