درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر فاطمه سه شنبه ۳۰ آبان ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 184 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من مکرر سوزش ادرار میگیرم بعد از یک دوره درمان دوباره مبتلا میشم آزمایش و سونودادم به بعضی از داروها مقاومم، فقط یه دارپی نیتروفورانتوئین هست که اونم میخورم تعوه،استفراغ،بی حالی،خستکی، شکم درد ، اصلا کلا میمیرم، دارویی هست بخورم چی تجویز میکنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ آبان ۲( 1 سال پیش)
      با سلام با توجه به عفونت های مکرر برای شما باید تحت نظر متخصص عفونی چند روز در بیمارستان بستری و درمان وریدی بگیرید
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۸ آبان ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 157 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید اقای دکتر .یه سونوگرافی واس پدرم هست براتون ارسال میکنم لطف کنید راهنماییم کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ آبان ۲( 1 سال پیش)
      حتما سی تی اسکن شکم ک لگن با کنتراست تزریقی انجام شود
    2. تصویر کاربر محمد شنبه ۲۷ آبان ۲( 1 سال پیش)
      سلام امکان تزریق نداره خاستم بدونم درمان دارویی داره یان
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ آبان ۲( 1 سال پیش)
      کراتینینشون بالاست؟ باید انجام بشه یا ام آر آی پروتکل کلیه انجام بشه
    4. تصویر کاربر محمد شنبه ۲۷ آبان ۲( 1 سال پیش)
      کراتینینش ۱.۴
      ازمایش خونش خوب بود ازمایش ادرارش نشون میداد عفونت ادراریه
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ آبان ۲( 1 سال پیش)
      سی تی اسکن دو انجام بدین
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر Sara یکشنبه ۲۸ آبان ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 225 مشاهده پرسش
    سلام آزمایش ادرار پدرم ۴۰تاwbc ۳۵ . گلبول قرمز زیاد و باکتری دارد .
    چند روز است خون ادراری دارند .آیا عفونت ادراری است ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ آبان ۲( 1 سال پیش)
      باید سیستوسکوپی انجام شود
    2. تصویر کاربر Sara شنبه ۲۷ آبان ۲( 1 سال پیش)
      سلام مجدد سونوگرافی نوشته یک ناحیه هایپر اکو آواسکولار در کف مثانه که هماتوم است دیده می‌شود. آیا این خطرناک است یا درمان دارد ؟ قرص آ اس آ قطع شود یا خیر ؟‌
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ آبان ۲( 1 سال پیش)
      باید اون ناحیه دیده بشه با سیستوسکوپ
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ آبان ۲( 1 سال پیش)
      علت مصرف آسپیرین چی
    5. تصویر کاربر Sara شنبه ۲۷ آبان ۲( 1 سال پیش)
      داشتن لخته و سکته مغزی
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ آبان ۲( 1 سال پیش)
      ادامه داشته باشه جهت سیستوسکوپی مراجعه کنید توده ی کلیوی که ندارن؟
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر حسن شنبه ۲۷ آبان ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 170 مشاهده پرسش
    سلام مجدد، آقای دکتر عزیز فرمودید سونوگرافی رو براتون ارسال کنم، قبل و بعد عمل رو فرستادم خدمتتون، ضمنا خلاصه پرونده بیمارستان و اتاق عمل رو هم ارسال کردم
    پزشک تجویز کردن برای عمل مجدد بستری بشم
    ممنون میشم شما راهنمایی بفرمایید مشکل من چی هست.
    تنتون سلامت آقای دکتر عزیز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ آبان ۲( 1 سال پیش)
      جواب پاتولوژی چی بوده؟
    2. تصویر کاربر حسن جمعه ۲۶ آبان ۲( 1 سال پیش)
      گفتن مسئله خاصی نیست و خوش خیم بوده ظاهرا.
    3. تصویر کاربر حسن جمعه ۲۶ آبان ۲( 1 سال پیش)
      گفتن چیز خاصی نیست و ظاهرا خوش خیم بوده.
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ آبان ۲( 1 سال پیش)
      اگه خوش خیم بوده عمل مجدد برای چیه؟
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر H4H جمعه ۲۶ آبان ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 229 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر
    پدر من 71 سال دارن و کمی بزرگی پروستات و کمی عدم تخلیه ادرار داشتن، پزشک ارولوژ تامسولوسین (روزی یک عدد) تجویز کردن که به صورت کجدار و مریز ادرار می کردن و زندگی می کردن.
    متاسفانه سه ماه پیش زمین خوردن و لگنشون شکست، عمل جراحی انجام و پروتز جایگذاری شد.
    درحد سه چهار روز سوند داشتن و ترخیص شدن، در منزل از سوزش و تکرر ادرار شکایت داشتن که بامراجعه به پزشک فرمودن که احتمالا به خاطر سونداژ بوده و برطرف می شه و داروهای روتین سوزش ادرار تجویز کردن.
    بعداز گذشت 20 روز ادرار حالت سفید و گچی و بد بو گرفت، آزمایش ادرار انجام و کشت صورت گرفت که جواب آزمایش مثبت بودو باکتری در ادرار وجود داشت، چند روزی بستری شدن و آنتی بیوتیک دریافت و با بهبودی ترخیص شدن.
    بعد از ترخیص پانزده روز در منزل آنتی بیوتیک گرفتن، دوسه روز بعد از قطع دارو دوباره ادرار بد بو شد و آزمایش کشت ادرار مثبت شد و توصیه شد به پزشک ارولوژ مراجعه کنیم، پزشک ارولوژ توصیه به سونوگرافی کردن و در سونوگرافی عدم تخلیه مشاهده شد و توصیه شد به سونداژ به مدت 20 روز و مصرف تامسولوسین دوتا در روز و قرص پروستاتان یک عدد و قرص بتانکول به صورت دوعدد صبح، دوعدد ظهرو یک عدد شب.
    سونداژ ر صبح ساعت 10 بعدازجابت مزاج صبحگاهی انجام و مقدار زیادی ادرار ظرف دو سه دقیقه اول خارج شد.(چیزی بیش از یک لیتر)
    عصر همان روز دوباره تب و لرز کردن و به توصیه دکتر اورژانس و تب بالا به بیمارستان مراجعه و چند روز بستری شدن که کم خونی هم در آزمایشات رویت شد، سه واحد خون دریافت و آنتی بیوتیک استفاده و بعد از 8 روز ترخیص شدن.
    بابا چندسال پیش سکته خفیف مغزی داشتن که در حرکت شون تاثیری نداشت و برای جلوگیری از سکته مغزی زالربان بیست بعد از نهار و آسپیرین هشتاد بعد ازشام مصرف می کنن و قرص سرتراین پنجاه هم برا اعصاب استفاده می کنن.
    دکتر ارولوژ بیمارستان فرمودن که سونداژ کار اشتباهی بوده و بابا باید حتما عمل جراحی بشن یا تا آخر عمر از سوند استفاده کنن.
    حالا سوال من اینه که عمل جراحی واقعا لازمه؟
    عمل جراحی موثر هست؟
    آیا واقعا این سونداژ 20 روزه تاثیری نداره؟
    با توجه به اینکه بعد از عمل لگن و عفونت مداوم و بی حالی و بیمار بودن، هنوز راه رفتن هم بهبود پیدا نکرده و حدود 12 کیلو وزن کم کردن، واقعا عمل جراحی در این شرایط توصیه می شه؟
    واقعا سه چهار ماهه که وضعیت آشفتگی عجیبی داریم و عفونت ادراری اجازه ی راه رفتن و بهبود پا بعد از شکستگی لگن رو از ما گرفته و همین کم تحرگی ظاهرا زمینه ساز مجدد عفونت ادراری هم می شه.
    با توجه به شرایط موجود و وضغیت آشفتگی ما و همچنین تجربه و سابقه ی استادکرمی و احترام به اعتماد مخاطب امیدورام، که خود جناب استاد پاسخگوی سوال بنده باشن و پاسخگویی رو به دستیاران محترم شون ارجاع ندن
    تصاویر سونوگرافی به پیوست ارسال شد.
    سپاس از لطف شما و زمانی که صرف می کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ آبان ۲( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام با این شرایط بالینی فعلا عمل جراحی به سود بیمار نیست چند ماه بعد که شرایط بالینی بیمار بهتر شد به مطب جهت تعیین وقت عمل مراجعه کنید پاسخگویی به سوالات هر دوسایت توسط بنده انجام میشه
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۶ آبان ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    پدرم ۸۶ سالشونه سونو انجام دادن یه ضایعه کوچک کف مثتانه دارن،دکتر گفتن باید سیستوسکوپی بشن،میخواستم بدونم شما انجام میدین،هیچ علائمی هم ندارن،نه سوزش ادرار و نه اداره کم.سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ آبان ۲( 1 سال پیش)
      سونوگرافی رو بفرستید
    2. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 1 سال پیش)
      کجا باید ارسال کنم
    3. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 1 سال پیش)
      کجا باید ارسال کنم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ آبان ۲( 1 سال پیش)
      بله در مطب انجام میشه
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ آبان ۲( 1 سال پیش)
      سیستوسکوپی لازم دارن شمارتون به همکاران مطب ارجاع شد با شما تماس خواهند گرفت
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مهساقاسمی پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 169 مشاهده پرسش
    دخترم عفونت ادرار داره اسکن هسته ای مثانه گرفتم خواستم تفسیرش کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 1 سال پیش)
      بفرستید
  • تصویر کاربر رنجبر پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 225 مشاهده پرسش
    سلام.نوزادمن اکستروفی مثانه داره الان بیست روزه هست چه زمانی بایدعمل بشوند به ماگفتن بایدسه ماهگی عمل شوندتاالان که مقاله شمارودیدم اگه راهنمایی کنیدممنون میشم.باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 1 سال پیش)
      بهتون پاسخ داده شد
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۲۶ آبان ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 185 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر. آقای دکتر من برج 4امسال تصادف کردم ضربه مغزی شدم وبعد از بهوش امدن پای چپم اززانو به پایین بی حس بودوافتادکی مچ پا داشتم که خداروشکر با فیزیوتراپی الان بهترم ومهره های l4وl5کمرم هم دیسک خفیف پیدا کرده بود وازناحیه تناسلی هم دچار بی حسی شده بودم که بعد مدتی چندروزی برگشت ولی دوباره بی حس شد. حالا ازشما دراین رابطه کمک وراهنمایی میخواهم. آقا هستم35ساله متاهل دارای یک فرزند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 1 سال پیش)
      نعوظ صبحگاهی دارید؟
    2. تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 1 سال پیش)
      خیر . کلا نعوظ ندارم. بی حس هست
    3. تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 1 سال پیش)
      خیر نعوظ کلا ندارم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ آبان ۲( 1 سال پیش)
      باید ریجی اسکن انجام شود
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر خدایی پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 254 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر معذرت میخواهم که زیاد سوال پرسیدم
    اگر احتمال سرایت سرطان به کل لایه های مثانه وبافت اطراف آن هست
    بهتر نیست همان اول تا سرایت نکرده و مشکل بعدی را درست نکرده
    کل مثانه را در بیارید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ آبان ۲( 1 سال پیش)
      پاسخ داده شده
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب