اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (104 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ب_م شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 484 مشاهده پرسش
    عرض درود و وقت بخیر خدمت استاد گرانقدر جناب دکتر کرمی
    من 39سال دارم و مجرد هستم برای حفظ سلامتی
    ورزش هوازی انجام میدم
    حدود دوسال پیش در کنار ورزش هوازی
    ورزش کگل هم شروع به انجام کردم برای تقویت ماهیچه های کف لگن
    میزان انقباضات را از چند ثانیه شروع کردم تا بعد دو سال الان ورزش کگل را صبح با ده انقباض یک دقیقه ای و ظهربا ده انقباض یک دقیقه ای و شب هم با ده انقباض یک دقیقه ای انجام میدم
    البته در بین دو انقباض استراحت هم دارم
    حال سوال من از شما استاد گرانقدر این است آیا این میزان ورزش کگل در روز زیاد از حد نیست؟
    آیا این مقدار ده دقیقه صبح ده دقیقه ظهر و ده دقیقه شب ورزش کگل باعث تضعیف ماهیچه های کف لگن نمیشود و باعث نمیشه این ماهیچه ها از عملکرد اصلی خودشون باز بمونن؟
    از چند سال قبل بعد اتمام ادرار یکی دو قطره ادرار چکه میکرد
    سوالم این است آیا این مقدار ورزش کگل و به تبعش تضعیف ماهیچه ها میتونه در تشدید این چکه کردن ادرار بعد اتمام آن تاثیر داشته باشه؟
    جناب دکتر از شما تقاضا دارم در مورد میزان و مقدار ورزش کگل من که انجام میدم درست است یا نه راهنمایی کنید منو
    خیلی فکرم رو مشغول کرده که این مقدار ذکر شده بالا میتونه ماهیچه های کف لگن منو ضعیف کنه
    سپاسگزارم از شما استاد گرانقدرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      من توصیه میکنم وسواس وحساسیت روی این موارد نداشته باشید وراحت زنده گی بکنید در حالت نرمال باشید
  • تصویر کاربر یاسمن شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. وقت شما بخیر. پدر بنده 56 سالشون هست. آزمایش شون به این صورت هست:
    PSA(ECL): 0.647
    Free PSA(ECL): 0.115
    %18 :FreePSA/PSA
    میخواستم نظرتون رو در مورد آزمایششون بفرمایید. متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      کاملا نرمال است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    سلام ۴۹ ساله هستم سه روز است درد در ناحیه پایین کمر سمت چپ دارم و امروز به بیضه چپ زده و هنگام ادرار کمی سوزش دارم ، هنگام انزال هم تخلیه بدرستی انجام نمی شود .با توجه به شرایط قرنطینه نمی توانم به حضوری مراجعه کنم لطفا اگر دارویی میتوانم در این شرایط استفاده کنم راهنمایی بفرمائید . با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      بهتر است سونوگرافی از کلیه انجام دهید ببینم وگرنه باید مسکن استفاده کنید استامینوفن وپهلو را ببندید
  • تصویر کاربر شایان پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 510 مشاهده پرسش
    پدرم ۸۵ سال دارند آذرماه عمل باز پروستات انجام دادند بعد از ۱۰ روز یکی از بخیه های روی شکم باز شد و ادرار خارج میشد
    دکتر گفتند جای درن است که حین عمل پروستات در مثانه قرار داده ایم
    میزان ادرار زیاد بود و مجبور شدند کیسه یورستومی روی شکم قرار دهند بعد از ۳۰ روز دوباره شکم را باز کردند و سوراخ مثانه را که ۳میلی بود دوختند بعد از ۱۰ روز دوباره از شکم ادرار خارج شد
    بعد دکتر راه مثانه را بستند و ادرار از کلیه وارد سوند میشد یکماه خوب بود اما دوباره الان از یک بخیه روی شکم ادرار خارج میشودو گویا ۱ میلی مثانه باز است ملتمسانه خواهش میکنم بفرمایید چه کاری برای درمان انجام دهیم ؟؟
    1. تصویر کاربر شایان پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      خواهشا جواب سوال من را بفرمایید 🙏🙏🙏🙏
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر احمد پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من حدود 2سال مشکل پروستات دارم قبلاً افلوکساسین با تامسولوسین مصرف کردم ولی بعد از اتمام دارو ها دوباره علایم برگشتن البته بعضی وقتها کل علایم از بین میرن ولی حدود یه هفتس که شکم درد همراه با درد بیضه ها دارم،ایا مربوط به التهاب پروستات هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر جعفر پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 492 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ، در ادامه سوال که زحمت کشیدید جواب دادید ، دکتر متخصص که رفتیم سیستوسکوپی انجام داد و گفت که پروستات التهاب داره و دارو های که نوشتم رو نوشتند ، یه برگه هم دادن که گفتن جواب سیستوسکوپی هست و سریع بعد باهاتون باشه ، که براتون ارسال میکنم ، از متنش چیزی متوجه نشدم ، لطفا با این معاینه نظرتون چیه و چکاری باید انجام بدیم ؟ متشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر وحید پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید رحمتی هستم از ارومیه مزاحم شدم اقای دکتر من دوماه پیش در مقعدم احساس سوزن سوزن شدن کردم و همون موقع احساس میکردم فشار ادرارم کم شده و رنگ ادرارم زرد کدر شده بعد مقعدم شروع ب سوزش کرد دکترهای زیادی رفتم سونو انجام دادم هیچی نبود گفتن التهاب بعد همین التهاب سمت چپ مقعدم زیاد بود به طوری ک نمیتونستم بشینم زد ه بیضه م و بیضه م درد گرفت بیضه م هم احساس کردم کیسه اش شل شده دکتر رفتم معاینه فیزکی کردن گفتن چیز خاصی نیس و سونو هم انجام دادم فقط بزرگی خفیف پروستات نشون میداد ک اونم گفتن مهم نیس بیضه چپم خوب شد ولی مقعدم گاه عجیب درد میکرد گاه کم میشد متخصص مقعد هم رفتم معاینه کردن گفتن مقعدت سالمه تو ازمایش ادرارم کمی خون نشون میداد و تو ادرارم بعضی موقع ها رسوبات بسیار ریز ی چند تا وجود داره اندازه سر سوزن الان اقای دکتر احساس درد تو جفت بیضه هام میکنم در لگ گاهی اوقات و باسن و‌زانو هاو و پاهام احساس درد و‌کشیدگی میکنم بعضی وقتا حالم بد میشه ادرارم صبح ها ضعیف ولی بعد خوردن آل رنگش روشن وجریانش فشارش بهتر میشه اقای دکتر بیزحمت راهنمایی کنین من پر استرسم خوب میشم؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      این موارد بیماری خاصی نیست ولذا پیگیری نکنید
  • تصویر کاربر کسری پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما دکتر گرامی
    بنده پسری ۲۴ ساله هستم
    سوزش ادراری داشتم و در هنگام انزال درد داشتم
    رفتم دکتر گفت بزرگی پروستاته کلی انتی بیوتیک دادن الان ۵ ماهه این دارو ها تامسولوسین باکلوفن و داکسی ساکلین
    قبلا فشار ادرار اول کم بود فشار میاوردم مثل یه چیزی چسبیده باشه یهو باز میشد
    اما یه بار دکتر که گفت باید تخلیه منی داشته باشین هنگام انزال دچار عدم خروج منی شدم و نتونستم ادرار کنم دکتر ماساژ پروستات داد گف خیلی ورم داره
    بعد دارو ها الان همچنان ادرار دو شاخ دارم
    حس درد دارم انگار یه چیزی نمیزاره با فشار ادرار بیاد و اذیت میکنه
    فشار ادرار کمه.
    و سر الت میسوزه اول ادرار
    من از سرطان میترسم
    و میخوام بدونم چیکار باید بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      در سن شما بیماری پروستات نداریم واین موارد را از ذهنتان را پاک کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 516 مشاهده پرسش
    باسلام و عرض ادب به مدت دوهفته است که با قطره ای شدن ادار مواجه هستم و درد ناحیه زیر شکم دارم .سوزش پهلو را دارم که این سوزش ها را قبلا هم داشتم ‌.با توجه به اوضاع بیمارستانها و شیوع کرونا به مزشک مراجعه نکردم.علامت دیگر احساس جمع شدن ادار در مثانه و مجبور به دفع ادار می شم که مکرر هست و در هنگام دفع ادار سوزش ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمدی سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب و تبریک عید مبعث و نوروز
    اینجانب 56 ساله به دلیل تغییر رنگ منی به صورتی کم رنگ و گاها نیاز به تخلیه مثانه با فواصل کم به دکتر مراجعه کردم و 20 روز روزی دو عدد شیپور فلوکساسین مصرف کردم و تست PSA در تاریخ 3 دی ماه 98 دادم که نتیجه کل و آزاد به ترتیب 6.2 و 0.76 و نسبت 12.2 بود
    قرض مذکور را روزی یک عدد با تجویز پزشک ادامه دادم . سوم بهمن نتیجه تست 6.25 و 0.78 بود قرض را دو ماه تا 3 اسفند ادامه دادم .نتیجه تشت در تاریخ 22 اسفند به ترتیب 6.46 و 1.05 و نسبت 16.2 بود
    شهریور 97 عدد PSA= 3.1 بود
    لطفا راهنمایی فرمائید.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      سه ماه بعد تکرار ازمایش توصیه میشود
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب