اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر احمد چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 172 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر حدودا دو ماهه که ادرارم موقع ریختن مستقیم نمیریزه بلکه با انحراف ۲۰ تا ۲۵ درجه به سمت چپ میریزه
    هیچ علائمی هم ندارم نه درد نه تب نه تغییر در شکل آلت
    میخواستم ببینم علتش چیه و آیا خطرناکه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 1 سال پیش)
      باسلام و احترام باید از نزدیک معاینه شوید
  • تصویر کاربر احمد۲ چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 149 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر دکتر حدود دو ماهه موقع ادرار با زاویه ۳۰ ۲۰ درجه ریخته میشه بیرون قبلا بصورت مستقیم میریخت بیرون معمولا
    میخواستم بدونم علت خطرناکی داره ؟
    هیچ علائم درد و تب و نشونه ای هم در ظاهر آلت ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 1 سال پیش)
      باسلام و احترام باید از نزدیک معاینه شوید
  • تصویر کاربر حسینحسین جمعه ۱۷ آذر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 256 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر

    بنده در حین معاشقه آلتم راست نمیشه یا نیمه راست میشه و وقتی که میخوام دخول انجام بدم آلتم به حالت سفتی کامل نمیرسه و گاهی نمیتونم دخول انجام بدم و گاهی میتونم. (البته مثلا در بعضی پوزیشنا بیشتر راست میشه و در بعضی پوزیشنا اصلا نمیشه)

    نکته ی دیگه اینکه در هنگام سکس دهانی احساس زود انزالی ندارم ولی در هنگام دخول احساس انزال زودرس دارم و این ترس اینکه الان زود ارضا میشم باعث میشه نعوظم رو از دست بدم یا زودانزال بشم.

    نکته ی بعدی اینکه قبلا که متاسفانه خودارضایی میکردم میتونستم ساعت ها آلتم رو راست نگه دارم با سفتی کامل. ولی وقتی خانومم همون کارهایی که خودم با دست خودم میکردم رو با دستش انجام میده به اون حد سفتی قبلا نمیشه.

    نکته ی دیگه اینکه خانومم چون راه دور هست و تازه عقد کردیم هر دوسه ماه میبینم و به مدت دوسه روز و در اون دوسه روز سعی میکنیم جبران کنیم این دوری رو و تا میتونیم میخواییم سکس کنیم. ولی دفعه اول زود ارضا میشم ولی دفعه های بعد با فاصله ی سه چهارساعت مثلا، التم سفت میشه ولی انزالم دیرتر اتفاق میفته.

    آیا مشکلم ریشه روانی دارد یا خدایی نکرده نشر وریدی است؟ ممنون میشم راهنماییم کنید‌.

    (مشکل دیابت و فشار و خون و اینا هم هیچی ندارم)

    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام قرص تادالافیل ۲۰ میلی گرم ۲ ساعت قبل از رابطه ی جنسی مصرف کنید
    2. تصویر کاربر حسینحسین چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 1 سال پیش)
      سلام و احترام مجدد. آقای دکتر تا چن وقت باید مصرف کنم؟ بعد بدون نسخه هم داروخونه میشه تهیه کرد؟ سپاس
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ آذر ۲( 1 سال پیش)
      بله قابل تهیه است تا یکماه مصرف کنید سیر درمان پیگیری شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر اکبر جمعه ۱۷ آذر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 237 مشاهده پرسش
    سلام، ممنونم از پاسخ شما، ببخشید هر قرص و یا کپسول تا چند مدت و یا چه تعداد باید استفاده کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 1 سال پیش)
      بهتون چی پاسخ داده شده بود
    2. تصویر کاربر اکبر چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 1 سال پیش)
      استفاده،تامسولوسین،،افلوکساسین ۳۰۰،، ملوکسیکام ۷/۵، تعداد و مدت مصرف چگونه باشه؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ آذر ۲( 1 سال پیش)
      حداقل یک ماه در صورت عود دوره ی درمان تکرار شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 242 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت دکتر گرامی.جناب دکتر من ۳۳ سال سن دارم از ۴ سال قبل سالی یه بار سوزش ادرار میگرفتم و یک روز یا دو روزه خوب میشد ..سوزش از زیر مقعد شروع تا نوک آلت تناسلی یعنی باید هر ۱۰ دقیقه میرفتم دستشویی و خیلی شدید بود ..ولی امسال از برج ۴ سوزش شروع شد پیش متخصص رفتم آزمایش ادرار و سونو گرفتم گفتن التهاب پروستات ولی با اینکه دارو مصرف میکنم یه مدت خوب شد ولی الان هر دو یا یه هفته یه روز سوزش دارم ولی کمتر شده داروها هم سیپر۵۰۰ و قرص فنازوپ و پروستاتان..اگه امکانش هست سونو و آزمایش رو بررسی و راهنمایی م کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام خدمت شما همراه گرامی بیماری شما نیاز به درمان طولانی مدت و با عود بالا همراه میباشد کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت کپسول ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت و روزی نیم ساعت داخل لگن آب گرم بنشینید در صورت عود و تکرار علائم بعد از بهبودی مجددا دوره ی درمان تکرار شود
    2. تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 1 سال پیش)
      جناب دکتر حالا مشکل من همین پروستاتیت هست?? و اینکه علتش چیه..چون من تعریق بدنم بالاست و محل کارم هم آب نسبتا خوبی نداره امکانش هست از سنگ ریزه باشه علت عفونت یا سوزش یا اینکه اصلا علتش چیزی دیگه یی هست؟؟ بازم ممنونم بابت راهنمایی
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 1 سال پیش)
      باید بررسی کامل بشید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر پیمان چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 171 مشاهده پرسش
    اگر شخصی زگیل تناسلی داشن و دستش به زگیل هایش بخورد و سپس به دست شخص دیگری برخورد کند و آن شخص دیگر با دستش ناحیه تناسلیش را بمالد آیا ویروس hpv برای شخص دوم منتقل می شود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 1 سال پیش)
      امکان انتقال اندک میباشد
  • تصویر کاربر مهناز چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 317 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    مادر من دوهفته پیش به خاطر سنگ ۷ میلی حالب عمل tual شدن .مامان وارفارین مصرف میکنی چون عمل دریچه قلب انجام دادن الان بعد دوهفته مامان هنوز خونریزی رو تو ادرار دارن کاهی کم میشه در ژول روز بعضی موقع ها زباد میشه . مامان بعد دوهفته دوباره سونو دادن که کفتن باز یک سنگ ۸ میلی در حالب گیر کرده و ۱ میلی متری مثانه هست دکتر کفتن با دارو رفع میشه دو هفته فرصت دادن و اگر دفع نشد خداینکرده باید سنگ شکن سرپایی کنن سوال من اینکه علت این خونریزی چیه؟ به خاطر وجود سنگ در حالبه؟ ازمایش pt خون‌هم که مربوط له وارفارین هست خداروشکر اکی هست
    سوال دومم اینکه اقای دکتر ممکنه این سایز سنگ با دارو دفع بشه؟ خیلی استرس داریم دوتا هکس سونو‌فرستادم یکیش مربوط قبل عمل واون یکی بعد عمل
    ممنون میشم رودتر پاسخ بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 1 سال پیش)
      علت خونریزی به خاطر وارفارین و دبل جی میباشد و همینطور سنگ در حالب
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 1 سال پیش)
      احتمال دفع شدنش کمه
    3. تصویر کاربر مهناز چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 1 سال پیش)
      دبل جی نزاشتن اقای دکتر. یعنی ۱ میلی متری مثانه احتمال نداره دفع بشه؟قبلیه ۳۳ میلی فاصله داشت با مثانه
      واینکه هر اقدامی بخوایم انجام بدیم ۲ هفته صبر کنیم ببنیم می افته یا نه؟
    4. تصویر کاربر مهناز چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 1 سال پیش)
      ممکنه به نظر شما؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 1 سال پیش)
      بله فعلا صبر کنید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 460 مشاهده پرسش
    با سلام ، من ۸۶ سال دارنم و از ۶۵ سالگی مشکل پروستات داشتم ، با مراجعه به متخصص به من گفته شد که پروستات بنده خوش خیم است ، درابتدا تامسولوسین هگزال و فیناستراید تجویز شده بود و پس از مدتی فیناستراید را قطع کردم و تنها تامسولوسین هگزال استفاده میکردم و پس از کمیاب شدن تامسولوسین هگزال از امنیک استفاده میکردم و مشکل خاصی در زمینه ی دفع ادرار نداشتم اما الان در سن ۸۶ سالگی مدتی است حدود ۱ ماه است که سهوا تامسولوسین امنیک را قطع کرده ام و ادرارم باریک شده و گاهی در انتها ادرار به صورت چند شاخه میشود و رنگ ادرار هم اندکی تغییر کرده و مایل به سبز شده است و ضمنا پس اس آی بنده هم ۱۶ میباشد، خواهشمندم راهنمایی بفرمایید که تامسولوسین را به چه صورتی شروع کنم و آیا نیاز به استفاده از داروی دیگری یا درمان دیگری هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 1 سال پیش)
      امنیک هر شب یک عدد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 1 سال پیش)
      آزمایش کشت ادرار انجام شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 212 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۲۱ سال سن دارم یک ساله ازدواج کردم بچه دار نمیشیم سنوگرافی گرفتم واریکوسل خفیف داشتم ازمایش اسپرم هم دادم ضعیف بود الان یک ماهه قرص فرتیل اید میخورم باز رفتم ازمایش اسپرم دادم ضعیف بود و تغییری نکرد به نظرتون باید عمل کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 1 سال پیش)
      آزمایشتون رو ارسال کنید
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 181 مشاهده پرسش
    با سلام بنده عمل جراحی باز کليه داشتم به دلیل تنگی حالب و سنگ، حالا بعد از چند سال که از عمل گذشته فتق برشی در محل دارم و کلیه هم همچنان مسدود و دارای سنگ هست می خواستم بدونم امکان عمل مجدد و ترمیم فتق توسط دکتر کرمی هست، در صورت امکان چگونه وقت بگیرم، من شهرستان هستم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 1 سال پیش)
      جهت ترمیم فتق باید به متخصص جراحی عمومی مراجعه کنید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب