درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی جمعه ۴ اسفند ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    پسرم علی ۱۱ سال سن دارد از نوزادی شب ادراری داشته به تازگی سونوگرافی داشته در سونو نوشته هیدرونفروز خفیف دو طرفه در هنگام مثانه پر ادرار دیده شد پس از تخلیه رزیدوی ادراری به میزان ۳۰سی سی رویت گردید سنگ در کلیه دیده نشد ضخامت پارانشیم میدپولارکلیه راست وچپ به ترتیب برابر با ۱۳.۵و۱۷ میلیمتر میباشد سونوگرافی به هیچ دکتری نشون ندادم خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      حتما به متخصص کلیه اطفال مراجعه کنید احتمال آسیب کلیه هست
  • تصویر کاربر کرمی جمعه ۴ اسفند ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    سلام .
    چند سالی هست یک سنگ در کالیس تحتانی کلیه چپ مشاهده شده چهار سال پیش ۸ میلی بوده و اکنون به ۱۰ میلی رسیده . با توجه به اینکه دفع نمیشود و بزرگتر شده بابت روزه گرفتن تکلیف چیست ؟. آیا روزه و آب نخوردن در طول روز بر شدت بیماری اثر دارد؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      بله باعث بزرگ تر شدن سنگ‌میشود
  • تصویر کاربر سبزواری جمعه ۴ اسفند ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت آقای دکتر ما بچه اولمان راراحت باردار شدیم وچند سال پیش همسرم باردار شد پوچ بود الان هم باردار شد پوچ بود وهمه راه هارا همسرم انجام داده ایشون مشکلی ندارن مشکل ضعیفی وجهش اسپرم واینکه من تا الان دوبار سنگ کلیه داشتم که سنگ توحالب بود وسنگ شکن کردم وفقط آزمایش اسپرم دادم که گفتن باید ۴ باشه ولی یک وهیچ سونو وکاری انجام ندادم الان باید چکارکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام آزمایش آنالیز مایع منی مجدد انجام شود
  • تصویر کاربر حامد جمعه ۴ اسفند ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 170 مشاهده پرسش
    با سلام ۲ سال میباشد که ازدواج کرده ایم ولی بچه دار نمیشیم طی مراجعه به پزشک و آزمایش جواب گنگ و نامفهوم ارائه کردن لطفا طبق عکس آزمایش که خدمتتون ارسال میشه راهکاری ارائه فرمایید. آزمایش عادی هست یا موارد مشکوکی دارد؟
    طبق اعلام پزشک زنان خانم سالم میباشد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      باسلام و احترام باید از نزدیک معاینه شوید
  • تصویر کاربر صابر جمعه ۴ اسفند ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 207 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر عزیز.من درد مقعد تا بیضه دارم.الان بیشتر از دو ساله.دکتد شهر خودمون میگه التهاب مزمن هست.داروهای امنیک ۴.باکلوفن.تولترودین.سیپروفلاکساسین.وشیاف ایندومتاسین۵۰استفاده میکنم.ولی درد همچنان دادم.الان بالای ۶ ماه هست که دارو میخورم.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام خدمت شما همراه گرامی بیماری شما نیاز به درمان طولانی مدت و با عود بالا همراه میباشد کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت کپسول ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت و روزی نیم ساعت داخل لگن آب گرم بنشینید در صورت عود و تکرار علائم بعد از بهبودی مجددا دوره ی درمان تکرار شود
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۳ اسفند ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 247 مشاهده پرسش
    سلام
    آیا خودارضایی افراطی میتونه باعث بروز هرنوع سرطانی چه در زنان چه در مردان بشه یا ارتباطی وجود نداره؟ تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      خیر
  • تصویر کاربر خودم پنجشنبه ۳ اسفند ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 183 مشاهده پرسش
    سلام پیرامون سوال قبلی میخواستم ببینم با توجه به عکسها این زائده زگیل هست یا ...
    وقتی میکشیمش مثل خال گوشتی نیست در واقع کش میاد یه کم
    لطفا زوم بفرمایین در حدود دو سه سانت بالای الت سمت چپ هستن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      با سلام خیر زگیل نمیباشد
  • تصویر کاربر علی جمعه ۴ اسفند ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 174 مشاهده پرسش
    دو کیست به اندازه 7 و 19 میلی متر در سر اپیدیدیم چپ من تو سونو مشخص شده اریکشن و تمایلات جنسی من کم شده کمی هم درد دارم اول می خوام بدونم در عدم توانایی اریکشن من تاثیر داره یا نه بعد با این سایز امکان خوبلی متر در سر اپیدیدیم چپ من تو سونو مشخص شده اریکشن و تمایلات جنسی من کم شده کمی هم درد دارم اول می خوام بدونم در عدم توانایی اریکشن من تاثیر داره یا نه بعد با این سایز امکان خوب شدن آن با دارو وجود دارد یا باید جراحی کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      خیر موثر نیست
  • تصویر کاربر سیامند پنجشنبه ۳ اسفند ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 192 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر. من 32 سالمه و تقریبا دو هفته پیش در بیضه و پایین تر از بیضه احساس سرما میکردم و رفته رفته این سردی بیشتر شد. و احساس درد در کمر و ران پا حس میکردم. بعد از ی هفته ب پزشک مراجعه کردم و اویشون التهاب پرپستات تشخیص داد. ایشون هیچ دارویی تجویز نکردن خودم کمی حالم بهتر شده ولی هنوز درد های خفیف و احساس سردی دارم. و همچنین در قسمت زیر ناف احساس درد دارم. و همچنین حس میکنم نفخ دردو طرف زیر نافم دارم. و اینکه برای رفع حاجت هم درد دارم ک این اواخر درد شرو شده است. ممنونم البته سونوگرافی از بیضه هام دارم ک جوابی که داده بود واریکوسل خفیف و فتق خیف ک پزشک گفتن ک انگار نداری اینقدر خفیف هست. بتزم ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام خدمت شما همراه گرامی بیماری شما نیاز به درمان طولانی مدت و با عود بالا همراه میباشد کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت کپسول ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت و روزی نیم ساعت داخل لگن آب گرم بنشینید در صورت عود و تکرار علائم بعد از بهبودی مجددا دوره ی درمان تکرار شود
  • تصویر کاربر ممد جمعه ۴ اسفند ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 208 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر ۳۱ سالم هست و جدیدا نقطه های خیلی ریز ک با دقت باید دید روی پوست قسمت بیضه ظاهر شده سوزش و خارش هم نداره نگرانم زگیل باشه ولی عکسایی ک دیدم از انژیوکراتوم شبیه بهش هست ممنون میشم راهنمایی کنید عکس هم ارسال کردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      زگیل نیست
    2. تصویر کاربر ممد پنجشنبه ۳ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      ممنونم از راهنماییتون ایا پماد یا دارووی هست ک جلوگیری کنه یا از بین ببره این مورد رو
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      اقدامی لازم نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب