اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر اسماعیل شنبه ۲۲ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    سلام من درگیر زگیل تناسلی شدم با دارو رفع میشه یا باید کرایو کنم
    و هزینه کرایو چقدر میشه
    1. تصویر کاربر اسماعیل جمعه ۲۱ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      چرا جواب ندادید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      راه درمان زگیل کرایو هست برای هزینه ها با ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ تماس بگیرین
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر Sr شنبه ۲۲ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 1625 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر کرمی
    سلام
    پدر من ۶۷ سال سن دارند با psa=19.5 و بیوپسی با گلیسون سه +چهار متوجه کنسر پروستات شدیم. بعد از انجام اسکن هسته ای استخوان و mri جراحی پروستات شدند و پروستات و سمینالهای چپ و راست برداشته شدند.نتیجه پاتولوژی به پیوست خدمتتان ارسال شده است. بر این اساس پزشک ایشان داروهای زیر را برای مدت ۴۰ روز تجویز نموده اند:
    قرص بیکالوتامید ۵۰ هر ۸ ساعت یک عدد؛
    امپول دیفرلین ۱۱.۲۵ یک عدد
    قرص ویسول شبها یک عدد
    کپسول دولوکستین صبح ها
    خواهشمندم بفرمایید که شدت تهاجم بیماری تا چه حد بوده؟؟ و اینکه ایا درمان با همین داروها امکانپذیر است و عوارض آنها چیست؟؟؟ اگر راه دیگری هست لطفا راهنمایی بفرمایید
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      فعلا درمان همین ها خوبه ، ۳ ماه بعد از عمل psa چک شود
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۲ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 516 مشاهده پرسش
    سلام خدمت جناب دکتر وقت بخیر
    من ۲۷سالمه ازواسپرم هستم ۴سال پیش از ۲طرف بیضه هام نمونه برداری شد اما جواب نگرفتم چند ماه پیش ازشما پرسیدم گفتید اگه با نمونه برداری جواب نگرفتید پس راهی نیست برای درمان ساکن شهرستان هستم ازتون نوبت گرفتم برسم خدمتون ایا با اومدنم شرایط بهتری برای درمانم وجود داره ممنون میشم جواب بدید باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      اگر در نمونه برداری اسپرم پیدا شه میشه از همون برای بارداری استفاده کرد ، غیر اون نمیشه
  • تصویر کاربر محسن شنبه ۲۲ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    تو سونگرافی تصویر کانون کلکتازی درپل فوقانی کلیه سمت راست دیده شده
    ومثانه حاوی دبری های اکوژن فراوان میباشد میخواستم بدونم راه درمانشون چیه واینکه آیا اینا ربطی به نعوظ هم داره یا نه
    چند ساله که نعوظ خوبی ندارم و دکتر هم چند بار رفتم با آزمایشاتی که گرفتن گفتن ازنظر جسمانی مشکلی نداری ولی من هنوز عدم نعوظ را دارم .
    سپاس از شما جناب دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      ازمایش ادرار از جهت بررسی عفونت ادراری انجام شه
  • تصویر کاربر عبدالرحمن شنبه ۲۲ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید. من 30 سالمه و مجردم. مدت چهار ماه که به واریکوسل مبتلا شدم و سونوگرافی و تست اسپرم هم دادم آزمایش اسپرم نرمال بود ولی سونوگرافی واریکوسل ۲.۲ و ۲.۷ نشون داده همش درد دارم با یک دکتر متخصص هم صحبت کردم و ایشون گفتن که فقط سالانه من پیگیر سونوگرافی و آزمایش اسپرم باشم من تا حالا یعنی تو این ۴ ماه چهار بار آزمایش اسپرم دادم که توی پیوست هم براتون ارسال می کنم ممنون میشم اگه من رو راهنمایی کنید که من عمل بکنم یا نه آیا عمل نکردن من عوارضی داره ممنون دکتر از چه روشی اگه قرار باشه عمل بکنم اون رو عمل کنم عوارض عمل تا چه حدیه می‌ترسم وریدمو قطع کنند و همین موجب کوچک شدن بیضم بشه.از عوارضش خیلی میترسم.ممنون میشم راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      فعلا نیاز نیست کاری کنید سالی یک بار ازمایش اسپرم تکرار شود
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۲۲ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 469 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر عزیز، پدرم ۶۶ سالشونه نتیجه MRI مشکلی نشون نداده ولی نتیجه نمونه برداری گرید I و درجه ۶ را نشان داده و در نمونه های سمت چپ پروستات ضایعه دیده شده دکتر عمل رادیکال را توصیه کرده ولی گفته دو ماه بعد از نمونه برداری عمل رادیکال انجام شود؟
    ضمنا bone scan و عکس قفسه سینه هم نوشته است.
    در خصوص متاستاز بودن و همچنین نتیجه عمل نگرانم؟
    آیا با برداشتن پروستات همه موارد مرتفع می شود؟
    آیا نیازی به برداشتن بیضه ها هست؟
    بسیار بسیار سپاسگزار خواهم شد راهنمایی بفرمایید🌺🌺
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      اسکن استخوان از جهت بررسی متاستاز انجام شه
  • تصویر کاربر سالار پنجشنبه ۲۰ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 538 مشاهده پرسش
    سلام ، من چند روز نعوظ صبح گاهی خود را از دست دادم . بعد شروع کردم به تحریک کردن در طول روز که تحریک هم میشد. ولی بعد از چند روز آلت دیگه بلند نشد و اندازه یک بند انگشت شده ؟ آیا این مرض قابل درمان اندازه آلت از حالت نرمال خارج شده!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۰ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      مشکل جسمی نیست درست میشه
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۲ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر دانه های ریز زیر پوست الت تناسلی دارم خیلی وقته عکس میفرستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۰ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      نیاز به اقدامی نیست
    2. تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۰ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      یه عکس دیگه میفرستم بیشتر توضیح بدین لطفا
    3. تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۰ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      یه عکس دیگه میفرستم بیشتر توضیح بدین
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      به نظر چیز مهمی نیست و کاری نمیخواد !
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      اگر خیلی ذهنتون رو درگیر کرده با متخصص پوست مشورت کنید ولی چیز مهمی نیست
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر Pretty شنبه ۲۲ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشيد
    جواب ازمايش پدرم 70 سالشه سابقه BpH دارد چند روزه دچار دفع خون و لخته از مجراي ادرار شده
    PsA=24.76
    Free psa=6.79
    F.ps/T.ps=0.27
    نشان دهنده کانسر يا BpH?
    دکتر گفته بايد پروستاتکتومي بشه نظر شما چيه
    بعد پروستاتکتومي دچار بي اختياري ادرار وتکرر ادرار نخواهد شد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۰ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      باید سیستوسکوپی شن جهت بررسی توده ی مثانه و همچنین نمونه برداری از پروستات
    2. تصویر کاربر Pretty پنجشنبه ۲۰ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      MRI هم بايد انجام بشه ؟ شما بيشتر مشکوک به کدومش هستين ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      اقداماتی که گفتم در مرحله اول انجام شه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حمید پنجشنبه ۲۰ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 7061 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. ماه ها است رگ های ریز قرمز روی پوست بیضه قابل مشاهده هست. متورم و برجسته نیست اما نقاط قرمزی هم روی رگ ها قابل مشاهده هست و یک نقطه کوچک حالت لخته خونی هم روی پوست دیده می شود. اخیرا حس میکنم رگ های اینچنینی بیشتر شدن. حالت رگهای ریز قرمز رنگ بصورت عنکبوتی.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۰ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      سونوگرافی از جهت واریکوسل انجام شه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 601 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 611 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب