اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر Razi سه شنبه ۸ تیر ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.پدر من برای سنگ حالب tul انجام دادن و براشون استند حالب گذاشتن.چند ساعت بعد از ترخیص قطع ادرار شدن و به پزشک مراجعه کردن.براشون سوند گذاستن و گفتن تا ۳ روز باشه.و یک هفته بعد هم برای خروج استند حالب مراجعه کنن.خواستم راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ تیر ۰( 5 سال پیش)
      احتمالا به دلیل بی جسی نخاعی حین عمله ، درست میشه
  • تصویر کاربر S سه شنبه ۸ تیر ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 873 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر
    دکتر زنان مراجع کردم با معاینه بهم گفتن که تبخال تناسلی دارم و آزمایش خون دیگه ندادم الان ضایعات رو به بهبود هستن و پماد و قرص آسیکلوویر رو مصرف می کنم
    سه تا سوال دارم میشه لطفا راهنماییم کنید:
    ۱. برای جلوگیری از عود چه کارهایی انجام بدم؟ نیاز که قرص آسیکلوویر رو خوردنش رو ادامه بدم؟ تا چند وقت؟ و روزی چند عدد؟
    ۲.چه زمانی می تونم آزمایش خون بدم که جوابش دقیق باشه؟
    ۳.بعد از بین رفتن ضایعات آیا با همسرم رابطه داشته باشیم اونم ممکنه تبخال بزنه؟ همسرم هیچ ضایعی نداره من نمی دونم چطور مبتلا شدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ تیر ۰( 5 سال پیش)
      اگر زیاد عود کنه ، باید روزی یک عدد اسیکلوویر تا یک ماه خورده شه. در زمانی که ضایعات فعال دارین رابطه ی جنسی نداشته باشین. غیر اون زمان مشکلی نیست
  • تصویر کاربر حامد سه شنبه ۸ تیر ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 604 مشاهده پرسش
    سلام، وقت بخیر
    دکتر،من 38 سالمه و زود انزالی شدید دارم،در ضمن ناراحتی قلبی ام دارم.
    بابته زود انزالی چی کار باید بکنم؟
    میخواستم بدونم داروهای قلبی تاثیری رو داروهای زود انزالی میزاره؟
    لوزار 25
    زیلت 75
    رزوواستاتین 40
    پنتوپرازول 40
    آسپرین 80
    متورال 50
    ایینارو میخورم
    لطفا راهنماییم کنید

    سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ تیر ۰( 5 سال پیش)
      داروی پاروکستین ۲۰ صبح ها برای درمان زود انزالی مناسب است. حدود ۴،۵ ماه مصرف شود و بعد به آهستگی و به مرور قطع شود
  • تصویر کاربر وف سه شنبه ۸ تیر ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    اعلام نظر براساس نتیجه آزمایش خون وسونوگرافی

    مقدارp.s.aدرخون6.7بوده ودرآزمایش جدید که بعداز25روز انجام شده مقدارp.s.aدرخون7.1ومقدارfree psa1.0نشان داده شده است.همچنین 3روز بعد از انجام آزمایش خون دوم در سونوگرافی پروستات با ابعاد 44×44×48میلی متروبا حجم 51سی سی مشاهده شده ودر آن قید شده در حد حساسیت سونوگرافی ترانس ابدومینال ضایعه پاتولوژیک در پارانشیمال پروستات رویت نمی شود.لطفا نظر خود را اعلام فرمایید.درضمن کیسه صفرا دارایحجم وشکل وضخامت جداری نرمال بوده ورسوبات اکوژن(sludge)درون کیسه صفرا مشاهده شده است.با تشکر ازشما.وآیا با توجه به این پرامترها احتمال سرطان پروستات وجود دارد.سن 57سال.

    ادامه نتیجه سونوگرافی:حجم مثانه پر حدود 400سی سی وبعدازتخلیه درباراول106سی سی وبار دوم 47سی سی می باشد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ تیر ۰( 5 سال پیش)
      MP MRI انجام شود
  • تصویر کاربر ه جمعه ۱۱ تیر ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر پدرم کراتین بالا داشتند یک مقدار دکتر براشون سونو گرافی نوشت جوابش توی عکس خدمتون چک کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۱ تیر ۰( 5 سال پیش)
      عکس باز نمیشه مجدد بفرستید
  • تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۸ تیر ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    سلام. حدود ۱ ماه پیش به علت عفونت اوره آ پلاسما و مصرف ازیترومایسین و داکسی سایکلین خوب شدم. چند روزی است که بعد از ادرار سوزش در الت دارم. سوزش وقتی شروع سد که ارضا شدم و پس از آن ادرار کردم. ۳۷ سالمه. بر خلاف قبل ترشحی وجود ندارد. سوزش کم و زیاد میشود. بعلت استرس شدید راهنمایی کنید. آیا عفونت عود کرده یا التهاب پروستات پیدا کردم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ تیر ۰( 5 سال پیش)
      ازمایش انالیز و کشت ادرار انجام شود
  • تصویر کاربر M. سه شنبه ۸ تیر ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید، ببخشید میخواستم ببینم بنده 39 سالمه 33 روز قبل عمل وتزارووزاستومی همون باز کردن لوله مردان رو انجام دادم، حالا میخوام ببینم میتونم عمل نزدیکی با همسرم داشته باشم؟؟ باتشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ تیر ۰( 5 سال پیش)
      مشکلی برای رابطه نیست
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۸ تیر ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 524 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر نوبت اینترنتی گرفتم برای 13تیرمبلغ62000تومان پرداخت کردم ولی کد رهگیری نداد باید چیکار کنم توروخدا کمک کنید فقط یه اسکرین شات از صفحه ای که پول پرداخت کردم دارم تورو خدا کمکم کنید یه کار گر ساده ام از زرند باید بیام
    1. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۷ تیر ۰( 5 سال پیش)
      محمد مهدیزاده
    2. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۷ تیر ۰( 5 سال پیش)
      محمد مهدیزاده زرند روستای روح آباد خیابان غدیر کوچه سید محمد جعفری
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ تیر ۰( 5 سال پیش)
      با ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ تماس بگیرین
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر جاهد سه شنبه ۸ تیر ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 558 مشاهده پرسش
    روز بخیر جناب دکتر. پسرم وارد ۴ سالگی شده ۵ ماهه بود ختنه کردیم با توجه به عکسها بفرمایید مشکل کلی الت ، نحوه ختنه ، کج بودن الت و الت نهفته داره یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ تیر ۰( 5 سال پیش)
      طبیعیه
  • تصویر کاربر جاهد سه شنبه ۸ تیر ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 611 مشاهده پرسش
    روز بخیر جناب دکتر. پسرم وارد ۴ سالگی شده ۵ ماهه بود ختنه کردیم با توجه به عکسها بفرمایید مشکل کلی الت ، نحوه ختنه ، کج بودن الت و الت نهفته داره یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ تیر ۰( 5 سال پیش)
      طبیعیه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 601 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 611 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب