اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    سلام بنده هفته پیش رابطه جنسی دهانی با شریک جنسیم داشتم ایشون از فردای اونروز حالت گلو درد داشتن بعد از مراجعه به چندین دکتر نتیجه عفونت گلو تشخیص داده شد اما بنده طبق مطالبی که چند جا خوندم متوجه شدم که امکان انتقال زگیل تناسلی از طریق دهان و تبدیل اون به سرطان حنجره وجود داره میخواستم بدونم راه تشخیص و درمان هست یا خیر چون هر دو بسیار نگرانیم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      شک دارید عکس بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر فرهاد دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 382 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت دکتر کرمی بزرگوار
    دو تا سوال داشتم آقای دکتر
    1.آقای دکتر بنده 25 سالم هست و متاسفانه از سن 14 سالگی مبتلا به خودارضایی هستم و در سونوگرافی حجم پروستات من 25 سی سی گزارش شده و حجم ادرار باقی مانده 90 سی سی... خیلی نگران حجم پروستاتم هستم و گاها حس میکنم ادرارم کاملا تخلیه نمی شه و از لحاظ سلامت مجرای ادرار بررسی شدم و مجرا هیج مشکلی نداره
    2.منی من تغییر رنگ داده و به حالت زرد هست

    ممنون از صبر و شکیبایی شما دکتر گرانقدر در پاسخ دهی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      با ترک وورزش بهتر میشوید ضمنا سعی کنید ترک کنید

  • تصویر کاربر حسن دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    ببخشید آقای دکتر به عنوان سوال آخر من الان 23 سالمه مجرد هستم به خاطرهمین مسئله ازدواج نکردم ، وبه نظر شما من بااین مشگل میتونم ازدواج کنم یاخیر، واگرخدایی نکرده پارگیش بیشتر بشه، با جراحی درمانش هست یاخیر، باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      بله میتوانید

  • تصویر کاربر سیامک چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر
    روی پوست الت بنده دو لکه بوجود امده اند لکه اول حدود چند ماه است که کوچک بوده هیچ درد خارشی ندارد.
    و لکه دوم ک شبیه التهاب می باشد و گاهی سوزش و خارش دارد بسیار کم و مدت دو ماه است ک بوجود اماده و اندازه ان تغییری نکرده است.
    بسیار نگران شدم لطفا بنده را راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      از نظر من مهم نیست
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    سلام . من 3 سال هست که مبتلا به زگیل شدم ولی 2 سال بعد از طریق یک زائده بزرگ و آویزان که محل سابق آن پس از درمان رو در عکس یک با دایره نشان دادم فهمیدم. امروز متوجه یه تغییر کوچک نزدیک محل قبلی شدم که با مثلث مشخص کردم و جدید هست. همچنین از چند محل مشکوک قدیمی تر هم عکس گرفتم. درخواست داشتم راجع به اون تغییر جدید در مورد زگیل بودن یا نبودن و همچنین در دیگر عکس ها (4 و 5) نظرتون که خیلی برای من مهمه با توجه به حسن شهرتی که در این مورد دارید اعلام بفرمایید. من باید چیکار کنم الان؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      از نظر من زگیل نیست

  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    Deniz:
    سلام. من حدود دوساله فقط یدونه زگیل داشتم روی تنه‌ی آلتم.(اندازه نصف لپه) . تا دو هفته پیش نمیدونستم زگیل هست. متخصص اورولوژی و متخصص پوست معاینه کردن فقط همون یدونه زگیل بود. متخصص ارولوژی در اتاق عمل زگیل رو نمونه برداری کرد و جاشو بخیه زدن. نتیجه ازمایش هنوز نیومده. سوالم اینه آیا با برش پوست محدوده زگیل و با فرض عدم سرایت ویروس hpv به قسمتهای دیگر پوست امکانش هست دیگه این ویروس روی پوست آلتم نباشه؟؟؟
    ( ضمنا مجرد و 34ساله هستم و در طول عمرم تنها دوبار سکس داشتم با یکنفر اونم در یکروز و دوسال پیش.یکبار باکاندوم بار دوم نیم ساعت بعد بدون کاندوم)(شده برام کابوس. آرامش ندارم. تصمیم گرفتم ازدواج نکنم تا دختر مردم رو آلوده نکنم😔)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      سلام بیخودی نگرانید مشکلی نیست

  • تصویر کاربر محمدحسین دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    سلام اینکه نوشتید ازمناظر وخیال های سکسی دوری کنم ربطی به این ندارد من یک موقع اضطراب استرس یا یک خبر بدهم که به من بدهند یا دستشویی داشته باشم که به من فشار بیاورد ارضا می شوم لطفا مرا کمک کنید باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      02188209216 دکتر کامیار ستوده روان درمان از امریکا تماس بگیرید از طرف بنده

  • تصویر کاربر نگين جمعه ۲۴ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    با سلام من دختري هستم كه با فردي رابطه دهاني داشتم كه ايشون روي الت تناسليشون يه زائده داشتن كه تقريبا همسطح پوست بود و يكم تيره تر از پوست و وقتي به دكتر مراجعه كرده بودند گفته بودند زيگيل نيست ولي ازمايش نداده بودند
    و من استرس دارم كه ممكن باشه زيگيله تناسلي باشه و من پشت زبان كوچك روي گلوم يه زائده هايي ديدم البته قبل از اينكه درمورد زيگيل تناسلي بدانم اصلا به گلوك نگاه نكرده بودم نميدونم كه از قبل بوده يا نه
    به دكتر عمومي مراجعه كردم گفتند اينها طبيعيه و گلوي هر فردي بافت سطحيش ممكنه فرق كنه يا اينجوري باشه
    ميخواستم بدونم امكان داره زيگيل داشته باشم؟
    1. تصویر کاربر نگين پنجشنبه ۲۳ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)
      ????
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      سلام کاملا نرمال است

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مصطفی۶۲ جمعه ۲۴ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    بنده اواخر فروردین برای سنگ شکن کلیه سمت چپ مراجعه کردم و سنگ به تقریب ۱۵ میلی رو واسه سنگ شکن رفتم ؛این اولین سونوی بعد از سنگ شکنه که دکتر سونو گفت ممکن خرده های سنگ سبب انسداد و در نتیجه هیدرونفروز کرده باشه؛میخواستم بدونم دوباره بایس عمل سنگ شکن رو انجام بدم یا درمان دارویی کفایت میکنه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      بهتر است با عمل بی سی ان ال همه را یک دفعه خارج کنیم02122642744

  • تصویر کاربر مها جمعه ۲۴ خرداد ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 694 مشاهده پرسش
    عرض سلام خدمت پروفسور کرمی
    من دختری هستم 36 ساله . دو سال هست که مبتلا به اچ پی وی تایپ 16 هستم. سال گذشته دکتر زنان با وجود بکارت از من پاپ اسمیر دخترونه به همراه تست اچ پی وی از داخل گرفت. جواب پاپ اسمیر سالم و اچ پی وی از داخل منفی شد. جهت اطمینان یک ماه بعد تست اچ پی وی از بیرون (ناحیه لابیا )دادم که تایپ 16 مثبت شد. دکتر من هیچ زگیل قابل مشاهده ای هم ندارم و نمیدونم روند درمان رو با وجود بکارت چطور ادامه بدم . باتوجه به اینکه داخل منفی شده ایا نیاز هست مجدد پاپ اسمیر دخترونه رو تکرار کنم ؟ ایا ممکنه ویروس از روی لابیا به سمت دهانه رحم بره و دچار سرطان بشم. واکسن رو هم زدم و هر درمانی که نیاز بوده انجام دادم . اما به خاطر شرایطم حتی نمیتونم چکاپ بشم و نمیدونم درمان رو چطور ادامه بدم . خواهش میکنم منو راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ خرداد ۹۸( 7 سال پیش)

      فقط واکسن بزنید کافی است

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 598 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 608 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب