اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر زهرا جمعه ۱۷ آذر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 166 مشاهده پرسش
    مادرم دیالیز میشن بعد دیالیز تب و لرز دارن و دچار اختلال حواس میشن . دارای بیماری قند و فشار خون،قلب هم ۳ بار آنژیو شدن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ آذر ۲( 1 سال پیش)
      این مواردی که گفتید مربوط به نفرولوژیست مبباشد
  • تصویر کاربر اسی جمعه ۱۷ آذر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید من اسپرم هام هم تعدادشان کمه وسرعتش...... در سونو گرافی واریکوسل سمت چپ نشون داده و همچنین درر ناحیه سمینال وزیکول سمت راست تورم دیده شده لطفاً جواب بدید آیا قابل درمان هست

    در ضمن دکتر برام آمپول پی دی وال آرژنین واسپریژن وویه آمپول دیگه پی دی هوم نوشته آیا این دارو ها تاثیر داره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ آذر ۲( 1 سال پیش)
      جواب ازمایش و سونو رو ارسال کنید
  • تصویر کاربر محمود جمعه ۱۷ آذر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 246 مشاهده پرسش
    آقای دکتر چند وقت پیش مطب دکتر اورولوژی رفتم قبل از من شخصی زگیل تناسلی داشت و احتمال زیاد دستش را به زگیلهایش زده بود و در حین خروج از اتاق دکتر دست آلوده اش در حین عبور از کنار من با دست من یک لحظه تماس پیدا کرد و من هم با همان دستم آلت تناسلیم را برای معاینه واریکوسلم کامل لمس کردم احتمال انتقال زگیل تناسلی با این شرایط چقدر است چند مدت بعد باید تست pcr hpv بدهم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ آذر ۲( 1 سال پیش)
      اجتمال انتقال بسیار اندک است
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ آذر ۲( 1 سال پیش)
      ابتدا باید از نزدیک معاینه شوید جهت دیدن ضایعات
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مهران جمعه ۱۷ آذر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 178 مشاهده پرسش
    پدرم هشتاد سالشه، با توجه به تکرر ادرار در شب همکاران شما تراش پروستات و همچنین برداشتن تومور مثانه رو با توجه به سونوگرافی توصیه کردن،
    حالا دستمزد شما برای اینکار ؟
    در کدوم بیمارستان؟
    مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ آذر ۲( 1 سال پیش)
      با ذکر نام و شرح مجدد مشکلتون به واتس اپ 09394620321 پیام بدید
  • تصویر کاربر امید جمعه ۱۷ آذر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 175 مشاهده پرسش
    سلام..دکترجان من۴۲سالمه. ۵.۶سال پیش اومدم خدمتت بعد آزمایشات بانشتی وریدی مواجه شدم..که تزریق پاپاورین هم انجام دادم و هیچ نتیجه ای نداشت..خیلی برام عذاب شده اصلا ازبچگی تاحالا نعوظ نداشتم پیش زنم خجالت زده ام.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ آذر ۲( 1 سال پیش)
      با ذکر نام و شرح مجدد مشکلتون به واتس اپ 09394620321 پیام بدید
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۱۷ آذر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 266 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام عرض شددر این عکس ها زگیل معلوم هست یا طبیعی است
    1. تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۱۶ آذر ۲( 1 سال پیش)
      و این مورد که رو زبونمه
    2. تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۱۶ آذر ۲( 1 سال پیش)
      و اینها
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ آذر ۲( 1 سال پیش)
      زگیل نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۱۷ آذر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 206 مشاهده پرسش
    سلام آای دکتر در تصاویر زیر زیر چشمم زکیله یا طبیعیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ آذر ۲( 1 سال پیش)
      زگیل نیست دوست عزیز
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱۷ آذر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 235 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده 30ساله هستم و متاهل،یکسال پیش کاشت مو انجام دادم و بعد برحسب تجویز پزشک قرص فیناستراید مصرف کردم،با مصرف این دارو دچار عدم نعوظ آلت شدم..بیش از دو ماه هست که مصرف فیناستراید رو قطع کردم ولی همچنان مشکل نعوظ آلت دارم،تحریک میشم و آلتم نعوظ پیدا میکنه ولی خیلی زود شل میشه،ممنون میشم راهنماییم کنین قبل از کاشت مو و مصرف فیناستراید هیچ مشکلی در بحث نعوظ نداشتم ولی الان به شدت رنج میبرم..این نکته رو هم بگم که نعوظ صبحگاهی رو بعضی اوقات دارم و بعضی اوقات ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ آذر ۲( 1 سال پیش)
      استرس های زندگیتون رو کم کنید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ آذر ۲( 1 سال پیش)
      قرص تادالافیل ۲۰ میلی گرم ۲ ساعت قبل از رابطه ی جنسی مصرف کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدفرجی جمعه ۱۷ آذر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 192 مشاهده پرسش
    سلام بنده ده سال پیش عمل فتق دو طرف انجام دادم چند روز ه جای بخیها سمت راست وقت فشار یا عطسه درد دارد سونو گرافی گرفتم گفتن واریکسل دارید بیضهام درد ندارد وبزرگ یا کوچک نشده بچه دارم وشصت سال سن دارم
    گفتن درد بخاطر واریکسل است لطفا راهنمای فرماید خیلی خیلی ممنوم آقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ آذر ۲( 1 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
  • تصویر کاربر هادی جمعه ۱۷ آذر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 136 مشاهده پرسش
    لطف کنید ازمایشات و سونوگرافی بنده را دیده و تفسیر بفرمایید. دکتری رفتم که گفته لبنیات. نشاسته. کربوهیدرات. گوشت و حبوبات نخورم. روزه داری کنم. میخواهم نظر شما را بدانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ آذر ۲( 1 سال پیش)
      خیر مرتبط نیست سونوگرافی انجام دادین؟
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب