20 سوال شایع در مورد واریکوسل

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

عمل واریکوسل به دو روش لاپاراسکوپی و میکروسرجی انجام می شود. واریکوسل خفیف را می توان با دارو درمان کرد اما در مراحل بالاتر، نیاز به عمل واریکوسل است. در ادامه دکتر حسین کرمی به تمامی سوالات درباره واریکوسل و عمل واریکوسل پاسخ می دهد:

آیا واریکوسل باعث اختلال در نعوظ می شود؟

خیر، واریکوسل در اختلالات نعوظ هیچ نقشی ندارد.

تاثیر کووید 19 روی بیضه ها

آیا عمل واریکوسل سخته؟

امروزه عمل واریکوسل به روش میکروسرجری به کمک یک برش یک سانتی متری و به کمک میکروسکوپ انجام می شود که میزان خطر و سختی عمل را بسیار کاهش داده است. هر چه دقت و تبحر متخصص ارولوژی بیشتر باشد، سختی عمل واریکوسل کمتر است.

آیا واریکوسل باعث زود انزالی میشود؟

خیر، دو موضوع کاملاً جداگانه هستند و هیچ ارتباطی با هم ندارند بنابراین تاثیر واریکوسل بر زود انزالی به اثبات نرسیده است.

عمل واریکوسل چگونه است؟

عمل لاپاراسکوپی و میکروسرجی دو روش برتر جراحی واریکوسل هستند که بسته به مهارت جراحی و انتخاب بیمار برای جراحی انتخاب و مورد استفاده قرار می گیرند.

در تجربیات من به علت دید بهتر و بزرگنمائی رگ در لاپاراسکوپی و از طرفی با توجه به اینکه رگهای واریس بیضه در بالای کانال و شکم تبدیل به یک رگ می شوند و آن رگ به راحتی با لاپاراسکوپی قطع می شود و از طرفی به خاطر عدم برش جراحی شکمی و زیبائی عمل و درد کمتر و بدون بستری بودن عمل، اینجانب لاپاراسکوپی را ارجح می دانم.

جنب شدن بعد از عمل واریکوسل

 شما یک روز بعد از عمل واریکوسل می توانید فعالیت جنسی داشته باشید و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. تنا ممکن است به خاطر عمل واریکوسل، هنوز مقداری درد و ورم وجود داشته باشد.

آیا واریکوسل درمان داروئی دارد؟

درمان واریکوسل با دارو شامل واریکوسل نوع خفیف می شود. برای درجات بالاتر جواب منفی است.

آیا واریکوسل علامت خاصی دارد؟

واریکوسل اغلب هیچ علامتی ندارد و گهگاهی باعث ایجاد درد در بیضه می شود و در موارد شدید باعث کوچکی بیضه نیز می گردد.

معاینه بیضه ها با دست

به علت در دسترس بودن بیضه ها، بهترین و قطعی ترین روش تشخیص واریکوسل معاینه با دست و توسط جراح کلیه و مجاری ادراری می باشد. سونوگرافی رنگی دومین وسیله تشخیص است.

هزینه عمل واریکوسل چقدر است؟

هزینه عمل واریکوسل بسته به نوع بیمه و بیمارستان دولتی و یا خصوصی متفاوت است. هزینه عمل واریکوسل با بیمه در بیمارستان خصوصی نزدیک به 300 هزار تومان است. برای دانستن قیمت انواع جراحی واریکوسل در سال 97 بر روی هزینه عمل واریکوسل کلیک کنید. 

آیا عمل واریکوسل نیاز به بستری شبانه دارد؟

خیر، اغلب با بی حسی نخاعی و یا بیهوشی ضعیف انجام و بیمار 4 ساعت بعد از عمل مرخص می شود.

ورزش و واریکوسل

ورزش و واریکوسل

ورزشهای سنگین و بدن سازی ممکن است با فشار روی رگهای بیضه که زمینه واریکوسل را دارند، آن را تشدید نمایند؛ ولی عموماً ورزش باعث ایجاد واریکوسل نمی شود.

 آیا بین مقدار مایع منی و واریکوسل ارتباطی وجود دارد؟

خیر، هیچ ارتباطی بین حجم مایع منی و واریکوسل نیست.

آیا واریکوسل باعث سقط زودرس می شود؟

خیر، هیچ ارتباطی وجود ندارد.

 چرا واریکوسل باعث نازائی فرد می شود؟

واریکوسل باعث می شود که نطفه های مرد اختلال پیدا کند که عبارتند از :

  • تعداد اسپرم ها کاهش پیدا می کند.
  • حرکتشان کم می شود.
  • شکل های اسپرم غیرطبیعی می شود و در نهایت باعث ناباروری مردان می گردد.

آیا ورم بیضه بعد از عمل دلیل عود بیماری است؟

خیر، ممکن است به علت بسته شدن رگها حین عمل در معاینه بعد از عمل رگها گشادترنیز بشوند که دلیل عود نیست و گشادی رگها بعد از عمل از بین نمی رود.

واریکوسل و طول آلت تناسلی مرد

واریکوسل هیچ اثری روی طول و اندازه آلت تناسلی مرد ندارد.

هرآنچه باید در رابطه با سلامت آلت تناسلی بدانید

آیا عمل واریکوسل 100 درصد باعث درمان می شود؟

خیر، عمل واریکوسل در مقایسه با درمان داروئی که فقط 5 درصد مؤثر است، 50-60 درصد باعث بهبودی اسپرم می شود که در مقایسه با درمان داروئی 10 برابر می باشد.

طول درمان عمل واریکوسل چقدر است؟

6 ماه بعد از عمل بهترین زمان بررسی نتیجه عمل می باشد که با آزمایش جدید اسپرم مشخص می شود.

برای پیشگیری از عود مجدد واریکوسل چه باید کرد؟

  • از سر پا ایستادن های غیر ضروری اجتناب کنید.
  • از زور زدن های غیر ضروری دوری کنید.
  • بیضه ها را حتی الامکان سرد نگاه دارید و از جکوزی و آب گرم اجتناب نمائید.
  • مصرف سیگار را قطع کنید.
  • از انجام ورزش و فعالیتهای شدید بدنی تا 2 ماه بعد از عمل اجتناب کنید.

سیگار کشیدن بعد از عمل واریکوسل

با وجود اینکه در هیچ یک از موارد مراقبت های بعد از عمل واریکوسل به سیگار کشیدن اشاره نشده است و برخی از پزشکان معتقدند که سیگار کشیدن بعد از عمل واریکوسل مشکلی ندارد، اما بعضی از تحقیقات نشان داده است که سیگار نقش منفی در روند بهبودی پس از عمل واریکوسل دارد. بنابراین، دانستن این امر می تواند بیماران تحت عمل واریکوسل را ترغیب به ترک سیگار کند. همچنین، تأثیرات منفی سیگار و واریکوسل روی ناباروری مردان امری ثابت شده می باشد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

4.2/5 - (89 امتیاز)

مشاوره پزشکی


سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۹ آبان ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 218 مشاهده پرسش
    با سلام واحترام خدمت جناب آقای دکتر کرمی:
    از اینکه وقت می گذارید و جواب سئوالات را میدهید با تمام وجود تشکر میکنم و اجرتان با آقا ابا عبدالله، ،جناب آقای دکتر بنده متاهل هستم و 31 سال دارم و کم تحرکی و شکل غیر نرمال اسپرم دارم که بعد از سونوگرافی مشخص شد که هر دو بیضه من واریکوسل متوسط دارد و فتق راست هم دارم که واریکوسل بیضه چپم را 12 سال پیش یکبار عمل کرده بودم ولی متاسفانه برگشته ، خواستم بدانم که آیا امکان عمل لاپاراسکوپی هر سه مورد مذکور به صورت همزمان وجود دارد و در صورت عمل آیا کم تحرکی و شکل غیر نرمال درمان میشود ،خیلی خیلی خیلی ممنونم اگر جوابم را بدهید و این فقط لطف شماست .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 9 سال پیش)
      عمل مجدد فایده ندارد
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۹ آبان ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 380 مشاهده پرسش
    با سلام
    من با مراجعه به دکتر متوجه شدم واریکوسل دارم به طوریکه هنگام گرفتن از بالای بیضه قابل مشاهده است. ولی درد ندارد سمت راست بزرگتره و قابل مشاهده است ولی سمت چپ با لمس قابل مشاهده است با توجه به اینکه من دانشجو هستم و همچنین متاهل هستم ( به تازگی متاهل شدم) وقت عمل کردن ندارم زیرا مشغول انجام تز ارشدم هستم. با توجه به این شرایط تاخیر در عمل ضرری ندارد؟؟ آیا عقیم می شوم؟؟ همچنین طرف راست من باد فتق نیز دارد و فعلا قصد عمل ندارم

    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 9 سال پیش)
      عجله نکنید مطلب سایت من در مورد واریکوسل را بخوانید
  • تصویر کاربر محسن جمعه ۹ آبان ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید من بهمن ماه 92 عمل واریکوسل از روش میکروسرجری انجام دادم طی ازمایشی که پس از 7 ماه گرفتم با توجه به ازمایش قبل از عمل نتیجه مطلوبی داده ولی شکل ظاهری اسپرم که قبل از عمل 55٪ بوده بعد از عمل 27٪ شده علت چیست؟ ازمایش ها را براتون ارسال می کنم .با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 9 سال پیش)
      قابل قبول است
  • تصویر کاربر پریا سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1442 مشاهده پرسش
    سلام
    اقای دکتر من یه مورد ازدواج دارم که نامزد کردیم ایشون مطرح کردن مشکل بیضه نزول نکرده سمت چپ داشتن و پارسال عملش کردن (متولد 69 هستن)و چون بیضه سالم بوده تو محل اصلی قرارش دادن فقط از بیضه سمت راستی بالاتر هست یه خورده.چندتا سوال داشتم ممنون میشم همه رو جواب بدید چون هرچی گشتم پیدا نکردم.
    خواستم بدونم اون بیضه ای که مشکل داشته الان به صورت طبیعی عمل میکنه؟ و اینکه واسه بچه دار شدن چقدر مشکل ساز هست؟؟تو اینترنت خیلی مطالب مختلف دیدم.ممکنه چون یکی از بیضه ها مشکل داشته احتمال ناباروری کمتر باشه؟
    ضمنا ازمایش اسپرم هم ندادن.باید دکتر حتما از روی ازمایش نظر بدن یا اینکه واسه دکتر جراحشون قابل تشخیص بوده همون موقع؟
    ممکنه این مشکل باعث اختلال در میل جنسیشون بشه به مرور زمان؟البته قبل و بعد از عمل همچین مشکلی نداشتن.

    بنده تمایل دارم با ایشون ازدواج کنم خواستم نظر شما رو هم در رابطه با این مشکل بدونم.واسم نگرانی زا شده.
    ممنون از وقتتون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 9 سال پیش)
      ازمایسش اسپرم بدهند
    2. تصویر کاربر پریا سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 9 سال پیش)
      متشکرم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱ مهر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 232 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ، من ساکن مشهد هستم . مدتی است که شک دارم آیا واریکوسل دارم یا نه. امکان دارد آدرس یک پزشک در مشهد را به من بدهید تا به آن مراجعه کنم.
    پیشاپیش از شما تشکر میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ مهر ۹۳( 9 سال پیش)
      دکتر ارولوگ فرقی نمکند
  • تصویر کاربر مصیب پنجشنبه ۲۷ شهریور ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 255 مشاهده پرسش
    سلام من 26 سالمه و حدود دو سال و نیم پیش عمل واریس درجه 3رو با روش سنتی انجام دادم ولی عمل موفق نبود و واریس برگشته و اسپرم من هم 90% بیتحرکه و 10%در حالت درسته دکتر تو بندر عباس گفته باید دوباره عمل بشی ومیخوام که که راهنمایی کنید و بپرسم وقت برایه عمل دارین ممنون میشم پاسخ بدیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ شهریور ۹۳( 9 سال پیش)
      با مطب هماهنگ نمایید
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 291 مشاهده پرسش
    یک ماه از عمل گذشته اما بیضه چپم مانند قبل از عمل سفت میشود و درد دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 9 سال پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر رحیمی جمعه ۷ شهریور ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 297 مشاهده پرسش
    با سلام.با توجه به اینکه حضرت عالی 3 ماه پیش بنده را معاینه فرمودید.نظر حضرتعالی وجود واریکوسل درجه 2 شدید در بیضه سمت چپ اینجانب بود.
    بنده برای کنترل مجدد در تاریخ 28/05/93 در تبریز به دکتر مراجعه نموده و ایشان درخواست سونوگرافی نمودند. اکنون جواب سونوگرافی را خدمتتان ارسال می نمایم.متاسفانه مغایرت وجود دارد.لذا خواهشمندم در این خصوص بنده را راهنمایی بفرمایید.
    " مرکز سونوگرافی وداپلر رنگی 93/06/04
    کلنیک تخصصی و فوق تخصصی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
    نوع درخواست:بیضه ها و ناحیه اینگوئینال دو طرف
    هر دو بیضه شکل و اکوژنیسیته طبیعی دارند.توده فضاگیر و هیدروسل رویت نمیگردد.
    ابعاد بیضه راست 20*41 وبیضه چپ 23*40 میلیمتر است.
    واریکوسل خفیف در بیضه چپ وجود دارد بطوریکه قطر وریدها با انجام مانوروالسالو ودر حالت ایستاده حداکثر تا 3.1(سه و یک دهم)میلیمتر اندازه گیری شد.
    آیا نیاز به عمل جراحی لاپراسکوپی می باشد؟آیا می توانم چند سال صبر کنم؟
    22 سال دارم و مجرد هستم وخدمت سربازی نیز نرفته ام.(دانشجو)
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ شهریور ۹۳( 9 سال پیش)
      نه نیاز به عمل ندارید
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۱ شهریور ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 328 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر در پاسخ به سوالم در باره آمپول هاش سی جی جواب آزمایش را خواسته بودید.
    color ; milky-turbid
    volume ; 3/5
    liguefaction ; 30
    ph ; 7/8
    count ; 3
    rapid progressive ; %3
    progressive ; %20/3
    total progressive ; %23/3
    non progressive ; %10
    live ratio ; %33/3
    non motile ; %66/7
    round cell ; 0/3
    normal mopholhgy ; %65
    pathology ; %35
    head pathology ; %10
    tail pathology ; %23
    midpiece pathology ; %2
    درضمن همزمان با آمپول هاش سی جی از قرص پنتوکسی فیلین استفاده میکنم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ شهریور ۹۳( 9 سال پیش)
      ازمایش اسپرمتان مشکلات اساسی دارد ایا واریکوسل دارید
  • تصویر کاربر حامد سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 386 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    من حدود5 سال است ک ازدواج کردم
    اقدامات برای بچه دار شدن: بعد از 1سال فهمیدم واریکوسل دارم قبل عمل اسپرمم 7میلیون بود بعدعمل 10 میلیون شد یک دوره قرص خوردم 16 میلیون شدهیچی قرصو ول کردم رفتیم ivf
    2بار انجام شد هر دو تا نا موفق تو این بین همسرم مشکلی نداره مشکل اینه که من اسپرمم کمه حالا بعد پنج سال باز رفتم پیش دکتری که همسرم رفته بود ی ازمایش اسپرم بعد 5سال دادم
    جوابش اینه
    count/mil:8
    normal morphology:52
    head pathology:24
    :22 tail pathology
    ph:7.8
    این آزمایش 2ماه پیشه ک بعد این هم دوتا قرص به مدت 2 ماه خوردم میخام نظرتونو بدونم به نطر شما ما به طور طبیعی بچه دار میشیم؟
    ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 9 سال پیش)
      حرکت اسبرم چقدر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر