مقایسه عمل واریکوسل با لیزر و لاپاراسکوپی واریکوسل

دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
در این مقاله مطالعه می‌کنید:

روشهای درمانی جراحی واریکوسل عبارتند از: میکروسرجری، عمل لاپاروسکوپی واریکوسل و عمل باز 

واریکوسل به معنی گشاد و واریس شدن رگهای بیضه است که در 10-15 درصد مردان و با علت ناشناخته و  به صورت طبیعی در معاینه کشف می شود. امروزه شایعترین علت ناباروری قابل برگشت مردان واریکوسل است که در آنها دریچه های لانه کبوتری ورید های بیضه خراب شده و خونی که از شریان ها به بیضه ها می رسد برگشت خوب ندارند و لذا باعث تولید نطفه هائی در مرد می شوند که 1- حرکت خوبی ندارند 2- شکلشان غیرطبیعی است. واریکوسل به صورت شایع در بیضه طرف چپ ایجاد می شود و تنها در 10-15 درصد ممکن است دوطرفه باشد.

تشخیص واریکوسل

انواع واریکوسل

علیرغم پیشرفت در تکنولوژی هنوز بهترین وسیله تشخیص واریکوسل معاینه توسط پزشک متخصص جراح کلیه می باشد که در معاینه بالینی سه حالت بسته به شدت واریکوسل کشف می شود:

1- واریکوسل خفیف یا درجه یک

که فقط با زور زدن بیمار در حالت ایستاده سیاهرگ های بیضه کمی گشاد می شوند

2- واریکوسل درجه دو

رگها کاملاً گشاد هستند و نیازی به زور زدن ندارند

3- واریکوسل درجه سه

رگها شدیداً گشاد و مثل یک کیسه کرم در بالای بیضه حتی با نگاه و بدون معاینه دیده می شوند. درد مزمن بیضه و کوچکی بیضه ممکن است دو علامت دیگر و علت مراجعه بیمار به پزشک گردد.

آیا واریکوسل درمان داروئی دارد؟

واریکوسل درمان داروئی ندارد و قطعی ترین روش درمان واریکوسل فقط جراحی واریکوسل است. عمل جراحی باعث بهبودی در کیفیت اسپرم به میزان 60% و اثر آن بعد از 6 ماه مشخص می شود.

 آیا همه موارد واریکوسل نیاز به جراحی دارد؟

جواب منفی است. تنها موارد قطعی انجام عمل واریکوسل عبارت است از:

  1. شدت بالای واریکوسل در نوجوانی که باعث کوچکی بیضه می شود
  2. ناباروری مردانه که یک زوج اگر به مدت یکسال بدون جلوگیری و بدون اینکه خانم مشکلی داشته باشد بچه دار نشوند در صورت کشف واریکوسل در مرد باید آن را جراحی کرد
  3. آزمایش منی یا اسپرمی که مختل است که تعداد حرکت اسپرم پائین و شکل آنها اغلب غیرطبیعی باشد.

اگر واریکوسل شدید را درمان نکنیم چه اتفاقی می افتد؟

تحلیل رفتن و کوچک شدن بیضه و ناباروری دو اتفاقی هستند که ممکن است به دنبال عدم درمان واریکوسل در بیضه روی دهند.

نحوه عمل واریکوسل چگونه است؟

امروزه جراحی واریکوسل به سه روش در دنیا انجام می شود.

1- عمل جراحی باز و سنتی

که با برش 2 سانتی محل عبور ورید ها در کانال اینگوینال طناب بیضه را بیرون آورده و رگهای وریدی خراب شده که اغلب کلفت و برجسته شده اند را جدا و با نخ گره و قطع می کنیم. در روش باز سنتی ممکن است بعضی از وریدها واریس بیضه که با چشم غیر مسلح دیده نمی شوند باقی مانده و باعث عود شوند و یا شریان های بیضه اشتباهی قطع شوند و باعث کوچکی بیضه بعد از عمل گردند و یا رگ های لنفی کاملاً جدا نشوند و باعث هیدروسل یا آب آوردن بیضه شوند. مانند شکل زیر

images8

2- عمل واریکوسل با لیزر

چیزی به اسم عمل لیزری واریکوسل وجود ندارد و جنبه ی تبلیغاتی دارد. بستن رگ های خراب واریکوسل با لیزر در دنیا تا این لحظه یعنی سال 2019 میلادی هنوز تحقق نیافته است.

3- روش میکروسرجری

در میکروسرجری به روش سنتی با برش باز روی کانال و محل عبور رگ های بیضه طناب بیضه را بیرون می آوریم که تا اینجا شبیه عمل باز و سنتی می باشد، فرق روش میکروسرجری با عمل باز معمولی در این است که پس از بیرون کشیدن طناب بیضه رگ های آن را زیر میکروسکوپ و با بزرگنمائی 5-6 برابر می کنیم و در نتیجه زیر میکروسکوپ سیاهرگ و سرخرگ و عروق لنفاوی با بزرگنمائی خود را نشان می دهند و لذا با دقت بالائی عمل جدا کردن سیاهرگ های واریس و خراب شده از نوع سالم انجام می شود و لذا باعث می شود که احتمال آسیب به شریان بیضه و آسیب به رگهای لنفی سیار پائین آمده و لذا امکان آب آوردن بیضه بعد از عمل و امکان عود عمل و کوچکی بضه بعد از عمل کاملاً پائین می آید.

indexb

پس عمل میکروسرجری انجام عمل جراحی باز زیر میکروسکوپ می باشد.

4- عمل لاپاراسکوپی واریکوسل

امروزه شعار عالم جراحی انجام عمل های بزرگ از شکاف کوچک است. در بیش از 90 درصد موارد عمل لاپاراسکوپی جایگزین شکاف های یک و چند جراحی باز در رشته های مختلف شده است. به عنوان مثال جراحی های روده، معده، رحم و تخمدان و در رشته ارولوژی: برداشتن کلیه ها، ترمیم تنگی های حالب، برداشتن کیست های بزرگ کلیه و تشخیص و درمان بیضه های پائین نیامده و غیره امروزه به روش لاپاراسکوپی و بدون جراحی انجام می شود.

در این روش با گذاشتن سه عدد لوله بسیار باریک در شکم و تزریق گاز و عبور دوربین احشاء داخل شکمی را با بزرگنمائی بیش از 20 برابر مشاهده می کنیم و لذا عمل های جراحی با دید مستقیم و بزرگنمائی عالی و از طریق حداقل برش های پوستی انجام می شود.

یکی از این موارد درمان واریکوسل به روش لاپاراسکوپی است که در اینجا سه عدد تروکار باریک در ناف و کناره های آن تعبیه می شود که پس از چند روز از عمل محل بخیه ها اصلاً محسوس نمی باشد و عمل در عرض 10-15 دقیقه انجام و رگ های خراب شده بیضه را با بزرگنمائی مشخص و آنها را از رگ های سالم جدا کرده و با کوتر می سوزانیم. شانس آسیب به شریان و کوچک شدن بیضه در این عمل صفر است و به علت بزرگنمائی کاملاً می توان سیاهرگ ها را از نسوج لنفی کاملاً جدا کنیم و لذا شانس آب آوردن بیضه یا هیدروسل را بسیار پائین بیاوریم.

لاپاراسکوپی لاپاراسکوپیلاپاراسکوپی_1

عوارض واریکوسل

عوارض مهم بعد از عمل واریکوسل عبارتند از:

1-     کوچک شدن بیضه

2-     آب آوردن بیضه یا هیدروسل

3-     عود واریکوسل

امکان عود واریکوسل و آب آوردن بیضه بعد از عمل در روش جراحی باز، بسته به دقت عمل بین 5-15 درصد می باشد. این عارضه در عمل میکروسکوپی واریکوسل و لاپاراسکوپی شدیداً پائین می آیند.

برای دانستن هزینه عمل واریکوسل بر روی لینک زیر کلیک کنید:

هزینه عمل واریکوسل میکروسرجری

حسن جراحی لاپاروسکوپی واریکوسل

اجتناب از برش پوستی دردناک روی محل کانال، زیبائی محل عمل، عدم احتمال آسیب به شریان بیضه و عدم کوچکی بیضه بعد از عمل، بزرگنمائی محل عمل، ضبط عمل و ارائه آن به بیمار و شفاف بودن کار، زمان کوتاه و کاهش احتمال آب آوردن بیضه و عود واریکوسل می باشد.

حسن عمل میکروسرجری

علیرغم برش پوستی عمل باز، بزرگنمائی رگ ها زیر میکروسکوپ و احتمال پائین آسیب به شریان های بیضه، پائین بودن احتمال عود و آب آوردن بیضه می باشد.

واریکوسل و بیهوشی

عمل جراحی باز میکروسرجری به دو روش بی حسی نخاعی و بیهوشی انجام می شود و در تجربه من بیماران جوانی که بی حسی نخاعی و با تزریق آمپول به نخال عمل می شوند در بعضی از موارد دچار سردرد بعد از عمل و کمر درد می شوند. عمل جراحی لاپاراسکوپی به علت تزیق گاز داخل شکم، اغلب با یک بیهوشی خفیف 15 دقیقه ای انجام می شود که پس از عمل به علت درد کمتر و عدم تزریق آمپول به کمر راحت تر می تواند به کار و فعالیت های روزمره برگردند.

در پایان با تشکر از انتخاب سایت و صفحه من جهت گرفتن این اطلاعات از شما تشکر و امیدوارم با یادگیری این مطالب بتوانید تصمیم درست و منطقی در رابطه با واریکوسل را اتخاذ  فرمائید. جهت دیدن فیلمهای عمل واریکوسل می توانید به اپارات و یوتیوب و فیس بوک  وبا پیدا کردن صفحه اینجانب دکتر کرمی جرئیات فیلم و عمل و توضیحات ان را ببینید.

مشاوره پزشکی


سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 56 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من 17سالمه و سه ماه دیگه میرم تو 18 سال من خودم متوجه شدم بیماری واریکوسل دارم و برای اطمینان رفتم دکتر، بعد دکتر برام سونوگرافی نوشت و رفتم سونوگروفی دادم که مشخص شد که در بیضه چپم واریکوسل متوسط تا شدید میباشد و در بیضه راستم واریکوسل آنقدر خفیف بود که تو سونوگرافی نوشت واریکوسل رویت نشد
    بعد میخواستم بدونم نیاز به جراحی دارم که به شما مراجعه کنم یا خیر در ضمن هزینه جراحی چقدر میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 2 سال پیش)
  • تصویر کاربر م یکشنبه ۲۳ تیر ۹۸( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 117 مشاهده پرسش
    با سلام،آقای دکتر بنده واریکوسل گرید 3 دارم از طرفی هم بسیار کم محتلم میشم(نهایتا شاید یک بار در سال).میخواستم بپرسم آیا این دو به هم مربوط هستند؟یا این کمی احتلام میتونه علت دیگه ای داشته باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ تیر ۹۸( 2 سال پیش)
  • تصویر کاربر سجاد دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۸( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 71 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر، بنده عمل واریکوسل کردم ، قبل از عمل و سه ماه بعد از عمل ازمایش اسپرم دادم که عکسشون رو میفرستم خدمتتون، دکتر گفت عملم خوب بوده اما هم مورفولوژی و هم تحرک اسپرم گرید a بشدت کم شده،فقط تعداد زیاد شده، دکتر برام این داروها رو نوشت: 1-H.C.G چهار عدد
    2-ایویژل 400
    3-تاموکسیفن 10
    حالا سوالم این طبق عکس ازمایش ایا عملم خوب بوده یا نیاز به عمل دوباره دارم؟ و اینکه این داروها برام موثره یا باید داروی دیگه ای مصرف کنم؟
    ممنونم
    1. تصویر کاربر سجاد پنجشنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۸( 2 سال پیش)
      قبل از عمل
      Vitality:76
      sperm count:103
      progressiv (A+B):31.8
      motil(A+B+C):53.1
      nornal morphology:80
      a:12.5
      b:19.3
      c:21.3
      d:46.9


      سه ماه بعد از عمل از عمل:
      Vitality:85
      sperm count:198
      progressive (A+B):46
      motil(A+B+C):70
      Normal morphology:75
      a:6.3
      b:39.9
      c:24.5
      d:29.3

      طبق این نتایج عملم خوب بوده یا نه
    2. تصویر کاربر سجاد یکشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۸( 2 سال پیش)
      با سلام مجدد ،اقای دکتر لطف کنید جواب بنده رو بدین.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۸( 2 سال پیش)
    4. تصویر کاربر سجاد یکشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۸( 2 سال پیش)
      آقای دکتر میشه لطف کنید جواب سوال من رو هم بدید
      ممنونم
    5. تصویر کاربر سجاد یکشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۸( 2 سال پیش)
      اقای دکتر هنوز جواب بنده رو ندادین
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۸( 2 سال پیش)

      سلام یک بار عمل کافی است ودر صد موفقیت عمل 50 در صد است

    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر پویا چهارشنبه ۲۸ فروردین ۹۸( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 57 مشاهده پرسش
    سلام. من 21 سالمه و واریکوسل دو طرفه دارم که گرید 3 هستن و ایستاده مشخص هستن. ۸ ماه پیش همزمان با عمل فتق،واریکوسل سمت راستمم عمل کردم. آیا سمت چپم هم نیاز به عمل داره؟چون گاهی سمت چپم هنگام نعوض الت تیر میکشه بعد خوب میشه. از طرفی هم زود انزالی دارم و میترسم از ازدواج در آینده.ممنون میشم راهنماییم کنین.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ فروردین ۹۸( 2 سال پیش)
      باید معاینه شوید۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰
  • تصویر کاربر saeed سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 77 مشاهده پرسش
    saeed azizkhani:
    سلام.خسته نباشید.در سونوگرافی من نوشته تصویر کانون هایپراکو در پارانشیمtestisهر دو سمت مطرح کننده تستیکولیت های متعدد مشهود است لذاسونوگرافی کنترل برای وی توصیه میشود.
    منظورش چی میشه؟ چون دکتر سونوگرافی گفت مشکوک به سرطانی شدنه؟لطفا راهنماییم کنید.ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ فروردین ۹۸( 2 سال پیش)
    2. تصویر کاربر saeed چهارشنبه ۲۸ فروردین ۹۸( 2 سال پیش)
      آقای دکتر ایا احتمال سرطانی شدن بیضه هست؟
    3. تصویر کاربر saeed چهارشنبه ۲۸ فروردین ۹۸( 2 سال پیش)
      اگه عکسا نیومدن تو اینستاگرام و تلگرامتون هم فرستادم.ممنون از لطفتون
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 2 سال پیش)
      هر ۶ماه تکرار کنید نگران هم نباشید
    5. تصویر کاربر saeed شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 2 سال پیش)
      فقط ببخشین تا چند سال باید کنترل کنم با سونوگرافی؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲ اردیبهشت ۹۸( 2 سال پیش)
      تا اطلاع ثانوی
    7. تصویر کاربر saeed دوشنبه ۲ اردیبهشت ۹۸( 2 سال پیش)
      ۱۰ تومان پول میگیرید اینطوری راهنمایی میکنید.واقعا که...
    8. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 2 سال پیش)
      ۱۰تومان برای جلوگیری از سوالات بیخودی است شماره کارتتان را بفرستید عودت داده شود ولی جواب همان است که عرض کردم
    9. نمایش سایر 7 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدعطایی شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 68 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید ببخشید اقای دکتر من هم مایع منی آلت تناسلی و هم وقتی لباس میپوشم اطراف الت تناسلیم بوی وایتکس مانند میدهد چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ فروردین ۹۸( 2 سال پیش)
    2. تصویر کاربر محمدعطایی چهارشنبه ۲۸ فروردین ۹۸( 2 سال پیش)
      اخه بوی اطراف الت تناسلیم خیلی اذیتم میکنه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 2 سال پیش)
      دکتر پوست بروید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر فاطمه یکشنبه ۲۸ بهمن ۹۷( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 85 مشاهده پرسش
    پسرم 28 سال دارد ومشکل واریکسل 5سال پیش عمل کرده دوباره برگشته گرید 3 در سربازی هم از رزم معاف شد
    حالا من نگران اینده او هستم که اولا نا باروری و ثانیا میل جنسی او تحلیل رود
    زیر نظر دکتر ثنادی زاده بوده البته بعد از عمل ایشون معتقدن نیاز به عمل دوباره نداره
    هر وقت برای بچه دار شدن خواستن با ویتامین تعداد اسپرم بالا میبرن و مشکلی نیست
    ولی من نمیدانم با توجه به علم روز این درست است یا نه
    هر جا مطالعه میکنم صحبت از عمل دوم است که نهایتا منجر به بهبودی نیشد میخواهم نظر شما در این باره بدانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ بهمن ۹۷( 2 سال پیش)
      نیاز به عمل مجدد نیست
    2. تصویر کاربر فاطمه جمعه ۲۶ بهمن ۹۷( 2 سال پیش)
      پس به نظر شما با مشکلی دراینده مواجه نخواهد شد ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ بهمن ۹۷( 2 سال پیش)
      نه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سلام جمعه ۱۲ بهمن ۹۷( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 67 مشاهده پرسش
    محمدایرانی:
    سلام محمد ایرانی هستم .
    در آزمایش اسپرم من همه چیز نرمال بود بجز
    میزان wbc که 1.68 میلیون بر مل بود . این احتمال وجود عفونت هست یا واریکوسل یا غیره
    ؟...اگر عفونت هست با دارو درمان میشه یا خیر؟
    ودر قسمت other cell ;
    Rbc [hpf] 2-3
    Wbc[HPF ] 8-10
    ....
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ بهمن ۹۷( 2 سال پیش)
      ازمایش نرمال است
  • تصویر کاربر مهران جمعه ۱۲ بهمن ۹۷( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 92 مشاهده پرسش
    با عرض سلام.
    آقای دکتر مورد بنده شاید به هیچ یک از این موضوعات پیشنهاد شده ربطی نداشته باشد ولی به ناچار این موضوع را انتخاب کردم.
    سوال قبلی بنده با شماره 149775 بود که دیروز از شما پرسیده بودم.
    این برجسته شدن رگ روی آلت هم بدلیل یپرونی می باشد یا دلیلش فتق اینگوینال یا چیزهای دیگر است؟
    این متورم شدن رگ می‌تواند مشکل ایجاد کرده وخطر ساز شود؟
    محل متورم شدن رگ از ختنه گاه تا ریشه آلت می باشد. از اردبیل مزاحم شما میشیم. پدرم در این رابطه خیلی نگران می باشد عاجزانه تقاضا دارم راهنمایی بیشتری در رابطه با این سوال و سوال قبلی(با شماره 149775) بفرمایید. سونوگرافی های سال پیش و نیز سونو چندروز پیش رو هم بار دیگر برایتان ارسال می کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ بهمن ۹۷( 2 سال پیش)
      این دلیل بیماری پیرونی است که درمان ندارد
  • تصویر کاربر سعید سه شنبه ۹ بهمن ۹۷( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 51 مشاهده پرسش
    سلام و درود
    میخواستم بدونم بعد از عمل واریکوسل رگهایی کا بریده میشه دوباره جایگزین میکنه بدن یا فقط از رگهایی که باقی مانده عمل خون رسانی انجام میشه و اینکه من ۴سال ازدواج کردم سال ۹۰عمل واریکوسل گرید ۲انجام دادم الان برای بار دووم نظر شما نیاز هست انجام بدم و چه خطراتی داره الان بعد از دو انتقال جنین من بچه دار نشدم به صورت ای وی اف میکرو در پژوهشگاه رویان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ بهمن ۹۷( 2 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

افراد مبتلا به بیماری های کلیوی و بیماری های مزمن دیگر، بیشتر در معرض خطر ابتلا به…
تحقیقات نشان داده است که درماتیت اسکروتال نوعی عفونت پوستی غیر مسری است که دستگاه تناسلی مردان،…
نقش بیضه ها در بدن، تولید و ذخیره سازی اسپرم است. اما عواملی مانند سیگار کشیدن و…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه

17:00 - 21:00

یکشنبه

16:00 - 21:00

دوشنبه

17:00 - 21:00

سه شنبه

16:00 - 21:00

پرسش از دکتر