تفاوت واریکوسل و سرطان بیضه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه در کشورهای پیشرفته آموزش معاینه پستان ها در خانم ها و معاینه بیضه در آقایان جزء توصیه های ضروری توسط بهداشت جهانی می باشد.

تفاوت واریکوسل و سرطان بیضه

واریکوسل و سرطان بیضه دو بیماری مختلف بیضه محسوب می شوند. واریکوسل به علت خرابی دریچه های لانه کبوتری سیاه رگ های بیضه ایجاد می شود که شایع ترین علت آن مادرزادی است. با این حال ممکن است که فشار بیش از حد، زور زدن بیش از حد، برداشتن بارهای سنگین یا وجود غده در داخل شکم و فشار به آن، باعث بسته شدن رگ ها، خراب شدن درچه های لانه کبوتری و در نهایت واریکوسل شود.

درمان خارش بیضه

پس به خراب شدن درچه های سیاه رگ های بیضه مرد، بیماری واریکوسل گفته می شود. از هر 10 مرد، ممکن است 4 نفر از آنها واریکوسل داشته باشند. اما نکته بسیار مهم در رابطه با واریکوسل، نقش آن در باروری است. حدود 40 درصد از زوج هایی که بچه دار نمیشوند، بیماری واریکوسل در آنها تشخیص داده می شود. البته اگر شخصی صاحب فرزند باشد ولی به بیماری واریکوسل نیز مبتلا باشد، نیازی به درمان ندارد. بهترین درمان واریکوسل، عمل جراحی است.

در سرطان بیضه از نسج، پارانشیم و یا به اصطلاح گوشت بیضه، سلول هایی به صورت غیر عادی شروع به تکثیر بی رویه می کنند و به سرطان بیضه تبدیل می شوند. رشد بی رویه ی چنین فرآیندی در نهایت سبب از بین رفتن پارانشیم بیضه یا نسج بیضه می شود. سرطان بیضه در اوایل کاملا بی علامت است ولی ممکن است در گذر زمان، بیضه بزرگ و سفت شود درست مثل سنگ!!

امروزه به جامعه بهداشت جهانی توصیه میشه  حتما مردان جوان موقع استحمام، بیضه های خود را معاینه کنند تا اگر تغییری در قوام و اندازه بیضه پیدا کردند، حتما به متخصص ارولوژی مراجعه کنند. بهترین و کاملترین وسیله تشیخص سرطان بیضه معاینه و سونوگرافی می باشد.

بیشتر بدانید…

درمان تومور بیضه

توده هیپواکو در بیضه چیست؟

در سونوگرافی اصطلاحی به نام هایپواکو داریم که بافت خالی است، یعنی یک فضای خالی داریم. هایپواکو نشان دهنده ی خوردگی نسج طبیعی بیضه توسط سلول های سرطانی و خالی شدن آنهاست.

عکس سرطان بیضه:

توده در بیضه
توده در بیضه

علت ایجاد سرطان بیضه در آقایان

 در حالت کلی علت ایجاد کننده سرطان بیضه مشخص نیست، ولی بعضی از عوامل شناخته شده خطر ایجاد سرطان بیضه را شدیداً بالا می برند که در رأس آن ها بیضه های پایین نیامده هستند. بیضه در حالت طبیعی و در دوران جنینی از ناحیه کمر به طرف کیسه های بیضه طی مسیر کرده و در داخل کیسه بیضه ها قرار می گیرد. به علت های مختلف، ممکن است بیضه در این مسیر در شکم و یا کانال بالای بیضه گیر بیفتد و پایین نیاید، که به آن بیضه نزول نکرده گفته می شود.

امروزه متخصصین زنان و زایمان و پزشکان اطفال در هنگام تولد نوزاد پسر، این معاینه را انجام می دهند. ممکن است بیضه ها 2 تا 3 ماه بعد از تولد به صورت خود بخودی پایین بیایند و در غیر اینصورت شانس نزول خود به خودی، بسیار پایین می آید و کودک باید تحت عمل جراحی قرار بگیرد. یکی از علل شناخته شده سرطان بیضه، بیضه های نزول نکرده هستند. هر چه بیضه در قسمت بالاتر گیر افتاده باشد شانس تبدیل شدن به سرطان بیشتر است و در حالت کلی این بیضه ها 5-4 برابر بیضه های طبیعی در معرض سرطان بیضه هستند.

علائم سرطان بیضه

سرطان بیضه اغلب خود را به صورت بزرگ شدگی تدریجی بیضه و یا تغییر قوام و سفت شدن تمام بیضه و یا قسمتی از آن و یا برجستگی توده سفت در کیسه بیضه به همراه احساس سنگینی نشان می دهد. این بیماری اغلب توسط خود فرد و در معاینه خود مشخص می گردد. در مراحل پیشرفت ممکن است با انتشار به شکم، ریه و کبد با سرفه، ضعف، کم خونی و کاهش وزن خود را نشان دهد. 

در صورت بزرگی و سفت شدن بیضه چه کار باید کرد؟

اولین اقدام این است که به دکتر اورولوژی مراجعه نمایید. دکتر پس از معاینه بیضه شما درخواست آزمایشات هورمونی سرطان بیضه و سونوگرافی خواهد کرد. هر گونه تغییر قوام بیضه در سونوگرافی تحت عنوان هیپواکو سرطان بیضه است، مگر اینکه خلافش ثابت شود. در صورت شک به سرطان بیضه قطعی ترین و بهترین روش درمان برداشتن همان بیضه است که به صورت عمل سرپائی انجام می شود و سپس نمونه را به آزمایشگاه جهت بررسی نوع سرطان بیضه می فرستند و پس از آن بر اساس گزارش آزمایشگاه پاتولوژی ادامه درمان توسط دکتر شما انجام خواهد شد.

در اینجا لازم می دانم ذکر کنم که سرطان بیضه سریعاً از طریق مسیر غده های لنفی به درون شکم بیمار منتشر می شود و لذا جهت بررسی آن دکترتان حتماً از شما CT اسکن شکم و لگن نیز درخواست خواهد کرد. بسته به جواب پاتولوژی گزارش شده اگر نوع سرطان بیضه سمینوما باشد تنها چند جلسه رادیوتراپی کافی است و نیاز به شیمی درمانی و جراحی دیگر ندارد. اگر نوع سرطان غیر سمینوما باشد باید حتماً از طریق جراحی شکم مسیر غده های لنفی بررسی و آنها را برداشت تا خطر انتشار کم شده و یا از بین برود. در صورت بزرگ شدگی غده های لنفاوی باید از شیمی درمانی کمک گرفت.

بیشتر بخوانید: آیا سرطان مثانه درمان می شود؟

طول عمر سرطان بیضه

اگر این سرطان زود تشخیص داده شود در 95 درصد بیماران بهبودی کامل حاصل می شود ولی اگر در مرحله پیشرفته باشد این شانس پایین می آید ولی باز با شیمی درمانی و جراحی و رادیوتراپی امروزه بیماران مبتلا سالهای سال به زندگی خود ادامه می دهند.

نکته بسیار مهم در اینجا حفظ نطفه های مرد برای باروری می باشد. چون اغلب افراد مبتلایان به سرطان بیضه جوان هستند و در بسیاری از موارد تصمیم به بچه دار شدن دارند لذا توصیه می کنم قبل از هر اقدام درمانی باید به یک مرکز نگهداری اسپرم مراجعه و در بانک اسپرم نطفه های خود را پس انداز کنند که در آینده از آنها جهت بارداری زوجین استفاده کنند.

معاینه بیضه توسط خود فرد

بهترین زمان برای معاینه و بررسی وضعیت بیضه ها پس از یک حمام گرم و در حالت ایستاده است، چرا که در این حالت کیسه های بیضه در حالت آرام و ریلکس قرار دارند. این کار تنها چند دقیقه از شما زمان می گیرد. برای شروع به موارد زیر در معاینه فردی بیضه های خود دقت کنید:

معاینه بیضه

 خیلی آرام هر بیضه را در بین شصت و انگشتان خود بچرخانید. سطح هر بیضه را به شکل کامل لمس کنید. میزان سختی بیضه ها باید در همه نواحی آن ها یکسان باشد. همچنین باید بگوییم که بزرگتر بودن یک بیضه به نسبت بیضه دیگر کاملا طبیعی است و جای نگرانی وجود ندارد.

 این دو ساختار های نرم و لوله مانند، در بالا و پشت بیضه های آقایان هستند. این لوله ها مسئولیت جمع آوری و حمل اسپرم ها را بر عهده دارند. باید با شکل و حس کلی این رشته ها در حالت نرمال آشنا باشید.

 توده های مختلف و برآمدگی بر روی بیضه ها موضوع عادی نیست، حتی اگر این موارد منجر به ایجاد درد نشده باشند. داشتن درد در حین دست زدن بیضه ها نیز موضوع غیر عادی است.

همیشه حواستان به هر گونه تغییر سایز، حالت و حس این ناحیه از بدنتان باشد. در صورت حس کردن توده و یا هر گونه تغییر در این ناحیه، حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

ممکن است مشکل شما عامل نگران کننده ای نباشد، اما اگر مشکل سرطان بیضه باشد، این مورد به زودی به نواحی مختلف بدن پخش می شود و باید هر چه سریعتر آن را متوقف کرد. در صورت تشخیص سرطان بیضه در مراحل اولیه، درمان آن بسیار راحت تر از مراحل دیگر است. در صورت داشتن هر گونه سوال یا نگرانی، حتما آن را با پزشک اورولوژی خود در میان بگذارید.

درمان سرطان بیضه

معمولا یک تیم متشکل از متخصص اورولوژی ، انکولوژیست و انکولوژیست تشعشعات با همکاری هم به دنبال بهترین راهکار درمانی برای هر بیمار هستند. گزینه های درمانی پیش رو به تشخیص دقیق پزشک و سلامت عمومی بیمار بستگی دارد. از جمله گزینه های روی میز می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • نظارت و مراقبت بیمار
  • عمل جراحی
  • پرتو درمانی
  • شیمی درمانی

قبل از این که هرگونه پروسه درمانی آغاز شود، آقایان باید با متخصص اورولوژی خود در مورد تصمیمی که در زمینه بچه دار شدن دارند صحبت کنند. عقیم شدن و ایجاد تغییرات در هورمون های مردانه از جمله موارد شایع پس از برخی پروسه های درمانی هستند. ذخیره سازی اسپرم قبل از پیگیری پروسه های درمانی می تواند گزینه مناسبی باشد آن هم برای افرادی که قصد دارند در آینده فرزند داشته باشند. همچنین آقایان می توانند قبل از عمل جراحی درخواست یک پروتز بیضوی بدهند، بدین ترتیب اگر نیاز باشد در حین پروسه درمانی یکی از بیضه ها از بدن خارج شود، ظاهر این ناحیه فرد نامناسب نباشد.

اندازه بیضه ها

نظارت و مراقبت از سرطان بیضه

تحت نظر قرار داشتن به معنای این است که تغییرات بدن فرد در ناحیه مربوطه به کمک جلسات معاینه متعدد بررسی شوند. این موارد شامل آزمایش بدنی، آزمایش های تومور سرطانی و آزمایش های تصویربرداری می شوند. آزمایش های تصویری به کمک سونوگرافی کیسه بیضه های آقایان آغاز می شوند. همچنین ممکن است در این آزمایش ها از ایکس ری و سی تی اسکن قفسه سینه استفاده شود.

مهم نیست از چه روش درمانی استفاده شود، همه آقایان باید برای نشانه های کاهش تستسرون نیز تحت آزمایش قرار گیرند. تحت نظر بودن برای سرطان های سطح 0 و گاهی اوقات سطح 1 پس از عمل جراحی پیشنهاد می شود:

تحت مراقبت بودن شامل یک آزمایش بدنی، آزمایش تومور و تصویر برداری می شود: برای دو سال اول هر 4 الی 6 ماه و برای 3 تا 5 سال آینده هر 6 الی 12 ماه.

تحت مراقبت بودن بیماران مرحله 1 تومور های سلول های جرمی غیر سمینومایی ( NSGCT)، پس از عمل جراحی، شامل یک آزمایش بدنی و آزمایش شناسایی تومور می شود: در سال اول هر 2 الی 3 ماه، در سال دوم هر 2 الی 4 ماه، در سال سوم هر 4 الی 6 ماه و در سال چهارم و پنجم هر 6 الی 12 ماه.

تحت مراقبت بودن بیماران مرحله 1 مشکل تومور های سلول های جرمی غیر سمینومایی ( NSGCT) ، پس از عمل جراحی، شامل آزمایش تصویر برداری قفسه سینه و دیگر آزمایش ها می شود: هر چهار الی شش ماه برای سال اول، هر 4 الی 12 ماه برای سال دوم، هر سال یکبار برای سال سوم تا پنجم.

جراحی سرطان بیضه

راه درمان اصلی برای سرطان بیضه در آقایان عمل جراحی است. در بیشتر موارد، از ارکیکتومی استفاده می شود تا بیضه را به شکل کامل از بدن فرد خارج کنند. بسته به تشخیص پزشک، ممکن است راهکارهای دیگری پیشنهاد داده شوند. ایجاد تغییرات در امکان بچه دار شدن افراد باید قبل از انجام پروسه درمانی مورد بحث قرار گیرد.

جراحی بیضه

برداشتن سرطان بیضه با ارکیکتومی

از ارکیکتومی برای تشخیص و درمان سرطان بیضه در مرحله اولیه و یا پیشرفته استفاده می شود. در این روش، بیضه و توده به شکل کامل از طریق ایجاد یک شکاف در کشاله ران خارج می شوند. رشته اسپرماتیک نیز در این پروسه از بدن فرد خارج خواهد شد.

اگر یک بیضه از بدن خارج شود و بیضه دیگر در کیسه باقی بماند، سطح تستسترون فرد با مشکلی مواجه نمی شود. بیضه باقی مانده در بدن سالم است و می تواند تستسترون کافی را تولید کند. 10 الی 15 درصد از افراد نجات یافته سرطان بیضه دارای سطح پایین تستسترون هستند که این مشکل قابل درمان است. اگر فردی با ظاهر کیسه بیضه های خود پس از ارکیکتومی مشکل داشته باشد، می تواند از پروتز مخصوص بیضوی استفاده کند.

بسیاری از پسران می توانند وقتی بزرگ شدند صاحب فرزند شوند. عموما رشد نرمال اسپرم در بیضه باقی مانده، اتفاق می افتد و در نتیجه مرد می تواند بچه دار شود. با این حال ریسک عقیم شدن به نسبت افراد عادی بسیار بالاتر است. قبل از انجام عمل جراحی حتما در این مورد با پزشک خود صحبت کنید. ذخیره سازی اسپرم می تواند یکی از گزینه های مناسب باشد. بهبود یافتگان سرطان بیضه می توانند پس از گذشت 6 ماه به پزشکان متخصص باروری مراجعه کنند.

ارکیکتومی یک پروسه درمان سرپایی است و در نتیجه اکثر پسران در همان روز مرخص می شوند. پسر شما باید حداقل برای دو هفته از شرکت در ورزش های فیزیکی و همراه با درگیری خودداری کند ولی می تواند پس از گذشت یک هفته به مدرسه برود.

کیسه بیضه ها پس از عمل جراحی ورم می کند. این ورم معمولا در عرض دو الی چهار هفته پس از عمل جراحی از بین خواهد رفت. پس از حدود دو الی سه هفته می توانید فعالیت های عادی خود را دنبال کنید. صبر کنید تا جای زخم جراحی بهبود یابد و بعد می توانید داشتن رابطه جنسی را آغاز کنید. تا چند هفته از بلند کردن اجسام سنگین و کارهایی که به زور و تلاش نیاز دارند خودداری نمایید.

مدت زمان بستری شدن پس از TUL

عمل جراحی TTS برای برداشتن سرطان بیضه

عمل جراحی TTS تنها در برخی موارد خاص توسط پزشکان پیشنهاد داده می شود. در این نوع از عمل جراحی تنها تومور سرطانی از بدن فرد خارج می شود و بیضه در بدن باقی خواهد ماند. برای این روش درمانی، توده سرطان باید بسیار کوچک باشد. عمل تی تی اس برای کسانی مناسب است که سرطان خوش خیم دارند.

زمانی که از عمل جراحی TTS استفاده می شود، فرد باید به شکل مرتب تحت نظر قرار بگیرد چرا که امکان بازگشت سرطان وجود دارد. دیگر عوارض جانبی نظیر عقیم شدن نیز محتمل هستند. اگر تومور بدخیم باشد و مرد یک بیضه سالم داشته باشد، دیگر عمل جراحی تی تی اس پیشنهاد نمی شود.

برداشتن سرطان بیضه با رتروپریتونی RPLND

برش گره لنفاوی رتروپریتونی ( RPLND ) یک عمل جراحی پیچیده است که از آن جهت کاهش عوارض جانبی برداشته شدن گره های لنفاوی پشت معده استفاده می شود. در این روش از یک جراح حرفه ای استفاده می شود و می تواند برای برخی آقایان کاربردی باشد. عمل RPLND برای آقایانی با سرطان سطح یک و احتمال بالای بازگشت آن مناسب است.

می توان از این روش به جای شیمی درمانی برای بیمارانی با تومور های سطح IIA یا IIB غیر سمینومایی استفاده کرد. پس از این عمل جراحی، به کمک شیمی درمانی یا تحت نظر بودن جهت جلوگیری از بازگشت دوباره سرطان استفاده می شود. در این روش درمانی حتما باید یک جراح بسیار حرفه ای و با تجربه بیمار را عمل کند.

پرتو درمانی سرطان بیضه

از این روش درمانی جهت از بین بردن سلول های سرطانی اطراف بیضه ها و یا گره لنفاوی استفاده می شود. از پرتو درمانی و تشعشعات جهت از بین بردن سلول های سمینوما سرطانی استفاده می شود، چرا که برخی از سلول های غیر سمینومایی سرطان در مقابل پرو و اشعه مقاوم هستند. در صورتی که سرطان بیضوی به سایر ارگان های بدن نظیر مغز رسیده باشد می توان از پرتو درمانی استفاده کرد. از انواع مختلفی از پرتو درمانی برای بیماران سرطانی استفاده می شود.

شیمی درمانی

شیمی درمانی سرطان بیضه

از شیمی درمانی برای سرطان هایی استفاده می شود که به بیرون از بیضه ها پخش می شوند و یا علائم تومور و سرطان پس از عمل جراحی بیشتر می شوند. نشانگر های تومور سرطانی و آزمایش های تصویری می توانند نشان دهند به چه میزان شیمی درمانی نیاز است و یا اینکه آیا شیمی درمانی می تواند کمکی کند یا خیر.

این داروها از طریق جریان خون در بدن پخش می شوند و دارای عوارض جانبی خاصی هستند. شیمی درمانی می تواند سلول های سرطانی که به گره لنفاوی رسیده اند را از بین ببرند، همچنین شیمی درمانی در کاهش ریسک بازگشت سرطان پس از عمل جراحی نیز موثر است.

گاهی اوقات ممکن است بیش از یک داروی شیمی درمانی برای سرطان بیضه مورد استفاده قرار گیرد و در چرخه های سه هفته ای این پروسه پیگیری می شود. گاهی اوقات جهت از بین بردن تومور ها پس از شیمی درمانی ، عمل جراحی انجام می شود.

سوالات متداول شما درباره سرطان بیضه

خبر خوب اینجاست که عمل جراحی در کنار شیمی درمانی و پرتو درمانی ( به تنهایی یا با هم) می توانند تقریبا 100 درصد از تومور های سرطانی سطح اولیه را درمان کنند، همچنین این روش های درمانی توانایی درمان حدود 85 درصد از تومور های پیشرفته تر را نیز دارند.

برای بیمارانی که در سن کم سرطان در آن ها تشخیص داده می شود، ایجاد شدن تومور های جدید پس از درمان، احتمال پایینی دارد. در بزرگسالان حدود 2 الی 3 درصد احتمال رشد کردن یک تومور در سمت دیگر وجود دارد. برای از بین رفتن نگرانی ها می توانید خودتان ناحیه بیضه ها را مرتب بررسی و آزمایش کنید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.2/5 - (6 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من بخاطر ریزش موم دکتر متخصص پوست و مو رفتم گفتم احتمالا بخاطر واریکوسل باشه آزمایش تجزیه منی دادم بعضی آیتم ها بد شده رفتم متخصص ارولوژ گفتم واریکوسل درجه 2 دارم احتمالا ولی جواب سونوگرافی گفته شده واریکوسل درجه یک الان باید چکار کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      بیایید معاینه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر یونس سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 202 مشاهده پرسش
    سلام دکتر دریکی از بیضه هام وقتی دست میزنم دوتاس بعدش هیچگونه اذیتم نمیشم فقط زود انزالی دارم اما ترسم از اینکه بعدها واسم مشگل خیلی حاد تری پیش بیاد لطفا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      سونو كنيد بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۳۰ آبان ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 574 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده سه هفته ای میشه عمل واریکوسل دو طرفه انجام دادم دیشب سوار موتور نشستم و تو خیابان که بودم توی دست انداز رفتم همون موقع یکم بیضه چپم درد کرد و خوب شد الان خیلی توی فکرم و یکم احساس بی حالی دارم و تپش قلبم دارم اتفاقی نیوفته کمکم کنید لطفا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ آبان ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام بيخودي نگرانيد مشكلي نيست
  • تصویر کاربر سعید یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    سلام دکتر محترم بنده 31 سالمه و مجردباسونو داپلر متوجه شدم واریکوسل گرید1 در دوطرف دارم ازمایش اسپرم انجام دادم تعداد اسپرمام 136 میلیون و مورفولوژی نرمال و تحرک 14 درصد که برام ویتامین ای و پنتوفکسین انجام شد ولی به شدت درد بیضه دارم ایا با این اوصاف عمل احتیاجه؟؟
    اگر عمل میکروسرجری انجام بشه هزینه حدودی چقد میشه فقط بیمه تامین اجتماعی دارم
    ممنون از پاسخگویی شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 6 سال پیش)
      اول معاينه٠٢١٧١٠٦٢٣٠٠
  • تصویر کاربر هادی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 247 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر بنده آقایی هستم با 33 سال سن که در کودکی بیضه هام داخل شکم بودن که عمل کردم در کودکی
    الان مشکلم اینه که بیضه هام کوچک هستن من حدود 16 سالگی سونوگرافی دادم از بیضه هام که فقط یادمه گفتن همه چی طبیعی هستش ولی الان خیلی کوچک هستن
    شاید اندازه یه دونه زیتون
    حالا میخاستم ببینم چیکار باید بکنم
    خیلی نگرانم و استرس دارم
    از رفتن به دکتر هم هراس دارم
    اگه میشه عکس هم بفرستم بفرمایید که عکس هم بدم
    با تشکر S:
    با سلام
    آقای دکتر بنده آقایی هستم با 33 سال سن که در کودکی بیضه هام داخل شکم بودن که عمل کردم در کودکی
    الان مشکلم اینه که بیضه هام کوچک هستن من حدود 16 سالگی سونوگرافی دادم از بیضه هام که فقط یادمه گفتن همه چی طبیعی هستش ولی الان خیلی کوچک هستن
    شاید اندازه یه دونه زیتون
    حالا میخاستم ببینم چیکار باید بکنم
    خیلی نگرانم و استرس دارم
    از رفتن به دکتر هم هراس دارم
    اگه میشه عکس هم بفرستم بفرمایید که عکس هم بدم
    با تشکر
    دکتر این سوال من بود که قبلا پرسیده بودم
    میخاستم اضافه کنم که هیچ درد یا برآمدگی در بیضه هام وجود نداره فقط بیضه چپم رو کامل نمیتونم توی دستم بگیره انگار با طرف داخل رفته
    خیلی استرس دارم دکتر که بعدها با این بیضه ها میشه بچه دار شد یا نه چون من مجردم
    تشکر دکتر ی سوال دیگه
    الان با این عکسایی که فرستادم و اینکه گفتم بیضه چپم مخصوصا در حالت نعوظ به سمت داخل و بالا میره سایز و ظاهر بیضه هام مشکلی نداره؟؟؟
    آزمایش اسپرم برای باروی رو میدونم باید آزمایش داد ولی ظاهرش مشکلی نیست؟؟؟
    ممنون میشم جواب بدین
    و اینکه با این ظاهر بیضه چقدر احتمال ناباروری هست؟
    اصلا نمیشه بدون آزمایش اسپرم تقریبی تشخیص داد؟؟؟ دکتر ادامه سوالم اینه چون در کودکی بیضه هام بالا بوده و همون بچگی عمل کردن آوردن پایین احتمال ناباروری هست؟؟
    من سن 16 سالگی سونو داده بودم گفته بودن طبیعی هست آیا از روی عکس میشه بگین ظاهرش طبیعیه یا کوچیکه؟؟؟
    و این بالا اومدن با نعوظ مشکلی نداره؟؟؟
    با ی دکتر صحبت کردم گفتن اگه همون بچگی عمل کردی مشکلی توی باروری نیس بازم شما راهنماییم کنین
    و اینکه تقریبا اندازش فک کنم 3سانتی متر باشه مشکلی نیست؟؟
    من حالت نعوظ رو دارم آزمایش ادرارام مشکلی نداشته هیچ دردی هم چه خوابیدن چه ورزش چه نشستن ندارم و مایع منی هم کاملا از نظر بو و رنگ سالمه
    آیا استمنا باعث کوچکی بیضه یا ناباروی میشود؟
    ممنون میشم همه سوالام رو جواب بدین ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 6 سال پیش)
      بياييد معاينه وصحبت حضوري
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۵ آبان ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    با سلام. من دیشب عمل واریکوسل دوطرفه انجام دادم. الان که 24 ساعت گذشته حس می کنم که بیضه هام نسبت به قبل بزرگتر شده. آیا بزرگتر شدن بیضه در این فاصله کوتاه طبیعیه؟و به حالت عادی برخواهد گشت؟یا نکنه هیدروسل گرفتم.
    البته این رو هم بگم بزرگی غیرطبیعی نداره ولی در اینکه از قبل بزرگتر شده شکی نیست.
    باتشکر علی:
    با سلام. من دیشب عمل واریکوسل دوطرفه انجام دادم. الان که 24 ساعت گذشته حس می کنم که بیضه هام نسبت به قبل بزرگتر شده. آیا بزرگتر شدن بیضه در این فاصله کوتاه طبیعیه؟و به حالت عادی برخواهد گشت؟یا نکنه هیدروسل گرفتم.
    البته این رو هم بگم بزرگی غیرطبیعی نداره ولی در اینکه از قبل بزرگتر شده شکی نیست.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ آبان ۹۷( 6 سال پیش)
      فعلا طبیعی است
  • تصویر کاربر علی شنبه ۵ آبان ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 225 مشاهده پرسش
    سلام وعرض ادب .چندوقت پیش بنده به شما پیام دادم که زیر شکم سمت چپ وکشاله ران درد میکند آن هم به صورت نقطه ای.شماهم فرمودید سونوگرافی کنید وبنده هم کردم وبرای شما ارسال الان ارسال کردم.لذا اگر مشکلی هست بفرمایید واگر نیست پس چرا درد دارد وهنگام فعالیت بیشترمیگردد.ارادتمندعلی نوری ازقاریان شهرستان ورامین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ آبان ۹۷( 6 سال پیش)
      سونو طبیعی است جای نگرانی نیست
  • تصویر کاربر داود شنبه ۵ آبان ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 245 مشاهده پرسش
    سلام ۳۹ ساله هستم.ده روزی است که درناحیه بیضیه راست به طور ناگهانی در روز یک یا دوبار دردی درحد چند ثانیه دارم که برطرف می شود نگرا ن شدم آیا نیاز به مراجعه پزشک دارم؟.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ آبان ۹۷( 6 سال پیش)
      سونو از بیضه کنید
  • تصویر کاربر حامد یکشنبه ۲۹ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 249 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر چند وقتی هست که بیضه راستم درد میکنه البته وقتی لمس میکنم وهنگام لمس درد از بیضه به سمت مستانه وکلیه کشیده میشه البته دردش فقط هنگام لمسه وگرنه حالت عادی مشکلی نداره گاهی یکم درد میگیره اما ورم‌م نداره وحس میکنم نسبت به بیضه چپم کوچیکتر شده ممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      سونوگرافي كنيد از بيضه
  • تصویر کاربر فرهنگ سه شنبه ۲۴ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 240 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید ۲۰ ساله هستم و سال پیش عمل دو طرفه کردم بیضه چپ گرید ۳ و راست گرید ۲، آخرین آزمایش اسپرماتوگرافی هم که دو ماه پیش انجام دادم خوب بود و پیشرفت بهبودی در کیفیت و کمیت اسپرم ها رو نشون میداد
    ولی اخیرا ساعاتی بعد از آنکه همراه نامزدم بوده ام و طی معاشقه ها معمولی و طبیعتا نعوظ و کوچک شدگی های آلت داشتم ، درد نسبتا شدید شکم از ناحیه عمل باز گرفته تا بیضه ها بخصوص بیضه چپ حس می شود که با استراحت و به مرور شاید طی۴،۵ ساعت از شدت درد کاسته شده و دیگر دردی حس نمیشود
    مشکل و نگرانی ای میتونه باشه یا چیز عادی ای هست ؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      بياييد معاينه٠٢١٧١٠٦٢٣٠٠
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر