اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (104 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر rahimi جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    جواب سوالi60w612934داده نشد امروز یک هفته بیشتر گذشته
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      چشم جواب میدهم
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1822 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید خدمت اقای دکتر
    اقای دکتر الان تقریبا دو ساله ک ب این درد مبتلا شدم درد کف پام از بالای پاشنه تا زیر انگشتای پا چند بار ب دکتر مراجعه کردم ک دکتر هم گفته پرستاد شدید داری ی مدت اینجوریه بعد ی مدت خوب میشه الان دو ساله واقعا خسته شدم دیگه.
    میخواستم بپرسم احتمالش هست بخاطر ارضا شدن دردش خوب نشه یا اصلا ربطی بهش نداره.اخه با ارض پوزش من زیاد خود ارضای میکنم
    و اینم بگم ک پشت پاشنم برامدگی پیدا کرده مثل اینکه استخون اضافی در اورده و گاهی خیلی درد داره یا وقتی ب جای میزنم
    ایا خود ارضای ب درد پام برای دردش ربط داره یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      مشکل شما بیشتر عصبی است
  • تصویر کاربر معصومه پنجشنبه ۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    سلام من ساكن مشهد هستم پدرم ٧٨ سال سن دارد وپروستات دارن دارومصرف ميكنن والبته پاركينسون هم دارن ولي هيچ بيماري ديگه اي ندارن به چه روشي ميتوان پروستات ايشان رامعالجه كرد چون بينهايت اذيت هستند . ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      با توجه به بیماری فقط دارو
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    سلام فردی هستم 60ساله اخیرا ازمایشPSA انجام دادم و TOTAL PSA:13.3.FREE psa2.8.در ازمایش ثبت شده است .به دکتر مراجعه کردم عمل جراحی رو تشخیص دادن میخواستم بدونم انجام عمل جراحی چند درصد در بهبود کامل تاثیر گذاره ویا امکان عود دوباره وجود دارد یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سرطانی نیست فیلمهای جراحی من در سایتم در پروستات را ببینید
  • تصویر کاربر محمدنجفی پنجشنبه ۲۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 572 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب آقای دکترکرمی و باتشکرازسایت خوب و مفیدتون دو تا سوال دارم
    1 - بنده 45 سال سن دارم که درسونوگرافی مشخص شد ابعاد پروستات 44 * 38 * 39 و پروستاتم حدود 34 سی سی بزرگترازحدنرمال میباشد و تصویر کانون کلسیفیه به قطر4 میلیمتر در پارانشیم پروستات واطراف یورترال دیده میشود و هیچگونه سوزش و یا کاهش درادارا ندارم خواهش میکنم مرا راهنمایی فرمایید .
    2 - پدری 77 ساله دارم که پروستات ایشان 67 سی سی بزرگتر ازحدنرماله و 8 عدد سنگ حدود 28 میلیمتری درمثانه دارد و بیماری پارکینسون نیزدارد با مشکل دفع ادرار مواجهند و داروی لوادوپا استفاده میکند تا اطاق عمل هم رفت اما دکتربیهوشی قبول نکرد ایشانرا بیهوش یا بی حسی موضعی نماید لطفا راهنمائی فرمایید آیا بادارویی میشود پروستات ایشان را کوچک و یا سنگ ایشان را کوچک نموده یا برای بیهوشی ایشان راه حلی وجود دارد درصورت لزوم میتوانم ایشان را نزد حضرتعالی برای معاینه بیاورم باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      در2- پدر باید عمل کنند فیلم عمل من در ساتم را ببینید عمل پروستات سن شما بیماری پروستات نیست
  • تصویر کاربر بابک شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر برای ترک خود ارضایی چه راهکاری پیشنهاد میکنید و ایا خود ارضایی دو. دفعه در روز خیلی برای سلامت مضر به خصوص پروستات؟ باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر یونس پنجشنبه ۲۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 530 مشاهده پرسش
    پدر50ساله دارم بانشانه دردبه صورت تیرکشیدن ازنوک پاتالگن به دکترروماتولوژی مراجعه کرد دکتریه سری ازمایش داد که ازمایش PSAعدد 10رونشون میداد این عدد برای سن 50سال چه مفهومی دارد؟ هیچ علا ئمی ازسوزش ادارهم ندارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید نمونه برداری شود مبحث سایت من در مورد ان را بخوانید
  • تصویر کاربر مجید سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 521 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان
    میخواستم بدونم چنانچه برای ورم موقت پروستات در سن 37 سالگی که مصرف تامسولوسین تجویز شده، آیا بعد از اتمام دوز دارویی 3 ماهه، آیا بعد از قطع دارو، حالت تخلیه منی به حالت اولش برمیگرده؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1068 مشاهده پرسش
    به نام خدا
    با سلام.43 ساله و متاهل و دارای 2 پسر و کلا" آدمی عصبی و نا آرام هستم.از یک سال قبل ( تابستان 93) داروهای رفع استرس و تپش قلب مصرف می کنم.(پاروکستین – دونئورین – پرفنازین – آلپرازولام – ملاتونین – پرگابالین – پروپرانولول) قبل از آن( تابستان 92) داروهای رفع زخم اثنی عشر مصرف می کردم.از 4 تا 5 ماه قبل (تابستان 94) فشار ادرارم کم شده است. و پس از تخلیه گاهی احساس می کردم که احتیاج به تخلیه مجدد دارم و با فشار آن را تخلیه می کردم . درد و سوزش در هنگام ادرار ندارم.لگن و پشتم درد نمی کند. از 30 شب حدود 3 شب بیدار شدن 3 تا 4 بار در شب داشته ام. در روز تا 7 تا 8 ساعت احتیاجی به ادرار کردن ندارم.به پزشک مراجعه کردم دستور آزمایش ادرار و PSA و سونوگرافی داد.نتیجه psa ، 0.65 بود. در سونوگرافی کلیه راست 108 م م و موارد بدون سنگ و توده و هیدرونفروز تشخیص داده شد و کلیه چپ 116 م م و بدون توده و هیدرونفروز و سنگ تشخیص داده شد.مثانه دارای ضخامت جداری نرمال بود و سنگ توده نداشت.پروستات مختصری بزرگتر از اندازه نرمال بود. حجم آن 28 سی سی و بعداز تخلیه 10 سی سی بود. اما در آزمایش ادرار دبلیو بی سی 10 تا 12 و آر بی سی 3 تا 5 و باکتری مقداری و خون Trace بود.رنگ زرد و appearance آن semi clear و leukocyte estrase آن Trace و در آخر نوشته بود Squamous epithelial cells were seen .بقیه موارد منفی و در حد نرمال بود.و Urine آن after 24 h no growth. دکتر ارولوژی فرمودند بزرگ شدن خوش خیم پروستات دارم.و قرص ها و کپسول های زیر را برای یک ماهم نوشت و گفتند که بعدا" مراجعه کنم.سیپرو فلوکساسین 500 - سلکوکسیب 200 - تامسولوسین .آیا بنده عفونت ادرار دارم؟ یا بزرگی خوش خیم پروستات؟ ضمنا" الان 28 روز است دواها را مصرف می کنم تغییری حاصل نشده است.. در 24 روز بیداری در شب نداشته ام . فشار ادرارم کافی است اما ادرار در مجاری ادرارم می ماند.لطفا" راهنمایی فرمایید. آیا مشکلم جدی است؟بی نهایت ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بیشتر مشکل شما عصبی است
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    با سلام. 4 تا 5 ماه است که فشار ادرارم کم شده است. پس از تخلیه گاهی احساس میکردم که احتیاج به تخلیه مجدد دارم و با فشار آن را تخلیه می کردم .به پزشک مراجعه کردم دستور آزمایش ادرار و PSA سونوگرافی داد.نتیجه psa ، 0.65 بود. در سونوگرافی کلیه راست 108 م. م و موارد بدون سنگ و توده و هیدرونفروز تشخیص داده شد و کلیه چپ 116 و بدون توده و هیدرونفروز و سنگ تشخیص داده شد.مثانه دارای ضخامت جداری نرمال بود و سنگ و توده نداشت.پروستات مختصری بزرگتر از اندازه نرمال بود حجم آن 28 سی سی و بعداز تخلیه 10 سی سی بود. اما در آزمایش ادرار دبلیو بی سی 10 تا 12 و آر بی سی 3 تا 5 و باکتری مقداری و خون Trace بود.رنگ زرد و appearance آن semi clear و leukocyte estrase آن Trace و در آخر نوشته بود Squamous epithelial cells were seen .بقیه موارد منفی و در حد نرمال بود. درد و سوزش در هنگام ادرار ندارم.لگن و پشتم درد نمی کند.سال های گذشته مشکلی از بابت مجاری ادراری نداشته ام. از 30 شب حدود 3 شب بیدار شدن 3 تا 4 بار در شب داشته ام. در روز 7 تا 8 ساعت احتیاجی به ادرار کردن ندارم. دکتر ارولوژی فرمودند بزرگ شدن خوش خیم پروستات دارم.و قرص ها و کپسول های زیر را برای یک ماهم نوشت و گفتند که بعدا" مراجعه کنم.سیپرو فلوکساسین 500 - سلکوکسیب 200 - تامسولوسین . لطفا" راهنمایی فرمایید. بی نهایت ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      درمانتان درست است
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب