جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مقایسه عمل واریکوسل با لیزر و لاپاراسکوپی واریکوسل

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

روشهای درمانی جراحی واریکوسل عبارتند از: میکروسرجری، عمل لاپاروسکوپی واریکوسل و عمل باز. واریکوسل به معنی گشاد و واریس شدن رگهای بیضه است که در 10-15 درصد مردان و با علت ناشناخته و به صورت طبیعی در معاینه کشف می شود.

امروزه شایعترین علت ناباروری قابل برگشت مردان واریکوسل است که در آنها دریچه های لانه کبوتری ورید های بیضه خراب شده و خونی که از شریان ها به بیضه ها می رسد برگشت خوبی ندارند و لذا باعث تولید نطفه هائی در مرد می شوند. این نطفه ها 1- حرکت خوبی ندارند 2- شکلشان غیرطبیعی است. واریکوسل به صورت شایع در بیضه طرف چپ ایجاد می شود و تنها در 10-15 درصد ممکن است دوطرفه باشد.

تشخیص واریکوسل

انواع واریکوسل

علیرغم پیشرفت در تکنولوژی هنوز بهترین وسیله تشخیص واریکوسل معاینه توسط پزشک متخصص جراح کلیه می باشد که در معاینه بالینی سه حالت بسته به شدت واریکوسل کشف می شود:

1- واریکوسل خفیف یا درجه یک

که فقط با زور زدن بیمار در حالت ایستاده سیاهرگ های بیضه کمی گشاد می شوند

2- واریکوسل درجه دو

رگها کاملاً گشاد هستند و نیازی به زور زدن ندارند

3- واریکوسل درجه سه

رگها شدیداً گشاد و مثل یک کیسه کرم در بالای بیضه حتی با نگاه و بدون معاینه دیده می شوند. درد مزمن بیضه و کوچکی بیضه ممکن است دو علامت دیگر و علت مراجعه بیمار به پزشک گردد.

آیا واریکوسل درمان داروئی دارد؟

واریکوسل درمان داروئی ندارد و قطعی ترین روش درمان واریکوسل فقط جراحی واریکوسل است. عمل جراحی باعث بهبودی در کیفیت اسپرم به میزان 60% و اثر آن بعد از 6 ماه مشخص می شود.

جراحی مثانه

آیا همه موارد واریکوسل نیاز به جراحی دارد؟

جواب منفی است. تنها موارد قطعی انجام عمل واریکوسل عبارت است از:

  • شدت بالای واریکوسل در نوجوانی که باعث کوچکی بیضه می شود
  • ناباروری مردانه که یک زوج اگر به مدت یکسال بدون جلوگیری و بدون اینکه خانم مشکلی داشته باشد بچه دار نشوند در صورت کشف واریکوسل در مرد باید آن را جراحی کرد
  • آزمایش منی یا اسپرمی که مختل است که تعداد حرکت اسپرم پائین و شکل آنها اغلب غیرطبیعی باشد.

اگر واریکوسل شدید را درمان نکنیم چه اتفاقی می افتد؟

تحلیل رفتن و کوچک شدن بیضه و ناباروری دو اتفاقی هستند که ممکن است به دنبال عدم درمان واریکوسل در بیضه روی دهند.

نحوه عمل واریکوسل چگونه است؟

امروزه جراحی واریکوسل به سه روش در دنیا انجام می شود.

✔️ عمل جراحی باز و سنتی

که با برش 2 سانتی محل عبور ورید ها در کانال اینگوینال طناب بیضه را بیرون آورده و رگهای وریدی خراب شده که اغلب کلفت و برجسته شده اند را جدا و با نخ گره و قطع می کنیم.

در روش باز سنتی ممکن است بعضی از وریدها واریس بیضه که با چشم غیر مسلح دیده نمی شوند باقی مانده و باعث عود شوند و یا شریان های بیضه اشتباهی قطع شوند و باعث کوچکی بیضه بعد از عمل گردند و یا رگ های لنفی کاملاً جدا نشوند و باعث هیدروسل یا آب آوردن بیضه شوند. مانند شکل زیر:

images8

✔️ عمل واریکوسل با لیزر

چیزی به اسم عمل لیزری واریکوسل وجود ندارد و جنبه ی تبلیغاتی دارد. بستن رگ های خراب واریکوسل با لیزر در دنیا تا این لحظه یعنی سال 2019 میلادی هنوز تحقق نیافته است.

✔️ روش میکروسرجری

در میکروسرجری به روش سنتی با برش باز روی کانال و محل عبور رگ های بیضه طناب بیضه را بیرون می آوریم که تا اینجا شبیه عمل باز و سنتی می باشد، فرق روش میکروسرجری با عمل باز معمولی در این است که پس از بیرون کشیدن طناب بیضه رگ های آن را زیر میکروسکوپ و با بزرگنمائی 5-6 برابر می کنیم و در نتیجه زیر میکروسکوپ سیاهرگ و سرخرگ و عروق لنفاوی با بزرگنمائی خود را نشان می دهند.

لذا با دقت بالائی عمل جدا کردن سیاهرگ های واریس و خراب شده از نوع سالم انجام می شود و لذا باعث می شود که احتمال آسیب به شریان بیضه و آسیب به رگهای لنفی سیار پائین آمده و لذا امکان آب آوردن بیضه بعد از عمل و امکان عود عمل و کوچکی بضه بعد از عمل کاملاً پائین می آید.

indexb

پس عمل میکروسرجری انجام عمل جراحی باز زیر میکروسکوپ می باشد.

✔️ عمل لاپاراسکوپی واریکوسل

امروزه شعار عالم جراحی انجام عمل های بزرگ از شکاف کوچک است. در بیش از 90 درصد موارد عمل لاپاراسکوپی جایگزین شکاف های یک و چند جراحی باز در رشته های مختلف شده است. به عنوان مثال جراحی های روده، معده، رحم و تخمدان و در رشته ارولوژی: برداشتن کلیه ها، ترمیم تنگی های حالب، برداشتن کیست های بزرگ کلیه و تشخیص و درمان بیضه های پائین نیامده و غیره امروزه به روش لاپاراسکوپی و بدون جراحی انجام می شود.

در این روش با گذاشتن سه عدد لوله بسیار باریک در شکم و تزریق گاز و عبور دوربین احشاء داخل شکمی را با بزرگنمائی بیش از 20 برابر مشاهده می کنیم و لذا عمل های جراحی با دید مستقیم و بزرگنمائی عالی و از طریق حداقل برش های پوستی انجام می شود.

یکی از این موارد درمان واریکوسل به روش لاپاراسکوپی است که در اینجا سه عدد تروکار باریک در ناف و کناره های آن تعبیه می شود که پس از چند روز از عمل محل بخیه ها اصلاً محسوس نمی باشد و عمل در عرض 10-15 دقیقه انجام و رگ های خراب شده بیضه را با بزرگنمائی مشخص و آنها را از رگ های سالم جدا کرده و با کوتر می سوزانیم. شانس آسیب به شریان و کوچک شدن بیضه در این عمل صفر است و به علت بزرگنمائی کاملاً می توان سیاهرگ ها را از نسوج لنفی کاملاً جدا کنیم و لذا شانس آب آوردن بیضه یا هیدروسل را بسیار پائین بیاوریم.

لاپاراسکوپی لاپاراسکوپیلاپاراسکوپی_1

عوارض واریکوسل

عوارض مهم بعد از عمل واریکوسل عبارتند از:

  • کوچک شدن بیضه
  • آب آوردن بیضه یا هیدروسل
  • عود واریکوسل

امکان عود واریکوسل و آب آوردن بیضه بعد از عمل در روش جراحی باز، بسته به دقت عمل بین 5-15 درصد می باشد. این عارضه در عمل میکروسکوپی واریکوسل و لاپاراسکوپی شدیداً پائین می آیند.

برای دانستن هزینه عمل واریکوسل بر روی لینک زیر کلیک کنید:

هزینه عمل واریکوسل میکروسرجری

حسن جراحی لاپاروسکوپی واریکوسل

اجتناب از برش پوستی دردناک روی محل کانال، زیبائی محل عمل، عدم احتمال آسیب به شریان بیضه و عدم کوچکی بیضه بعد از عمل، بزرگنمائی محل عمل، ضبط عمل و ارائه آن به بیمار و شفاف بودن کار، زمان کوتاه و کاهش احتمال آب آوردن بیضه و عود واریکوسل می باشد.

حسن عمل میکروسرجری

علیرغم برش پوستی عمل باز، بزرگنمائی رگ ها زیر میکروسکوپ و احتمال پائین آسیب به شریان های بیضه، پائین بودن احتمال عود و آب آوردن بیضه می باشد.

واریکوسل و بیهوشی

عمل جراحی باز میکروسرجری به دو روش بی حسی نخاعی و بیهوشی انجام می شود و در تجربه من بیماران جوانی که بی حسی نخاعی و با تزریق آمپول به نخال عمل می شوند در بعضی از موارد دچار سردرد بعد از عمل و کمر درد می شوند.

عمل واریکوسل چقدر طول میکشد؟

عمل جراحی لاپاراسکوپی به علت تزیق گاز داخل شکم، اغلب با یک بیهوشی خفیف 15 دقیقه ای انجام می شود که پس از عمل به علت درد کمتر و عدم تزریق آمپول به کمر راحت تر می تواند به کار و فعالیت های روزمره برگردند.

مدت زمان بستری شدن پس از TUL

در پایان با تشکر از انتخاب سایت و صفحه من جهت گرفتن این اطلاعات از شما تشکر و امیدوارم با یادگیری این مطالب بتوانید تصمیم درست و منطقی در رابطه با واریکوسل را اتخاذ فرمائید. جهت دیدن فیلمهای عمل واریکوسل می توانید به اپارات و یوتیوب و فیس بوک  وبا پیدا کردن صفحه اینجانب دکتر کرمی جرئیات فیلم و عمل و توضیحات ان را ببینید.


دکتر حسین کرمی متخصص ارولوژی

4.2/5 - (63 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سامان چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 257 مشاهده پرسش
    سلام من یه پسر چهارساله دارم که دوسال پیش به یکی از بیضه هاش ضربه وارد شد و متورم و قرمز شد بعد مدتی تورمش خوابید اما حالا این بیضه اش از اون یکی بیضه سالمش کوچکتره البته حرکت میکنه ولی کوچکتره می خواستم بدونم میشه به حالت طبیعیش برگرده ؟آیا رشد میکنه؟امیدی هست که درمان بشه؟خیلی ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 9 سال پیش)
      حتما سونو گرافی و معاینه الزامی است
  • تصویر کاربر فیروز شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 226 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکترمن 32وهمسرمن34سال سن دارد 6 ماه پیشگیری نکردیم من آزمایش منی دادم وبعد دکتر ارولوژی ازم سنو گرفت و واریکوسل درجه 1 نشون داد نظر دکتر به عمل هستش نظر شما با توجه به ازمایش و سنوی من چی هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 9 سال پیش)
      تا 6 ماه دیگر صبر کنید بدون جلوگیری
  • تصویر کاربر وحید پنجشنبه ۹ مرداد ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 284 مشاهده پرسش
    با تشکر اقای دکتر من فقط خواستم حدود هزینه ی عمل واریکوسل به روش لاپاراسکوپی رو بدونم البته با استفاده از بیمه طلایی فرهنگیان
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ مرداد ۹۳( 9 سال پیش)
      اول جهت معاینه تشریف بیاورید شاید نیاز به عمل نیست هزینه طبق تعرفه است
  • تصویر کاربر سوگند دوشنبه ۶ مرداد ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 577 مشاهده پرسش
    با سلام
    حدود يك ماه پيش همسرم رو به علت واريكوسل يك طرفه عمل كرديد، ايشون الان گاهي در بيضه هاشون درد زيادى احساس ميكنن و مثل قبل نعوظ صورت نميگيره... خيلى نگران هستند، مشكل كجاست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ مرداد ۹۳( 9 سال پیش)
      نعوظ ارتباطی به عمل ندارد درد طبیعی است
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۶ مرداد ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 254 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید خدمت آقای دکتر کرمی بنده بیماری واریکوسل داشتم مدت 2سال و4ماه پیش عمل کردم عمل باز بود و لی تو این مدت سه بار در بیضه هام درد شدیدتا شکمم حس می کردم قبلا سابقه درد قبل عمل حدود اولین بار که متوجه واریس بیضه شدم درد داشتم ولی بعد این همه مدت دردی ندارم تا اینکه عمل کردم بخصوص تو این ماه رمضان دوبار درد را حس کردم(مجرد هستم) البته دردش خیلی شدید همراه خروج کمی منی غیرارادی است ببخشید میشه کامل توضیح بدید ممنون از همکاری شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ مرداد ۹۳( 9 سال پیش)
      نیاز به کار خاصی نیست
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۶ مرداد ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 287 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جنابعالی
    بر روی آلتم در هنگام نعوظ و یا غیر نعوظ یک رگ بزرگ وجود دارد که نمیدانم آیا میتوان آنرا از انواع واریکوسل دانست یا خیر بخصوص در هنگام نعوظ و استفاده از کاندوم رگ دیر گرفته و موجب نگرانی من می باشد
    رگ بصورت طولی در امتداد آلت قرار گرفته است
    ممنون میشم راهنمایی کنید
    آیا این یک بیماری هست؟ روش های درمان چگونست؟
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ مرداد ۹۳( 9 سال پیش)
      این رگ نرمال است ونیاز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۱ مرداد ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 282 مشاهده پرسش
    سلام. من رفتم یه دکتر تو شهرمون(شیراز) برا معاینه بیضه(واریکوسل) و برام سونوگرافی نوشت.در سونوگرافی مشخص شد که واریکوسل بیضه چپ گرید 1 دارم(سونوگرافی رو یه جای دیگه انجام دادم).بعد که جواب سونوگرافی رو به همون پزشکی که برام سونوگرافی نوشته بود نشون دادم بهم گفت این گرید 1 نیست!!! و گرید 2 هست.حالا نمیدونم واقعا 1 هست یا 2
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱ مرداد ۹۳( 9 سال پیش)
      ازمایش اسبرم بده اگر طبیعی بود کاری نمی خواهد
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۲ تیر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 600 مشاهده پرسش
    فدای تو دکتر جون
    خیلی خیلی خیلی خیلی ممنونم
    همیشه دعات میکنم
    نمیدونی چه فشار و باری رو از رو دوشم برداشتی
    الهی هر چی از خدا میخوای بهت بده

    ممنونم که جواب سوالمو انقد زود دادید
    فقط اینکه آقای دکتر من گاهی وقتا تو بیضم احساس درد مبهم و سنگینی مبهمی میکنم و گاهی پای چپ و بالای شکمم هم درد دارم
    البته دائم نیست
    و اینکه من وریدهای توی بیضم رو با دست میتونم کاملا لمس کنم
    یعنی وقتی بیضم گرم میشه یا هوا گرمه (آخه خوزستانم) یا فعالیت زیاد دارم وریدهای بیضم بزرگ میشن که تقریبا کاملا مشخصه و بیضم آویزون میشه
    اما وقتی خنکشون نگه میدارم (من روزی چند بار با آب سرد میشورمشون و موقع استراحت ماساژشون میدم) و استراحت میکنم بیضه ظاهرش کاملا عادی میشه و از حالت شلی و افتادگی خارج میشه و وریدها هم خیلی کوچیکتر میشن
    میگن واریکوسل من درجه 2 هستش
    حتی سمت راستم هم یکم واریکوسل داره
    اما خداروشکر جواب آز اسپرمم نرماله (همونطور که شما گفتید همه چی نرماله و بچه دار میشم ایشاله)
    دکترمم میگه آزمایشت خوبه
    من اصلا دوس ندارم عمل کنم و با دردهای گهگاهیم هم هیچ مشکلی ندارم
    حالا با توجه به همه اینا نیازی به عمل دارم یا نه؟
    اگه عمل نکنم ممکنه عقیم بشم؟

    جواب آزمایشو دوباره میذارم:


    liquefaction : entire .30 min at 37.0 c
    color and smell : gray:opaque
    visvidity : less than normal
    agglutination : 0
    aggregation : none
    semen volume(ml) : 5.50
    semen ph : 8.00
    sperm count (mill/ml) : 53.03
    motile sperms (%) : 61.36
    progressive sperms (%) : 56.82
    rapid progressive : 30.40
    slow progressive : 26.42
    none progressive : 4.55
    immotile : 38.64
    round cell (mill/ml) : 0.36
    wbc (/hpf) : 0-1
    normal morphology (%) : 30.00

    بسیار بسیار سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۲ تیر ۹۳( 9 سال پیش)
      اصلا نگران نباش
    2. تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۲ تیر ۹۳( 9 سال پیش)
      دوست دارم یه دنیا
      خدا خیرت بده
      ممنوووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووون
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 261 مشاهده پرسش
    اقاي دكتر براي 9 /4 /93 مطبتون ساعت 6/30 وقت دادن -- امروز من جواب ازمايشاتمو ميگيرم اگه مقدور من زودتر شما رو رويت نمايم با تشكر ---قبل از عيد دوره امپول hcj --قرص كارتنين و سلنيوم مصرف كردم ---ولي براي بچه دار شدن جواب نگرفتم ---
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 9 سال پیش)
      در خدمتم
  • تصویر کاربر ارتین سه شنبه ۱۳ خرداد ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 251 مشاهده پرسش
    با سلام،پسری 18 ساله هستم که حدود سه ماه پیش درد خفیف در بیضه چب داشتم و به متخصص مراجعه کردم که بعد از معاینه گفتند که درد شما بخاطر این است که نزدیکی ندارید و برایم قرص تجویز کردن اما با معاینه بیشتر گفتند که واریس خفیفی در ناحیه بیضه چپ دارم که نیاز به جراحی ندارد،اما دو ماه بعد که دوباره مراجعه کردم به متخصص دیگر،ایشان گفتند که واریس در هردو بیضه وجود داشته و نیاز به جراحی در اولین وقت دارد.....با توجه به سن کم (و همچنین شانس کم) و نیز دانش اموز بودن بنده(و اینکه باید واسه کنکور درس بخونم) نیازی به عمل هست؟اگر نیازی هست ایا بعدا تاثیری در نزدکی با همسر یا بچه دار شدن دارد یا نه ؟یعنی ممکن است در مواقع نزدیکی درد بگیرد ؟؟؟
    خواهش میکنم کامل جواب بدید...فکر این واریس اصلا نمیذاره درس بخونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ خرداد ۹۳( 9 سال پیش)
      حضورا باید ببینمت
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ خرداد ۹۳( 9 سال پیش)
      عجله به عمل نکن
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

انتقال زگیل از طریق بوسیدن امکان دارد؟ البته که، رایج ترین راه انتقال ویروس زگیل تناسلی تماس…
کولپوسکوپی زگیل تناسلی چیست؟ کولپوسکوپی که نوعی معاینه دستگاه تناسلی زنان است، ابزاری مؤثر برای تشخیص زگیل…
واریکوسل یکی از بیماری های بیضه است که مردان را درگیر میکند، واریکوسل در واقع به معنای…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر