اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

با عوارض واریکوسل و عوارض بعد از عمل واریکوسل آشنا شوید.

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

 امروزه واریکوسل یکی از شایع ترین علت ناباروری مردان جوان می باشد. از جمله عوارض واریکوسل می توان به هیدروسل یا آب آوردن بیضه، کوچک شدن بیضه بعد از عمل وایکوسل و درد بیضه اشاره کرد.

اگر مردی جوان پس از ازدواج و  گذشت یکسال علیرغم مقاربت طبیعی و عدم جلوگیری بچه دار نشود، باید نسبت به درمان واریکوسل اقدام نماید. لازم به ذکر است که باید خانم ها نیز از نظر علت ناباروری همزمان بررسی شود.

علت درد بیضه بعد از عمل واریکوسل

درد بیضه پس از جراحی واریکوسل( واریکوسل گرید 3) یکی از شکایات نسبتاً شایع در دوره نقاهت است. در حالی که این ناراحتی در اغلب موارد موقتی و طبیعی محسوب می‌شود، شناخت علل آن به بیمار کمک می‌کند تا با آرامش بیشتری روند بهبودی را طی کند. در ادامه دلایل احتمالی درد بیضه پس از عمل واریکوسل را برای شما شرح داده ایم:

پاسخ طبیعی بدن به جراحی:
هرگونه دست‌کاری در بافت‌های بدن می‌تواند با واکنش التهابی همراه باشد. این واکنش، که بخشی از فرآیند ترمیم است، ممکن است باعث احساس درد یا سنگینی در بیضه‌ها شود و معمولاً ظرف چند هفته بهبود می‌یابد.

علت بزرگ شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

 تحریک یا آسیب اعصاب محیطی:
اعصاب ظریفی که در اطراف طناب اسپرماتیک قرار دارند، ممکن است در حین جراحی تحریک شوند. این تحریک عصبی می‌تواند دردهایی به شکل تیر کشیدن یا سوزش ایجاد کند که اغلب موقتی است.

تجمع مایع در اطراف بیضه (هیدروسل):
در برخی بیماران، پس از جراحی واریکوسل، مایعی در کیسه بیضه جمع می‌شود که باعث تورم و درد خفیف تا متوسط می‌شود.

تشکیل خون‌مردگی یا عفونت موضعی:
ایجاد هماتوم (توده خون ناشی از خون‌ریزی زیرجلدی) یا بروز عفونت در محل جراحی، اگرچه کم‌شیوع است، اما می‌تواند منجر به درد شدید و گاهی تب و التهاب شود. این وضعیت نیاز به بررسی و درمان فوری دارد.

فشار یا کشیدگی طناب اسپرماتیک:
بسته به روش جراحی، طناب اسپرماتیک ممکن است تحت کشش یا فشار قرار بگیرد که می‌تواند باعث درد به‌ویژه هنگام ایستادن یا فعالیت فیزیکی شود.

باقی‌ماندن واریکوسل یا ایجاد بافت اسکار:
در برخی موارد، وریدهای گشادشده به‌طور کامل حذف نمی‌شوند یا بافت اسکار (جوشگاه) بیش از حد ایجاد می‌شود که می‌تواند درد ماندگار یا متناوب ایجاد کند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر درد بیضه بیش از ۴ تا ۶ هفته پس از عمل ادامه یابد، یا علائمی مانند تورم پیش‌رونده، تب، قرمزی، ترشح از محل بخیه‌ها یا درد شدید و مقاوم به دارو مشاهده شود، مراجعه به پزشک ضروری است.

علت آویزان شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

آویزان شدن یا افتادگی بیضه پس از عمل واریکوسل (Varicocelectomy) یکی از نگرانی‌های شایع بیماران است. این پدیده معمولاً طبیعی است، اما درک دلایل فیزیولوژیک آن می‌تواند به کاهش اضطراب کمک کند. در اینجا دلایل اصلی این تغییر ظاهری را به صورت اختصاصی و غیرتکراری توضیح داده‌ام:

۱. حذف “تکیه‌گاه” کاذب عروقی

واریکوسل در واقع مجموعه‌ای از سیاهرگ‌های متورم و پیچ‌خورده است که مانند یک کلاف کرم‌شکل دور بیضه را گرفته‌اند. این عروق متورم، پیش از عمل باعث می‌شوند کیسه بیضه (اسکروتوم) پُرتر و سفت‌تر به نظر برسد و گاهی بیضه را کمی بالاتر نگه‌دارند (به دلیل حجم خون و بافت).

پس از عمل: جراح جریان خون این سیاهرگ‌های خراب را مسدود می‌کند. با از کار افتادن و خشک شدن تدریجی این عروق، آن حجم اضافه‌ای که فضای کیسه را پر کرده بود از بین می‌رود. در نتیجه، پوست کیسه بیضه که قبلاً کشیده شده بود، حالا شل‌تر به نظر می‌رسد و بیضه حالت آویزان‌تری پیدا می‌کند تا زمانی که پوست دوباره با سایز جدید منطبق شود.

۲. سنگینی ناشی از اِدِم (تورم) و جاذبه

در هفته‌های اول پس از جراحی، بافت‌های محل عمل دچار التهاب و “اِدِم” (تجمع مایعات میان‌بافتی) می‌شوند. این واکنش طبیعی بدن به جراحی است.

این مایعاتِ التهابی وزن کیسه بیضه را افزایش می‌دهند. از آنجا که پوست بیضه خاصیت ارتجاعی بالایی دارد، تحت تأثیر نیروی جاذبه و وزن اضافیِ ناشی از تورم، بیشتر به سمت پایین کشیده می‌شود. با فروکش کردن ورم (که ممکن است چند هفته تا چند ماه طول بکشد)، بیضه معمولاً کمی بالاتر می‌رود.

عکس بیضه اویزان

۳. ریلکس شدن عضله “کرماستر”

عضله‌ای به نام کرماستر وظیفه بالا و پایین بردن بیضه را برای تنظیم دما بر عهده دارد. واریکوسل باعث افزایش غیرطبیعی دمای اطراف بیضه می‌شود.

تغییر وضعیت: پس از جراحی و حذف منبع گرما (خون ساکن در واریکوسل)، تنظیمات دمایی بیضه تغییر می‌کند. همچنین، شوک ناشی از دستکاری جراحی ممکن است باعث شود این عضله برای مدتی در حالت استراحت (Relaxation) یا “فلجی موقت” قرار گیرد که منجر به پایین‌تر قرار گرفتن بیضه می‌شود.

۴. احتمال تشکیل هیدروسل (عارضه جانبی)

گاهی اوقات افتادگی بیضه صرفاً شل شدن پوست نیست، بلکه بزرگ شدن و سنگین شدن آن به دلیل تجمع آب است. اگر در حین عمل، عروق لنفاوی ظریف آسیب دیده باشند، تخلیه مایع بیضه مختل شده و هیدروسل ایجاد می‌شود.

تفاوت: در این حالت بیضه نه تنها آویزان است، بلکه سفت، سنگین و بزرگ‌تر از حد معمول احساس می‌شود.

جدول مقایسه سریع (طبیعی vs غیرطبیعی)

وضعیتنشانه‌هااقدام لازم
طبیعی (روند بهبود)افتادگی بدون درد شدید، نرم بودن کیسه بیضه، کاهش تدریجی ورم.صبر و استفاده از شورت‌های محافظ (Jockstrap).
غیرطبیعی (نیاز به بررسی)سفت شدن ناگهانی بیضه، درد فزاینده، قرمزی و داغی پوست، بزرگ شدن سریع کیسه بیضه.مراجعه فوری به پزشک.

 

علت بزرگ شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل

بزرگ شدن بیضه پس از عمل واریکوسل معمولاً به دلایل زیر رخ می‌دهد:

  • تجمع مایع (هیدروسل): شایع‌ترین علت است که به‌دلیل اختلال موقت در بازجذب مایع اطراف بیضه ایجاد می‌شود.
  • تورم ناشی از التهاب طبیعی بعد از جراحی: که معمولاً ظرف چند هفته کاهش می‌یابد.
  • هماتوم (تجمع خون): در اثر خون‌ریزی داخلی محل جراحی ممکن است باعث افزایش حجم بیضه شود.
  • عفونت: اگر همراه با درد، قرمزی یا تب باشد، می‌تواند نشانه عفونت باشد و نیاز به درمان دارد.

عوارض عمل واریکوسل

 از جمله عوارض واریکوسل می توان به هیدروسل، کوچک شدن بیضه و درد بیضه بعد از عمل واریکوسل اشاره کرد.

1- هیدروسل یا آب آوردن بیضه

هنگام عمل جراحی اگر رگهای واریس کاملاً توسط جراح لخت نشود و بافت لنفی آن جدا نشود و یا اگر بعد از عمل شخص استراحت کافی نداشته باشد و زیاد سرپا بایستد باعث جمع شدن آب دور بیضه می شود که خود را با بزرگی بیضه عمل شده نسبت به بیضه طبیعی نشان می دهد.

اگر تعداد آب دور بیضه کم باشد نیاز به درمان ندارد. اگر هیدروسل باعث شود بیضه ای که قبلاً عمل واریکوسل روی آن انجام شده بیش از حد بزرگ شود قطعی ترین و بهترین درمان آن عمل جراحی و تخلیه آب دور بیضه می باشد. تخلیه آب دور بیضه با سرنگ باعث می شود که دوباره آب جمع شود و لذا توصیه نمی گردد. این عمل به صورت سرپائی انجام می شود برای دیدن فیل عمل به آپارات و یا قسمت ویدئو سایت مراجعه نمایید.

2-  کوچک شدن بیضه بعد از عمل جراحی وایکوسل

یکی از عوارض عمل واریکوسل می تواند کوچک شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل باشد. علت این اتفاق، قطع شدن شریان بیضه دارای واریکوسل است که در حین عمل جراحی به اشتباه توسط جراح قطع می گردد و به علت عدم خون رسانی بعد از عمل تدریجاً بیضه کوچک می شود که در این صورت درمانی برای برگشت آن وجود ندارد.

درد بیضه

3- علت درد بیضه سمت چپ بعد از عمل واریکوسل

آیا واریکوسل درد دارد؟ به علت بسته شدن رگهای واریکوسل در هنگام عمل جراحی، اغلب درد بیضه ایجاد می شود که جای نگرانی وجود ندارد و تدریجاً با استراحت برطرف می شود. امروزه با پیشرفت در تکنیک های جراحی و با انجام عمل جراحی میکروسرجری و لاپاراسکوپی، عوارض بعد از عمل واریکوسل بسیار کم و نادر می باشد.

بعضی افراد به علت درد بیضه به پزشک مراجعه می کنند که در معاینه، بیماری واریکوسل در آنها تشخیص داده می شود. اگر چنین فردی علیرغم بیماری واریکوسل بچه دار می باشد و یا آزمایش اسپرم آن طبیعی باشد نیاز به عمل جراحی ندارد چرا که عمل جراحی واریکوسل نه تنها باعث از بین رفتن درد نمی شود بلکه در بسیاری موارد باعث افزایش درد ناشی از برش جراحی نیز می گردد.

آیا واریس بیضه خطرناک است؟

اگر متوجه رگ واریسی در بیضه خود شدید، ممکن است از خود بپرسید: “آیا این وضعیت خطرناک است؟” واریس در بیضه که به عنوان واریکوسل شناخته می شود، همیشه برای سلامتی مضر نیست، اما گاهی اوقات می تواند باعث درد بیضه یا سایر علائم ناخواسته شود.

برای دانستن هزینه عمل واریکوسل بر روی لینک زیر کلیک کنید:

هزینه عمل واریکوسل

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

4/5 - (97 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر هادی پنجشنبه ۱۶ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 524 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید بیمار به مدت ۲۰ سال به علت سکته مغزیدر خانه بستری شده ودر طول این مدت پروستات به دلیل بزرگی زیاد عمل شده در طول این مدت قرص ویزیکر استفاده میکنه به مدت۳ سال علام کمتر شده ولی این اواخر به علت یبوست زیاد وتورم در صورت و نایاب شدن ویزیکر در بازار مجبور به تعویض قرص هستیم چه داروی جایگزینی پیشنهاد میکنید که عوارض کمتری داشته ودر بازار موجود باشد ممنون از توجه شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      یوریناسین ۱۰ میلیگرم
  • تصویر کاربر فرشت6 پنجشنبه ۱۶ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من دختر 25 ساله مجردم...ماه قبل یعنی دقیق 30م دچار سوزش ادرار و ادرار چکه ای شدم گاهی هم سوزنی بود فنازوپریدین که مصرف میکردم سوزشم میرفت ولی بعد اثرش دوباره برمیگشت به خیال اینکه موقت هستش تا یه هفته ای دکتر نرفتم بعدش سفکسیم مصرف کردم ده دوز خوب نشدم بعد ازمایش ua uc vدادم مشکلی نداشت گاهی سوزشم شدید بود گاهی کمتر که اگه مینشستم‌ حس سنگینی در ناخیه تناسلی داشتم.. به متخصص زنان مراجعه کردم برام پماد کلوتریمازول و قرص فلوکلونازول رو برام‌نوشتن با مصرف پماد خیلی زود سوزشم برطرف شد به طوری که در حد یه ساعت بعد هیچ سوزشی حس نمیکردم دو روز استفاده کردم روز سوم تا شب استفاده نکرده بودم به حالت شدیدی دوباره شرو شد(این کرم بی حسی نداره؟ ) بعد دوباره مرتب استفاده کردم سوزشم کامل نرفته ولی نسبت به اینکه اگه نزنم خیلی زیاده باز میشه گفت بهتره.. ولی نگرانیمم اینجاست که ادرارم واقعا سوزنیه بعد مثله وقتی که دست میذاری رو شلنگ آب پخش میشه دقیقا گاهی همون حالت خارج میشه... میشه واقعا راهنماییم کنید خیلی نگرانم ... تا پنج شش روز دیگه امتحانی داشتم نتونستم برم دکتر یا آزمایش دیگه ای بدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر با اون پماد بهتر میشه ، عفونت زنانه ، باید تحت نظر متخصص زنان باشین . مصرف مایعاتتون رو خیلی بیشتر کنین
  • تصویر کاربر ... پنجشنبه ۱۶ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 682 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ، پسری مجرد 28 ساله هستم . به دلیل درد در کمر و پهلو و سوزش ادرار سونوگرافی دادم و یک سنگ 5.5 میلی در حالب چپ است و عفونت ادراری هم دارم ، آیا این سنگ قابل دفع هستش ، ممنون میشم بنده رو راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام ، سنگ های زیر ۶ میلیمتر حالب احتمال دفع خودبخودیشون زیاده ولی بالای ۶ میلیمتر معمولا خود بخود دفع نمیشود. برای سنگ های زیر ه میلیمتر تامسولوسین شبی ۱ عدد و نصف قرص هیدروکلروتیازید صبح ها مصرف شود. اگر دفع نشد باید tul شود. سنگ های بالای ۶ میلیمتر باید tul شوند.
  • تصویر کاربر مانا چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 651 مشاهده پرسش
    با سلام.
    پسرم ۱۸ سال دارد و میگوید در حالت نشسته قدر به تخلیه مثانه نیست و حتما باید ایستاده مثانه خود را تخلیه کند. هیچ علامت و نشانه خاصی ندار، لتزم به ذکر است حدود ۲ ماه است دچار عفونت معده است و دارو مصرف میکند، امکان دارد این حالت از عوارض داروها باشد؟
    داروها عبارتند از: امپرازول ۴۰ . لیبرو-سی. فاموتیدین ۴۰
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      ربطی نداره به داروها ، مشکلی نیست
  • تصویر کاربر خالد چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 468 مشاهده پرسش
    پوسته پوسته شدن اطراف سر الت
    1. تصویر کاربر خالد چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      پوسته پوست شدن اطرف الت بعد بوی بدیم میده این پوسته ها
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      پماد کلوتریمازول هر ۸ ساعت
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر هانی چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 444 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر
    دختری ۱۶ ساله هستم و از بچگی شب ادراری دارم زمانی که از قطره desmonix استفاده میکنم مشکلی ندارم اما کافیه یه شب یادم بره دیگه حتما شب ادراری خواهم داشت. نظرتون راجع به مشکل من چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      باید ادامه بدین ، میتونین از اسپری بینی ش هم استفاده کنین
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    سلام،پنج سال پیش همسرم بارداری طبیعی داشت که دراواخر شش ماه زایمان زودرس کرد،بعدازآن تاالان چندین بار iui و ivfانجام دادیم که نتیجه نگرفتیم،چندین بار آزمایش اسپرم انجام دادم،اسپرم پرسرعتم صفراست،الان کپسول مکمل اسید دی آسپارتیک میخواهم مصرف کنم،سوالم درمورد دوز مصرف و نحوه ی مصرف و مدت زمان مصرف آن است،واینکه شما چه داروهایی پیشنهاد می فرمائید برای افزایش سرعت؟ممنون میشوم راهنمایی بفرمائید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      قرص سلنیوم ۲۰۰ میلیگرم روزی یک عدد / ویتامین e روزی یک عدد / اسید فولیک ۱ میلیگرم روزی یک عدد / قرص ال کارنیتین ۱۰۰۰ میلیگرم روزی یک عدد مصرف شود
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 2054 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید. چند روز پیش وقتی خواب بودم احساس درد در پهلوی سمت چپ کردم و بیدار شدم. به فاصله کوتاهی دردم قطع شد. ولی تقریبا نیم ساعت بعد درد شدیدی از پهلوی سمت راستم شروع شد. حالت تهوع هم داشتم. چند ساعت درد داشتم. با مصرف مسکن دردم قطع شد ولی یه روز بعد دردم از همون پهلوی سمت راست شروع شد و تا سه روز ادامه داشت یعنی مثلا نیم ساعت درد داشتم و دو ساعت احساس درد نمی کردم. فرقی هم نداشت که در حالت درازکش یا نشسته و یا ایستاده باشم. با انجام سونوگرافی گفتن کلیه های اندازه نرمالی دارن و هیچ گونه ضایعه یا سنگی در کلیه ها و مثانه مشاهده نشد. حتی مجاری ادرار هم نرمال بودن. فقط تشخیص داده شد که ضخامت دیواره مثانه افزایش پیدا کرده و 46 میلیمتر شده. پزشک برام آزمایش ادرار و کشت ادرار را نسخه پیچیدن. خیلی نگرانم. این افزایش ضخامت دیواره مثانه ممکنه چه دلیلی داشته باشه؟ عفونت یا خدای نکرده توده و تومور؟ بنده گاهی شب ها به خاطر تنبلی و خستگی با وجود احساس نیاز به دفع ادرار خیلی دیر به دستشویی می رفتم. خیلی ممنون میشم راهنماییم بفرمایید. ضمنا 45 سالمه.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      نگران نباشین ، جواب کشت ادرار بیاد ، شبی هم یک عدد تامسولوسین مصرف کنین ، جای نگرانی نیست
  • تصویر کاربر Yasin چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    سلام من میخوام برم استخدامی جای عمل میمونه یا باید جراحی پلاستیک کنم؟ اون عمل پلاستیک خودتون انجام میدید؟
    هزینه عمل چقدره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      با متخصص پوست مشورت کنید
  • تصویر کاربر ج.ن چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر بنده 2ماه پیش tul انجام دادم و بعد دچار عفونت ادراری شدم با وجود مصرف تاوانکس و سفتریاکسون بعد از بهبودی با گذشت 5 روز دچار عفونت شدید شدم تکرر ادرار و سوزش شدید و خونریزی مثانه شدم سیستوسکوپی انجام دادن چیزی دیده نشد و نمونه برداشتن هنوز جوابش نیومده الان بستری هستم و منوپنم دریافت میکنم ولی موقع ادرار درد شدیدو اسپاسم دارم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      باید همان درمان تزریقی را دریافت کنید. سی تی اسکن هم انجام شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بهزاد پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 620 مشاهده پرسش
    با سلام من حدود چهار سال است که دچار تکرر ادرار شده ام و روز به روز هم وضع من بدتر می شود
    علاوه بر تکرر ادرار علایم دیگر من قطع و وصل شدن ادرار.سوزش ادرار،یبوست،درد کلیه و روده ها و گرفتگی عضلات است.
    لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام باید نوار مثانه انجام دهید
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 724 مشاهده پرسش
    واریکوسل گرید 3 سمت چپ دارم وکمی درد و آزمایش اسپرمم خوبه و مجردم
    به نظر شما چار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اگر واقعا گريد ٣ است بهتر است عمل كنيد براي معاينه تشريف بيوريد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب