اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (104 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر Erfan دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 582 مشاهده پرسش
    سلام
    وقتتون بخیر
    من با تجویز روان پزشکم قرص آسنترا مصرف می کنم.
    برای موهام هم، پزشکم قرص فولیکوژن رو تجویز کرده.
    الآن روان پزشکم علاوه بر آسنترا، زیبوترین و manvit رو هم برام تجویز کرده، می خواستم بدونم مصرف این قرص ها باهم خطرناک نیست و باعث عقیم شدنم نمیشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      میل جنسیتون رو کم میکنه
  • تصویر کاربر احمد شنبه ۸ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 537 مشاهده پرسش
    باسلام. من73 سالم هست و12 شب به علت درگیری ریه به کرونا در آی سی یو بیمارستان بستری بودم..از وقتی مرخص شدم به علت داشتن سوند وسابقه پرستات بعد لز کشیدن سوند به سوزش و تکرر ادرار دچار شدم. که دکتر قرص تاوانکس تجویز کرد. الان 3 روز مصرف میکنم. بهتر که نشدم هیچ دوشبانه روز نتونستم بخوابم. خواهشا دستور بفرمایید چیکار باید بکنم. الان دفع ادرار من هر 10 دقیقه شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      شبی یک عدد کپسول تامسولوسین مصرف کنید ، هر ۱۲ ساعت قرص سیپروفلوکساسین مصرف کنین . قبل از مصرف داروها انالیز و کشت ادرار انجام شود
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۸ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 469 مشاهده پرسش
    پدرم سه ماهه عمل پروستات بدخیم انجام داده وبه تشخیص دکتر گفتند که بعد از سه ماه آمپول هورمونی تزریق شود و هر سه ماه یکبار تکرار شود
    الان از وقتی که آمپول ترزیق شده دست و پاهاش ورم خیلی بدی کرده و خیلی درد میکنه
    امکان داره از عوارض آمپول باشه ؟ یا اینکه مشکلش بدتر شده ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      باید بررسی شه ، به متخصص داخلی مراجعه کنید جهت بررسی این قضیه
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۸ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 826 مشاهده پرسش
    دکتر کرمی
    سلام.
    48 ساله هستم. به دلیل بالا بودن PSA از سال گذشته و بالا رفتن آن، اندازه آن در دو هفته قبل، 5.6 بود، بنا به تجویز پزشک MRI انجام دادم.
    نتیجه این است که در سمت راست پروستات، توده ای به اندازه 12 میلی متر وجود دارد.
    پزشک نمونه برداری تحت MRI یا TRUS را دستور داده اند.
    لطفا توضیح دهید که تفاوت این دو در چیست، کدام دقیق تر است و عوارض کمتری دارد و در چه مرکزی می توان انجام داد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      جواب MP-MRI بیشتر به نفع بدخیمی هست ، نمونه برداری از پروستات تحت گاید سونوگرافی کافیه
  • تصویر کاربر احمدیانی شنبه ۸ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 746 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۵۳ سال سن دارم ،نزدیک ۷_۸سال است بدلیل مشکل دفع ادرار وتکرر ادارر در شبها قرصهای مختلفی ازجمله تامسولوسین،پروترال،هگزان،پرازوسین ،پروستاتان در این مدت مصرف کرده ام ،البته همگی با هم نه ،مدت ۷ ماهی میشه که مشکل نعوض دردناک پیدا کرده ام وبا عرض پوزش آلتم از یک قسمت باریک وکمی کج شده است،تو اینترنت سرچ کردم احتمالا مربوط به مصرف دراز مدت تامسولیسین می باشد،لطفا راهنمایی کنید چون شهرستان هستم وبه تهران آمدنم مشکل هست ،ضمنا،حجم پروستاتم ۷۰سی سی هست .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      اگر با داروها وضعیت خروج ادرارتون خوب نیست بهتر است عمل شوید
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۶ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    با سلام 53 ساله هستم و هرساله آزمایشهای PSA انجام میدم که تا کنون طبیعی بوده هفته پیش نتیجه آزمایش جدید اینگونه بوده:
    Free PSA: 0.28
    Total PSA: 0.70
    Free PSA / Total PSA: 040
    آیا این نتیجه ریسک محسوب میشود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر نمازی پنجشنبه ۶ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 608 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    همسر من حدود سه ماه پیش دهم اسفند توسط شما جراحی رادیکال پروستات داشتن و الان حالشون خوبه و بیست اردیبهست به همراه جواب زمایش psa (۰/۰۹)مراجعه کردیم و فرمودید خوبه و برای سه ماه دیگه ازمایش نوشتید در حال حاظر هیچ دارویی جز دلوکسی کپ مصرف نمیکنن به علت مختصر بی اختیاری ادراری. سوال من این است که با توجه نزدیک شدن نوبت واکسن کرونا از نظر شما تزریق واکسن از هر نوع در دسترس مشکلی ندارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      مشکلی نیست حتما واکسن تزریق شود
  • تصویر کاربر حمید چهارشنبه ۵ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 819 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    45ساله هستم مدتی است که سوزش آلت تناسلی دارم و فقط برای یه بار پس از دفع کامل ادرار چند قطره خون مشاهده کردم به پزشک مراجعه کردم آزمایش کشت ادرار و سونوگرافی کلیه و مثانه و پروستات انجام دادم همه چیز رو نرمال نوشته بود 15روز قرص های مربوط به رفع التهاب پروستات و عفونت خوردم ولی بهتر نشدم پزشک میگه باید سیستوسکوپی بشی آیا این کار رو انجام بدم؟
    آیا علت می تواند بااینکه اندازه پروستاتم نرمال هست از پروستات باشد؟ یا مشکل دیگری هست؟
    به نظر شما بهترین راه درمان چیست؟
    چهار پنج سالی میشود که این شرایط بعضی وقتها برام پیش میاد ولی دکترا راه چاره ای پیدا نمی کنن فقط کمی قرص میدن و میگن چیزی نیست بهتر میشه التهاب پروستات هستش
    نظر شما چی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      بهتر است سیستوسکوپی انجام شود
  • تصویر کاربر رحیم چهارشنبه ۵ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    با درود سونوی پروستات گرفتم به حجم 67cc و سایز 51*52*49 و psa=5.5 و free psa=1.0
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      یک ماه روزی یک عدد تاوانکس و شبی یک عدد کپسول تامسولوسین بخورین و بعد مجدد psa چک شود
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۵ خرداد ۰( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    سلام.بنده حدودا یک سال پیش عمل جراحی ورنی چپ(مش گذاشتن).واریکوسل و هیدروسل انجام دادم.ولی هنوز درد دارم اخیرا در ناحیه زیر ناف درد شدیدی احساس میکنم توام با درد بیضه چپ البطه کارم کمی سخت هستش نمیدونم دیگه چکار کنم هر زمان هم به متخصص مراجعه میکنم آنتی بیوتیک تجویز میکنن.و گفته میشه که پروستاتیو مزمن دارم والا دیگه طاقتم سر اومده خواهش میکنم راهنماییم کنید.با سپاس فراوان.عزتمند باشید و مستدام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ خرداد ۰( 5 سال پیش)
      سونوگرافی انجام شود و به پزشک خودتون مراجعه کنید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب