اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

با عوارض واریکوسل و عوارض بعد از عمل واریکوسل آشنا شوید.

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

 امروزه واریکوسل یکی از شایع ترین علت ناباروری مردان جوان می باشد. از جمله عوارض واریکوسل می توان به هیدروسل یا آب آوردن بیضه، کوچک شدن بیضه بعد از عمل وایکوسل و درد بیضه اشاره کرد.

اگر مردی جوان پس از ازدواج و  گذشت یکسال علیرغم مقاربت طبیعی و عدم جلوگیری بچه دار نشود، باید نسبت به درمان واریکوسل اقدام نماید. لازم به ذکر است که باید خانم ها نیز از نظر علت ناباروری همزمان بررسی شود.

علت درد بیضه بعد از عمل واریکوسل

درد بیضه پس از جراحی واریکوسل( واریکوسل گرید 3) یکی از شکایات نسبتاً شایع در دوره نقاهت است. در حالی که این ناراحتی در اغلب موارد موقتی و طبیعی محسوب می‌شود، شناخت علل آن به بیمار کمک می‌کند تا با آرامش بیشتری روند بهبودی را طی کند. در ادامه دلایل احتمالی درد بیضه پس از عمل واریکوسل را برای شما شرح داده ایم:

پاسخ طبیعی بدن به جراحی:
هرگونه دست‌کاری در بافت‌های بدن می‌تواند با واکنش التهابی همراه باشد. این واکنش، که بخشی از فرآیند ترمیم است، ممکن است باعث احساس درد یا سنگینی در بیضه‌ها شود و معمولاً ظرف چند هفته بهبود می‌یابد.

علت بزرگ شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

 تحریک یا آسیب اعصاب محیطی:
اعصاب ظریفی که در اطراف طناب اسپرماتیک قرار دارند، ممکن است در حین جراحی تحریک شوند. این تحریک عصبی می‌تواند دردهایی به شکل تیر کشیدن یا سوزش ایجاد کند که اغلب موقتی است.

تجمع مایع در اطراف بیضه (هیدروسل):
در برخی بیماران، پس از جراحی واریکوسل، مایعی در کیسه بیضه جمع می‌شود که باعث تورم و درد خفیف تا متوسط می‌شود.

تشکیل خون‌مردگی یا عفونت موضعی:
ایجاد هماتوم (توده خون ناشی از خون‌ریزی زیرجلدی) یا بروز عفونت در محل جراحی، اگرچه کم‌شیوع است، اما می‌تواند منجر به درد شدید و گاهی تب و التهاب شود. این وضعیت نیاز به بررسی و درمان فوری دارد.

فشار یا کشیدگی طناب اسپرماتیک:
بسته به روش جراحی، طناب اسپرماتیک ممکن است تحت کشش یا فشار قرار بگیرد که می‌تواند باعث درد به‌ویژه هنگام ایستادن یا فعالیت فیزیکی شود.

باقی‌ماندن واریکوسل یا ایجاد بافت اسکار:
در برخی موارد، وریدهای گشادشده به‌طور کامل حذف نمی‌شوند یا بافت اسکار (جوشگاه) بیش از حد ایجاد می‌شود که می‌تواند درد ماندگار یا متناوب ایجاد کند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر درد بیضه بیش از ۴ تا ۶ هفته پس از عمل ادامه یابد، یا علائمی مانند تورم پیش‌رونده، تب، قرمزی، ترشح از محل بخیه‌ها یا درد شدید و مقاوم به دارو مشاهده شود، مراجعه به پزشک ضروری است.

علت آویزان شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

آویزان شدن یا افتادگی بیضه پس از عمل واریکوسل (Varicocelectomy) یکی از نگرانی‌های شایع بیماران است. این پدیده معمولاً طبیعی است، اما درک دلایل فیزیولوژیک آن می‌تواند به کاهش اضطراب کمک کند. در اینجا دلایل اصلی این تغییر ظاهری را به صورت اختصاصی و غیرتکراری توضیح داده‌ام:

۱. حذف “تکیه‌گاه” کاذب عروقی

واریکوسل در واقع مجموعه‌ای از سیاهرگ‌های متورم و پیچ‌خورده است که مانند یک کلاف کرم‌شکل دور بیضه را گرفته‌اند. این عروق متورم، پیش از عمل باعث می‌شوند کیسه بیضه (اسکروتوم) پُرتر و سفت‌تر به نظر برسد و گاهی بیضه را کمی بالاتر نگه‌دارند (به دلیل حجم خون و بافت).

پس از عمل: جراح جریان خون این سیاهرگ‌های خراب را مسدود می‌کند. با از کار افتادن و خشک شدن تدریجی این عروق، آن حجم اضافه‌ای که فضای کیسه را پر کرده بود از بین می‌رود. در نتیجه، پوست کیسه بیضه که قبلاً کشیده شده بود، حالا شل‌تر به نظر می‌رسد و بیضه حالت آویزان‌تری پیدا می‌کند تا زمانی که پوست دوباره با سایز جدید منطبق شود.

۲. سنگینی ناشی از اِدِم (تورم) و جاذبه

در هفته‌های اول پس از جراحی، بافت‌های محل عمل دچار التهاب و “اِدِم” (تجمع مایعات میان‌بافتی) می‌شوند. این واکنش طبیعی بدن به جراحی است.

این مایعاتِ التهابی وزن کیسه بیضه را افزایش می‌دهند. از آنجا که پوست بیضه خاصیت ارتجاعی بالایی دارد، تحت تأثیر نیروی جاذبه و وزن اضافیِ ناشی از تورم، بیشتر به سمت پایین کشیده می‌شود. با فروکش کردن ورم (که ممکن است چند هفته تا چند ماه طول بکشد)، بیضه معمولاً کمی بالاتر می‌رود.

عکس بیضه اویزان

۳. ریلکس شدن عضله “کرماستر”

عضله‌ای به نام کرماستر وظیفه بالا و پایین بردن بیضه را برای تنظیم دما بر عهده دارد. واریکوسل باعث افزایش غیرطبیعی دمای اطراف بیضه می‌شود.

تغییر وضعیت: پس از جراحی و حذف منبع گرما (خون ساکن در واریکوسل)، تنظیمات دمایی بیضه تغییر می‌کند. همچنین، شوک ناشی از دستکاری جراحی ممکن است باعث شود این عضله برای مدتی در حالت استراحت (Relaxation) یا “فلجی موقت” قرار گیرد که منجر به پایین‌تر قرار گرفتن بیضه می‌شود.

۴. احتمال تشکیل هیدروسل (عارضه جانبی)

گاهی اوقات افتادگی بیضه صرفاً شل شدن پوست نیست، بلکه بزرگ شدن و سنگین شدن آن به دلیل تجمع آب است. اگر در حین عمل، عروق لنفاوی ظریف آسیب دیده باشند، تخلیه مایع بیضه مختل شده و هیدروسل ایجاد می‌شود.

تفاوت: در این حالت بیضه نه تنها آویزان است، بلکه سفت، سنگین و بزرگ‌تر از حد معمول احساس می‌شود.

جدول مقایسه سریع (طبیعی vs غیرطبیعی)

وضعیتنشانه‌هااقدام لازم
طبیعی (روند بهبود)افتادگی بدون درد شدید، نرم بودن کیسه بیضه، کاهش تدریجی ورم.صبر و استفاده از شورت‌های محافظ (Jockstrap).
غیرطبیعی (نیاز به بررسی)سفت شدن ناگهانی بیضه، درد فزاینده، قرمزی و داغی پوست، بزرگ شدن سریع کیسه بیضه.مراجعه فوری به پزشک.

 

علت بزرگ شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

بزرگ شدن بیضه پس از عمل واریکوسل معمولاً به دلایل زیر رخ می‌دهد:

  • تجمع مایع (هیدروسل): شایع‌ترین علت است که به‌دلیل اختلال موقت در بازجذب مایع اطراف بیضه ایجاد می‌شود.
  • تورم ناشی از التهاب طبیعی بعد از جراحی: که معمولاً ظرف چند هفته کاهش می‌یابد.
  • هماتوم (تجمع خون): در اثر خون‌ریزی داخلی محل جراحی ممکن است باعث افزایش حجم بیضه شود.
  • عفونت: اگر همراه با درد، قرمزی یا تب باشد، می‌تواند نشانه عفونت باشد و نیاز به درمان دارد.

عوارض عمل واریکوسل

 از جمله عوارض واریکوسل می توان به هیدروسل، کوچک شدن بیضه و درد بیضه بعد از عمل واریکوسل اشاره کرد.

1- هیدروسل یا آب آوردن بیضه

هنگام عمل جراحی اگر رگهای واریس کاملاً توسط جراح لخت نشود و بافت لنفی آن جدا نشود و یا اگر بعد از عمل شخص استراحت کافی نداشته باشد و زیاد سرپا بایستد باعث جمع شدن آب دور بیضه می شود که خود را با بزرگی بیضه عمل شده نسبت به بیضه طبیعی نشان می دهد.

اگر تعداد آب دور بیضه کم باشد نیاز به درمان ندارد. اگر هیدروسل باعث شود بیضه ای که قبلاً عمل واریکوسل روی آن انجام شده بیش از حد بزرگ شود قطعی ترین و بهترین درمان آن عمل جراحی و تخلیه آب دور بیضه می باشد. تخلیه آب دور بیضه با سرنگ باعث می شود که دوباره آب جمع شود و لذا توصیه نمی گردد. این عمل به صورت سرپائی انجام می شود برای دیدن فیل عمل به آپارات و یا قسمت ویدئو سایت مراجعه نمایید.

2-  کوچک شدن بیضه بعد از عمل جراحی وایکوسل

یکی از عوارض عمل واریکوسل می تواند کوچک شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل باشد. علت این اتفاق، قطع شدن شریان بیضه دارای واریکوسل است که در حین عمل جراحی به اشتباه توسط جراح قطع می گردد و به علت عدم خون رسانی بعد از عمل تدریجاً بیضه کوچک می شود که در این صورت درمانی برای برگشت آن وجود ندارد.

درد بیضه

3- علت درد بیضه سمت چپ بعد از عمل واریکوسل

آیا واریکوسل درد دارد؟ به علت بسته شدن رگهای واریکوسل در هنگام عمل جراحی، اغلب درد بیضه ایجاد می شود که جای نگرانی وجود ندارد و تدریجاً با استراحت برطرف می شود. امروزه با پیشرفت در تکنیک های جراحی و با انجام عمل جراحی میکروسرجری و لاپاراسکوپی، عوارض بعد از عمل واریکوسل بسیار کم و نادر می باشد.

بعضی افراد به علت درد بیضه به پزشک مراجعه می کنند که در معاینه، بیماری واریکوسل در آنها تشخیص داده می شود. اگر چنین فردی علیرغم بیماری واریکوسل بچه دار می باشد و یا آزمایش اسپرم آن طبیعی باشد نیاز به عمل جراحی ندارد چرا که عمل جراحی واریکوسل نه تنها باعث از بین رفتن درد نمی شود بلکه در بسیاری موارد باعث افزایش درد ناشی از برش جراحی نیز می گردد.

آیا واریس بیضه خطرناک است؟

اگر متوجه رگ واریسی در بیضه خود شدید، ممکن است از خود بپرسید: “آیا این وضعیت خطرناک است؟” واریس در بیضه که به عنوان واریکوسل شناخته می شود، همیشه برای سلامتی مضر نیست، اما گاهی اوقات می تواند باعث درد بیضه یا سایر علائم ناخواسته شود.

برای دانستن هزینه عمل واریکوسل بر روی لینک زیر کلیک کنید:

هزینه عمل واریکوسل

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

4/5 - (97 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر عباس جمعه ۱۶ آبان ۴( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 150 مشاهده پرسش
    با سلام پدرم ۶۹ ساله به دلیل درد شدید شکم به پزشک اورولوژی مراجعه کرد ابتدا عمل فتق انجام شد پی از یک ماه ب دلیل خوب نشدن و درد شدید تشخیص سنگ کلیه داده شد و عمل سنگ شکن انجام شد و مجددا ب دلیل خوب نشدن و درد شدید عمل سیستوسکوپی مثانه انجام شد اکنون با گذشت ۱۶ روز درد شدید در ناحیه زیر شکم همچنان ب دکتر داخلی مراجعه شد ک پیشنهاد اندو و کلونسکپی داد امروز انجام دادیم و متاسفانه تشخیص وجود توده در قسمت انتروم را داد.پدرم درد شدید زیر شکم دارد تو را خدا راهنمایی بفرمایید شهرستان هستیم داروهای مصرفی مسکن شیاف می‌باشد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ آبان ۴( 7 ماه پیش)
      بررسی های کامل ارولوژیک برای پدرتون انجام شده علت این دردها ارولوژیک نیست باید توده ی شکمی درمان بشه
  • تصویر کاربر More جمعه ۱۶ آبان ۴( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 151 مشاهده پرسش
    سلام .۵۳ ساله .۱۰ساله بزرگی خوش خیم پروستات دارم .از اول ازدواج مشکل زودانزالی داشتم والان نعوظ هم ضعیف هست .مشکل دارم .میخوام برام داروی قوی تجویز کنید.
    الان شبی یک قرص پروترال ۰.۴ مصرف میکنم .زود انزالی ونعوظ ضعیف .لطفا راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ آبان ۴( 7 ماه پیش)
      نعوظ صبحگاهی دارید؟
  • تصویر کاربر حسن چهارشنبه ۱۴ آبان ۴( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 185 مشاهده پرسش
    درود برپروفسوراستادکرمی.آقای هستم ۵۵ساله که با جواب آزمایش پروستات وسونوگرافی پیوست وبا علایم خفیف تکرراداردر شب وعدم تخلیه کامل مثانه ومصرروزانه ۱قرص تامسولین می خواستم بدنم باشرح فوق ونتایج آزمایشات آیا زمان عمل جراحی پروستاتم فرارسیده ویاباید درمان دارویی را تا کی انجام بدهم وآیاداروی دیگری باید اضافه کنم برای بهبود بهتر پرستاتم.ممنون میشم راهنمایی بفرمائید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ آبان ۴( 7 ماه پیش)
      سن شما برای جراحی پروستات پایین هستممکنه پمپ مثانه مشکل داشته باشه برای همین باید نوار مثانه انجام شود
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۱۴ آبان ۴( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 260 مشاهده پرسش
    با سلام
    از تیرماه آزمایش psa دادم حدود ۱۹ بود. نتیجه پاتولوژی در برخی نقاط پروستات چپ عدد ۸ و ۹ هم مشهود است. سپس تحت درمان با تزریق زولادکس یک نوبت قرار گرفتم. بن اسکن دادم متاستاز نکرده است. دو ماه زایپرون ۵۰۰ و پردنیزولون مصرف کردم psa به ۰/۹۴ رسید. Pet اسکن دادم فقط غده ایلیاک درگیر شده است. آیا با این اطلاعات امکان دارد بدون عمل جراحی، سرطان را کنترل یا از بین برد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ آبان ۴( 7 ماه پیش)
      با توجه به اینکه گرید تومور بالاست باید تحت نظر انکولوژیست باشید و احتمالا رادیوتراپی لازم خواهد داشت
  • تصویر کاربر شایان چهارشنبه ۱۴ آبان ۴( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 253 مشاهده پرسش
    سلام.دکتر بنده نزدیک ۱سال هستش،که سونوگرافی شکم و لگن انجام دادم.ودکتر گفتش که یه(کیست ۱۲ میلی درون پوستات بنده وجود داره).
    آیا بنظر شما احتیاج به درمان داره،یا مادرزادی هستش احتیاجی ب درمان نیست؟!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ آبان ۴( 7 ماه پیش)
      آزمایش psa انجام دادین؟
  • تصویر کاربر احسان چهارشنبه ۱۴ آبان ۴( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 231 مشاهده پرسش
    سلام و احترام
    من حدود ۸ سال قبل یک نوبت خون ریزی واضح در ادرار داشتم که در آزمایش عفونتی دیده نشد در سونو هم فقط ضخامت جداره مثانه بود و حداکثر حجم نرمال پروستات، بعد توسط شما سیستوسکپی شدم که سیستیت را گزارش کردید و التهاب، الان بعد از ۸ سال مجددا سوزش ادرار و احساس بودن چیزی و درد در مثانه داشتم که مجددا سونو کردم و گزارش آن را خدمتتان ارسال میکنم
    البته در سال‌های قبل هم چند بار در سونو سنگ ۳ میلی متری در کلیه چپ دیده شده بود که الان نبست و گزارش حاکی از نامنظمی مثانه است آیا امکان توده یا سرطان وجود دارد و نیاز به سیستوسکپی مجدد دارم ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ آبان ۴( 7 ماه پیش)
      آزمایش انالیز و کشت ادراری و همچنین سیتولوژی ادرار در سه نوبت انجام شود
  • تصویر کاربر فرج چهارشنبه ۱۴ آبان ۴( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 216 مشاهده پرسش
    سلام من ۳ هفته پیش عمل واریکسل کردم. الان حالت تحویل درد پایه چپ و درد بیضه و ورم بیضه دارم و به دکتر خودم میگویم میگه تا ۳ماه طبیعه میشه لطفا راهنمای کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ آبان ۴( 7 ماه پیش)
      نباید ورم بیضه داشته باشید سونوگرافی از بیضه ها انجام شود
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۱۴ آبان ۴( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 160 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پدرم ۶۱ ساله پارسال مرداد ماه عمل جراحی رادیکال پروستات انجام داد بعدش بدلیل تنگی مجرا و تشکیل سنگ در مثانه سه نوبت عمل سنگ شکنی شد تا اینکه امثال بعد از عمل گشاد کردن مجرا هر از گاهی مقداری خون و گاها دلمه شده از پیشابراه خارج میشه اخیرا هفته‌ای یکبار،آزمایشpsa خدمتتون ارسال میشه ضمنا در سونوگرافی هیچ عارضه ایی وجود نداشت نه در کلیه و نه در مثانه،پسعلت خونریزی چی میتونه باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ آبان ۴( 7 ماه پیش)
      ممکنه عود تومور مطرح باشه باید pet psma انجام بدین
  • تصویر کاربر شاهین چهارشنبه ۱۴ آبان ۴( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 153 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید بنده آقا هستم امروز خانمی رابطه جنسی دهانی برایم‌انجام داد نگران ویروس ایدز هستم آیا از این راه منتقل میشود؟ من توی آب دهانشون خون ندیدم ولی بازهم نگرانم که خون کم بوده باشه شاید من ندیدم و بیمار بوده باشن. آیا جای نگرانی هست؟ از امروز باید چقدر منتظر بمونم‌تا بتونم‌آزمایش HIV بدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ آبان ۴( 7 ماه پیش)
      نیاز به انجام آزمایش نیست شانس انتقال hiv اینگونه نزدیک به صفر هست
  • تصویر کاربر شاهین چهارشنبه ۱۴ آبان ۴( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 159 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید بنده آقا هستم امروز خانمی رابطه جنسی دهانی برایم‌انجام داد نگران ویروس ایدز هستم آیا از این راه منتقل میشود؟ من توی آب دهانشون خون ندیدم ولی بازهم نگرانم که خون کم بوده باشه شاید من ندیدم و بیمار بوده باشن. آیا جای نگرانی هست؟ از امروز باید چقدر منتظر بمونم‌تا بتونم‌آزمایش HIV بدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ آبان ۴( 7 ماه پیش)
      نیاز به انجام آزمایش نیست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بهزاد پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 620 مشاهده پرسش
    با سلام من حدود چهار سال است که دچار تکرر ادرار شده ام و روز به روز هم وضع من بدتر می شود
    علاوه بر تکرر ادرار علایم دیگر من قطع و وصل شدن ادرار.سوزش ادرار،یبوست،درد کلیه و روده ها و گرفتگی عضلات است.
    لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام باید نوار مثانه انجام دهید
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 723 مشاهده پرسش
    واریکوسل گرید 3 سمت چپ دارم وکمی درد و آزمایش اسپرمم خوبه و مجردم
    به نظر شما چار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اگر واقعا گريد ٣ است بهتر است عمل كنيد براي معاينه تشريف بيوريد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب