اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر Z یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام و احترام
    اقای دکتر مدت ده روزه که متوجه شدم سنگ کلیه دارم,9/5میلی متر در upj کلیه راست, یک جلسه سنگ شکن شدم وچندروزی درد خیلی کمی داشتم اما باشروع مجدد درد و انجام سونوی دوم مشخص شد که سه سنگ 3و4و6میلی متر وجود داره که سنگ باسایز 6در uvj قرار گرفته, سوزش ادرار دارم, سنکل و کپسول ایندوکیم و افلوکیم مصرف میکنم, گفتن که در صورتی که بزودی دفع نشه باید با دستگاه سنگها رو خارج کنن, میشه تشخیص شما رو بدونم؟
    من دخترم و26سالمه
    ممنونم از پاسخگوییتون
    1. تصویر کاربر Z پنجشنبه ۱۳ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      ممنون میشم زودتر پاسخ بدید.تصویر دو سونو رو فرستادم.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر امیررضا یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    کودک هفت ماهه ای دارم که از بدو تولد بیضه سمت چپش در کانال اینگویینال قرار دارد و مابین شکم و کانال جابجا میشود سایز بیضه 11*5 میلی متر میباشد چه زمانی برای جراحی باید اقدام کنم و چه نوع جراحی را پیشنهاد میکنید که درمان مطمین تر و سریعتری داشته باشد زمان چقدر برای این موضوع اهمیت دارد و اینکه چگونه میتوانم و از چه بیمارستانی نوبت جراحی توسط جناب دکتر بگیرم
    1. تصویر کاربر امیررضا شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      چرا پاسخی داده نمیشود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    3. تصویر کاربر امیررضا یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سپاسگزارم جناب دکتر
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      ارادتمند
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۲۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.عکس رو پیوست کردم وجواب سنوگرافی روهم پیوست کردم براتون
    دررابطه با سوال قبلیم که توضیح داده بودم اینم کد رهگیریش( z98vv0165455)ایا این سونوگرافی اگر التم شکستگی خفیف یا پارگی و اسیب یا کجی یاهرمشکلی دراین رابطه باشدپیدا کرده باشه رو ونشون میده؟
    ولی سنوگرافی رو یکسال بعداز خم شدن وتاشدن التم انجام دادم چون اون موقع یه دکتری بهم گفته بود که دراین مورد سنوگرافی انجام نمیشه از این نگرانم که دیر اقدام به سنوگرافی کرده باشم و الان سنوگرافی اسیب احتمالی رو نشون نده اینم بگم که التم قبلا هم خودش کجی داشت ممنون میشم اگه توضیح بدین وراهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر محسن دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      ببخشید اقای دکترخواهش میکنم جواب این سوالمو هم بدید ممنون میشم
      ایا طبق اون سونوگرافی که عکسشو فرستادم براتون شکستگی خفیف یا اسیب جزئی یا هرمشکلی رو هم نشون میده؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      این مشکلی ندارد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر فرهاد یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    سلام. وقت بخیر آقای دکتر. پدر من با سن 59 سال از 2 سال پیش تقریبا هر 5 ماه یکبار احتباس ادرار شدید داشتن که با مراجعه به مرکز درمانی به وسیله سوند مشکلش برطرف میشد. تا ماه قبل که همین مشکل ایجاد شد و مرکز درمانی نتونستن سوند را وصل کنن و با استفاده از آمپول از مثانه ادرار خارج شد. پزشک مربوطه تشخیص دادن که مجاری ادرار را عمل کنن اما دکتر حتی سونوگرافی هم انجام ندادن که باعث تعجب بنده شد.بعد از عمل مجاری ادرار همانجا سوند قرار داده شد پزشک معالج تشخیص دادن که بعد از یک هفته سوند برداشته بشه اما با برداشتن سوند مشکل احتباس ادرار تکرار شد مجدد به وسیله گاید سوند وصل شد. بعد آزمایش psa انجام شد که نتیجه psa total=30 شد پزشک معالج گفتن دو هفته دیگه psa تکرار بشه و این دفعه نتیجه psa total= 11.95 شد , psa free 34 . نتیجه سونگرافی هم اندازه پروستات 157cc قرص های مصرفی هم 1. فینوپروست 2. افلوکینول 3. امنیک. جناب دکتر کرمی با توجه به دستکاری مجاری ادرار و احتباس ادرار و سوند گذاری ممکنه میزان psa بالا رفته باشه چون دو هفته بعد میزان psa کاهش یافت. پزشک معالج مجدد گفتن برای سومین بار دو هفته دیگه psa تکرار بشه. سوند هم الان حدود 20 روزه که وصله تا چند روز سوند وصل باشه مشکلی نداره؟ دکتر شما صلاح به چه کاری می دونید چه کاری انجام بدیم. ممنونم از پاسخگویی های بزرگوارانه شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر علیرضادشتی پنجشنبه ۲۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    ده سال پیش براثر فشارلخته خونی در التم دیدم ولی بدلیل بی اطلاعی از اهمیت ان پیگیر نشدم دوسالی هست ک متوجه کجی الت شدم ومدام بیشتر میشود .عمل جراحی را توسط شما در تلگرام دیدم .اول اینکه ایا در یزد توسط هنکارانتان سراغ دارید این عمل انجام شود ک مورد تایید شما باشد .اگر نیس لطفا بفرمایید چکار کنم . ایا نتیجه عمل همیشه بهبودیست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام بیایید حضوری صحبت کنیم02171062350
  • تصویر کاربر سیاوش یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 537 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    آقای دکتر من امروز یه رگ مانندی رو زیر کیسه ی بیضه هام دیدم که رنگش تیره شده، این رگ از زیره آلت تناسلی کشیده شده و تا زیر بیضه ها ادامه داره(دقیقا بین دو بیضه)
    من راستش ندیده بودمش تا همین حالا و حس میکنم قبلا نبود یا اگرم بود به این رنگ نبود، میخواستم بپرسم آیا جدّیه ؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر ابراهیم یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. پسر من 2 سال نیم سن داره و یکی از بیضه هاش بیشتر موقوع بالا قرار میگیره . سونوگرافی دادیم که نتیجه اش رابه پیوست میفرستم. لطفا راهنمایی کنید آیا حتما باید عمل بشه؟
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    س دکتر من زاهدان هستم اینجا بغلت درد بیضه رفتم دکتر سنو دادم مشخص شد واریکسل دارم دکتر میگه عمل کنی بهتره وباد فتق خفیف دارم موندم عمل کنم یا نه عکس آزمایش وسنو رو براتون فرستادم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سیدصادق شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 518 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    بنده 31 سالمه و همسرم 30 هستند.
    یک سال و چهار ماه برای بارداری اقدام کردیم،ولی تا الان نتیجه نگرفتیم
    حدود یک سال پیش هر دو به پزشک مراجعه کردیم همسرم  مشکل نداشت .
    پزشک برای بنده یه سری دارو نوشتن که حدود یک ماه مصرف کردم .(ویتامین  e-ال کارنیتین-پنتافیل)
    لطفا  راهنمایی بفرمایید.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر سیدصادق جمعه ۱۴ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام استاد عزیز
      لطفا" سوال بنده رو پاسخ بدید.(چهارشنبه ظهر ارسال کردم)
      با تشکر
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اگر بعد از یک سال اقدام متیجه نگرفتید باید اقدام کمکی کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر عزیز اقای دکتر بنده ۲۰ سال دارم و دچار زود انزالی هم هستم و ۱سالی است هنگام انزال اصلا لذتی نمیبرم که باعث افسردگی من شده ایا راه حلی است و اعصابمم مشکل ندارد که از ان باشد از چیست؟ ایا درمان دارد کجا باید برم؟زندگی برام بی معنی شده لطفا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 598 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 608 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب