اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امینی یکشنبه ۲۸ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 542 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من عمل لاپاراسکوپی اسلیو معده انجام دادم از روز عمل تا الان ۴ ماه که ادرار من خیلی کم میاد با وجودی که آب میخورم یه کمی هم عفونت ناحیه تناسلی داشتم که با مصرف داروی فوکو نازول ۱۵۰ بهتر شدم من نگران کلیه هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      آزمایش Cr جهت بررسی عملکرد کلیه انجام بدید
  • تصویر کاربر عاطفه یکشنبه ۲۸ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 563 مشاهده پرسش
    باسلام وعرض ادب، پدرم ۷۲ سال دارند ، جواب ازمایش پروستات و سونوگرافی رو براتون میفرستم لطفا راهنمایی بفرمایید، پدرم یکسال پیش انژیو پلاستی قلب کردند و داروهای پلاویکس اسپرین روپیکسون و لوزامیکس و پنتو پرازول مصرف میکنند، اورو لوژیست شهرمون براشون برای سه ماه قرص ترازوسین تجویز کردند، میخواستم نظر شمارو بدونم ایا نظر شماهم همین طور هست؟ضمنا در جواب سونوی پارسال و اامسال یک کیست هم روی کلیه گزارش شده که برای اون هم چیز خاصی نگفتند، لطفا راهنمایی بفرمایید، ممنونم🙏🙏🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      باید CTscan با کنتراست IV انجام بشه
  • تصویر کاربر یکشنبه ۲۸ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 487 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من یک هفتس اطراف مقعدم زخم شده خارش وبیشتر سوزش دارم دکترهم رفتم تشخیص ندادن تست پاپ اسمیر دادم هنوز جوابش نیومده ولی خیلی نگرانم ک زگیل مقعدی باشه. به هیچ عنوان رابطه ی مقعدی نداشتم چقدر ممکنه زگیل مقعدی باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      عکسش رو بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر امیرشکیب یکشنبه ۲۸ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 497 مشاهده پرسش
    باسلام وعرض ارادت وخداقوت حضوراستاددکترکرمی گرانقدر.
    دکتر جان چندوقتیه که موقع انزال دیگه لذت قبلی رونمی برم وانگارچیزی مانع انزال لذتبخش و دفع منی میشه وحس میکنم فشاردفع منی خیلی کمتر شده.
    لطفا راهنمایی بفرمایید.
    ضمنا بعضی وقتا دچار زودانزالی هم میشم.
    سنم 48ساله .آیاممکنه پروستاتم بزرگ شده باشه؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      باید آزمایشات هورمونی رو انجام بدید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      Fsh/LH/TSH/estrogen/Prolactine/Progesterone
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۲۸ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    آیا این زگیل هست
    1. تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۲۴ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      سلام دکتر این زگیل هستن
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      خبر زگیل نیست
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      ولی بهتره نمونه برداری انجام بشه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر آرش یکشنبه ۲۸ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 1896 مشاهده پرسش
    طبق فیلم ارسالی دون ها جوشی سفید زیر پوستی بدون التهاب و درد دارم دنبال پمادیم که مشکلمو حل کنه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      پماد جنتامایسین هر ۸ ساعت
  • تصویر کاربر پناهی یکشنبه ۲۸ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 531 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید میخواستم بپرسم این ضایعه هایی که داخل عکس هست زگیل تناسلیه یا زگیل معمولی؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      4-سلام،زگيل است و بهترين درمان كرايو ميباشد فيلم من در سايتم را ببينيد جهت ويزيت ودرمان ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ تماس بگيريد
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۱ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و وقت بخیر . خواستم بدونم این نقطه خاکستری رنگ زگیل هستش؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مهر ۰( 4 سال پیش)
      خیر زگیل نیست
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۸ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    سلام ارادت

    یه مقدار ذهنمو درگیر کرده ، میخواستم شما رویت کنید

    اگر بیماری هست بیام خدمتتون جهت درمان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      عفونت ویروسی،دستکاری نکنید که زیاد نشه،جای نگرانی نیست
  • تصویر کاربر فرید یکشنبه ۲۸ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . من 6 روزه سمت راست زیر کلاهک آلتم یه چیزی مثل رگ مانند به صورت مورب در امده و وقتی التم بلند میشه خیلی واضح مشخص میشه . درد و چیزی نداره. فقط قبلا نبوده . و این موردو من بعد در حین نعوذ که بودم عادت داشتم دور التمو بگیرم فشار بدم موقع خروج . الان چند روزه یه همچین چیزی به وجود امده. میخواستم ببینم راهی واسه خوب کردنش هست؟ چون وقتی التم اخرین حد بلندیش میرسه خیلی واضح معلوم میشه . به یع دکتر دیگر نشون دادم گفت عمل میخواهد واسه برطرف کردنش . ولی گفت در کل نیازی به کاری نیست و مشکلی پیش واست نمیاره اگه نخوای عمل کنی. میخواستم ببینم راهی جز عمل هست که بشه از بین بردش ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      عکس ارسال نشده،مجدد بفرستید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 601 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 611 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

عفونت ادراری را درمان کرده‌اید، آنتی‌بیوتیک خورده‌اید، علائم بهتر شده‌اند؛ اما چند هفته یا چند ماه بعد،…
احساس ناگهانی و غیرقابل کنترل برای ادرار کردن — که نمی‌توانید آن را به تأخیر بیندازید —…
رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب