اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۷ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من طبق تشخیص پزشک واریکوسل سمت چپ داشتم و چون مجرد بودم نمیدونستم مشکل ناباروری دارم یا نه و فقط از ترس اینکه در آینده برام مشکل ناباروری ایجاد نشه حدود دو هفته پیش عمل واریکوسل به روش جراحی باز سنتی کردم( چون شما گفتید تنها دلیل قطعی عمل واریکوسل ناباروری مردان هست)
    1_یعنی بنده باید اول مطمئن میشدم که مشکل ناباروری دارم یا نه بعد طبق اون برای عمل تصمیم میگرفتم؟
    2_از وقتی که عمل واریکوسل رو انجام دادم مشکل نعوظ آلت تناسلی دارم اما قبل از عمل مشکلی نداشتم و این خیلی نگرانم کرده تکلیف چیه؟

    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر هادی شنبه ۷ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 356 مشاهده پرسش
    من 40 سال دارم و از بچگی کلیه هام بخاطر دفع کلسیم زیاد سنگ ساز هستن و تا حالا 2 مرتبه کلیه ی راستم رو جراحی باز کردم و کلیه ی چپم رو یک مرتبه جراحی باز و یک مرتبه هم جراحی لاپاراسکوپی کردم و الان هم داخل کلیه ی راستم تعدادی سنگ به قطر 20 ، 18 ، 15 ، 12 ، 9 میلی متر و داخل کلیه چپم چند سنگ تا قطر 15 میلی متر وجود دارن ، خواستم بپرسم با توجه به جراحی های قبلی آیا امکان جراحی لاپاراسکوپی کلیه ی راست و چپم وجود داره ؟و آیا میشه بوسیله لیزر از طریق مثانه و حالب سنگ ها رو خارج کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر کسری شنبه ۷ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 750 مشاهده پرسش
    با سلام و دروود خدمت دکتر گرانقدر. مدتیه که بیضه هام خیلی تیر میکشن. وقتی بهشون دست میزنم هیچ دردی نمیگیرن. انگار دردش داخلیه. اینم بگم من تقریبا" 3 ماه پیش سوزاک گرفته بودم ک بعد از کلی مداوا, طبق گفته ی پزشک درمان شد. ولی هرازگاهی سوزشی درون آلت خودم حس میکنم و با فشار دادن مجاری ادرار با انگشتام, در یه سری نقاط خاص, درد هایی رو میتونم حس کنم. از اون طرف هم دیسک کمر نزدیک دنبالچه دارم. میخواستم ببینم این درد بیضه هام, به دیسک مربوطه یا بیماری اپیدیدیم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر مریم شنبه ۷ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    سلام شما فرمودید اگر عفونت فعال نداشتم باشم می تونم روزه بگیرم عفونت فعال رو چه طور تشخیص بدهم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر احسان سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    سلام یه چن وقتیه که به روی آلت تناسلیم دونه هایی خیلی ریز شبیه به جوش زده که هیچ دردی یا چیز خاص دیگه ای نداره و اینکه تکه هایی از آلت تناسلی که در حال سیاه شدن می باشد آیا راه درمانی دارد این تکه ها قبلا نداشته است ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      سلام اینها زگیل نیستند
  • تصویر کاربر سهراب سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    با سلام
    من در کلیه راستم در قسمت کالیس تحتانی سنگ 14 میلی متری دارم سونو گرافی نشان هیدرونفروز نکردم و عجیبه دردی هم ندارم برای چکاب رفته بودم چون سابقه دفع داشتم به نظر شما چکار باید بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      عکس سی تی اسکن را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر اژمان سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر در نوجوانی روی پوست التم توده هایی زد شبیه خال در زیر التم در ختنه گاه 3 تا کنار هم زد که راحت با دست برداشته میشد و بر بو بود الان جای اینا سوراخه به صورتی که اگه یک چوب کبریت وارد سوراخ اولی بکنم تو سوراخ سومی میاد بیرون تقریبا دیگه رفتم دکتر یه داروی دست ساز دادن و تقریبا متوقف شد ولی الان این سوراخا هست باید چی کار کنم.!؟
    1. تصویر کاربر اژمان سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      سلام اقای دکتر منتظر جواب جنابعالی هستم تشکر
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      باید با جراحی بسته شود
    3. تصویر کاربر اژمان سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      اقای دکتر ۲ تا دکتر پوست نشون دادم گفتن اگه تو نعوظ مشکلی نداری دست بهش نزن لطفا توصیح مختصر در مورد این موضوع و پیش روری و مشکلاتی که در سن بالاتر برام قراره ایجاد کنه بدین تشکر
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      اگر از ان ادرار خارج نشود نیاز به درمان نیست ولی در صورت خروج ادرار باید بسته شود
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر الهه سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر من در تاريخ ارديبهشت سال ٩٧ خالهايي روي الت همسرم مشاهده كردم از انجا كه نميدانستم چيست ارتباط جنسي داشتيم در خرداد سال ٩٧ ازمايش hpv دادم و ازمايشگاه نوع 66 و 6 را تشخيص دادن ولي جواب پاپ اسميرم منفي بود ، الان هر روز گريه ميكنم.و استرس دارم جديدا يك سري خال هاي مسطح قهوه اي رنگ روي لب هاي بزرگ التم مشاهده كرده گاهي در سمت راست كه خود به خود ميرود و گاهي در سمت چپ ايجاد ميشود الان سه تا خال كنار همه من چيكار كنم خيلي نگران هستم سرطان داشته باشم چيكار كنم كمكم كنيد دكتر همون موقع برام ازمايش نمونه برداري پلوسكوپي نوشتن ولي من از ترسم انجام ندادم و هيچ دارو يا درماني بهم ندادن نميدونم من سرطان دارم يا نه همسرم همون موقع رفتن دكتر و زگيل ها رو با برق برداشتن ولي الان بعد از گذشت يك سال روي الت من خال هاي قهوه اي زده كه كوچك ومسطح هستن سه تا كنار هم به حالت مثلث روي لب سمت چپم كمك كنيد دارم مي ميرم يك ساله خاب و خوراك ندارم و من و همسرم البته بعد از ان سكس دهاني هم داشتم سرطان حنجره و رحم نگرفته باشم منتظر جوابتون هستم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      شما بیخودی نگرانید وانها را کرایو کنید از بین میرود
  • تصویر کاربر یونس سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    سلام خدمت اقای دکتر کرمی عزیز
    اقا دکتر من یه هفته هست که بیضه
    ران و کمی کمرم درد خفیف دارد
    و موقع دویدن پایه راستم کمی از بالا تیر میکشد
    من یکسال پیش هم درد شبیع این داشتم که دکتر گفته بود واریکسل است
    امدم پیش شما ماینه کردید گفتید هیچ مشکلی ندارم
    بعدش سونو هم کردم همون موقع و همون دکتر گفت چیزی نیس
    دیگه هم نیاوردم شما ببنید
    ایا این درد میتونه درد عصبی باشه
    یا نه
    اگر باشه میتونه مشکلی ایجاد کنه یا نه فقط درده
    چون بعضی موقه ها به خاطر استرس
    و فکر زیاد دردهای عصبی داشتم
    اون موقه هم که پیش شما اومدم که گفتین واریکسل نیس
    از فرداش خوب شد
    به خاطر همین میگم شاید عصبی باشه
    29 سالمه متاهل
    مرسی
    ممنون که وقت میذارین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      به این موضوع اهمیت ندهید
  • تصویر کاربر مریم سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما
    من سال گذشته اردیبهش عفونت ادرار گرفتم و با خوردن آنتی بیوتیک حدود 20 روز خوب شدم و بعد از اون گاهی که مسافرت می رم یا کم آب می خورم مشکل پیدا می کنم ولی با خوردن آب خوب میشم
    سؤالم اینه می تونم امسال روزه بگیرم یا بعدن مشکلی برای کلیه هام پیدا نمی کنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      اکر عفونت فعال نداشته باشید بله
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 598 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 608 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب