درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمود سه شنبه ۲۹ اسفند ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 177 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر حدود دوماه پیش وایه بیماریم بهتون پیام دادم ‌کشان تشخیص پروستاتیت دادین و دارو ب مدت یکماه تجویز کردین و‌استفاده نمودم خوب شدم ولی مجددا همون علائم عود کرد ک دوباره ب مدت یکماه داروهارو‌ ک شامل تامسلوسین، ملوکسیکام ۷/۵ و افلوکساسین ۳۰۰ بود خوردم ولی ابن دفه تاثیری نداشت و همچنان زیر شکمم‌ درد و حالت گرفتگی هست ک خیلی اذیت هستم و از زاهدان هستم و امکان اینکه حضوری بیام برام سخته خواهشن کمک کنید.ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      متاسفانه عود داره باید طولانی مدت دارو رو مصرف کنید
    2. تصویر کاربر محمود یکشنبه ۲۷ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      چ مدت دیگه مصرف کنم؟
    3. تصویر کاربر محمود یکشنبه ۲۷ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      چ مدت دیگه مصرف کنم؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      در صورت عود یک ماه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر روزبه سه شنبه ۲۹ اسفند ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 187 مشاهده پرسش
    سلام دکتر گرانقدر ببخشید hpv۶۷
    از نوع کم خطره یا پر خطر؟
    ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      از نوع پرخطر میباشد
  • تصویر کاربر ذبیح سه شنبه ۲۹ اسفند ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 149 مشاهده پرسش
    باسلام یه چند وقتیه که درد در ناحیه زیر شکم سمت چپ و بیضه چپ دترم همیشگی نیست و برخی اوقات اینطور هست ، سابقه دفع سنگ کلیه حدود ۴ م م رو داشتم و چند هفته پیش سونوگرافی که انجام دادم تمام قسمت ها رو نرمال اعلام کرده مثل کلیه. مسانه پروستات و حالب و ... خواستم ببینم به نظر شما علت این درد ها چی میتونه باشه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      سونو بیضه ها انجام شده؟
    2. تصویر کاربر ذبیح یکشنبه ۲۷ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      نه
    3. تصویر کاربر ذبیح یکشنبه ۲۷ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      نه
    4. تصویر کاربر ذبیح یکشنبه ۲۷ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      نه
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      سونوگرافی بیضه ها انجام شود
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر نوید سه شنبه ۲۹ اسفند ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 157 مشاهده پرسش
    من چندتا زائده داشتم ولی آزمایش براش که دادم منفی شد با این حال یک سال قبل پیش شما اومدم کرایو کردمشون بنظرتون من ناقل این ویروس هستم یا خیر با توجه به اینکه آزمایشم منفی بود ولی چند زائده وجود داشت ، در حال حاضر سوال اصلیم اینه با اینکه یبار قبل از کرایو من آزمایشم منفی بوده آیا ممکنه نوع کم خطرشو مثلا گرفته باشم و مشکلی برای کسی ایجاد نکنه؟

    عکسی هم که الان میفرستم در حال حاضر روی پوستم هست و همشون قبلا همینطوری بودن، بنظرتون زیگیل تناسلیه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
    2. تصویر کاربر نوید یکشنبه ۲۷ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      لطفا بررسی کنید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      زگیله باید کرایو بشه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید یکشنبه ۲۷ اسفند ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 141 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر عبادات قبول.تیرماه وشهریور سونو انجام دادم.با ابعاد.۴۰.۳۸.۴۴حجم۳۵سی سی.اسفندماه۴۸.۴۵.۴۲حجم۴۹ سی سی قرص هم استفاده کردم.علت تغییر چیه با تشکر.سن۴۵
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      سونوگرافی وابسته به دستگاه و اپراتور هست قابل اتکا نیست
  • تصویر کاربر Kaveh یکشنبه ۲۷ اسفند ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بنده ۲۲ساله و مجرد هستم از اواسط نوجوانی آلتم کج شده بدون اینکه حادثه‌ای رخ داده باشه. با توجه به تصویر پیوست، بنظرتون برای متاهل شدنم و رابطه نیاز به عمل جراحی داره یا درمان دیگه ای داره؟
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      خیر مشکلی نیست
  • تصویر کاربر کیا یکشنبه ۲۷ اسفند ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 171 مشاهده پرسش
    سلام. وقتتون بخیر.چه مدت طول میکشه تا بعد از اولین تماس آلوده زخم و تاول خودش رو نشون بده ؟ امکانش هست بعد از اولین آلودگی تا چند ماه علائم نشون نده ؟ آیا در زمانی که زخم ها کاملا بهبود پیدا کردن باز هم ویروس منتقل میشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      ۲ هفته تا سال بله بله
  • تصویر کاربر فرشته یکشنبه ۲۷ اسفند ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 124 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر همسر بنده از ماه قبل با درد شدید پهلوی راست تشخیص سنگ کلیه دادن که بعد لز انجام سی تی اسکن گفتند سنگ به اندازه ۸ میل در حالب راست قرار داره که ما برای عمل tul مراجعه کردیم اما بعد از عمل جراحشون اعلام کردن که محرا بسیار تنگ بوده و ما سنگی پیدا نکردیم و بعد سونو انجام دادیم که یک سنگ ۴ میل در کلیه نشون داد در صورتی که در اسکن قبلی سنگی در کلیه نبود امکان داره اون سنگ ۸ میل شکسته به داخل کلیه برگشته باشه؟الان براش استنت دابل جی گذاشتن و یک ماه داروی تامسولوسین تحویز کردن با توجه به عمل ناموفق tul ما چه اقدامی باید انجام بدیم؟و یک مورد دیگر اینکه انجام رابطه جنسی براشون ضرر نداره؟فقط از موقعی که این دارو رو شروع کردن حجم مایع منی به شدت کم شده خیلی نگرانم لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      بابد مجددا یورتروسکوپی بشن عارضه ی دارو هست نگران نباشید میتونید رابطه ی جنسی داشته باشید
  • تصویر کاربر سجاد چهارشنبه ۱ فروردین ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 209 مشاهده پرسش
    بردمش بيمارستان تب داش گفتن برگشتی ادرار دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      چند سالشونه؟
    2. تصویر کاربر سجاد یکشنبه ۲۷ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      7 ماه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      تحت نژد متخصص اطفال باشد فعلا باید آنتی بیوتیک مصرف کند
    4. تصویر کاربر سجاد دوشنبه ۲۸ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      مثلن دارو تو خونه بهش بدیم یا بیمارستان بستری بشه
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      هر وقت تب کرد باید بستری بشه ولی دمان آنتی بیوتیکی تو خونه دریافت کنه
    6. تصویر کاربر سجاد سه شنبه ۲۹ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      آقا دکتر این برگشتی ادرار تا آخر میمونه
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱ فروردین ۳( 1 سال پیش)
      بستگی به میزان برگشت داره
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر esh.93967317 یکشنبه ۲۷ اسفند ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 167 مشاهده پرسش
    آقای دکتر خانم 39 ساله هستم باردار
    در هفته ی 26 فشارم رفت بالا بیمارستان بستری شدم الان دوهفته اس برای کنترل فشار میتل دوپال هر 8 سال برای من تجویز شد . و در هفته ی29 بارداری ام
    ازمایش دفع پروتئین  160 بود( 7روز پیش).و کلسیم 7ونیم بود که هر دوازده ساعت قرص کلسیم 500 تجویز شد همراه با قرص کلسیتریول 25درصد .در ازمایشاتم مقداری عفونت ادرای دیده شده که یک سفکیم 400 در روز برام تجویز شده حالا آقای دکتر چند روزی هست احساس دفع ادرار ندارم ولی خودم هر نیم ساعت و یک ساعت دستشویی میرم در ادرار کردن مشکلی ندارم  .ولی احساس می کنم حجم ادارم کم شده میخواستم ببینم 1-این احساس عدم ادرار برای چه مسئله ای هست.
    2 دوم اینکه استفاده از کلسیتریول برای من ادامه دادنش ضرورتی  چه دارد؟
    3-امکان دارد از عوارض متیل دوپا باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری انجام دهید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب