درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر یکتا جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 248 مشاهده پرسش
    خانمی 37 هستم در اثر عفونت مجاری ادراری کلیه راستم را از دست داده ام و فقط 12درصد کار میکند و کلیه چپ 86 درصد کار می کند تا کنون به دو متخصص مراجعه کردم و چون بدنم به دارو جواب نداد گفتند که کلیه باید خارج شود ایا راهی به جز جراحی وجود نداره ؟ و در صورت جراحی نکردن امکان دارد که کلیه دیگرم را از دست بدهم؟
    داروهای مورد استفاده سفکسیم 400وسییپروفلوکساسین 400ونیتروفورانتوئین 100 بوده که یک ماه جواب می ده بعد یک ماه دوباره عود میکنه ولی حدود 5 ماه است که به علت زایمان قرص هایم را مصرف نکرده ام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر اقدام بكنيد ان خارج كردن كليه است
  • تصویر کاربر محسن جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وخسته نباشید جوانی هستم 32ساله و مجرد 2ماهی هست که هیچی تحریک ونمیتونم به نعوظ کامل برسم لطفا راهنماییم کنین.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      چكاب هورموني بدهيد
  • تصویر کاربر مازيار جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 258 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر من يك نوجوان 15 ساله ام گهگاهي بيضه ي سمت چپم درد خيلي شديدي مي گيره بيشتر تو خواب اين اتفاق ئاسم مي افته مي خواستم بدنونم مشكلم پيچشه يا نه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونو بيضه بدهيد
  • تصویر کاربر علی جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 383 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما ،من یک دختر 16 ساله دارم و برای فرزند دوم الان حدود 2/5 سال است اقدام کرئه ایم ولی نتیجه نداده، همسرم آرمایشات اولیه را انجام و همه نرمال بوده و آزمایش اسپرم من به شرح زیر است:
    plan s/a
    volume 3
    color gray-opalescent
    reaction(ph) 7/2
    liquefaction time 30
    viscosity normal
    agglutination isolated
    sperm count/ml 55
    total count/ejaculated 165
    motility 40%
    progressive motility 30%
    non-prog.motility 10%
    total motile count 66
    normal morphology 2%
    round cells(germinal & WBC) 10
    آیا امکان بارداری یا درمان هست؟ متشکرم از لطف شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله واريكوسل داريد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بايد معاينه شويد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر احمد جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 372 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید
    اقای دکتر من بعداز هر رابطه جنسی با همسرم بیضه هام کوچیک میشن اما بعد از یک ساعت به حالت اول بازمیگردن کلا از اون موقعی که به بلوغ رسیدم یادمه بیضه هام کوچیک بودن وقتی هم که پر میشن نیاز پیدا میکنم و ناخوداگاه باید خالی کنم یعنی کنترل ندارم باید زود خالیشون کنم .وخیلی کم خیلی کم بعضی مواقع احساس سوزش میکنم. والتمم 14سانته و وقتی از حالت نعوض در میاد کوچیک کوچیک میشه خواستم ببینم من مشکلی دارم یا نه طبیعی هست.درضمن خیلی خیلی کم دیر به دیر یک ذره بیضم درد میگیره وقتی که فشار بهشون میاد.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشكلي نيست
  • تصویر کاربر فرشید جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 373 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    بنده39 ساله از علاقه مندان جنابعالی ودوستار تلاوت های زیبایتان هستم،خود نیز از مقلدان مرحوم منشاوی میباشم. بطور اتفاقی متوجه شدم در ناحیه دنده های انتهایی سمت راست درد دارم(موقع فشار دادن به طرف پهلو تیر میکشد).سونوگرافی دو سنگریزه 3 و4 mmدرکلیه راست نشان داده.جنا ب دکتر ایا روزه بر من ضرر دارد؟ به جز نوشیدن اب فراوان چه توصیه دیگر برای دفع سریع سنگها وجلوگیری از رشد یا تشکیل مجدد ان دارید؟ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      نرسيده اب زيادى مصرف كم نمك و تحرك
  • تصویر کاربر نصرت پنجشنبه ۱۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و ادب و احترام خدمت جناب آقای دکتر کرمی

    خانمی هستم 60 ساله ، از 6 ماه قبل تا الان 4 الی 5 مرتبه به فاصله زمانی 1 ماه رنگ ادرار مایل به قهوه ای است که دو روز طول می کشد.و درد خیلی کم در زیر شکم دارم.و پس از انجام سونوگرافی سنگ ریزه مشاهده شده است.و در همان زمان که متوجه شده ام دانه های قرمز رنگ خیلی ریزی دیده شده است و در آزمایش ادراری که انجام داده ام +++ نشان داده شده است. لطفا من را راهنمایی فرماید و دستور جنابعالی چیست.

    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      سيستوسكوبي و سيتولوژي ادرار ضروري است علل خون در إدرار سايت من را بخوانيد
  • تصویر کاربر عرفان پنجشنبه ۱۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 359 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.. من ۲۰ سال دارم و از اونجایی که یادمه بیضه هام باهم یکی نبوده و اندازه شان متفاوت است ..به صورتی که یکی کوچکتر از یک.دیگه ای هست و این که بالا و پایین قرار دارند واین که کلا بیضه هام کوچک هستن و این که کنار بیضه هام در داخل کیسه توده هایی حس میکنم که نمیدونم چیه ...
    درضمن احساس میکنم اسپرم به اندازه ی کافی تولید نمیکنه بدنم و هنگام بیرون امدن مقدار کمی هست و این که بعضی اوقات جهش دارد ..
    ممنون میشم اگه به این سوالات پاسخ بدید ...ایا درمانی دارد و خوب شدی هست ؟؟....
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمايش اسپرم بدهيد
  • تصویر کاربر حامد پنجشنبه ۱۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 4207 مشاهده پرسش
    سلام دکتر بنده بیضه چپم بزرگتر هست و یه عده هم بالاش هست سه سال پیش آزمایش دادم به غیر از کمی عفونت و یکمی کم تحرکی مثلا تو برگه آزمایش حالت نرمال حرکت اسپرم 60زده مال من 59.59 زده بود و WBCرو زده بود 0-1 مال من WBCرو زده بود 2 که دکتر دارو داد و دوماه بعد حامله شد خانومم ولی متاسفانه تا 6ماهگی همه چی خوب بود فقط میرفتیم سونو میگفتن جفت بچه پائین هست و استراحت که خانومم رعایت نمیکرد بگذریم بعد بچه فوت شد دوباره بعد 6ماه باردار شد ولی ایندفه تو ماه دوم نزدیک هفته 7خونریزی و لکه بینی داشت که رفتیم سونو گفتن قلب تشکیل نشده یه سوال آیا این موارد میتونه از اون غده یا همون واریکوسل من باشه که دوبار سقط کرد آخه تو بعضی جاها نوشتن واریکوسل و نطفه ضعیف باعث سقط میشه درسته؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      ارتباطي ندارند
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۱۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    ba salam khedmate doktore geram
    man ye pesare 25 sale hastam va mikhastam dar bareye rabete jensi ke bar gharar mk azaton soali dashte basham.
    man zamani ke rabete daram az lahzeye vorod alatam be vajan agar bekham be tore moratab va bedone vaghfe in amalo anjam bedam dar hade 10/15 bar mibashad va bad az in tedad tekrar erza misham.mikhastam bebinam aya man dochare zod erzai shodam ya na ? mamanon az lotfeton agar javab be man bedin ba tashakor
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطلب سايت من در اين مورد را بخوانيد
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب