اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

با عوارض واریکوسل و عوارض بعد از عمل واریکوسل آشنا شوید.

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

 امروزه واریکوسل یکی از شایع ترین علت ناباروری مردان جوان می باشد. از جمله عوارض واریکوسل می توان به هیدروسل یا آب آوردن بیضه، کوچک شدن بیضه بعد از عمل وایکوسل و درد بیضه اشاره کرد.

اگر مردی جوان پس از ازدواج و  گذشت یکسال علیرغم مقاربت طبیعی و عدم جلوگیری بچه دار نشود، باید نسبت به درمان واریکوسل اقدام نماید. لازم به ذکر است که باید خانم ها نیز از نظر علت ناباروری همزمان بررسی شود.

علت درد بیضه بعد از عمل واریکوسل

درد بیضه پس از جراحی واریکوسل( واریکوسل گرید 3) یکی از شکایات نسبتاً شایع در دوره نقاهت است. در حالی که این ناراحتی در اغلب موارد موقتی و طبیعی محسوب می‌شود، شناخت علل آن به بیمار کمک می‌کند تا با آرامش بیشتری روند بهبودی را طی کند. در ادامه دلایل احتمالی درد بیضه پس از عمل واریکوسل را برای شما شرح داده ایم:

پاسخ طبیعی بدن به جراحی:
هرگونه دست‌کاری در بافت‌های بدن می‌تواند با واکنش التهابی همراه باشد. این واکنش، که بخشی از فرآیند ترمیم است، ممکن است باعث احساس درد یا سنگینی در بیضه‌ها شود و معمولاً ظرف چند هفته بهبود می‌یابد.

علت بزرگ شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

 تحریک یا آسیب اعصاب محیطی:
اعصاب ظریفی که در اطراف طناب اسپرماتیک قرار دارند، ممکن است در حین جراحی تحریک شوند. این تحریک عصبی می‌تواند دردهایی به شکل تیر کشیدن یا سوزش ایجاد کند که اغلب موقتی است.

تجمع مایع در اطراف بیضه (هیدروسل):
در برخی بیماران، پس از جراحی واریکوسل، مایعی در کیسه بیضه جمع می‌شود که باعث تورم و درد خفیف تا متوسط می‌شود.

تشکیل خون‌مردگی یا عفونت موضعی:
ایجاد هماتوم (توده خون ناشی از خون‌ریزی زیرجلدی) یا بروز عفونت در محل جراحی، اگرچه کم‌شیوع است، اما می‌تواند منجر به درد شدید و گاهی تب و التهاب شود. این وضعیت نیاز به بررسی و درمان فوری دارد.

فشار یا کشیدگی طناب اسپرماتیک:
بسته به روش جراحی، طناب اسپرماتیک ممکن است تحت کشش یا فشار قرار بگیرد که می‌تواند باعث درد به‌ویژه هنگام ایستادن یا فعالیت فیزیکی شود.

باقی‌ماندن واریکوسل یا ایجاد بافت اسکار:
در برخی موارد، وریدهای گشادشده به‌طور کامل حذف نمی‌شوند یا بافت اسکار (جوشگاه) بیش از حد ایجاد می‌شود که می‌تواند درد ماندگار یا متناوب ایجاد کند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر درد بیضه بیش از ۴ تا ۶ هفته پس از عمل ادامه یابد، یا علائمی مانند تورم پیش‌رونده، تب، قرمزی، ترشح از محل بخیه‌ها یا درد شدید و مقاوم به دارو مشاهده شود، مراجعه به پزشک ضروری است.

علت آویزان شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

آویزان شدن یا افتادگی بیضه پس از عمل واریکوسل (Varicocelectomy) یکی از نگرانی‌های شایع بیماران است. این پدیده معمولاً طبیعی است، اما درک دلایل فیزیولوژیک آن می‌تواند به کاهش اضطراب کمک کند. در اینجا دلایل اصلی این تغییر ظاهری را به صورت اختصاصی و غیرتکراری توضیح داده‌ام:

۱. حذف “تکیه‌گاه” کاذب عروقی

واریکوسل در واقع مجموعه‌ای از سیاهرگ‌های متورم و پیچ‌خورده است که مانند یک کلاف کرم‌شکل دور بیضه را گرفته‌اند. این عروق متورم، پیش از عمل باعث می‌شوند کیسه بیضه (اسکروتوم) پُرتر و سفت‌تر به نظر برسد و گاهی بیضه را کمی بالاتر نگه‌دارند (به دلیل حجم خون و بافت).

پس از عمل: جراح جریان خون این سیاهرگ‌های خراب را مسدود می‌کند. با از کار افتادن و خشک شدن تدریجی این عروق، آن حجم اضافه‌ای که فضای کیسه را پر کرده بود از بین می‌رود. در نتیجه، پوست کیسه بیضه که قبلاً کشیده شده بود، حالا شل‌تر به نظر می‌رسد و بیضه حالت آویزان‌تری پیدا می‌کند تا زمانی که پوست دوباره با سایز جدید منطبق شود.

۲. سنگینی ناشی از اِدِم (تورم) و جاذبه

در هفته‌های اول پس از جراحی، بافت‌های محل عمل دچار التهاب و “اِدِم” (تجمع مایعات میان‌بافتی) می‌شوند. این واکنش طبیعی بدن به جراحی است.

این مایعاتِ التهابی وزن کیسه بیضه را افزایش می‌دهند. از آنجا که پوست بیضه خاصیت ارتجاعی بالایی دارد، تحت تأثیر نیروی جاذبه و وزن اضافیِ ناشی از تورم، بیشتر به سمت پایین کشیده می‌شود. با فروکش کردن ورم (که ممکن است چند هفته تا چند ماه طول بکشد)، بیضه معمولاً کمی بالاتر می‌رود.

عکس بیضه اویزان

۳. ریلکس شدن عضله “کرماستر”

عضله‌ای به نام کرماستر وظیفه بالا و پایین بردن بیضه را برای تنظیم دما بر عهده دارد. واریکوسل باعث افزایش غیرطبیعی دمای اطراف بیضه می‌شود.

تغییر وضعیت: پس از جراحی و حذف منبع گرما (خون ساکن در واریکوسل)، تنظیمات دمایی بیضه تغییر می‌کند. همچنین، شوک ناشی از دستکاری جراحی ممکن است باعث شود این عضله برای مدتی در حالت استراحت (Relaxation) یا “فلجی موقت” قرار گیرد که منجر به پایین‌تر قرار گرفتن بیضه می‌شود.

۴. احتمال تشکیل هیدروسل (عارضه جانبی)

گاهی اوقات افتادگی بیضه صرفاً شل شدن پوست نیست، بلکه بزرگ شدن و سنگین شدن آن به دلیل تجمع آب است. اگر در حین عمل، عروق لنفاوی ظریف آسیب دیده باشند، تخلیه مایع بیضه مختل شده و هیدروسل ایجاد می‌شود.

تفاوت: در این حالت بیضه نه تنها آویزان است، بلکه سفت، سنگین و بزرگ‌تر از حد معمول احساس می‌شود.

جدول مقایسه سریع (طبیعی vs غیرطبیعی)

وضعیتنشانه‌هااقدام لازم
طبیعی (روند بهبود)افتادگی بدون درد شدید، نرم بودن کیسه بیضه، کاهش تدریجی ورم.صبر و استفاده از شورت‌های محافظ (Jockstrap).
غیرطبیعی (نیاز به بررسی)سفت شدن ناگهانی بیضه، درد فزاینده، قرمزی و داغی پوست، بزرگ شدن سریع کیسه بیضه.مراجعه فوری به پزشک.

 

علت بزرگ شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

بزرگ شدن بیضه پس از عمل واریکوسل معمولاً به دلایل زیر رخ می‌دهد:

  • تجمع مایع (هیدروسل): شایع‌ترین علت است که به‌دلیل اختلال موقت در بازجذب مایع اطراف بیضه ایجاد می‌شود.
  • تورم ناشی از التهاب طبیعی بعد از جراحی: که معمولاً ظرف چند هفته کاهش می‌یابد.
  • هماتوم (تجمع خون): در اثر خون‌ریزی داخلی محل جراحی ممکن است باعث افزایش حجم بیضه شود.
  • عفونت: اگر همراه با درد، قرمزی یا تب باشد، می‌تواند نشانه عفونت باشد و نیاز به درمان دارد.

عوارض عمل واریکوسل

 از جمله عوارض واریکوسل می توان به هیدروسل، کوچک شدن بیضه و درد بیضه بعد از عمل واریکوسل اشاره کرد.

1- هیدروسل یا آب آوردن بیضه

هنگام عمل جراحی اگر رگهای واریس کاملاً توسط جراح لخت نشود و بافت لنفی آن جدا نشود و یا اگر بعد از عمل شخص استراحت کافی نداشته باشد و زیاد سرپا بایستد باعث جمع شدن آب دور بیضه می شود که خود را با بزرگی بیضه عمل شده نسبت به بیضه طبیعی نشان می دهد.

اگر تعداد آب دور بیضه کم باشد نیاز به درمان ندارد. اگر هیدروسل باعث شود بیضه ای که قبلاً عمل واریکوسل روی آن انجام شده بیش از حد بزرگ شود قطعی ترین و بهترین درمان آن عمل جراحی و تخلیه آب دور بیضه می باشد. تخلیه آب دور بیضه با سرنگ باعث می شود که دوباره آب جمع شود و لذا توصیه نمی گردد. این عمل به صورت سرپائی انجام می شود برای دیدن فیل عمل به آپارات و یا قسمت ویدئو سایت مراجعه نمایید.

2-  کوچک شدن بیضه بعد از عمل جراحی وایکوسل

یکی از عوارض عمل واریکوسل می تواند کوچک شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل باشد. علت این اتفاق، قطع شدن شریان بیضه دارای واریکوسل است که در حین عمل جراحی به اشتباه توسط جراح قطع می گردد و به علت عدم خون رسانی بعد از عمل تدریجاً بیضه کوچک می شود که در این صورت درمانی برای برگشت آن وجود ندارد.

درد بیضه

3- علت درد بیضه سمت چپ بعد از عمل واریکوسل

آیا واریکوسل درد دارد؟ به علت بسته شدن رگهای واریکوسل در هنگام عمل جراحی، اغلب درد بیضه ایجاد می شود که جای نگرانی وجود ندارد و تدریجاً با استراحت برطرف می شود. امروزه با پیشرفت در تکنیک های جراحی و با انجام عمل جراحی میکروسرجری و لاپاراسکوپی، عوارض بعد از عمل واریکوسل بسیار کم و نادر می باشد.

بعضی افراد به علت درد بیضه به پزشک مراجعه می کنند که در معاینه، بیماری واریکوسل در آنها تشخیص داده می شود. اگر چنین فردی علیرغم بیماری واریکوسل بچه دار می باشد و یا آزمایش اسپرم آن طبیعی باشد نیاز به عمل جراحی ندارد چرا که عمل جراحی واریکوسل نه تنها باعث از بین رفتن درد نمی شود بلکه در بسیاری موارد باعث افزایش درد ناشی از برش جراحی نیز می گردد.

آیا واریس بیضه خطرناک است؟

اگر متوجه رگ واریسی در بیضه خود شدید، ممکن است از خود بپرسید: “آیا این وضعیت خطرناک است؟” واریس در بیضه که به عنوان واریکوسل شناخته می شود، همیشه برای سلامتی مضر نیست، اما گاهی اوقات می تواند باعث درد بیضه یا سایر علائم ناخواسته شود.

برای دانستن هزینه عمل واریکوسل بر روی لینک زیر کلیک کنید:

هزینه عمل واریکوسل

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

4/5 - (97 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمدمهدی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 608 مشاهده پرسش
    سلام . آیا راهی برای ضخیم شدن و دراز تر شدن آلت وجود دارد که واقعا عوارض نداشته باشد . با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      نه مطلب سايت من را بخوانيد
  • تصویر کاربر Alireza شنبه ۱۷ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و تشکر از شما بابت فعالیت هایی که واقعا در کشور ما بشدت کم اما بشدت مورد نیاز می باشد.
    بنده سوالی راجع به کجی آلت تناسلی دارم. آلت من رو به پایین است و در هنگام نعوظ هم حتی از وسط ب سمت پایین خم میشود، نگرانم راجع به این موضوع و متاهل هم هستم. لطفا راهنماییم کنید که آیا مشکل داره یا نه؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر Alireza چهارشنبه ۱۴ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      دکتر چرا جواب ندادی خب؟
    2. تصویر کاربر Alireza چهارشنبه ۱۴ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      در تکمیل سوالم باید بگم که خم شدنش هنگام نعوظ اینجوری نیست ک کامل بشکنه، اما خیلی سفت سفت نمیشه بنظرم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام لطفا عكسش را بفرستيد ببينم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدرضا جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    با سلام. من 19 سالمه و زمستون سال 94 برای مشکل کوتاهی الت تناسلی ام پیش دکتر بیمارستان میلاد رفتم به من قرص داد و من خوب نشدم.الان یک ماهه پیش دکتر طب سنتی رفتم و قرص امید وزعفران به من داده که بخورم و روغن زیتون و روغن زالو که به آلت بمالم گفته درمانت 6 ماه تا یک سال طول میکشه از نظر شما باید این قرص ها رو بخورم یا کار دیگه ای کنم.کمکم کنید.ضمنا اندازه الت تناسلی ام در حالت ایستاده به اندازه انگشت اشاره حدودا سه سانتی متره.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      بزرگ كردن الت امكان پذير نيست
  • تصویر کاربر بهمن جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 375 مشاهده پرسش
    باعرض سلام وخسته نباشید پسرم 2سالشه وزیاد ادرار میکنه خواستم بدونم ازنظرپزشکی ایامشکلی داره یانه چطور بفهمم
    1. تصویر کاربر بهمن جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      اگه سوال ماپاسخ نداره حتما بگین
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام بايد چكاب كامل بكنيد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ابوالفضل جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید، عذر خواهی بابته صراحت بیان.
    من بعلم خود ارضاییهایی که داشتم احساس میکنم در خود ارضایی های بعدی نسبت به قبل دچار زود انزالی شدم . ایا این برای خود ارضاییست یامن در اینده و ازدواج هم دچار همین موضوع میشم؟
    درمان داره یا خیر برای ازدواج باید همش از قرص و کاندوم و اسپری استفاده کنم؟
    واین اذیت کنندس که برای رابطه با همسر هرسری باید مراحلی رو طی کنی و اینا
    ممنون از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      مطلب سايت من را بخوانيد گويا است
  • تصویر کاربر حامد جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    آقای دکتر با سلام
    حدود یک هفته قبل خدمتتان ویزیت شدم و برای درمان التهاب ظاهرا خفیف پروستات،( ولی در حدی باعث کم شدن قطر آلت در زمان غیر نعوذ و فشار آوردن بر روی آن شده بود) که البته در عکس سونوگرافی اشاره شده بود، شما قرص (Tolerin 2)دادید و مشکل دیگر کسیت خوش خیم هر دو بیضه بود که این مورد آخر بیش از مورد اول و واریکوسل خفیفی که باز هم در سونو نوشته بود عذابم می دهد.
    در مورد واریکوسل فرمودید دست نزنم بعلت عوارض،
    حال سئوالم 2 مورد است:
    1- آیا این قرص باعث تسکین پروستات است یا بهبود آن. و اگر خیر برای بهبودش چه کنم؟
    2- برای برطرف شدن این کیست ها که دیده ام در سایت نوشته اند احتمال بد خیم شدنش هست، چه باید بکنم .
    از سعه صدر حضرتعالی در پاسخ به این موارد بسیار بسیار سپاسگذارم ...
    1. تصویر کاربر حامد چهارشنبه ۲۰ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      منتظر هستم آقای دکتر و برایم بسیار حیاتی است ...
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      از نظر من اصلا مهم نیست
    3. تصویر کاربر حامد پنجشنبه ۲۱ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      در مورد سئوال اولم، آیا این قرصها درمان قطعی پروستات است و آیا بعداز اتمام دوره التهاب بر می گردد؟
      ممنونم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      سعي كن خودت را وابسته به دارو نكن
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر عبدالله پنجشنبه ۲۱ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 816 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت آقای دکترکرمی.من کیست هیداتیک داشتم توی دوتا کلیه هام که یکیشونوشهریور عمل کردم وخوب شدامایکیشونوبهمن ماه عمل کردم که اکنون6ماه میگذرد که ترمیم نشده ومایعی شبیه به خون ورقیق ازآن خارج میشه ومن واقعاازاین وضع خسته شدم به دکترخودمم مراجعه کردم ولی نتیجه ای نگرفتم وبه چنتادکترفوق تخصص دیگه ای همرفتم میگن امری عادی است آخه کجای این عادیه لطفاکمکم کنیدوپاسخ بدهید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      از دکترت بپرسید بهتر است
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۲۱ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و ادب، مجردی 30 ساله هستم،هنگام ادرار بسیار با مشکل مواجه هستم و فشار ادرار بسیار کم بوده و انتهای ادرار به سختی خارج میشود که گاها چند دقیقه طول میکشد،و این عارضه از خیلی ساله که هست، یک بار هم پارسال پزشک مراجعه کردم و ایشان گفتند مجاری و کلیه و پرستاتت نرماله،و قرص بهم داد هیچ تغییری ایجاد نشد.لطفا راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      تنگی مجرا بررسی شوید
  • تصویر کاربر مجتبی پنجشنبه ۲۱ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید مدت دوساله مبتلا به پیرونی هستم التم به سمت بالا درهنگام نعوظ خم میشود درنعوظ مشکل دارم 55ساله هستم 1-ایا با عمل پلیکاسیون مشکل انحنا حل میشود 2-ایا این عمل مشکل نعوظ را برطرف میکند چون برای نزدیکی نیاز به ویاگرا دارم ومصرف میکنم 3-هزینه عمل چقدر است .باتشکر از سعه صبر وپاسخی که برای این دردمند ارسال می نمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      بله باید ببینم
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۱ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1854 مشاهده پرسش
    با سلام
    من به بیماری بزرگی پروستات و پلاک پیرونی همزمان مبتلا شدم خدمت دکتر یارمحمدی در مشهد رفتم برای پروستات داروی اومنیک روزی یکی و برای پیرونی ویتامین Eروزی دوتا و مداسین روزی دو تا تجویز کردن عکس هم از آلت گرفتم گفتم کجی در حد 5سانت هست و عمل نمیخواد ولی مشکل من اینه مقدار منی کم شده و هنگام خروج منی اون لذت گذشته رو ندارم گاهی حتی خروج منی رو احساس نمیکنم البته چون خودم مربی پرورش اندام هستم بعضی از راههای بالا بردن تستسترون که به از 50 سالگی کم میشه رو بلدم البته بدون استروئید و پپتاید و به صورت غذا و تمرین با وزنه و خواب مرتب و عوامل دیگه ولی کم شدن منی و عدم احساس در موقع خروج نگرانم کرده من 55سالمه خیلی قوی و شکر خدا سر حالم لطفا در این مورد راهنمایی بفرمائید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      ایشان استاد هستند حرفش را گوش کنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بهزاد پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 627 مشاهده پرسش
    با سلام من حدود چهار سال است که دچار تکرر ادرار شده ام و روز به روز هم وضع من بدتر می شود
    علاوه بر تکرر ادرار علایم دیگر من قطع و وصل شدن ادرار.سوزش ادرار،یبوست،درد کلیه و روده ها و گرفتگی عضلات است.
    لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام باید نوار مثانه انجام دهید
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 729 مشاهده پرسش
    واریکوسل گرید 3 سمت چپ دارم وکمی درد و آزمایش اسپرمم خوبه و مجردم
    به نظر شما چار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اگر واقعا گريد ٣ است بهتر است عمل كنيد براي معاينه تشريف بيوريد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب