اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

با عوارض واریکوسل و عوارض بعد از عمل واریکوسل آشنا شوید.

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

 امروزه واریکوسل یکی از شایع ترین علت ناباروری مردان جوان می باشد. از جمله عوارض واریکوسل می توان به هیدروسل یا آب آوردن بیضه، کوچک شدن بیضه بعد از عمل وایکوسل و درد بیضه اشاره کرد.

اگر مردی جوان پس از ازدواج و  گذشت یکسال علیرغم مقاربت طبیعی و عدم جلوگیری بچه دار نشود، باید نسبت به درمان واریکوسل اقدام نماید. لازم به ذکر است که باید خانم ها نیز از نظر علت ناباروری همزمان بررسی شود.

علت درد بیضه بعد از عمل واریکوسل

درد بیضه پس از جراحی واریکوسل( واریکوسل گرید 3) یکی از شکایات نسبتاً شایع در دوره نقاهت است. در حالی که این ناراحتی در اغلب موارد موقتی و طبیعی محسوب می‌شود، شناخت علل آن به بیمار کمک می‌کند تا با آرامش بیشتری روند بهبودی را طی کند. در ادامه دلایل احتمالی درد بیضه پس از عمل واریکوسل را برای شما شرح داده ایم:

پاسخ طبیعی بدن به جراحی:
هرگونه دست‌کاری در بافت‌های بدن می‌تواند با واکنش التهابی همراه باشد. این واکنش، که بخشی از فرآیند ترمیم است، ممکن است باعث احساس درد یا سنگینی در بیضه‌ها شود و معمولاً ظرف چند هفته بهبود می‌یابد.

علت بزرگ شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

 تحریک یا آسیب اعصاب محیطی:
اعصاب ظریفی که در اطراف طناب اسپرماتیک قرار دارند، ممکن است در حین جراحی تحریک شوند. این تحریک عصبی می‌تواند دردهایی به شکل تیر کشیدن یا سوزش ایجاد کند که اغلب موقتی است.

تجمع مایع در اطراف بیضه (هیدروسل):
در برخی بیماران، پس از جراحی واریکوسل، مایعی در کیسه بیضه جمع می‌شود که باعث تورم و درد خفیف تا متوسط می‌شود.

تشکیل خون‌مردگی یا عفونت موضعی:
ایجاد هماتوم (توده خون ناشی از خون‌ریزی زیرجلدی) یا بروز عفونت در محل جراحی، اگرچه کم‌شیوع است، اما می‌تواند منجر به درد شدید و گاهی تب و التهاب شود. این وضعیت نیاز به بررسی و درمان فوری دارد.

فشار یا کشیدگی طناب اسپرماتیک:
بسته به روش جراحی، طناب اسپرماتیک ممکن است تحت کشش یا فشار قرار بگیرد که می‌تواند باعث درد به‌ویژه هنگام ایستادن یا فعالیت فیزیکی شود.

باقی‌ماندن واریکوسل یا ایجاد بافت اسکار:
در برخی موارد، وریدهای گشادشده به‌طور کامل حذف نمی‌شوند یا بافت اسکار (جوشگاه) بیش از حد ایجاد می‌شود که می‌تواند درد ماندگار یا متناوب ایجاد کند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر درد بیضه بیش از ۴ تا ۶ هفته پس از عمل ادامه یابد، یا علائمی مانند تورم پیش‌رونده، تب، قرمزی، ترشح از محل بخیه‌ها یا درد شدید و مقاوم به دارو مشاهده شود، مراجعه به پزشک ضروری است.

علت آویزان شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

آویزان شدن یا افتادگی بیضه پس از عمل واریکوسل (Varicocelectomy) یکی از نگرانی‌های شایع بیماران است. این پدیده معمولاً طبیعی است، اما درک دلایل فیزیولوژیک آن می‌تواند به کاهش اضطراب کمک کند. در اینجا دلایل اصلی این تغییر ظاهری را به صورت اختصاصی و غیرتکراری توضیح داده‌ام:

۱. حذف “تکیه‌گاه” کاذب عروقی

واریکوسل در واقع مجموعه‌ای از سیاهرگ‌های متورم و پیچ‌خورده است که مانند یک کلاف کرم‌شکل دور بیضه را گرفته‌اند. این عروق متورم، پیش از عمل باعث می‌شوند کیسه بیضه (اسکروتوم) پُرتر و سفت‌تر به نظر برسد و گاهی بیضه را کمی بالاتر نگه‌دارند (به دلیل حجم خون و بافت).

پس از عمل: جراح جریان خون این سیاهرگ‌های خراب را مسدود می‌کند. با از کار افتادن و خشک شدن تدریجی این عروق، آن حجم اضافه‌ای که فضای کیسه را پر کرده بود از بین می‌رود. در نتیجه، پوست کیسه بیضه که قبلاً کشیده شده بود، حالا شل‌تر به نظر می‌رسد و بیضه حالت آویزان‌تری پیدا می‌کند تا زمانی که پوست دوباره با سایز جدید منطبق شود.

۲. سنگینی ناشی از اِدِم (تورم) و جاذبه

در هفته‌های اول پس از جراحی، بافت‌های محل عمل دچار التهاب و “اِدِم” (تجمع مایعات میان‌بافتی) می‌شوند. این واکنش طبیعی بدن به جراحی است.

این مایعاتِ التهابی وزن کیسه بیضه را افزایش می‌دهند. از آنجا که پوست بیضه خاصیت ارتجاعی بالایی دارد، تحت تأثیر نیروی جاذبه و وزن اضافیِ ناشی از تورم، بیشتر به سمت پایین کشیده می‌شود. با فروکش کردن ورم (که ممکن است چند هفته تا چند ماه طول بکشد)، بیضه معمولاً کمی بالاتر می‌رود.

عکس بیضه اویزان

۳. ریلکس شدن عضله “کرماستر”

عضله‌ای به نام کرماستر وظیفه بالا و پایین بردن بیضه را برای تنظیم دما بر عهده دارد. واریکوسل باعث افزایش غیرطبیعی دمای اطراف بیضه می‌شود.

تغییر وضعیت: پس از جراحی و حذف منبع گرما (خون ساکن در واریکوسل)، تنظیمات دمایی بیضه تغییر می‌کند. همچنین، شوک ناشی از دستکاری جراحی ممکن است باعث شود این عضله برای مدتی در حالت استراحت (Relaxation) یا “فلجی موقت” قرار گیرد که منجر به پایین‌تر قرار گرفتن بیضه می‌شود.

۴. احتمال تشکیل هیدروسل (عارضه جانبی)

گاهی اوقات افتادگی بیضه صرفاً شل شدن پوست نیست، بلکه بزرگ شدن و سنگین شدن آن به دلیل تجمع آب است. اگر در حین عمل، عروق لنفاوی ظریف آسیب دیده باشند، تخلیه مایع بیضه مختل شده و هیدروسل ایجاد می‌شود.

تفاوت: در این حالت بیضه نه تنها آویزان است، بلکه سفت، سنگین و بزرگ‌تر از حد معمول احساس می‌شود.

جدول مقایسه سریع (طبیعی vs غیرطبیعی)

وضعیتنشانه‌هااقدام لازم
طبیعی (روند بهبود)افتادگی بدون درد شدید، نرم بودن کیسه بیضه، کاهش تدریجی ورم.صبر و استفاده از شورت‌های محافظ (Jockstrap).
غیرطبیعی (نیاز به بررسی)سفت شدن ناگهانی بیضه، درد فزاینده، قرمزی و داغی پوست، بزرگ شدن سریع کیسه بیضه.مراجعه فوری به پزشک.

 

علت بزرگ شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

بزرگ شدن بیضه پس از عمل واریکوسل معمولاً به دلایل زیر رخ می‌دهد:

  • تجمع مایع (هیدروسل): شایع‌ترین علت است که به‌دلیل اختلال موقت در بازجذب مایع اطراف بیضه ایجاد می‌شود.
  • تورم ناشی از التهاب طبیعی بعد از جراحی: که معمولاً ظرف چند هفته کاهش می‌یابد.
  • هماتوم (تجمع خون): در اثر خون‌ریزی داخلی محل جراحی ممکن است باعث افزایش حجم بیضه شود.
  • عفونت: اگر همراه با درد، قرمزی یا تب باشد، می‌تواند نشانه عفونت باشد و نیاز به درمان دارد.

عوارض عمل واریکوسل

 از جمله عوارض واریکوسل می توان به هیدروسل، کوچک شدن بیضه و درد بیضه بعد از عمل واریکوسل اشاره کرد.

1- هیدروسل یا آب آوردن بیضه

هنگام عمل جراحی اگر رگهای واریس کاملاً توسط جراح لخت نشود و بافت لنفی آن جدا نشود و یا اگر بعد از عمل شخص استراحت کافی نداشته باشد و زیاد سرپا بایستد باعث جمع شدن آب دور بیضه می شود که خود را با بزرگی بیضه عمل شده نسبت به بیضه طبیعی نشان می دهد.

اگر تعداد آب دور بیضه کم باشد نیاز به درمان ندارد. اگر هیدروسل باعث شود بیضه ای که قبلاً عمل واریکوسل روی آن انجام شده بیش از حد بزرگ شود قطعی ترین و بهترین درمان آن عمل جراحی و تخلیه آب دور بیضه می باشد. تخلیه آب دور بیضه با سرنگ باعث می شود که دوباره آب جمع شود و لذا توصیه نمی گردد. این عمل به صورت سرپائی انجام می شود برای دیدن فیل عمل به آپارات و یا قسمت ویدئو سایت مراجعه نمایید.

2-  کوچک شدن بیضه بعد از عمل جراحی وایکوسل

یکی از عوارض عمل واریکوسل می تواند کوچک شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل باشد. علت این اتفاق، قطع شدن شریان بیضه دارای واریکوسل است که در حین عمل جراحی به اشتباه توسط جراح قطع می گردد و به علت عدم خون رسانی بعد از عمل تدریجاً بیضه کوچک می شود که در این صورت درمانی برای برگشت آن وجود ندارد.

درد بیضه

3- علت درد بیضه سمت چپ بعد از عمل واریکوسل

آیا واریکوسل درد دارد؟ به علت بسته شدن رگهای واریکوسل در هنگام عمل جراحی، اغلب درد بیضه ایجاد می شود که جای نگرانی وجود ندارد و تدریجاً با استراحت برطرف می شود. امروزه با پیشرفت در تکنیک های جراحی و با انجام عمل جراحی میکروسرجری و لاپاراسکوپی، عوارض بعد از عمل واریکوسل بسیار کم و نادر می باشد.

بعضی افراد به علت درد بیضه به پزشک مراجعه می کنند که در معاینه، بیماری واریکوسل در آنها تشخیص داده می شود. اگر چنین فردی علیرغم بیماری واریکوسل بچه دار می باشد و یا آزمایش اسپرم آن طبیعی باشد نیاز به عمل جراحی ندارد چرا که عمل جراحی واریکوسل نه تنها باعث از بین رفتن درد نمی شود بلکه در بسیاری موارد باعث افزایش درد ناشی از برش جراحی نیز می گردد.

آیا واریس بیضه خطرناک است؟

اگر متوجه رگ واریسی در بیضه خود شدید، ممکن است از خود بپرسید: “آیا این وضعیت خطرناک است؟” واریس در بیضه که به عنوان واریکوسل شناخته می شود، همیشه برای سلامتی مضر نیست، اما گاهی اوقات می تواند باعث درد بیضه یا سایر علائم ناخواسته شود.

برای دانستن هزینه عمل واریکوسل بر روی لینک زیر کلیک کنید:

هزینه عمل واریکوسل

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

4/5 - (97 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ب.ع سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 2823 مشاهده پرسش
    بسمه تعالي
    با سلام خدمت شما جناب آقاي دكتر حسين كرمي
    اينجانب بيماري هستم 27 ساله داراي بيماري هاي هيدرو سفالي و ميلو مننگوسل و همچنين ضايع نخاعي نيز مي باشم
    حدود سه سال است كه ازدواج كردم.
    قبل از ازدواج اسپرم از بدنم (صبح كه از خواب بيدار مي شدم اين اتفاق برايم روي مي داد )خارج مي شد اما بعد ازدواج اين امر صورت نميگيرد و همچنين قادر به انجام آزمايش اسپرم نيستم. خدمت شما عرض شود كه مشلكل اركشن نيز دارم و از قرص سيدنافيل استفاده مي نمايم اين قرص مشكل اركشن من را حل نموده اما همچنان با مشكل نيامدن اسپرم مواجه مي باشم.
    در چند نمونه از آزمايشات ادراري كه انجام داده ام نشان داده كه مقداري اسپرم در ادرارم وجود دارد.
    آقاي دكتر خدمت شما عارضم كه مثانه ي من نيز دچار مشكل ميباشد كه به چند تا از دكترها كه مراجعه كردم ميگويند به دليل عصبي بودن مثانه اين امكان وجود دارد كه اسپرم به داخل ادرار مي رود.
    برايتان جديدترين آزمايش ( در اين آزمايش مقدار اسپرمي كه گفته شد مشاهده مي شود لطفا به اين موضوع توجه فرماييد )و سونو را ميفرستم. و در آخر من و همسرم دوست داريم بچه دار بشيم اما با اين مشكلاتي كه براي شما عرض نمودم مواجه هستم اينجانب خواهشمند است از شما لطفا راهنمايي بفرماييد.
    پيشاپيش از لطف شما سپاسگذارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ایوی اف کنید
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر،وقت حضرت عالی ب خیر باشه،آقای دکتر سر آلت من مثل بقیه آلت های دیگه صاف نیست از نظر پوستی ظاهرش عوض شده،عکسی از التم واستون فرستادم خواهشمند است عکس رو نگاه کنید ببینید مشکل خاصی وجود داره یا ن،درمانی واسه سر آلت من هست،ممنون و متشکر
    1. تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۳۰ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام دکتر،وقت جناب عالی بخیر،دکتر ببخشید بنده هفته پیش از شما سوالی کردم اما یک هفته از پرسش من میگذره ولی شما جوابی ندادين
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکستان باز نمیشود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 994 مشاهده پرسش
    سلام 1-آیا سیگار خنک کننده مانند کنت پاور ممکن است باعث عدم نعوظ مرد شود.
    2- آیا درمان قطعی با دارو برای بیماری که هم زود انزالی و عدم نعوظ دارد وجود دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      جواب هر دو منفی است
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و ادب خدمت آقای دکتر
    آلت تناسلی من طی یک سال اخیر کم کم به سمت چپ منحرف شده طوری که سمت چپ آلت صاف ولی سمت راست آلت منحنی شده. هم در حالت معمولی و هم در حالت نعوذ به سمت چپ انحراف دارد. خواستم راهنماییم کنید آیا دچار بیماری های ذکر شده در داخل مقاله شما هستم . عکس هم ارسال شده است . لطفا به ایمیل جواب بدین . سپاسگذار و خیلی ممنونم از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      هنوز زیاد نیست
  • تصویر کاربر ali شنبه ۲۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید
    ببخشید من رفتم سونوگرافی و به من گفتن عفونت پروستات داری منم حدود یک ماه از قرصای تامسولوسین استفاده کردم و تاثیراتی گذاشت بروی من .کناره های التم گود میشد هنگامی که میخواست نعوظ شود که بهتر شده الان. و وقتی این حالات برای من رخ میدهی باعث درد در ناحیه ی مقعد میشوم انگار خون رسانی التم از مقعدهو وقتی این درد اروم میشه مشکلی توی نعوظ به وجود نمی اید به نظر شما مشکل کجاس؟ ایا باید برم جای دکتر داخلی؟ایا من خوب میشوم اقای دکتر بدون عمل جراحی و فقط با دارو؟ ایا داروی قوی تری هست غیر از تامسولوسین؟ممنون میشم جواب بدین .من 17 سالمه فقط
    ایا با عفوونت پروستات این مشکل من به وجود میاد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      شاید تنگی مجرا دارید
  • تصویر کاربر محمدرضا شنبه ۲۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 388 مشاهده پرسش
    با سلام
    فردی هستم 25 ساله که از حدود یک سال پیش با احساس درد در بیضه به پزشک مراجعه نمودم و با انجام سونوگرافی گفته شد که واریکوسل دارم ولی خفیف هست و نیازی به جراحی نمی باشد. بعد از یکسال و برگشت دوباره درد مجددا سونوگرافی انجام دادم که نتیجه آنرا به پیوست برایتان ارسال کردم. من در بالای بیضه چپم توده ای را احساس میکنم که پزشک فرمودن که مربوط به اپیدیدیم هست و هیچ تجویزی برایم انجام ندادند و بیان کردن که در معاینه چیز خاصی مشاهده نکردن و اپیدیدیم مشکل دارد.
    سوالم اینست که برای رفع این توده چکاری باید انجام دهم و اینکه واریکوسلی که دارم نیاز به عمل دارد؟ همچنین آیا اندازه بیضه هایم نرمال بوده و هیدروسل موجود چگونه درمان میشود؟

    باتشکر از شما دکتر عزیز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    با سلام
    کارگر من با سن 29 سال که از لحاظ مالی ضعیف است متاسفانه سرطان بیضه گرفته و منجر به تخلیه بیضه او شده.
    هم اکنون سرطان مغز و ریه را نیز درگیر کرده
    دکتر چکار میشه براش انجام داد؟
    دکترش در شهرستان به او امیدی نداره و میگه با شیمی درمانی و پرتو درمانی چند وقتی بیشتر زنده نمیمونه
    بعنی هیچ راهی نیست؟
    ممنون میشم راهی به ما معرفی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      فقط شیمی درمانی
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پسری هستم 29 ساله ...من به تازگی دچار تکرر ادار شدم که بصورتی که خیلی شدید بود ..پیش پزشک خانواده رفتم و برام سیپروفلاکسین نوشت الان تکرر ادارم خوب شده و مشکلی از یان جهت دیگه ندارم ولی سوزش ادرار گرفتم و مقداری درد هم در ناحیه شرمگاهی که خفیف هست ولی جابجا میشه ...ضمنا سونوگرافی از پروستان و مثانه و کلیه ها هم رفتم که هیچ گونه مشکلی نداشت ..بنظر شما چیکار کنم ..خون هم در ادرارم هم نمیبینم و ندیدم..البته وقتی آب میخورم ، سوزش ادرارم خیلی کم میشه ...2تا سوال خدمتتون دارم دکتر برام آزمایش خون وادرار نوشته با مصرف سیپرو میشه آزمایش داد و تداخلی نداره ؟؟؟ و اینکه میتونه سرطان مثانه باشه ؟؟و من بنظرتون چیکا رکنم آیا سیستوسکوپی نیازه ؟؟خیلی نگران ...این عارضه یکهو برام پیش اومد و قبلا هیچ سابقه اینطوری نداشتم ..ضمنا سیگار هم نمکیکشم و در معرض مواد شیمایی هم نیستم به دنیا تشکر و ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست نگران نباش
  • تصویر کاربر وحید شنبه ۲۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    ادرار در هر دوازده ساعت ، 9تا 10 بار می باشد .
    سوزش نداشته ، بالای10-15 سانتی متر بیضه سمت چپ تیر گشیدگی داشته مخصوصا زمانی که دست به دستگاه تناسلی برخورد می کند.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر شایان شنبه ۲۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 514 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید خدمت شما. من یه جوان 28 ساله هستم که متاسفانه از نظر خودم دچار مشکلی شدم که آزارم میده... میخواستم بدونم آیا راه حلی هست... آلت تناسلی من دارای پوست اضافی زیادی است و در حالت عادی شکل نا مناسبی دارد آیا راه حلی برای برداشتن این پوست اضافه وحود داره؟ممنون میشم اگه جواب بدین.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بهزاد پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 626 مشاهده پرسش
    با سلام من حدود چهار سال است که دچار تکرر ادرار شده ام و روز به روز هم وضع من بدتر می شود
    علاوه بر تکرر ادرار علایم دیگر من قطع و وصل شدن ادرار.سوزش ادرار،یبوست،درد کلیه و روده ها و گرفتگی عضلات است.
    لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام باید نوار مثانه انجام دهید
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 728 مشاهده پرسش
    واریکوسل گرید 3 سمت چپ دارم وکمی درد و آزمایش اسپرمم خوبه و مجردم
    به نظر شما چار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اگر واقعا گريد ٣ است بهتر است عمل كنيد براي معاينه تشريف بيوريد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب