اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

با عوارض واریکوسل و عوارض بعد از عمل واریکوسل آشنا شوید.

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

 امروزه واریکوسل یکی از شایع ترین علت ناباروری مردان جوان می باشد. از جمله عوارض واریکوسل می توان به هیدروسل یا آب آوردن بیضه، کوچک شدن بیضه بعد از عمل وایکوسل و درد بیضه اشاره کرد.

اگر مردی جوان پس از ازدواج و  گذشت یکسال علیرغم مقاربت طبیعی و عدم جلوگیری بچه دار نشود، باید نسبت به درمان واریکوسل اقدام نماید. لازم به ذکر است که باید خانم ها نیز از نظر علت ناباروری همزمان بررسی شود.

علت درد بیضه بعد از عمل واریکوسل

درد بیضه پس از جراحی واریکوسل( واریکوسل گرید 3) یکی از شکایات نسبتاً شایع در دوره نقاهت است. در حالی که این ناراحتی در اغلب موارد موقتی و طبیعی محسوب می‌شود، شناخت علل آن به بیمار کمک می‌کند تا با آرامش بیشتری روند بهبودی را طی کند. در ادامه دلایل احتمالی درد بیضه پس از عمل واریکوسل را برای شما شرح داده ایم:

پاسخ طبیعی بدن به جراحی:
هرگونه دست‌کاری در بافت‌های بدن می‌تواند با واکنش التهابی همراه باشد. این واکنش، که بخشی از فرآیند ترمیم است، ممکن است باعث احساس درد یا سنگینی در بیضه‌ها شود و معمولاً ظرف چند هفته بهبود می‌یابد.

علت بزرگ شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

 تحریک یا آسیب اعصاب محیطی:
اعصاب ظریفی که در اطراف طناب اسپرماتیک قرار دارند، ممکن است در حین جراحی تحریک شوند. این تحریک عصبی می‌تواند دردهایی به شکل تیر کشیدن یا سوزش ایجاد کند که اغلب موقتی است.

تجمع مایع در اطراف بیضه (هیدروسل):
در برخی بیماران، پس از جراحی واریکوسل، مایعی در کیسه بیضه جمع می‌شود که باعث تورم و درد خفیف تا متوسط می‌شود.

تشکیل خون‌مردگی یا عفونت موضعی:
ایجاد هماتوم (توده خون ناشی از خون‌ریزی زیرجلدی) یا بروز عفونت در محل جراحی، اگرچه کم‌شیوع است، اما می‌تواند منجر به درد شدید و گاهی تب و التهاب شود. این وضعیت نیاز به بررسی و درمان فوری دارد.

فشار یا کشیدگی طناب اسپرماتیک:
بسته به روش جراحی، طناب اسپرماتیک ممکن است تحت کشش یا فشار قرار بگیرد که می‌تواند باعث درد به‌ویژه هنگام ایستادن یا فعالیت فیزیکی شود.

باقی‌ماندن واریکوسل یا ایجاد بافت اسکار:
در برخی موارد، وریدهای گشادشده به‌طور کامل حذف نمی‌شوند یا بافت اسکار (جوشگاه) بیش از حد ایجاد می‌شود که می‌تواند درد ماندگار یا متناوب ایجاد کند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر درد بیضه بیش از ۴ تا ۶ هفته پس از عمل ادامه یابد، یا علائمی مانند تورم پیش‌رونده، تب، قرمزی، ترشح از محل بخیه‌ها یا درد شدید و مقاوم به دارو مشاهده شود، مراجعه به پزشک ضروری است.

علت آویزان شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

آویزان شدن یا افتادگی بیضه پس از عمل واریکوسل (Varicocelectomy) یکی از نگرانی‌های شایع بیماران است. این پدیده معمولاً طبیعی است، اما درک دلایل فیزیولوژیک آن می‌تواند به کاهش اضطراب کمک کند. در اینجا دلایل اصلی این تغییر ظاهری را به صورت اختصاصی و غیرتکراری توضیح داده‌ام:

۱. حذف “تکیه‌گاه” کاذب عروقی

واریکوسل در واقع مجموعه‌ای از سیاهرگ‌های متورم و پیچ‌خورده است که مانند یک کلاف کرم‌شکل دور بیضه را گرفته‌اند. این عروق متورم، پیش از عمل باعث می‌شوند کیسه بیضه (اسکروتوم) پُرتر و سفت‌تر به نظر برسد و گاهی بیضه را کمی بالاتر نگه‌دارند (به دلیل حجم خون و بافت).

پس از عمل: جراح جریان خون این سیاهرگ‌های خراب را مسدود می‌کند. با از کار افتادن و خشک شدن تدریجی این عروق، آن حجم اضافه‌ای که فضای کیسه را پر کرده بود از بین می‌رود. در نتیجه، پوست کیسه بیضه که قبلاً کشیده شده بود، حالا شل‌تر به نظر می‌رسد و بیضه حالت آویزان‌تری پیدا می‌کند تا زمانی که پوست دوباره با سایز جدید منطبق شود.

۲. سنگینی ناشی از اِدِم (تورم) و جاذبه

در هفته‌های اول پس از جراحی، بافت‌های محل عمل دچار التهاب و “اِدِم” (تجمع مایعات میان‌بافتی) می‌شوند. این واکنش طبیعی بدن به جراحی است.

این مایعاتِ التهابی وزن کیسه بیضه را افزایش می‌دهند. از آنجا که پوست بیضه خاصیت ارتجاعی بالایی دارد، تحت تأثیر نیروی جاذبه و وزن اضافیِ ناشی از تورم، بیشتر به سمت پایین کشیده می‌شود. با فروکش کردن ورم (که ممکن است چند هفته تا چند ماه طول بکشد)، بیضه معمولاً کمی بالاتر می‌رود.

عکس بیضه اویزان

۳. ریلکس شدن عضله “کرماستر”

عضله‌ای به نام کرماستر وظیفه بالا و پایین بردن بیضه را برای تنظیم دما بر عهده دارد. واریکوسل باعث افزایش غیرطبیعی دمای اطراف بیضه می‌شود.

تغییر وضعیت: پس از جراحی و حذف منبع گرما (خون ساکن در واریکوسل)، تنظیمات دمایی بیضه تغییر می‌کند. همچنین، شوک ناشی از دستکاری جراحی ممکن است باعث شود این عضله برای مدتی در حالت استراحت (Relaxation) یا “فلجی موقت” قرار گیرد که منجر به پایین‌تر قرار گرفتن بیضه می‌شود.

۴. احتمال تشکیل هیدروسل (عارضه جانبی)

گاهی اوقات افتادگی بیضه صرفاً شل شدن پوست نیست، بلکه بزرگ شدن و سنگین شدن آن به دلیل تجمع آب است. اگر در حین عمل، عروق لنفاوی ظریف آسیب دیده باشند، تخلیه مایع بیضه مختل شده و هیدروسل ایجاد می‌شود.

تفاوت: در این حالت بیضه نه تنها آویزان است، بلکه سفت، سنگین و بزرگ‌تر از حد معمول احساس می‌شود.

جدول مقایسه سریع (طبیعی vs غیرطبیعی)

وضعیتنشانه‌هااقدام لازم
طبیعی (روند بهبود)افتادگی بدون درد شدید، نرم بودن کیسه بیضه، کاهش تدریجی ورم.صبر و استفاده از شورت‌های محافظ (Jockstrap).
غیرطبیعی (نیاز به بررسی)سفت شدن ناگهانی بیضه، درد فزاینده، قرمزی و داغی پوست، بزرگ شدن سریع کیسه بیضه.مراجعه فوری به پزشک.

 

علت بزرگ شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

بزرگ شدن بیضه پس از عمل واریکوسل معمولاً به دلایل زیر رخ می‌دهد:

  • تجمع مایع (هیدروسل): شایع‌ترین علت است که به‌دلیل اختلال موقت در بازجذب مایع اطراف بیضه ایجاد می‌شود.
  • تورم ناشی از التهاب طبیعی بعد از جراحی: که معمولاً ظرف چند هفته کاهش می‌یابد.
  • هماتوم (تجمع خون): در اثر خون‌ریزی داخلی محل جراحی ممکن است باعث افزایش حجم بیضه شود.
  • عفونت: اگر همراه با درد، قرمزی یا تب باشد، می‌تواند نشانه عفونت باشد و نیاز به درمان دارد.

عوارض عمل واریکوسل

 از جمله عوارض واریکوسل می توان به هیدروسل، کوچک شدن بیضه و درد بیضه بعد از عمل واریکوسل اشاره کرد.

1- هیدروسل یا آب آوردن بیضه

هنگام عمل جراحی اگر رگهای واریس کاملاً توسط جراح لخت نشود و بافت لنفی آن جدا نشود و یا اگر بعد از عمل شخص استراحت کافی نداشته باشد و زیاد سرپا بایستد باعث جمع شدن آب دور بیضه می شود که خود را با بزرگی بیضه عمل شده نسبت به بیضه طبیعی نشان می دهد.

اگر تعداد آب دور بیضه کم باشد نیاز به درمان ندارد. اگر هیدروسل باعث شود بیضه ای که قبلاً عمل واریکوسل روی آن انجام شده بیش از حد بزرگ شود قطعی ترین و بهترین درمان آن عمل جراحی و تخلیه آب دور بیضه می باشد. تخلیه آب دور بیضه با سرنگ باعث می شود که دوباره آب جمع شود و لذا توصیه نمی گردد. این عمل به صورت سرپائی انجام می شود برای دیدن فیل عمل به آپارات و یا قسمت ویدئو سایت مراجعه نمایید.

2-  کوچک شدن بیضه بعد از عمل جراحی وایکوسل

یکی از عوارض عمل واریکوسل می تواند کوچک شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل باشد. علت این اتفاق، قطع شدن شریان بیضه دارای واریکوسل است که در حین عمل جراحی به اشتباه توسط جراح قطع می گردد و به علت عدم خون رسانی بعد از عمل تدریجاً بیضه کوچک می شود که در این صورت درمانی برای برگشت آن وجود ندارد.

درد بیضه

3- علت درد بیضه سمت چپ بعد از عمل واریکوسل

آیا واریکوسل درد دارد؟ به علت بسته شدن رگهای واریکوسل در هنگام عمل جراحی، اغلب درد بیضه ایجاد می شود که جای نگرانی وجود ندارد و تدریجاً با استراحت برطرف می شود. امروزه با پیشرفت در تکنیک های جراحی و با انجام عمل جراحی میکروسرجری و لاپاراسکوپی، عوارض بعد از عمل واریکوسل بسیار کم و نادر می باشد.

بعضی افراد به علت درد بیضه به پزشک مراجعه می کنند که در معاینه، بیماری واریکوسل در آنها تشخیص داده می شود. اگر چنین فردی علیرغم بیماری واریکوسل بچه دار می باشد و یا آزمایش اسپرم آن طبیعی باشد نیاز به عمل جراحی ندارد چرا که عمل جراحی واریکوسل نه تنها باعث از بین رفتن درد نمی شود بلکه در بسیاری موارد باعث افزایش درد ناشی از برش جراحی نیز می گردد.

آیا واریس بیضه خطرناک است؟

اگر متوجه رگ واریسی در بیضه خود شدید، ممکن است از خود بپرسید: “آیا این وضعیت خطرناک است؟” واریس در بیضه که به عنوان واریکوسل شناخته می شود، همیشه برای سلامتی مضر نیست، اما گاهی اوقات می تواند باعث درد بیضه یا سایر علائم ناخواسته شود.

برای دانستن هزینه عمل واریکوسل بر روی لینک زیر کلیک کنید:

هزینه عمل واریکوسل

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

4/5 - (97 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر کیومرث جمعه ۱۴ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 519 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من بعداز عمل واریکوسل موفق به بارداری شدم وبعداز اینکه همسرم باردارشد به فاصله مدت بعد از گذشت چهار ماه بچه اول سقط شد وبچه دوم هم همینطور وهردو دختر بودن وبعداز گذشت حدوداّّ سه سال هنوز موفق به بارداری مجدد نشدیم وهر سری هم به متخصص مراجعه کردم داروی ویتامین دادن وگفتن مشکلی نیست چکار باید بکنیم
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      شما ازمایش اسپرم بدهید ، همسرتون هم توسط متخصص زنان بررسی شود
  • تصویر کاربر نمناک جمعه ۱۴ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    باسلام و عرض ادب لطفا با توجه به اینکه من در دوران کودکی بیضه سمت چپ به علت بالا رفتن در کیسه شکمی خارج کردم و اکنون که ۳۶ سال دارم فکر میکنم مقدار پوست کیسه بیضه ای زیاد است و باید پوست اضافه اصلاح شودیا خیر؟ خواهش میکنم یه نظر به من کنید چونکه به تازگی حس میکنم در قسمت انتهایی آلت دچار نوعی پیچیدگی یا نعوظ شده ام با توجه به عکس لطفا تشخیص خود را اعلام کنید . ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      نه مشکلی ندارید ، نیاز به اقدامی نیست
  • تصویر کاربر مهرداد شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان من۳۳سالمه مشکل زود انزالی دارم و الت تناسلیم هم زود میخابه همین باعث ترس از ازدواج شده چه توصیه های دارید ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      با روانپزشک مسایل جنسی مشورت شود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      داروی پاروکستین ۲۰ صبح ها برای درمان زود انزالی مناسب است. حدود ۴،۵ ماه مصرف شود و بعد به آهستگی و به مرور قطع شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر طاها شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    با سلام، پسرم 8 ماهش تموم شده توی 9 ماهه(26اسفند 98 به دنیا آمده).
    از ابتدا که به دنیا اومد بیضه چپش نزول نکرده بود، دوبار سونوگرافی گرفتیم، یکبار سه ماهگی یکبار هم امروز هر دو بار نوشته شده بیضه چپ در ناحیه پروگزمال کانال اینگوینال هست، من باید چه کار کنم، آیا نیاز به ویزیت یا عمل جراحی دارد، لطفا راهنمایی بفرمائید.ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      نیاز به عمل هست ، در سن ۶ ماهگی عمل شود
  • تصویر کاربر حمیرا پنجشنبه ۱۳ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    باسلام.چندسالی همسرم معتاد به شیره بود و طبیعتا میل بسیار کمی داشت.بااینکه جوان هستیم گاهی ماه به ماه میشد حدود ۱سال پیش اعتیاد رو ترک کرد و تحت درمان قرار گرفت والان پاک هست.این یکسال که تحت درمان بودن هیچ گونه میلی نداشتن.الان هم که داروهاشون بسبار کمتر شده بازهم خیلی میلی نشان نمی دهند حتی دوهفته ای یکبار وگاهی ماه به ماه.من از این موضوع و بی اهمیتی که نسبت به من دارن ناراحت ودلگیر میشم.البته یکسال کامل تحمل کردم.ولی دیگه دلیلی برای تحمل نمی بینم.شما لطفاراهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      ابتدا ازمایشات تیرویید و قند و چربی و هورمونی داده شود
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من 42 سالمه اولین بار اقدام کردیم واسه بارداری قبلا جراحی همرویید داشتم به خاطر این دکتر چند بار ازمایش اسپرم دادم همیشه تعداد بین 60 میلیون تا 70 بود اخرین ازمایشم 23 میلیون شده حالا نمیدونم مشکل از کجاست خانم خیلی دکتر رفت ازمایش اون خیلی خوب بود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      ازمایشتون خوبه نگران نباشید ، برای بچه دار شدن فرصت دهید
    2. تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۱۳ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      اقای دکتر چه فرصتی منظورتونو متوجه نشدم
      ما چهار سال که ازدواج کردیم خانمم یه بار هم پارسال به خاطر کار نکردن بچه سقط داشته اگر ممکنه بیشتر توضیح دهید با تشکر
    3. تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۱۳ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      منظورم گفتن قلب بچه کار نمیکنه
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      تا ۱.۵ سال فرصت برای بچه دار شدن هست. همسرتون بررسی شوند ازمایش شما خوبه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۱۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید جناب آقای دکتر،، من حدودا چند ماه قبل هم باهاتون در رابطه با یه سری غده های چربی روی پوست بیضه هام مشاوره گرفتم، که عرض کردید چیز خاصی نیست وبا جراحی برداشته میشه.. هفته قبل رفتم که برم برا جراحی غدد، که با دقت زیاد متوجه یک سری گوشت های خیلی ریزی در زیر آلتم روی پوست ریشه آلت خودم شدم ک خیلی نگران شدم و به دکتر هم نشون دادم ک گفت چون خیلی ریز هستن تشخیص سخته ک بگم زگیل هستن یا نه... متاهل هم هستم،، رابطه ی جنسی با هیچ شریک دیگری هم نداشتم دکتر نظر شما چیست در این باره ممنونم؟ سلام خسته نباشید جناب آقای دکتر،، من حدودا چند ماه قبل هم باهاتون در رابطه با یه سری غده های چربی روی پوست بیضه هام مشاوره گرفتم، که عرض کردید چیز خاصی نیست وبا جراحی برداشته میشه.. هفته قبل رفتم که برم برا جراحی غدد، که با دقت زیاد متوجه یک سری گوشت های خیلی ریزی در زیر آلتم روی پوست ریشه آلت خودم شدم ک خیلی نگران شدم و به دکتر هم نشون دادم ک گفت چون خیلی ریز هستن تشخیص سخته ک بگم زگیل هستن یا نه... متاهل هم هستم،، رابطه ی جنسی با هیچ شریک دیگری هم نداشتم دکتر نظر شما چیست در این باره ممنونم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۱۳ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    باعرض سلام خسته نباشی ۳۰ساله هستم اززمانی که میخوام شروع سکس کنم وبدن طرفم رومیبینم حالتم میخوابه وشل میشه وبه دردبیضه شدیدمبتلا میشم ممنون میشم درمانشو بهم بگیدخیلی عضاب میکشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      با روانپزشک مسایل جنسی مشورت کنید
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    28 سال دارم
    من چند روز پیش دچار یه مشکلی شدم که از التم صدای تق اومد و بعد از اون التم به نعوظ کامل نمیرسه و بعد از یکبار ارضا شدن شل میشه
    موقعی که اون اتفاق افتاد نه دردی داشتم و نه اثری از خونمردگی هست، رنگ ادرارم هم تغیری نکرده
    ممنون میشم پاسخ بدین مشکلش چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام سریعا به اورژانس مرکزی که دکتر ارولوژی داره مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت شما.اقای دکتر من روی تنه ی الت تناسلیم نزدیک به ختنه گاه یه زائده ای دارم که فقط موقع نعوظ میشه دید ولی وقتی هم که نعوظ ندارم بازم قابل لمسه ولی معلوم نیست اندازش هم برابر با یه عدسه وحالت غضروفی هم داره و با لمس کردن یه کم جابه جا میشه اینو از زمانی که به بلوغ رسیدم تا الان که 19 سالمه دارم سوال من اینه که باید درمان بشه؟
    1. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۱ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      در ضمن اینم بگم که طی این سالها ظاهرا رشدی نداشته
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      احتمالا لیپوم باشه ، سونوگرافی از الت انجام شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بهزاد پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 620 مشاهده پرسش
    با سلام من حدود چهار سال است که دچار تکرر ادرار شده ام و روز به روز هم وضع من بدتر می شود
    علاوه بر تکرر ادرار علایم دیگر من قطع و وصل شدن ادرار.سوزش ادرار،یبوست،درد کلیه و روده ها و گرفتگی عضلات است.
    لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام باید نوار مثانه انجام دهید
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 723 مشاهده پرسش
    واریکوسل گرید 3 سمت چپ دارم وکمی درد و آزمایش اسپرمم خوبه و مجردم
    به نظر شما چار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اگر واقعا گريد ٣ است بهتر است عمل كنيد براي معاينه تشريف بيوريد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب