اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر فاطمه شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 514 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.من سنگ کلیه دارم ۷ میلی متره.شنبه باید عمل کنم.گفتن به احتمال زیاد از طریق مجاری ادرار عمل میکنم .یادم رفت به دکتر بگم پریود هستم.آیا مشکلی ایجاد میکنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      نه مشکلی ندارد
  • تصویر کاربر احمد شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من متوجه ی زگیل شدم ب دکتر مراجعه کردم آزمایش و بیوپسی گرفتن ۳۶ نوع تیپ هم های ریسک ها و هم لاو ریسک ها منفی شدن اما بازم کرایو کردم و ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی میخورم آقای دکتر میخام ازدواج کنم اما نگرانم خدا بهتوم اجر بده من میتونم زندگی طبیعی داشته باشم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      بهترین درمان همان است نگران مباش
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر
    من 22 سالمه
    حدود یک ماه هست ازدواج کردم
    اما الان بیضه هام 5 روزه آویزونه
    هر چند وزم یه درد خفیفی دارم
    میخواستم بپرسم این آویزون شدن بیضه هام طبیعیه یا ن؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      سونو کنید از بیضه ها
  • تصویر کاربر Kamyab شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    سلام من 17 سالمه . من التم خیلی به داخل بدنم فرو میره جوری که مهو میشه و طول الت در حالت نغوظ 7 8 سانت هست و قطرشم بسیار کم هست. میخواستم ببینم نیاز به درمان دارم .که حضوری بیام.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      نیاز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر 206 شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 381 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید
    دکتر من چند سالی هستش این مشکل رو پیدا کردم ومتاسفانه درمان نشده.نمیدونم از وجا بگم فقط اینو میگم توی سال اول ودوم خودش می اومد وتوی یه دوره کوتاه ۲۰تا یکماه رفع میشد هیچ دارویی روش تاثیر نمیذاشت.وتوی این دوره زیاد دستشویی میرفتم مخصوصا توی خواب .وقتی بیرون بکدم کمتر دستشویی داشتم اما وقتی خونه بودم دستشویی رفتنم زیاد میشد.انواع سونو وآزامیش وحتی سی تی اسکن هم دادم الحمدولله چیزی مشاهده نشد.میگفتن عصبی .من استرسی هستم وکمی عصبی.دکتر در روز شاید ۱۰بار برم دستشویی .شبها ۲الی ۳بار .توی این دوسال اول ادرارم زیاد زیاد نبود ولی کم کم ویا دوشاخه شدن وحتی سوزش هم نداشتم.اما امسال دیگه توی این چند وقته درد زیادم دارم در انتهای آلت تناسلی.وادرارم هم دوشاخه میشه .اگر نرم دستشویی درددر انتهای آلت تناسلیم ومثانم ایقد زیاد میشه که مجبورم میکنه برم دستشویی.وقتی هم میرم ادرارم دوشاخه وکم هستش.تازگیها تقریبا دوروز پیش سونو دادم با مثانه پر اول گرفت موردی مشاهده نشد اما وقتی گفت برو خالی کن مثانم درست خالی نمیشد ۳بار به دستشویی رفتم ولی حجم ادرارم کم بود که مثانه ام خالی بشه.آخر هم توی مثانه ام ۹سی سی ادرار مشاهده شد.حالا چی تجویز وتشخیص میدین.سونو روهم براتون فرستادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      بهتر است تست موار مثانه بگیرید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      نوار
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر بابک شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر :

    1- آیا قرص یا دارویی وجود داره که با مصرف اون ویروس HPV رو درصورت مبتلا بودن به کسی که سالم هست منتقل نکنیم از طریق رابطه جنسی ( اورال ) و غیره یا خیر ؟

    2- آیا در صورت مبتلا نبودن و با سن 31 سال زدن واکسن HPV روی بدن اثر خواهد داشت ؟

    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      جواب اول منفی ایت۲-در سن شما واکسن نمیخواهد
  • تصویر کاربر حسن شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    سلام
    شما در کدوم بیمارستان عمل میکنید
    و با بیمه اس او اس قرارداد دارید ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      نیکان
  • تصویر کاربر میلاد یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 407 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر آلت بنده سمت چپش نسبت به راست بزرگ تره انگار ورم داره دکتر رفتم گفت مشکلی نداری فقط موقعی که خور ارضایی می کنی به آلت زیاد فشار نیار و قرص ویتامین ای و لاروتان داد عکس فرستادم خدمتتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر میلاد شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      بفرمایید
    3. تصویر کاربر میلاد شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      اینم عکسش
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      این نیاز به درمان ندارد
    5. تصویر کاربر میلاد سه شنبه ۲ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      ممنون بابت جواب هاتون آقای دکتر
      فقط ی سوال دیگه آیا به خود ارضایی ربط داره؟
      چه مدت باید خود ارضایی نکنم تا درست بشه؟
      اگر میشه راه درمانشو بگید
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر ایمان شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 504 مشاهده پرسش
    باسلام واحترام
    من 2بار در تاریخ های28/5/98و4/6/98 سنگ شکن داشتم که در مرحله دوم دبل جی گذاشتن وامروز27/6/98دبل جی رو خارج کردن و مرخص شدم ولی از نیم ساعت بعد از ترخیص درد شدید در ناحیه پهلو
    به همراه حالت تهوع و سوزش زیادی دارم و مسکن هم موثر نیست.باید چه کار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      باید سی تی اسکن کنترل از نظر سنگ انجام دهید
  • تصویر کاربر فریبا شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 418 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ایا این لکه سفید ک مقدار خیلی کمی برامده است در کنار زبانم زگیل است؟ من فقط بوسه عمیق داشتم با کسی ک زگیل تناسلی داشته ایا امکان دارد ازطریق بوسه ب من منتقل کرده باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      این از نظر من زگیل نیست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 562 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب