اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

با عوارض واریکوسل و عوارض بعد از عمل واریکوسل آشنا شوید.

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

 امروزه واریکوسل یکی از شایع ترین علت ناباروری مردان جوان می باشد. از جمله عوارض واریکوسل می توان به هیدروسل یا آب آوردن بیضه، کوچک شدن بیضه بعد از عمل وایکوسل و درد بیضه اشاره کرد.

اگر مردی جوان پس از ازدواج و  گذشت یکسال علیرغم مقاربت طبیعی و عدم جلوگیری بچه دار نشود، باید نسبت به درمان واریکوسل اقدام نماید. لازم به ذکر است که باید خانم ها نیز از نظر علت ناباروری همزمان بررسی شود.

علت درد بیضه بعد از عمل واریکوسل

درد بیضه پس از جراحی واریکوسل( واریکوسل گرید 3) یکی از شکایات نسبتاً شایع در دوره نقاهت است. در حالی که این ناراحتی در اغلب موارد موقتی و طبیعی محسوب می‌شود، شناخت علل آن به بیمار کمک می‌کند تا با آرامش بیشتری روند بهبودی را طی کند. در ادامه دلایل احتمالی درد بیضه پس از عمل واریکوسل را برای شما شرح داده ایم:

پاسخ طبیعی بدن به جراحی:
هرگونه دست‌کاری در بافت‌های بدن می‌تواند با واکنش التهابی همراه باشد. این واکنش، که بخشی از فرآیند ترمیم است، ممکن است باعث احساس درد یا سنگینی در بیضه‌ها شود و معمولاً ظرف چند هفته بهبود می‌یابد.

علت بزرگ شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

 تحریک یا آسیب اعصاب محیطی:
اعصاب ظریفی که در اطراف طناب اسپرماتیک قرار دارند، ممکن است در حین جراحی تحریک شوند. این تحریک عصبی می‌تواند دردهایی به شکل تیر کشیدن یا سوزش ایجاد کند که اغلب موقتی است.

تجمع مایع در اطراف بیضه (هیدروسل):
در برخی بیماران، پس از جراحی واریکوسل، مایعی در کیسه بیضه جمع می‌شود که باعث تورم و درد خفیف تا متوسط می‌شود.

تشکیل خون‌مردگی یا عفونت موضعی:
ایجاد هماتوم (توده خون ناشی از خون‌ریزی زیرجلدی) یا بروز عفونت در محل جراحی، اگرچه کم‌شیوع است، اما می‌تواند منجر به درد شدید و گاهی تب و التهاب شود. این وضعیت نیاز به بررسی و درمان فوری دارد.

فشار یا کشیدگی طناب اسپرماتیک:
بسته به روش جراحی، طناب اسپرماتیک ممکن است تحت کشش یا فشار قرار بگیرد که می‌تواند باعث درد به‌ویژه هنگام ایستادن یا فعالیت فیزیکی شود.

باقی‌ماندن واریکوسل یا ایجاد بافت اسکار:
در برخی موارد، وریدهای گشادشده به‌طور کامل حذف نمی‌شوند یا بافت اسکار (جوشگاه) بیش از حد ایجاد می‌شود که می‌تواند درد ماندگار یا متناوب ایجاد کند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر درد بیضه بیش از ۴ تا ۶ هفته پس از عمل ادامه یابد، یا علائمی مانند تورم پیش‌رونده، تب، قرمزی، ترشح از محل بخیه‌ها یا درد شدید و مقاوم به دارو مشاهده شود، مراجعه به پزشک ضروری است.

علت آویزان شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

آویزان شدن یا افتادگی بیضه پس از عمل واریکوسل (Varicocelectomy) یکی از نگرانی‌های شایع بیماران است. این پدیده معمولاً طبیعی است، اما درک دلایل فیزیولوژیک آن می‌تواند به کاهش اضطراب کمک کند. در اینجا دلایل اصلی این تغییر ظاهری را به صورت اختصاصی و غیرتکراری توضیح داده‌ام:

۱. حذف “تکیه‌گاه” کاذب عروقی

واریکوسل در واقع مجموعه‌ای از سیاهرگ‌های متورم و پیچ‌خورده است که مانند یک کلاف کرم‌شکل دور بیضه را گرفته‌اند. این عروق متورم، پیش از عمل باعث می‌شوند کیسه بیضه (اسکروتوم) پُرتر و سفت‌تر به نظر برسد و گاهی بیضه را کمی بالاتر نگه‌دارند (به دلیل حجم خون و بافت).

پس از عمل: جراح جریان خون این سیاهرگ‌های خراب را مسدود می‌کند. با از کار افتادن و خشک شدن تدریجی این عروق، آن حجم اضافه‌ای که فضای کیسه را پر کرده بود از بین می‌رود. در نتیجه، پوست کیسه بیضه که قبلاً کشیده شده بود، حالا شل‌تر به نظر می‌رسد و بیضه حالت آویزان‌تری پیدا می‌کند تا زمانی که پوست دوباره با سایز جدید منطبق شود.

۲. سنگینی ناشی از اِدِم (تورم) و جاذبه

در هفته‌های اول پس از جراحی، بافت‌های محل عمل دچار التهاب و “اِدِم” (تجمع مایعات میان‌بافتی) می‌شوند. این واکنش طبیعی بدن به جراحی است.

این مایعاتِ التهابی وزن کیسه بیضه را افزایش می‌دهند. از آنجا که پوست بیضه خاصیت ارتجاعی بالایی دارد، تحت تأثیر نیروی جاذبه و وزن اضافیِ ناشی از تورم، بیشتر به سمت پایین کشیده می‌شود. با فروکش کردن ورم (که ممکن است چند هفته تا چند ماه طول بکشد)، بیضه معمولاً کمی بالاتر می‌رود.

عکس بیضه اویزان

۳. ریلکس شدن عضله “کرماستر”

عضله‌ای به نام کرماستر وظیفه بالا و پایین بردن بیضه را برای تنظیم دما بر عهده دارد. واریکوسل باعث افزایش غیرطبیعی دمای اطراف بیضه می‌شود.

تغییر وضعیت: پس از جراحی و حذف منبع گرما (خون ساکن در واریکوسل)، تنظیمات دمایی بیضه تغییر می‌کند. همچنین، شوک ناشی از دستکاری جراحی ممکن است باعث شود این عضله برای مدتی در حالت استراحت (Relaxation) یا “فلجی موقت” قرار گیرد که منجر به پایین‌تر قرار گرفتن بیضه می‌شود.

۴. احتمال تشکیل هیدروسل (عارضه جانبی)

گاهی اوقات افتادگی بیضه صرفاً شل شدن پوست نیست، بلکه بزرگ شدن و سنگین شدن آن به دلیل تجمع آب است. اگر در حین عمل، عروق لنفاوی ظریف آسیب دیده باشند، تخلیه مایع بیضه مختل شده و هیدروسل ایجاد می‌شود.

تفاوت: در این حالت بیضه نه تنها آویزان است، بلکه سفت، سنگین و بزرگ‌تر از حد معمول احساس می‌شود.

جدول مقایسه سریع (طبیعی vs غیرطبیعی)

وضعیتنشانه‌هااقدام لازم
طبیعی (روند بهبود)افتادگی بدون درد شدید، نرم بودن کیسه بیضه، کاهش تدریجی ورم.صبر و استفاده از شورت‌های محافظ (Jockstrap).
غیرطبیعی (نیاز به بررسی)سفت شدن ناگهانی بیضه، درد فزاینده، قرمزی و داغی پوست، بزرگ شدن سریع کیسه بیضه.مراجعه فوری به پزشک.

 

علت بزرگ شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

بزرگ شدن بیضه پس از عمل واریکوسل معمولاً به دلایل زیر رخ می‌دهد:

  • تجمع مایع (هیدروسل): شایع‌ترین علت است که به‌دلیل اختلال موقت در بازجذب مایع اطراف بیضه ایجاد می‌شود.
  • تورم ناشی از التهاب طبیعی بعد از جراحی: که معمولاً ظرف چند هفته کاهش می‌یابد.
  • هماتوم (تجمع خون): در اثر خون‌ریزی داخلی محل جراحی ممکن است باعث افزایش حجم بیضه شود.
  • عفونت: اگر همراه با درد، قرمزی یا تب باشد، می‌تواند نشانه عفونت باشد و نیاز به درمان دارد.

عوارض عمل واریکوسل

 از جمله عوارض واریکوسل می توان به هیدروسل، کوچک شدن بیضه و درد بیضه بعد از عمل واریکوسل اشاره کرد.

1- هیدروسل یا آب آوردن بیضه

هنگام عمل جراحی اگر رگهای واریس کاملاً توسط جراح لخت نشود و بافت لنفی آن جدا نشود و یا اگر بعد از عمل شخص استراحت کافی نداشته باشد و زیاد سرپا بایستد باعث جمع شدن آب دور بیضه می شود که خود را با بزرگی بیضه عمل شده نسبت به بیضه طبیعی نشان می دهد.

اگر تعداد آب دور بیضه کم باشد نیاز به درمان ندارد. اگر هیدروسل باعث شود بیضه ای که قبلاً عمل واریکوسل روی آن انجام شده بیش از حد بزرگ شود قطعی ترین و بهترین درمان آن عمل جراحی و تخلیه آب دور بیضه می باشد. تخلیه آب دور بیضه با سرنگ باعث می شود که دوباره آب جمع شود و لذا توصیه نمی گردد. این عمل به صورت سرپائی انجام می شود برای دیدن فیل عمل به آپارات و یا قسمت ویدئو سایت مراجعه نمایید.

2-  کوچک شدن بیضه بعد از عمل جراحی وایکوسل

یکی از عوارض عمل واریکوسل می تواند کوچک شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل باشد. علت این اتفاق، قطع شدن شریان بیضه دارای واریکوسل است که در حین عمل جراحی به اشتباه توسط جراح قطع می گردد و به علت عدم خون رسانی بعد از عمل تدریجاً بیضه کوچک می شود که در این صورت درمانی برای برگشت آن وجود ندارد.

درد بیضه

3- علت درد بیضه سمت چپ بعد از عمل واریکوسل

آیا واریکوسل درد دارد؟ به علت بسته شدن رگهای واریکوسل در هنگام عمل جراحی، اغلب درد بیضه ایجاد می شود که جای نگرانی وجود ندارد و تدریجاً با استراحت برطرف می شود. امروزه با پیشرفت در تکنیک های جراحی و با انجام عمل جراحی میکروسرجری و لاپاراسکوپی، عوارض بعد از عمل واریکوسل بسیار کم و نادر می باشد.

بعضی افراد به علت درد بیضه به پزشک مراجعه می کنند که در معاینه، بیماری واریکوسل در آنها تشخیص داده می شود. اگر چنین فردی علیرغم بیماری واریکوسل بچه دار می باشد و یا آزمایش اسپرم آن طبیعی باشد نیاز به عمل جراحی ندارد چرا که عمل جراحی واریکوسل نه تنها باعث از بین رفتن درد نمی شود بلکه در بسیاری موارد باعث افزایش درد ناشی از برش جراحی نیز می گردد.

آیا واریس بیضه خطرناک است؟

اگر متوجه رگ واریسی در بیضه خود شدید، ممکن است از خود بپرسید: “آیا این وضعیت خطرناک است؟” واریس در بیضه که به عنوان واریکوسل شناخته می شود، همیشه برای سلامتی مضر نیست، اما گاهی اوقات می تواند باعث درد بیضه یا سایر علائم ناخواسته شود.

برای دانستن هزینه عمل واریکوسل بر روی لینک زیر کلیک کنید:

هزینه عمل واریکوسل

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

4/5 - (97 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر هادی دوشنبه ۱۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    33 ساله هستم و طول آلت تناسلی زیر 9 سانت هست و در زمان خواب هم به داخل شکم فرو میرود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام راه بزرگ كردن الت وجود ندارد
  • تصویر کاربر مرتضي چهارشنبه ۱۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    با سلام. من واريكوسل درجه ٣ دارم و در كميسيون پزشكي نظام وظيفه 6 ماه معاف موقت شناخته شده ام. به من گفتند كه بايد در يك بيمارستان دانشگاهي و يا نظامي عمل جراحي كنم. آيا اين امكان هست كه شما اين عمل رو در يكي از اين بيمارستان ها انجام بديد؟؟ منتظر پاسخ شما هستم. با تشكر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر اریا چهارشنبه ۱۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    وجود برامدگی‌بروی بیضه فرزندم که باعث نگرانی انجانب شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر Pouria پنجشنبه ۱۷ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 587 مشاهده پرسش
    درود و خداقوت
    ببخشيد دكتر من شنبه هفته گذشته عمل واريكوسل سمت چپ داشتم
    دكتر داروهايي برام تجويز كردن كه طول ٣ ماه قبل از آزمايش مصرف كنم
    ١٢ تا آمپول
    تاموكسيفن ٢٠
    فوليك اسيد ١
    ويتامين ث ٢5٠
    فكر ميكنم مصرف دارو ها باعث يبوست شده
    ميخواستم ببينم واقعا يبوست به خاطر مصرف اين داروهاس؟
    در صورت مثبت بودن جواب قطع دارو ها مشكلي نداره؟
    ٢١ سالمه مجرد.
    آزمايش اسپرم قبل از عمل رو هم براتون فرستادم
    1. تصویر کاربر Pouria دوشنبه ۱۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      ?!
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
    3. تصویر کاربر Pouria چهارشنبه ۱۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      ممنون
      بيشتر به اين علت پرسيدم چون الان بعد از عمل از زور زدن ترس دارم كه باعث عود يا حتي ايجاد واريكوسل سمت راست بشه
      دارو ها هم باعث يبوست شده
      پس مشكلي نيست تا آزمايش دارو هارو قطع كنم
    4. تصویر کاربر Pouria چهارشنبه ۱۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      بعد اينكه الان با گذشت ٢ هفته از عمل من هنوز درد دارم مثل قبل از عمل،طبيعيه؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      نگران بیخودی هستید درد طلیعی است
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر صفدر چهارشنبه ۱۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 516 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و ادب خدمت آقای دکتر
    لطف کنید یک داروی قوی بینهایت خوب حالا چه گیاهی و چه غیر گیاهی برای دیر ارضا شدن هنگام نزدیکی کردن برام تجویز کن.از نزدیکی بخاطر زودارضا شدن لذت نمیبرم.
    سنم 28 سال هست.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر مجید پنجشنبه ۱۷ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید. اقای دکتر من از سال 83 تحت نظر برای کلیه ام بودم تا اینکه در سال 91 عملupjo (باز)سمت چپ انجام دادم و با توجه به نوع کلیه ام(نعل اسبی) هر سال ازمایشاتی را برای چکاپ انجام میدهم . اخرین اقدام انجام شده هم پزشکی هسته ای و سونوگرافی به تاریخ 9612می باشد.سوال من این است با توجه به مدارکی که به پیوست برای شما ارسال می شود( پزشکی هسته ای قبل عمل(سال 88) وبعد عمل (94و 96) ایا اقدام خاصی باید صورت گیرد؟اگر اقدامی هم لازم باشد ایا میشود به تابستان موکول کرد؟(به این دلیل که کنکور دارم) .درد خاصی هم ندارم فقط مثانه به طور کامل تخلیه نمی شود. خیلی متشکرم از برقراری این مدل راه ارتباطی.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      فعلا کاری نمیتوان کرد
    2. تصویر کاربر مجید چهارشنبه ۱۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام . ببخشید اقای دکتر یعنی الان احتیاج به عمل سنگ شکنی و اندوپیلوتومی نمی باشد؟ تا چه زمانی نیاز به عمل نمی باشد؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۷ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      کارهای خطرناکی هستند من موافق نیستم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۱۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 495 مشاهده پرسش
    من خیلی زود ارضا میشوم وجدیدا آلتم از کار افتاده لطفا بگيد چه کار باید بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      باید بررسی کنید
  • تصویر کاربر رحیمی دوشنبه ۱۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    ایا ازمایش اسپرم بنده مشکلی برای باروری دارد.
    در ضمن بنده مدتی است، ویتامین سی و ای و سلنیوم مصرف میکنم ، ایا واقعا تاثیری بر کیفیت و سرعت اسپرم دارند. روغن سیاه دانه و خرنوب ،عسل و انواع بادام هم مصرف میکنم،ایا اینا نیز تاثیر گزارند، در ضمن ویتامینها در چه مدت رو کیفیت اسپرم تاثیر دارند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      دوغ است اثر ندارد ازمايشتان خوب است
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    سلام خدمت آقای دکتر
    بنده ۳سالی هست بیضه سمت چپم گاه گداری حالت مور مور درد خفیف.هنگام نزدیکی خیلی کوچیک میشه میره بالانسبت به بغلیش.هنگام ادرارم تعلل کنم یوقت بیضهام خودشونو میخان بکشن تو شکم.تیر میکشن.درد بیضه چپم حالتش مثل فشار داده شدن بین نوکای انگشتان میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سونوگرافی کنید از بیضه بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۱۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب. من 27 سال دارم من چندین سال است که بی اختیاری ادرار دارم و بعد از دستشویی از من به میزان یکی دو قطره ادرار خارج می شود. نه دردی هست نه سوزش مشکل دیگه ای ندارم فقط این مشکل روی اعصاب من بد تاثیر گذاشته لطفا از همین طریق(تلگرام) راهنمایی بفرمایید. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام باید تست اروپینامیک بگیرید۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بهزاد پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 630 مشاهده پرسش
    با سلام من حدود چهار سال است که دچار تکرر ادرار شده ام و روز به روز هم وضع من بدتر می شود
    علاوه بر تکرر ادرار علایم دیگر من قطع و وصل شدن ادرار.سوزش ادرار،یبوست،درد کلیه و روده ها و گرفتگی عضلات است.
    لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام باید نوار مثانه انجام دهید
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 730 مشاهده پرسش
    واریکوسل گرید 3 سمت چپ دارم وکمی درد و آزمایش اسپرمم خوبه و مجردم
    به نظر شما چار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اگر واقعا گريد ٣ است بهتر است عمل كنيد براي معاينه تشريف بيوريد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب