اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

با عوارض واریکوسل و عوارض بعد از عمل واریکوسل آشنا شوید.

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

 امروزه واریکوسل یکی از شایع ترین علت ناباروری مردان جوان می باشد. از جمله عوارض واریکوسل می توان به هیدروسل یا آب آوردن بیضه، کوچک شدن بیضه بعد از عمل وایکوسل و درد بیضه اشاره کرد.

اگر مردی جوان پس از ازدواج و  گذشت یکسال علیرغم مقاربت طبیعی و عدم جلوگیری بچه دار نشود، باید نسبت به درمان واریکوسل اقدام نماید. لازم به ذکر است که باید خانم ها نیز از نظر علت ناباروری همزمان بررسی شود.

علت درد بیضه بعد از عمل واریکوسل

درد بیضه پس از جراحی واریکوسل( واریکوسل گرید 3) یکی از شکایات نسبتاً شایع در دوره نقاهت است. در حالی که این ناراحتی در اغلب موارد موقتی و طبیعی محسوب می‌شود، شناخت علل آن به بیمار کمک می‌کند تا با آرامش بیشتری روند بهبودی را طی کند. در ادامه دلایل احتمالی درد بیضه پس از عمل واریکوسل را برای شما شرح داده ایم:

پاسخ طبیعی بدن به جراحی:
هرگونه دست‌کاری در بافت‌های بدن می‌تواند با واکنش التهابی همراه باشد. این واکنش، که بخشی از فرآیند ترمیم است، ممکن است باعث احساس درد یا سنگینی در بیضه‌ها شود و معمولاً ظرف چند هفته بهبود می‌یابد.

علت بزرگ شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

 تحریک یا آسیب اعصاب محیطی:
اعصاب ظریفی که در اطراف طناب اسپرماتیک قرار دارند، ممکن است در حین جراحی تحریک شوند. این تحریک عصبی می‌تواند دردهایی به شکل تیر کشیدن یا سوزش ایجاد کند که اغلب موقتی است.

تجمع مایع در اطراف بیضه (هیدروسل):
در برخی بیماران، پس از جراحی واریکوسل، مایعی در کیسه بیضه جمع می‌شود که باعث تورم و درد خفیف تا متوسط می‌شود.

تشکیل خون‌مردگی یا عفونت موضعی:
ایجاد هماتوم (توده خون ناشی از خون‌ریزی زیرجلدی) یا بروز عفونت در محل جراحی، اگرچه کم‌شیوع است، اما می‌تواند منجر به درد شدید و گاهی تب و التهاب شود. این وضعیت نیاز به بررسی و درمان فوری دارد.

فشار یا کشیدگی طناب اسپرماتیک:
بسته به روش جراحی، طناب اسپرماتیک ممکن است تحت کشش یا فشار قرار بگیرد که می‌تواند باعث درد به‌ویژه هنگام ایستادن یا فعالیت فیزیکی شود.

باقی‌ماندن واریکوسل یا ایجاد بافت اسکار:
در برخی موارد، وریدهای گشادشده به‌طور کامل حذف نمی‌شوند یا بافت اسکار (جوشگاه) بیش از حد ایجاد می‌شود که می‌تواند درد ماندگار یا متناوب ایجاد کند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر درد بیضه بیش از ۴ تا ۶ هفته پس از عمل ادامه یابد، یا علائمی مانند تورم پیش‌رونده، تب، قرمزی، ترشح از محل بخیه‌ها یا درد شدید و مقاوم به دارو مشاهده شود، مراجعه به پزشک ضروری است.

علت آویزان شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

آویزان شدن یا افتادگی بیضه پس از عمل واریکوسل (Varicocelectomy) یکی از نگرانی‌های شایع بیماران است. این پدیده معمولاً طبیعی است، اما درک دلایل فیزیولوژیک آن می‌تواند به کاهش اضطراب کمک کند. در اینجا دلایل اصلی این تغییر ظاهری را به صورت اختصاصی و غیرتکراری توضیح داده‌ام:

۱. حذف “تکیه‌گاه” کاذب عروقی

واریکوسل در واقع مجموعه‌ای از سیاهرگ‌های متورم و پیچ‌خورده است که مانند یک کلاف کرم‌شکل دور بیضه را گرفته‌اند. این عروق متورم، پیش از عمل باعث می‌شوند کیسه بیضه (اسکروتوم) پُرتر و سفت‌تر به نظر برسد و گاهی بیضه را کمی بالاتر نگه‌دارند (به دلیل حجم خون و بافت).

پس از عمل: جراح جریان خون این سیاهرگ‌های خراب را مسدود می‌کند. با از کار افتادن و خشک شدن تدریجی این عروق، آن حجم اضافه‌ای که فضای کیسه را پر کرده بود از بین می‌رود. در نتیجه، پوست کیسه بیضه که قبلاً کشیده شده بود، حالا شل‌تر به نظر می‌رسد و بیضه حالت آویزان‌تری پیدا می‌کند تا زمانی که پوست دوباره با سایز جدید منطبق شود.

۲. سنگینی ناشی از اِدِم (تورم) و جاذبه

در هفته‌های اول پس از جراحی، بافت‌های محل عمل دچار التهاب و “اِدِم” (تجمع مایعات میان‌بافتی) می‌شوند. این واکنش طبیعی بدن به جراحی است.

این مایعاتِ التهابی وزن کیسه بیضه را افزایش می‌دهند. از آنجا که پوست بیضه خاصیت ارتجاعی بالایی دارد، تحت تأثیر نیروی جاذبه و وزن اضافیِ ناشی از تورم، بیشتر به سمت پایین کشیده می‌شود. با فروکش کردن ورم (که ممکن است چند هفته تا چند ماه طول بکشد)، بیضه معمولاً کمی بالاتر می‌رود.

عکس بیضه اویزان

۳. ریلکس شدن عضله “کرماستر”

عضله‌ای به نام کرماستر وظیفه بالا و پایین بردن بیضه را برای تنظیم دما بر عهده دارد. واریکوسل باعث افزایش غیرطبیعی دمای اطراف بیضه می‌شود.

تغییر وضعیت: پس از جراحی و حذف منبع گرما (خون ساکن در واریکوسل)، تنظیمات دمایی بیضه تغییر می‌کند. همچنین، شوک ناشی از دستکاری جراحی ممکن است باعث شود این عضله برای مدتی در حالت استراحت (Relaxation) یا “فلجی موقت” قرار گیرد که منجر به پایین‌تر قرار گرفتن بیضه می‌شود.

۴. احتمال تشکیل هیدروسل (عارضه جانبی)

گاهی اوقات افتادگی بیضه صرفاً شل شدن پوست نیست، بلکه بزرگ شدن و سنگین شدن آن به دلیل تجمع آب است. اگر در حین عمل، عروق لنفاوی ظریف آسیب دیده باشند، تخلیه مایع بیضه مختل شده و هیدروسل ایجاد می‌شود.

تفاوت: در این حالت بیضه نه تنها آویزان است، بلکه سفت، سنگین و بزرگ‌تر از حد معمول احساس می‌شود.

جدول مقایسه سریع (طبیعی vs غیرطبیعی)

وضعیتنشانه‌هااقدام لازم
طبیعی (روند بهبود)افتادگی بدون درد شدید، نرم بودن کیسه بیضه، کاهش تدریجی ورم.صبر و استفاده از شورت‌های محافظ (Jockstrap).
غیرطبیعی (نیاز به بررسی)سفت شدن ناگهانی بیضه، درد فزاینده، قرمزی و داغی پوست، بزرگ شدن سریع کیسه بیضه.مراجعه فوری به پزشک.

 

علت بزرگ شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

بزرگ شدن بیضه پس از عمل واریکوسل معمولاً به دلایل زیر رخ می‌دهد:

  • تجمع مایع (هیدروسل): شایع‌ترین علت است که به‌دلیل اختلال موقت در بازجذب مایع اطراف بیضه ایجاد می‌شود.
  • تورم ناشی از التهاب طبیعی بعد از جراحی: که معمولاً ظرف چند هفته کاهش می‌یابد.
  • هماتوم (تجمع خون): در اثر خون‌ریزی داخلی محل جراحی ممکن است باعث افزایش حجم بیضه شود.
  • عفونت: اگر همراه با درد، قرمزی یا تب باشد، می‌تواند نشانه عفونت باشد و نیاز به درمان دارد.

عوارض عمل واریکوسل

 از جمله عوارض واریکوسل می توان به هیدروسل، کوچک شدن بیضه و درد بیضه بعد از عمل واریکوسل اشاره کرد.

1- هیدروسل یا آب آوردن بیضه

هنگام عمل جراحی اگر رگهای واریس کاملاً توسط جراح لخت نشود و بافت لنفی آن جدا نشود و یا اگر بعد از عمل شخص استراحت کافی نداشته باشد و زیاد سرپا بایستد باعث جمع شدن آب دور بیضه می شود که خود را با بزرگی بیضه عمل شده نسبت به بیضه طبیعی نشان می دهد.

اگر تعداد آب دور بیضه کم باشد نیاز به درمان ندارد. اگر هیدروسل باعث شود بیضه ای که قبلاً عمل واریکوسل روی آن انجام شده بیش از حد بزرگ شود قطعی ترین و بهترین درمان آن عمل جراحی و تخلیه آب دور بیضه می باشد. تخلیه آب دور بیضه با سرنگ باعث می شود که دوباره آب جمع شود و لذا توصیه نمی گردد. این عمل به صورت سرپائی انجام می شود برای دیدن فیل عمل به آپارات و یا قسمت ویدئو سایت مراجعه نمایید.

2-  کوچک شدن بیضه بعد از عمل جراحی وایکوسل

یکی از عوارض عمل واریکوسل می تواند کوچک شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل باشد. علت این اتفاق، قطع شدن شریان بیضه دارای واریکوسل است که در حین عمل جراحی به اشتباه توسط جراح قطع می گردد و به علت عدم خون رسانی بعد از عمل تدریجاً بیضه کوچک می شود که در این صورت درمانی برای برگشت آن وجود ندارد.

درد بیضه

3- علت درد بیضه سمت چپ بعد از عمل واریکوسل

آیا واریکوسل درد دارد؟ به علت بسته شدن رگهای واریکوسل در هنگام عمل جراحی، اغلب درد بیضه ایجاد می شود که جای نگرانی وجود ندارد و تدریجاً با استراحت برطرف می شود. امروزه با پیشرفت در تکنیک های جراحی و با انجام عمل جراحی میکروسرجری و لاپاراسکوپی، عوارض بعد از عمل واریکوسل بسیار کم و نادر می باشد.

بعضی افراد به علت درد بیضه به پزشک مراجعه می کنند که در معاینه، بیماری واریکوسل در آنها تشخیص داده می شود. اگر چنین فردی علیرغم بیماری واریکوسل بچه دار می باشد و یا آزمایش اسپرم آن طبیعی باشد نیاز به عمل جراحی ندارد چرا که عمل جراحی واریکوسل نه تنها باعث از بین رفتن درد نمی شود بلکه در بسیاری موارد باعث افزایش درد ناشی از برش جراحی نیز می گردد.

آیا واریس بیضه خطرناک است؟

اگر متوجه رگ واریسی در بیضه خود شدید، ممکن است از خود بپرسید: “آیا این وضعیت خطرناک است؟” واریس در بیضه که به عنوان واریکوسل شناخته می شود، همیشه برای سلامتی مضر نیست، اما گاهی اوقات می تواند باعث درد بیضه یا سایر علائم ناخواسته شود.

برای دانستن هزینه عمل واریکوسل بر روی لینک زیر کلیک کنید:

هزینه عمل واریکوسل

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

4/5 - (97 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر عزیز بنده قبل از ادرار بعضی وقتا یکی دو قطره عفونت مشاهده میکنم البته بعد از اینکه لباس زیرمو عوض میکنم بعد از یک روز بوی عفونت احساس میشه.البته من به دکتر مراجعه کردم که بعد از آزمایش و سونوگرافی گفت که اسپرم هام نیز تنبل هستن.باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      واریکوسل دارید؟
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 520 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من یه ساله خودارضایی را ترک کردم میخاستم بدونم اگه دکتر ارتش منو معاینه کنه میفهمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر fateme سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 512 مشاهده پرسش
    ba arze salam.bande ghasde ezdevaj ba shakhsio daram k 2 sale pish b saratan beize dochar shodan .dar marahele avaliye bimarishun tashkhis dade shode va parto darmani va shimi darmani anjam nadadan.mikhasam bedunan ehtemale bargashte saratan dar ishun cheghadre?va aya in amal ru barvarishun tasir dare?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      معاینه و با مدارک مراجعه شود
  • تصویر کاربر جیران سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 490 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دختری 15 ساله هستم که دچار مشکل تکرر ادرار شده ام با اینکه ادرار کمی دفع می کنم اما احساس دفع ادرار می کنم همش به دستشویی میرم و هیچ علائم دیگری ندارم .آیا باید به دکتر مراجعه کنم یا داروی خاصی مصرف کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      استرس و اعصاب علتش است
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 625 مشاهده پرسش
    با سلام
    چندین سال است که در تحتانی ترین قسمت شکمم احساس درد و تورم میکنم .انزالم در صورت تخلیه دیر دردناک است و در صورتی ک تخلیه مدام و پشت سرهم داشته باشم بدون درد ولی بی لذت است.گاهی حجم ادرارم بسیار زیاد میشود ک رنگ بسیار شفافی دارد.درد خفیفی هم در ناخیه تحتانی کمرم حس میکنم.گاهی اوقات نیز پس از تخلیه مدفوع احساس گرفتگی و درد میکنم ک بعد از کمتر از ده دقیقه از بین میرود.انتی بیوتیک های زیادی مصرف کرده ام ولی بی اثر بوده اند و کمی درد را کاهش داده اند.در ازمایشات ادرار و منی هم هیچگونه میکروبی دیده نشد ولی تعداد اسپرم های اکتیو کم بودند.فکر میکنم ک پروستاتیت مزمن دارم.و در حال حاضر از قرص prostex استفاده میکنم و امپول depo medrol نیز تزریق کردم.ایا قرص پروستکس بر روی کیفیت نعوض یا erection تاثیر گذار است؟؟خواهشمندم راهنمایی فرمایید چطور میتوانم سطح لذت جنسیم را بالاتر ببرم و یا نشانه ها را کمتر کنم.در ضمن استرس زیادی هم دارم..ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      حضوری مراجعه نمایید
  • تصویر کاربر هنگامه سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 479 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من دو پسر دارم که در مورد هر دو سوال دارم.پسر دوم من زمستان 92 عمل فتخ انجام داد ولی بعد از مدتی متوجه شدیم که فقط یک بیضه دارد و به سه دکتر هم مراجعه کرده ایم و گفتند یا مادرزادی است یا حین عمل شده. حالا سوال من این است که چگونه می توانم از میزان اندازه و رشد این بیضه اش مطمئن شوم پسر اولم به علت درد بیضه ها به دو دکتر مراجعه کردیم و گفتند واریکوسل دارد حالا نگرانی مناز عقیم شدن بچه هایم است اگر ممکن است بهترین دکتر ارولوزی که در ارومیه یا تبریز می شناسید معرفی کنید خدا خیرتان بدهد متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      از معرفی شرمندهام
  • تصویر کاربر اقتداری سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 532 مشاهده پرسش
    عرض ادب واحترام دارم خدمت جناب دکتر کرمی عزیز و دلسوز
    جناب دکتر ، مادر بنده تقریبا 3 سال هست که دچار تکرر ادرار شده اند ، و بیمار شما هم میباشند...متاسفانه انواع داروها اعم از داروهای کنترل تکرر ادرار---(اخرین داروها) مثل(داروی یوریناسین)و داروی ضدافسردگی(داروی دلوکسیتین) هم مصرف کردند که متاسفانه تغیر زیادی درکنترل تکرر ادرار شبانه به همراه نداشت و سایدافکت بدی هم چون درد شدید در ناحیه معده وسیستم گوارش هم برایشان بوجود امد.که این نیز خود متاسفانه باعث مصرف چندین نوع داروی معده گردید!!!
    حال سوال من از شما بزرگوار این است که با توجه به اینکه ایشان مشکلشان در موضوع تکرر ادرار بیشتر در زمان خواب هست (متوسط 10 الی 15 بار فقط در شب !!!همراه با درد شدید...تکرر که زیاد میشود درد هم شروع میشود) و بکلی زندگی عادیشان را تحت الشعاع قرار داده راه حل دیگری که ایشان را از این وضعت دردناک رها کند وجود دارد؟ وایا استفتاده از داروی" یوریناسین " را پیشنهاد میکنید؟
    لازم به ذکر هست شما قبلا انواع ازمایشات لازمه ازقبیل نوار مثانه،ازمایش خون،سونوگرافی.. را برایشان انجام داده اید.
    از اینکه وقت میگذارید قدردان شما بزرگوار هستیم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      حضورا تشریف بیاورید
  • تصویر کاربر م سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 579 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من همسر یکی از بیماران شما هستم، همسرم 12 روز پیش(15 مهر ) به دلیل ناتوانی جنسی به شما مراجعه کرده،حدودا یک ساله که این مشکلو داره،آخرین رابطه جنسی ما مربوط به عید میشه،شما دلیل اصلی رو استرس تشخیص دادید، البته خودمم همینطور فکر میکردم چون خیلی عصبیه و شغلشم پراسترسه،همسرم برنامه ای که شما بهش دادید و قرصی رو که در صورت نتیجه نگرفتن بعد از دوازده روز براش نوشتید رو گم کرده یا عمدا دور انداخته که من نبینم !، من واقعا نمیدونم باهاش چی کار کنم و مطمئنم که دستورات شما رو هم انجام نمیده، هرچقدر که میپرسم دکتر بهت چی گفته جواب درستی نمیده،خواستم سوال کنم به نظر شما من چه کمکی میتونم بهش و به خودم بکنم؟
    همسرم بیست و هفت سالشه و من بیست و شش سال.
    رابطه ما نسبتا خوب بود تا آذر سال پیش که من متوجه ارتباطش با دو تا خانوم شدم البته خودش میگفت به خاطر مسائل کاریه، و بعد از دعوا کردن با هم بهش گفتم باید برم چک کنم ببینم با توجه به کارای تو من ایدز نگرفته باشم! و همون موقع متوجه شدم که چقدر این حرف ناراحتش کرد،البته میدونستم که رابطه اش تا حد این کارا نبوده،خودم احساس میکنم بعد از اون روز این مشکلو پیدا کرد،به نظر شما ممکنه به خاطر ترس از مثلا بیمار کردن من یا به خاطر حرفم اینطور شده باشه؟ و اگه اینطوره من باید چی کار کنم؟
    ببخشید سوالم طولانی شد،ممنون میشم سوالم رو در سایت قرار ندید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      حتما با مشاوره روانکاوی اقای دکتر ستوده روانکار از امریکا تماس بگیرید 02188209216 بفرمایید معرف دکتر کرمی
  • تصویر کاربر صادقی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 506 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید من قبلا خود ارضایی زیاد میکردم ولی الان یه ماهه تو ترکم وبیضه ام گاهی درد میکنه آیا ترکم رو ادامه بدم؟؟؟؟ رو نطفه تاثیری نمیذاره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      ح شدتما بهتر خواهید
  • تصویر کاربر امین سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 516 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    بنده فروردین امسال تحت جراحی لاپاروسکوپی واریکوسل خدمت حضرت عالی بودم و واریگوسل 3 چپ و 2 راست داشتم ویک اسپرماتوسل 8cm در سمت چپ دارم تقریبا 2 ماه است که درد شدیدی از بیضه راست به پای راستم میزند که حتی راه رفتن و ... نیز برایم دشوار است و تقریبا همیشه این درد هست لازم به ذکر است طی یک حادثه در سال قبل بیضه هایم تحت حرارت شدید قرار گرفت ولی در سونو به جز به وجود آمدن کیست چیز خاصی مشهود نبود ولی از آن حادثه به بعد مشکلات و درد بیشتر شد
    با این درد شدید چه کتم آیا درمانی دارد؟ و مربوط به چیست؟
    لطفا راهنمایی بفرمایید
    با سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      حضوری مراجعه فرمایید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بهزاد پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 621 مشاهده پرسش
    با سلام من حدود چهار سال است که دچار تکرر ادرار شده ام و روز به روز هم وضع من بدتر می شود
    علاوه بر تکرر ادرار علایم دیگر من قطع و وصل شدن ادرار.سوزش ادرار،یبوست،درد کلیه و روده ها و گرفتگی عضلات است.
    لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام باید نوار مثانه انجام دهید
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 726 مشاهده پرسش
    واریکوسل گرید 3 سمت چپ دارم وکمی درد و آزمایش اسپرمم خوبه و مجردم
    به نظر شما چار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اگر واقعا گريد ٣ است بهتر است عمل كنيد براي معاينه تشريف بيوريد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب