درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمود شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 218 مشاهده پرسش
    یه مدتیه روی لب های بالایی من یسری دونه هایی دیدم و زمانی که لبم رو میکشم زیر پوستم بیشتر نمایان میشه آیا زگیل دهانی هستش و آیا مسریه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش)
      خیر زگیل نیست
  • تصویر کاربر محمود شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 152 مشاهده پرسش
    یه مدتیه روی لب های بالایی من یسری دونه هایی دیدم و زمانی که لبم رو میکشم زیر پوستم بیشتر نمایان میشه، آیا زگیل دهانی هستش ؟عکسش رو میفرستم, آیا مسریه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش)
      خیر زگیل نیست
  • تصویر کاربر محمود شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 172 مشاهده پرسش
    یه مدتیه روی لب های بالایی من یسری دونه هایی دیدم و زمانی که لبم رو میکشم زیر پوستم بیشتر نمایان میشه، آیا زگیل دهانی هستش ؟عکسش رو میفرستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش)
      خیر زگیل نیست
  • تصویر کاربر مجید شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 256 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر ارادت خسته نباشید شرمنده غدد فوق کلیوی من ۱۶ ساله که از کار افتاده و بجاش کورتون مصرف میکنم نیزوپر۵ و فلودروکورتیزون ۵
    بعضی مواقع میل جنسیم خیلی خوبه و لی نعوظ آلت مثل گذشته نیست ولی برای جماع روز دوم میل جنسی ضعیف و نعوظ خیلی ضعیف یعنی با این وضعیت هفته ای یکبار توانایی دارم چکار کنم مشکلم حل بشه ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش)
      قرص تادالافیل ۲۰ میلی گرم دو ساعت قبل رابطه مصرف کنید
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 180 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من ۳۴ سال سن دارم و دچار زود انزالی شدیدی شدم به طوریکه حدود ۱۵ثانیه بعد از نعوظ خود به خود انزال میشم .و اینکه صبح بعد از دو سه ساعت کار متوجه میشم که یک قطره که نمیدونم چیه از من خارج میشه.مشکل از پروستاتم هستش؟
    حالا باید چی کار کنم در شرف ازدواج هم هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب سرترالین ۵۰ میلی گرم هر روز یک عدد تا یک ماه مصرف کنید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش)
      اگر ترشح دارید باید کشت انجام بشه
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 203 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من جراحی الت. تناسلی کردم و یه ۵۰روز گذشته ولی سر التم هنوز هیچ حسی نداره ونمیتوانم خود ارضایی کنم این حس برمیگرده طبیعی هستش بعد جراحی تا چند وقت دیگه بر میگرده ؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش)
      هیچ حسی ندارید؟‌سوزن هم احساس نمیکنید؟
    2. تصویر کاربر امیر شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش)
      هیچ حسی ندار با پشت سوزن میکشمم حس نمیکنم ولی مثل سوراخ کردن تا یه حدی میکنم یه سوزشی حس مکینم به نظرتون طبیعی نیس
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش)
      بعد دوماه نباید اینجوری میشد به جراح معالج خود مراجعه کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 173 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من از شیراز هستم متاسفانه ۴سال تبخال تناسبی دارم کل دکتر های شیراز رفتم بهترین ها ازمایش همه چی دادم تبخال روی آلتم میزنه با داخل کشاله رانم خوب میشه همراه باز میزنه تا خوب میشه همه قرص والاسیکلویر اسکلیور همه رو خوردم ۳ماه اسکلیور میخوردم نمیزد همین قطع میشه میزنه پدرم سرطان کبد داشته میترسم این قرص ها کبدم داغون کنه حتا به معقدم زده یکار کن دکتر خیلی فکرم گیرش هس داغونم کرده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
    2. تصویر کاربر علی شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش)
      دکتر بیشتر داخل داخل ران پام میزنه خوب میشه تو یک هفته دوبار میزنه اگه قرص بخورم نمیزنه ولی واسه کبد میترسم فقط داخل یک پام میزنه این ۴سال
    3. تصویر کاربر علی شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش)
      سلام دکتر فرستادم عکس
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش)
      اسیکلوویر طولانی مدت باید بخورید هر سه ماه آزمایش های کبدی انجام بدین
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 184 مشاهده پرسش
    اگر زنی همزمان بیماری سوزاک و اچ آی وی را داشته باشد میتواند موقع سکس دهانی این دو بیماری را همزمان به مرد انتقال دهد؟
    اگر آری، در اینصورت احتمال انتقال هر دو بیماری یکسان است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش)
      فقط سکس دهانی؟
    2. تصویر کاربر محمد شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش)
      بله آقای دکتر
      فقط سکس دهانی
    3. تصویر کاربر محمد شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش)
      بله. فقط سکس دهانی
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش)
      امکان انتقال هر دو وجود دارد تحت شرایط مختلف میتونه بالا و پایین بشه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 227 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشد من ۱۷ سال سن دارم
    بیضه چپ من از وقتی که یادم میاد به صورت افقی بوده اما کاملا افقی نه و بیضه راست من عمودی است بعضی از مواقع یک گردی کوچک بالای بیضه نمایان می‌شود و هنگام دست زدن هیچ دردی احساس نمی‌شود اصلا تا الان دردی آنچنان نداشته ام
    البته سه چهار روز است که بخاطر فکر کردن و دوچرخه سواری و سرما پشت بیضه چپ اندکی درد می‌کند و پس از چند ثانیه خوب می‌شود
    از هرکی پرسیده ام گفته مشکلی نداره اما من بازم نگران بودم گفتم از شما بپرسم
    پشت بیضه انگار یه چندتا لوله است و هنگام دست زدن به آن درد خفیفی می‌گیرد اما سریعا خوب می‌شود. ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش)
      با سلام.سونوگرافی از بیضه ها انجام شود
  • تصویر کاربر ندا شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 143 مشاهده پرسش
    سلام ،وقت شمابخیر ،من چهار روز پیش به خطر سنگ کلیه ۱۸ mm در لگنچه کلیه راست عمل pcnl انجام دادم ،البته چند روز قبل هم سنگ شکنی کرده بودم ،از سه روز بعد از عمل تب ولرز شدید دارم پزشک تاونکس برام تجویز کرده بود ،الان هم در بیمارستان بستری شدم کشت خون و ادرار برام فرستاده شده که هنوز جوابش نیومده ،لطفا راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ بهمن ۲( 1 سال پیش)
      عفونت بعد عمل pcnl شایع ترین عارضه ی عمله با دریافت ونتی بیوتیک بهبودی خواهید داشت
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب