درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر افشین پنجشنبه ۲۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 357 مشاهده پرسش
    جناب اقای دکتر کرمی با سلام ایا نتیجه ازمایش اسپرم من نرمال است با تشکر
    1. تصویر کاربر افشین پنجشنبه ۲۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      semen volume 6.40
      semen ph7.20
      sperm count mill 117.24
      motile sperms 59.75
      progressive sperms 46.19
      normal morphology 55.00
      a. rapid progressive 8.90
      b slow prorgressive 37.29
      c non p 13.56
      d immotile 40.25
      liquefaction .little 45 min at 37.0.°c
      color and smell. grày opaque milky fishy smell
      viscidity more then normal
      agglutination and aggregation none
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نرمال است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رویا پنجشنبه ۲۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    باسلام
    پسر یکساله ای دارم که در بدو تولد عفونت ادراری داشت و در هفته اول سونو گفت فولنس چپ داره. بعد از 40روز آنتی بیوتیک دوباره آزمایش دادیم عفونت برطرف بود و تا الان که یکساله است هر40روز ازمایش دادیم که خوشبختانه عفونی نبوده ولی همچنان هیدرونفروز چپ توی سونوش دیده میشه در ضمن از 6ماهگی هم دچار سنگ کلیه شده که تاکنون تحت درمانه (سیترات پتاسیم). در مشهد پیش دکتر اسماعیلی فوق تخصص کلیه می برمش.
    به نظ شما
    1- پسرم رفلاکس داره؟
    2-ایا عکس رنگی نیاز داره؟
    3- آیا سنگ ریزه ها به دلیل فولنس؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      vcug بکنید از نظر ریفلاکس
  • تصویر کاربر رویا شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 347 مشاهده پرسش
    با سلام
    چسر یک ساله ای دارم که بیضه چپش باید عمل بیشه دکتر میگه بیضه اش داخل کیسه نمی یاد . البته در موفع تولد هم گفتن نزول نکرده.
    می خواست ببینم آیا جراح کودکان باید پسرم رو عمل کنه؟
    من در مشهدم آیا متخصص خوب سراغ داری؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      من در خدمتتان هستم
  • تصویر کاربر موسوی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 340 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من تقریبا نه روز پیشعمل واریگوسل دو طرفه انجام دادم و دوبار حموم کردم و متوجه شدم که جای عمل کبود شده موردی که ندارد به دکتر سربزنم یا نه در ضمن کی میتوانم با زنم نزدیکی کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      با دكترتان در ارتباط باشيد
  • تصویر کاربر احمد شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    باسلام ،در طول چند ماه گذشته بیضه هایم به خصوص بیضه راست کوچک شده اند.سونوگرافی و معاینه و آزمایش دادم به این شرح :واریکوسل خفیف ،بیضه راست :31*16 بیضه چپ :36*21 ،کلیه مشکل ندارم ، T3:1/1 ،T4: 7/9 ، T3-uptake:29 ،TSH:1/2 ،FSH:5/1 ،LH:3/2، پرولاکتین :8 ، تستسترون :4/65 ، دکتر گفت هیچ مشکلی نداری برو زندگیتو کن ،اما من خودم می دانم مشکلی هست چون سایز بیضه هایم تغییر کرده چند تا سوال داشتم 1- ایا مواردی هست که در این ازمایشات برای علت موضوع انجام نداده باشم 2-ایا ممکن است علتی قبلا بوده که الان رفع شده باشد که نتیجه ازمایشات چیزی نشان نداده؟؟3-عفونت بیضه و اتروفی بیضه چیست و علایم ان چگونه است ممکن است من اینها را داشته باشم ؟4-ایا واقعا استرس می تواند موجب کوچک شدن بیضه شود اگر این طور است من در کل زندگیم استرس داشتم چرا مواقع قبلی اثر نداشت ،استرس روی چه ایتمی اثر دارد ؟5-دکتر خدا رو شکر سه تا بچه دارم و از لحاظ باروری نگران نیستم ، بلکه نگران اینم از مردی بیفتم و خواجه شوم ، مرا راهنمایی فرمایید لطفا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشكل شما عصبي است
  • تصویر کاربر زهر شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر
    امروز متوجه شدم جواب آزمايش خون نامزدم در خصوص ابتلا به تبخال مثبت است . :(
    ايشون خيلي از نظر روحي بهم ريخته ، من اما در ظاهر آرومم و خوش بين به درمان و كنترل اين موضوع ... اما با اين حال از طريق سايت براي ساعت ٦ سه شنبه از شما وقت گرفتم ... با وجود سختيه تهيه بايط براي اومدن به تهران ديدن شما و نشون دادن آزمايش ايشون به شما برام خيلي خيلي حاءز اهميته ... اميدوارم اين امر محقق شه و اين و بدونين كه خيلي به كمك شما احتياج دارم . خيلي :( در خصوص طب هميوپاتي هم كلي سوال دارم ... لطفا اين ملاقات رو تحت هيچ شرايطي كنيل نكنين . لطفا لطفا لطفا...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      وقتتان را با شماره٠٩٣٥١١٤٢٠٨٠ تاييد بكنيد حتما چون بين تعطيلي است
  • تصویر کاربر مجتبي شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    ببخشيد آقاي دكتر بقيه حرفهايم جا مانده بودكه بزنم. من كارم كبينت سازي هست. وقتي بيضه هايم درد ميكند ديگر سخته ارتباط جنسي برقرار كنم با تشكر خسته نباشيد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعي كن زياد سر پا نباش
  • تصویر کاربر مجتبی پنجشنبه ۲۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 714 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر من همه متن سایت خوندم و باید التم عمل بشه چون میخام وام بگیرم لطف کنید هزینه عمل رو بگید حدوداچقد میشه ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      با دفترچه انجام میدهم نگیر
  • تصویر کاربر امین سه شنبه ۲۵ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 372 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر.
    نتیجه آزمایش اسپرم رو خدمتتون میفرستم لطفا نظرتون رو بگید
    من نسبت به viscosity و مورفولوژی شبهه دارم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      oنرمال است
  • تصویر کاربر هادی سه شنبه ۲۵ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر گرامی
    1-اقای دکتر ایا به جای گرفتن عکس VCUG می تونیم از اسکن RNC استفاده کنیم ؟
    2-کدام یک بهتر است برای یک نوزاد 40 روزه انجام شود که همه اطلاعات مربوط به هیدرونفروز دو طرفه و حالبهاو...را داشته باشیم .. اجرتان با حق
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله میتوانید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب